Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2012 Siz gerçekten çok komiksiniz yaa aslinda cok komik biriyim , bi keresinde bi arkadasi guldururken bayiltmisligim vardir "Allah bozukluğu bile en güzel şekilde yaratır" ne demek allasen? seytan bir bozukluktur ; fitnedir , karanlik enerjidir ... ama en guzel bir sekilde yaratilmistir .. Allahin sisteminde herseyin ziddina ihtiyac vardi .. insan tokken bunun nasil bisey oldugunu bilemez .. ama ac kalinca toklugun degerini bilir .. aclik bozukluktur ,,, kotu soz bozukluktur, fitne fucur bozukluktur, iftira bozukluktur ... biz iyi insanlari boylelerinin arasinda gordugumuz gibi seciveririz .. Allah harika bir sistem kurmustur Körlüğün, çolaklığın, topallığın neresi mükemmel? kalpler ancak Allahin zikri ile mutmain olur .. kor de sasi da goren goz de temelde ruhsal fonksiyonlarina odakli yasarlar . Ne haplandınız siz böyle? sen eskiden muslumandin diyosun ya ben de hapciydim ; ) Konu şu: Tanrı'nın yarattığı her şey mükemmel midir? bir sivrisinek mukemmeldir .. Mükemmellik ne demek? Kusursuzluk demek... ama bu duz bakis olmus .. ofkeden kontrolunu kaybeden biri mukemmel degildir ; ama ofkelenince ofkesini yenen mukemmel bir ahlak uzerindedir ; mukemmellik insanin aurasindadir .. hayata bakis acisindadir ... mukemmel olmayan bir nesne veya olay ; en mukemmel bir donusume gebe kalabilir .. bunu sana kavratamicam ; ama okuyan varsa hayati tecrube ettigi kadar anlar ; ) Organizmanın kendi kendini düşman olarak algılaması ve yok etmeye çalışması; Kendi kendine saldırmasını "Mükemmellik" olarak algılamak, saflıktır. bu dedigin umutsuzlugun esir aldigi bir bedende gerceklesir ) kanser olan kisi hayata olu bir acidan bakiyordur ; disari mutlu gozukuyordur ama ici kan agliyordur .. en sonunda da dayanicak gucu kalmaz ... kalpler yalniz Allahin zikri ile mutmain olur .. organizmanin bedene saldirmasi durup dururken olmaz .. psikolojisi bozuk birinin bedenen cokmesi kanun olarak duzgun ve dengeli bir dogrultuda yaratilmistir ki bu mukemmel bir ilimdir ! bak ; kisi yasama sevincini kaybederse coker ; bu bozukluktur ama sebebinin ne olduguna gore uygun sonuc yaratilmasi mukemmelligin geregine uygundur .. kisinin hosuna gitmese de ; ) Düşünün:Macintosh (Mac) diye bir işletim sistemi var. Ve diyelim ki bunu yapanlar en mükemmel şekilde tasarladıkları iddiasındalar; Yani hiçbir biçimde virüs girmesinin veya çökmesinin imkanı yok o bilgisayarın. Sonra bir açıyorsunuz ki, sistem uyarı veriyor: "Kullandığınız sistem kendisini virüs olarak algılıyor; 15 saniye içerisinde kendi kendini imha edecek! Çökecek" ya birak simdi sacma sapan orneklendirmeleri ... ozune iliskin kusatici ornek versene .. ne bole sartlandirilmis ornekler veriyon Böyle bir ikiyüzlülük olabilir mi ya hu? Sakat bir insan görüyorsunuz ve ilk aklınıza gelen şey şu oluyor:"Ayy, yazııııık, şükür ki Allah beni öyle yaratmamış; şükür rabbim sana!" Bu ne büyük bir terbiyesizlik, bu ne büyük bir ahlaksızlıktır... ornek musluman modeli bu degil dostum Allah katinda ustunluk anca takva iledir .. onlarin etleri ya da kanlari ya da sakatliklari ya da kirik cikik vucut uzuvlari Allaha ulasmaz .. ona ancak takva ulasir .. Ayet acik .. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Öncelikle forumda istersen 1990'dan beri yaz hatta Muhammed soyundan bile ol bu beni hiç tınlamaz ve ilgilendirmezde..Bunları söyleyerek övünüp duracağına kaptığın meyveleri göster.. ""Aaa zaten anlasaydınız inanırdınız!" Komik..." Komik olan bilmişlik taslayarak övünmek "Gülmekten katılacağım vallahi de... Bu ne yaaa! " Gül gül Ne insanlar ne günlerde güldüler sen gülmezsen oyunun bir anlamı kalmazki.. "Allah o eşsiz ve mükemmel ilmi ile açık ve net olarak anlatamamış mı da herkesin ayrı düşeceği anlamlar yüklemiş? Açık ve net bir ifade kurmaktan aciz mi?" Ben başka başka anlamlarada girebilir dedim sen gelmiş açık ve net bir ifade kullanmaktan aciz mi diyorsun..Açık bir ayet 1 yada 2 anlamada girebilir bu ana konusuna göre değişir..Nasılki yazdığın tasarı kelimesinin birden fazla anlamı var buda tıpkı bunun gibidir.. "Her neyse, olay şudur: Bir mucize gösterdiği halde inanmazsanız Allah sizi cıss yapar..." Ne müslümanmışsın ama Yani varya inat yapmayı niye bu kadar seviyorsunuz ? Bilmiyorsun işte.. "Tabii ki, nedense bir tek sizin İslam'ınız doğru... Şu forumda onlarca insanla tartıştım, hepsi de kendi İslamının doğru olduğu iddiasındaydı... Siz de öylesiniz..." Biz bir tek bizim İslam doğru demiyoruz hatta şuanki İslam'ın gerçek yolundan saptığı yönündeyiz.. "Öyle bir din ki, o kadar kutsal ve yüce olmasına rağmen kimse tarafından anlaşılamıyor ve herkesin kendine göre bir İslamı var. Sizin de öyle..." Bu insanların hatasıdır..Doğru yol ise Rehber olarak alacağın Kur'andır.. " Sizin kurguladığınız Allah olmasın o sakın?" Doğaya,evrene,bilime bakıp kurgulanan şeyse o halde derimki sizde ezberlediğiniz teorileri sorgulayın Yok eğer düşünerek varılan bir sonuç ise sorgulanmasından çok kavranılmasına gerek vardır.. "Bir şeyi kusurlu yaratıp da "Mükemmel Yarattım" diyemezsiniz... Hele ki "öyle bir yarattım ki, kusurlarıyla mükemmel" demek... ya hu bu tam bir laf ebeliği, yok böyle bir komedi yaaa..." Anlamamak için direniyorsun "Eminim ki daha Ataerkillik nedir, Kanun ve Otorite ilişkisi nedir, Anaerkillik nedir hiçbirini bilmiyorsunuz... Ama bilmediğiniz kavramlar hakkında atıp tutmak size özgüven veriyor. Biz buna Dunning-Kruger Sendromu diyoruz." Bilmediğimiz kavramlar hakkında atıp tutmak bize özgüven veriyor Birde kendi adına okumanı isterim..Hoş beni çok dinlersiniz ya "Oysa o sembolik anlamı gerçekte yaklaştırdığımızda, hiçbir anlamının olmadığı ortaya çıkıyor. Büyüklere masallar..." Söyle bakalım bir tane sembolik anlatım hangi bir anlama çıkmamış.. "Ayrıntısına girmeyeyim ama emin olun ki inançlı olduğum dönemde bir çok insanı ibadete teşvik edecek kadar da etkili bir kimseydim." Ayetti yorumladığın boş söz gibi buda boş bir duygudan başka birşey değildir..Senin gibi birçok kişiyi tanıdım o yüzden bukadar net konuşuyorum..Siz hiçbir zaman inançlı olmadınız "Mesajlarımdan anlaşılan yegane şey şudur: Sizinle aynı mantığa ve bakış açısına sahip değiliz." Doğru söze ne hacet "Fakat sizin garabetiniz, Gerçek İslam'ı anladığınızı iddia edebilecek kadar kibir sahibi olmanızda... İlginçtir, neye dayanarak Gerçek İslam'ı bildiğinizi iddia edebiliyorsunuz? Hem de hiç bir başka bakış açısını algılama yeteneği göstermeden..." Sanırım müslümankende bu tür tavırla konuşuyordun Şöyle cevap vereyim Tanrı'nın yanına çıkmıştım Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Sayın Fuzuli, Allah'ın her şeyi en mükemmel şekli ya da en güzel hali ile yaratmasının ne anlama geldiği sorusu, inançlı insanlar tarafından sürekli esnetilip kaçamak cevap verilen bir konudur. Hiçbir biçimde net bir yanıt alamıyoruz nedense... Neden mi? Çünkü çok güzel bir kaçış noktanız var: Allah'ın yarattığı güzelliklerin, insanın güzellik anlayışına göre yaratılmadığı; Allah'ın kendi iradesine ve anlayışına göre yaratıldığı iddiası... Sayın Tengeriin, ''Allah'ın her şeyi mükemmel yarattığı'' konusunda ''mükemmellik''ten neyin kasttedildiğini ben de bilmiyorum, bildiğini söyleyenler de kendi anladıkları doğrultusunda yorumluyorlar büyük bir ihtimalle. Mükemmellikten ne kasttedildiğini bilmediğim için ''mükemmellik'' yok diyenlere de bilmediğim, açıkçası hangi nitelikleri taşıdığı belirtilmemiş bir ''mükemmellik'' savunması benim açımdan yersiz ve samimi olmaz belirteyim. Buna göre, en berbat ve en kötü şeylerde bile aslında bir "Güzellik" olduğu düşüncesi meşrulaştırılıyor ve deniliyor ki;"Siz anlamıyorsunuz ama o aslında güzel!"... Bunu diyen kişi de aslında "Güzel"den kastının ne olduğunu bilmiyor; Zira Allah'ın nasıl düşündüğünü kendi de bilmiyor: "Bizim yani insanın güzellik anlayışına göre yaratmadı ne de olsa!" İyi de, Allah'ın güzellik anlayışı nedir? İşte bunu ne ben ve ne de dini benden daha iyi bildiğini iddia eden Omar ve ne de siz; Bilmiyorsunuz... Yazınızın bu kısmına tamamıyla katılıyorum kendi adıma söyleyeyim.Allah'ın mükemmellikten ve güzellikten kastının ne olduğu yine yaratan tarafından belirtilmemişse anlamadığımız, hissetmediğimiz bir güzellik,mükemmellik anlayışını anlatmaya çalışmak, bal yemeden balın tadını bal yemeyene anlatmaya benzer ki manasızdır. Çünkü "Herşeyin Allah'ın kıstasındaki bir güzellik ölçüsüyle yaratıldığı" düşüncesi, pragmatik ve günü kurtaran bir yanıttır sadece. Bakın; Doğa'nın fırtınalarını, depremlerini, sellerini, yangınlarını kastetmiyorum "Kötülük" olarak. Ya da insanların yaptıkları savaşları, katliamları, yalanları, dolandırıcılıkları da kastetmiyorum. "Her işi iyi/hakkıyla/mükemmel yaratma"nın ne anlama geldiği bellidir: Kusursuzluk ve Uyum... Coğrafya da İç ve Dış Kuvvetler olarak bilinen olaylar: Depremden tutun Sellere kadar, bunlar bir uyum içerisindedirler. Siz bunu Tanrı'ya bağlıyorsunuz, ben doğa kanunlarına... Siz yine doğa kanunlarını Tanrı'ya bağlıyorsunuz, ben Doğa'nın kendi devinimine ve özniteliklerine... Ama benim anlatmaya çalıştığım ve sizin ısrarla anlamak istemediğiniz şey şu: Kusursuz bir şey yaratma iddiasındasınız ve yarattınız: İnsan bedeni... Ve bu bedeni, dünyada kendinize halife ve doğaya hakim kıldınız... Kusursuz yarattığınız bu organizmanın hayatta kalmak için var olan Bağışıklık Mekanizması, kendi varlığını düşman olarak algılıyorsa, bunun neresinde mucize ya da mükemmelik vardır, söyler misiniz? Bakın araba kazasında ölmekten söz etmiyorum. Hatta bakın AIDS'e yakalanıp bağışıklığın bir virüs nedeniyle tamamen çöküp ölmekten de bahsetmiyorum. AIDS'te o bağışıklık sistemi, dışarıdan gelen bir virüs tarafından yok ediliyor ve hasta, en basit bir soğuk algınlığından ölüyor. Bakın bunu "Kusur" olarak nitelemiyorum, bu olağandır, doğaldor. Hatta gripten, tetanozdan, kalp krizinden ölmeyi bile kastetmiyorum. Ayağınıza çivi girer, tetanoz mikrobu vücunuza zarar verir, ölürsünüz, normaldir. Çiçek virüsu girer bünyeye, bağışıklık sistemi alt edemez, ölürsünüz, olağandır. Ama ben bunlardan söz etmiyorum: Vücudu hayatta tutmak için yaratılmış bir sistemin, vücudu öldürmesinden, kendi kendisini yok etmesinden söz ediyorum. Bunda, benim göremediğim ve ne hikmetse sizin görebildiğiniz ama işin içinden çıkamadığınızda "Allah kadında bir güzelliği var elbet!" diyerek kaçtığınız güzellik nerede? Sayın Tengeriin, bahsettiğiniz hastalıklar ve de özellikle öne çıkardığınız otoimmün hastalığı bildiğimiz manada kimsenin ''güzel'' diyebileceği bir hastalık değil, hastalıkların tamamı için de geçerli. Kendi savunmasını yine kendi çökertecek şekilde yapılandırılmış bir sistemin bildiğimiz manada bir sistem kusuru olarak görülmesi,mükemmelliğe aykırı olarak algılanması; Allah'ın mükemmel yarattım düşüncesinde ifade ettiği ''mükemmelik''e karşıt bir durum oluşturması için dediğim gibi Allah'ın ''mükemmelikten'' kastının ne olduğunun net olarak bilinmesi gerekir. Aynı yaratıcı sizin için ölümü de yarattım, tüm canlılar ölümü tadacaktır da diyor.Şimdi şunu mu demek lazım, hem mükemmel yarattım diyor hem de ölümü yaratıyor, eğer ölümü en üst düzey kusur olarak algılarsak, sonuçta hastalıkların canlıyı götürdüğü sonuç nihayetinde ''ölüm''? Bu durum ''mükemmellik''le çelişen bir durum mu, kendi mantığı içinde çelişmiyor.Hani mükemmel yaratmıştın bir de en büyük kusur olarak(!) ölümü yaratmışsın ve hastalıkları da ölüme vesile kılmışsın karşı mantığı kendi içinde uyumlu olan hastalıklar-ölüm ilişkisi mantığı açısından bir anlam ifade etmiyor. Peki kendi bağışıklık sistemini kendisi yok eden bir hastalığın güzelliği, hikmeti, mükemmelliği nedir?BU sorunun basit, anlaşılır cevabının ne olduğunu ne olabileceğini bilmiyorum. Bu soruyu soran bir güzellik görmediğini vurgulayan bir Ateiste bir inançlının verdiği ''Siz inanmadığınız için görmüyorsunuz, bilmiyorsunuz.'' cevabı da gerçekte ne olduğunu bilmeden kısa yoldan, kaçış bir cevaptır ve anlamsızdır, benim açımdan da.Gerçekten Allah'ın ifade ettiği güzellik algılanıyorsa, algılanmışsa, algılayan,gören kişi bunun anlaşılabilir yöntemini veya akla yatkın açıklamasını yapabilmelidir. Benim anladığım güzellik ve mükemmellik; mükemmel bir hastalıklar ve ölüm ilişkisi düzeni var kılındığıdır. Tanrı gibi düşünmek mümkün olsaydı kendi savunma sistemini yok eden bir hastalığı hangi güzellik ve mükemmellik anlayışına göre yarattığını anlatırdım şimdi burada. Bazen çok kötü bir ruh hâli hasıl olduğunda diyorum ki ''Beni niye yarattın Allah'ım, bu düzeni niye var kıldın da beni de koydun şu dünyaya?'' cevap yok tabiki, sonra diyorum ki mülk onunsa bu sorunun ne anlamı var ki? Aynı şekilde Tanrı'nın var etmediği Tanrısız bir evren düşünsem dahi ne diyebilirim, ne diyebiliriz, maddeye mi sitem edeyim? Muahbbetle... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 bilim ve din ; bilimsel butun gelismeler ; akilli bir tasarima ve tasadufen olusamayacak kadar komplex bir yaratilisi gozler onune sermektedir .. simdi kirmiziyla yazdigim yaziyi ; tesadufen yazabilmek icin hizli hizli rasgene tuslara bastirsam ; ve bunu hayatimin sonuna kadar surdursem ; ve cocuklarimin cocuklari da bu isi benden devralsa acaba bunu tesadufen yazabilirler mi ? hemen basliyorum ; lpaisjdlashlkjasd halsjd alsdouslakjcladjc ;lajf l;adjf;lajf;lasjf;lajfs;ljd lsdfslkdaof;lasjfo;d f lijf laj flajsf asi oshfakluhf asfh ah aoshdfkluahsfksh fkuhf lashalksh aohdfasklh ads aosdhaoshdoashdasohddnlaxjc.,sdifjsocns alsdlahsdljas aklshdakshdkasdkasgdakshgdjacncncnbvhnvns cnm sk kanahati gelmeyen varsa kendi denesin akilsiz ve bilincsiz rastgetirme cabalari ile ; tek bir cumlenin sadece space araliklari bile duzenli kodlanamiyorken butun DNA nin, isleyen sistemin tesadufen olustugunu savunan bir bilim anlayisi elbette ki kavrayis yetersizligini gostemektedir ... herkez 10 dakika boyunca rasgele klavyesini tuslasin ; sonuc ; super tatminkar ; ) tek bir anlamlilik elde edilememesi isin gizli ispati acisindan mukemmel yaratilmaktadir ... hem carpik ; hem mukemmel .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 son hak dinin hakimiyeti altinda olan uc temel hakikat vardir bilim, felsefe ve sanat ... bilim biseyi anlatmaya calisir ; her bilimsel gelisme bir goz kirpmadir ; felsefe ise bilincin alt katmanlarina inebilme kolayligi saglayan bir mekanizmadir .. laf kalabaligi degil ; zengin bir beyin korteksidir .. sanat ise ; ruhu cekip cikarir .. ruhu bedenin icinden cikarip bedene ruhu komple kusattiran bir cazibe haline getirir ... Kurani okuyanlar Peygamberlerin sanat, felsefe ve ilim gucunun etkisi ile hareket ettiklerini gorurler .. 1 Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2012 Aynı şekilde Tanrı'nın var etmediği Tanrısız bir evren düşünsem dahi ne diyebilirim, ne diyebiliriz, maddeye mi sitem edeyim? Bence evet maddeye sitem etmek gerekir. Tanrıya edemezsin. Zaten son tahlilde yapılması gereken de bu. Maddeyi yani doğayı örnek almadan bu "mükemmellik" sorusunun çözümlenmesi mümkün olmaz. Ya bir şekilde gerçeğin referansına baş vuracaksın, ya da gerçek dışında sadece mantıkla cevap vermeye çalışacaksın. Bir ölçüyü bir gerçeği emsal göstermeden fikir yürütmenin sadece sallama olduğunu geçmişte bahsetmiştik. -Her şey mükemmelliğe kavuşmuş olsaydı, doğanın dinamikliği(hareketliliği) devam eder miydi?- sorusu bize mümkün olduğunca bir şeyler anlatabilecek sanırım. Zira doğada herşey ama her şey diyalektik olark mükemmelliğe doğru bir gelişim göstermektedir. Maddeci dünya görüşünde her şeyin sonsuzlukça evrildiği düşünüldüğünde, mükemmellik şu şekilde veya şu süreçte son bulacaktır düşüncesi doğru olmayacaktır. Mükemmellik, maddesel yaşamın sonu demektir. Madde için bir son düşünülemeyeceğinden, mükemmellik te asla mümkün değildir. Gelişimin yeni boyutları henüz var olan görünüm için mükemmellik gibi gözükebilir. Ama o yeni boyut ta, yeni bir mükemmellik için değişim sürecindedir. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2012 Bence evet maddeye sitem etmek gerekir. Tanrıya edemezsin. Neden maddeye sitem etmem gerekir birine sitem edeceksem?Bunu da mı bilim söylüyor, bilimin kaçıncı ilkesiydi ''Sitem edeceksen, Tanrı'ya değil maddeye sitem edebilirsin.'' ilkesi itiraf ediyorum ben bu ilkeden haberdar değilim, siz yazın kaçıncı ilkesi olduğunu, ilkeleri arasında da yoksa teorinin ismini yazın ben araştırırım, şu olabilir mi ''Sadece Maddeye Sitem Edilir Teorisi''? Zaten son tahlilde yapılması gereken de bu. Maddeyi yani doğayı örnek almadan bu "mükemmellik" sorusunun çözümlenmesi mümkün olmaz. Ya bir şekilde gerçeğin referansına baş vuracaksın, ya da gerçek dışında sadece mantıkla cevap vermeye çalışacaksın. Bir ölçüyü bir gerçeği emsal göstermeden fikir yürütmenin sadece sallama olduğunu geçmişte bahsetmiştik. ''mükemmellik'' sınırları belirlenmiş nitelikleri belli olan somut bir kavram değildir meraba, bilgine.Maddenin her zaman için her şartta geçerli olan ''mükemmellik'' durumu var mı,neyi ölçü alıyorsun, sallamadan? -Her şey mükemmelliğe kavuşmuş olsaydı, doğanın dinamikliği(hareketliliği) devam eder miydi?- sorusu bize mümkün olduğunca bir şeyler anlatabilecek sanırım. Zira doğada herşey ama her şey diyalektik olark mükemmelliğe doğru bir gelişim göstermektedir. Maddeci dünya görüşünde her şeyin sonsuzlukça evrildiği düşünüldüğünde, mükemmellik şu şekilde veya şu süreçte son bulacaktır düşüncesi doğru olmayacaktır. Koyu olarak belirttiğiniz cümleye göre doğa, evren için mükemmellik hareketliliğin, devinimin son bulmasına bağlı, devimin mükemmelliğe doğru gidiyor düşüncesi, mantığı öne sürülüyor sizce.Termodinamiğin 2. yasası olan ''Entropi'' yasasıyla ilgili bilgi sahibiyseniz sarffettiğiniz düşüncenin yanlışlığından da haberdar olmanız gerekir.Kısaca der ki Entropi Yasası; evrende düzensizlik sürekli artmaktadır, başka bir ifadeyle kullanılabilir enerji işe yaramaz, kullanılamaz bir noktaya evrenin ''ısı ölümü'' denilen durumuna doğru bir gidiş vardır. Bu hâl evren için iyi bir hâl değil, bir sondur, dolayısıyla evrenin kötüye doğru bu değişimi bir mükemmelliği değil, mevcuttaki iyi yapının kötüleşmesi anlamını taşır. Sizce Entropi yasasının söylediği durum bir mükemmelliğe gidişi mi ifade ediyor meraba? Maddeci anlayışa göre her şeyin sonsuzlukça evrilmesi düşüncesi, bilimsel açıdan ne anlam ifade ediyor, hani siz bilimsel konuşuyordunuz ya, neden maddeci anlayışa göre düşünüyorsunuz, maddeci anlayışın görüşü bilimsel bilgi mi? Bilim sonsuzluğu mu kanıtladı meraba, sonsuzluk nedir bilim açısından, Evrenin dolayısıyla zamanın başlangıcıyla ilgili bir teori var Big Bang,o da daha önce dediğimiz gibi 14-15 milyar yıl öncesinde bir başlangıçtan bahsediyor, bilim onun ötesine geçip sonsuzluğun sınırını mı buldu,maddenin bu zamandan önce ne durumda olduğuyla ilgili bilim bir şey söyleyemezken bilimsel bilgilerden gayrısına itibar etmeyen siz,bilimsel bir kanun,teori olmayan ''felsefi'' bir anlayış, inanç olan maddeci anlayışa göre düşünüp yorum yapıyor sonra da söylediklerinizin kendi düşünceleriniz olmadığını bilimsel bilgi olduğu gafletini, tutarsızlığını hiç rahatsızlık duymadan savunabiliyorsunuz meraba. Bilimin durduğu yerde durmayı öğrenin sadece bilimsel bilgilere itibar ediyorsanız meraba; materyalizm bilim midir ki materyalist düşünceleri bilimsel bilgilermiş gibi savunabiliyorsunuz? Mükemmellik, maddesel yaşamın sonu demektir. Madde için bir son düşünülemeyeceğinden, mükemmellik te asla mümkün değildir. Gelişimin yeni boyutları henüz var olan görünüm için mükemmellik gibi gözükebilir. Ama o yeni boyut ta, yeni bir mükemmellik için değişim sürecindedir. Maddesel yaşamın sonu ne demek ve maddesel yaşamın sonu hangi bilimsel ölçüte göre ''mükemmellik'' oluyor söyleyebilir misiniz? ''mükemmellik asla mümkün değildir.'' bilgisinin kaynağı ne, bilimin hangi dalı bu bilgiyi su yüzüne çıkardı da siz hangi yasaya, hangi bilimsel çalışmaya dayanarak bunu kesinlik düzeyinde söyleyebiliyorsunuz, hani bilimsel bilgi dışında bir bilgiyi önemsemiyordunuz ya o açıdan. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Neden maddeye sitem etmem gerekir birine sitem edeceksem?Bunu da mı bilim söylüyor, Elbette bilim söylüyor. Sitem de edeceksen, övgü de yapacaksan maddeye yapmalısın. Zira bilim madde ötesini tanımıyor, algılayamıyor. Bilimi üreten insan da algılayamıyor. Algıladığı, bilgiye dönüştürdüğü sadece madde.. Uydurduğu ise madde ötesi. Sitemini algılananlara veya uydurulanlara yapmak senin tercihin. Koyu olarak belirttiğiniz cümleye göre doğa, evren için mükemmellik hareketliliğin, devinimin son bulmasına bağlı, devimin mükemmelliğe doğru gidiyor düşüncesi, mantığı öne sürülüyor sizce.Termodinamiğin 2. yasası olan ''Entropi'' yasasıyla ilgili bilgi sahibiyseniz sarffettiğiniz düşüncenin yanlışlığından da haberdar olmanız gerekir.Kısaca der ki Entropi Yasası; evrende düzensizlik sürekli artmaktadır, başka bir ifadeyle kullanılabilir enerji işe yaramaz, kullanılamaz bir noktaya evrenin ''ısı ölümü'' denilen durumuna doğru bir gidiş vardır. Entropi yasası diyalektik görüşü engellemiyor. Tam aksine kendisine diyalektik gelişim için negentropi olgusu oluşturuyor. Evrim teorisi buna örnek teşkil eder. Zıtlıklar olmadan olguların dinamikliği de olmaz. Bu konuda daha fazla bilgi edinmelisin. Maddeci anlayışa göre her şeyin sonsuzlukça evrilmesi düşüncesi, bilimsel açıdan ne anlam ifade ediyor, hani siz bilimsel konuşuyordunuz ya, neden maddeci anlayışa göre düşünüyorsunuz, maddeci anlayışın görüşü bilimsel bilgi mi? Soruya bak şimdi.. 'Bilim= madde bilgisi'dir. Nasıl düşünmeliydim? Bu başlıkta, girişte, bilimin tanımı yanlış yapılmış. Aslına uygun yapılmalı. Bilim sonsuzluğu mu kanıtladı meraba, sonsuzluk nedir bilim açısından Söylediklerimize tekrar dönmeyelim. "Yok" olmayan maddenin, "var" hali sonsuzdur. Bilimin durduğu yerde durmayı öğrenin sadece bilimsel bilgilere itibar ediyorsanız meraba; materyalizm bilim midir ki materyalist düşünceleri bilimsel bilgilermiş gibi savunabiliyorsunuz? Evet bilimdir, zira 'meteryal'le ilgilenir. Materyal ötesi ile değil. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Öncelikle forumda istersen 1990'dan beri yaz hatta Muhammed soyundan bile ol bu beni hiç tınlamaz ve ilgilendirmezde..Bunları söyleyerek övünüp duracağına kaptığın meyveleri göster.. Bu forumda ne zamandan beri yazdığımı vurgulamam övünmek için değil; Sizin, bilmediğimi iddia ettiğiniz konuları uzun süredir tartışıyor olduğumu ve ne düşündüğümü görebilmeniz içindi. Fakat siz bunu algılayamayacak düzeydesiniz, zira o tavsiyemi bile "övünç" olarak algılıyorsunuz; Artık nasıl bir komplekse sahipseniz, bilemem... Dolayısı ile bu konuları tartışabileceğim seviye birisi olmadığınız pek ortada. Ha bu arada; Tanrı'nın yanına tekrar çıktığınızda kendisine selamımı iletin. Ve onu ciddiye almadığımı, elinden geleni ardına koymamasını ve hatta yiyorsa, zamanında yoldan saptıklarını iddia ettiğin insanları ve kavimleri yok ettiği gibi gelsin de beni de yok etsin!? Gerçi zamanında yaptığı şeyleri şimdi yapamamasının da makul bir nedeni vardır elbet değil mi? Size sanrılarınızla barışık bir hayat diliyorum. Başarılar... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Elbette bilim söylüyor. Sitem de edeceksen, övgü de yapacaksan maddeye yapmalısın. Zira bilim madde ötesini tanımıyor, algılayamıyor. Bilimi üreten insan da algılayamıyor. Algıladığı, bilgiye dönüştürdüğü sadece madde.. Uydurduğu ise madde ötesi. Sitemini algılananlara veya uydurulanlara yapmak senin tercihin. Entropi yasası diyalektik görüşü engellemiyor. Tam aksine kendisine diyalektik gelişim için negentropi olgusu oluşturuyor. Evrim teorisi buna örnek teşkil eder. Zıtlıklar olmadan olguların dinamikliği de olmaz. Bu konuda daha fazla bilgi edinmelisin. Soruya bak şimdi.. 'Bilim= madde bilgisi'dir. Nasıl düşünmeliydim? Bu başlıkta, girişte, bilimin tanımı yanlış yapılmış. Aslına uygun yapılmalı. Söylediklerimize tekrar dönmeyelim. "Yok" olmayan maddenin, "var" hali sonsuzdur. Evet bilimdir, zira 'meteryal'le ilgilenir. Materyal ötesi ile değil. Demek böyle böyle böyledir, diyorsun?Bir şey demiyorum size meraba, bu yazdıklarım dışında. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Sayın Tengeriin, ''Allah'ın her şeyi mükemmel yarattığı'' konusunda ''mükemmellik''ten neyin kasttedildiğini ben de bilmiyorum, bildiğini söyleyenler de kendi anladıkları doğrultusunda yorumluyorlar büyük bir ihtimalle. Mükemmellikten ne kasttedildiğini bilmediğim için ''mükemmellik'' yok diyenlere de bilmediğim, açıkçası hangi nitelikleri taşıdığı belirtilmemiş bir ''mükemmellik'' savunması benim açımdan yersiz ve samimi olmaz belirteyim. İşte budur Sayın Fuzuli... Bakın şu an o kadar takdir ettim ki sizi, sağduyunuz için de teşekkür ederim. İnsanların neye inandıkları umrumda değil; İman, ona sahip olanlar için tartışılabilir bir konu değildir ve adı üzerinde teslimiyet ile ilgilidir. Ama benlik bütünlüğünü sağlayamamış insanlar bir denge kurmaya çalıştıkça çatışmaları arasında batarlar. Diğer arkadaşlarda böyle ama sizde bu yok belli ki. İman etmek için yeterli gördüğünüz şeyler sizde bir kimlik bütünlüğü sağlamış. Açıklama yapmaya gerek yok; Bu iletiniz düşüncelerinizde ne kadar samimi olduğunuzu gösteriyor, tebrik ederim. Yazınızın bu kısmına tamamıyla katılıyorum kendi adıma söyleyeyim.Allah'ın mükemmellikten ve güzellikten kastının ne olduğu yine yaratan tarafından belirtilmemişse anlamadığımız, hissetmediğimiz bir güzellik,mükemmellik anlayışını anlatmaya çalışmak, bal yemeden balın tadını bal yemeyene anlatmaya benzer ki manasızdır. Sayın Tengeriin, bahsettiğiniz hastalıklar ve de özellikle öne çıkardığınız otoimmün hastalığı bildiğimiz manada kimsenin ''güzel'' diyebileceği bir hastalık değil, hastalıkların tamamı için de geçerli. Kendi savunmasını yine kendi çökertecek şekilde yapılandırılmış bir sistemin bildiğimiz manada bir sistem kusuru olarak görülmesi,mükemmelliğe aykırı olarak algılanması; Allah'ın mükemmel yarattım düşüncesinde ifade ettiği ''mükemmelik''e karşıt bir durum oluşturması için dediğim gibi Allah'ın ''mükemmelikten'' kastının ne olduğunun net olarak bilinmesi gerekir. Aynı yaratıcı sizin için ölümü de yarattım, tüm canlılar ölümü tadacaktır da diyor.Şimdi şunu mu demek lazım, hem mükemmel yarattım diyor hem de ölümü yaratıyor, eğer ölümü en üst düzey kusur olarak algılarsak, sonuçta hastalıkların canlıyı götürdüğü sonuç nihayetinde ''ölüm''? Bu durum ''mükemmellik''le çelişen bir durum mu, kendi mantığı içinde çelişmiyor.Hani mükemmel yaratmıştın bir de en büyük kusur olarak(!) ölümü yaratmışsın ve hastalıkları da ölüme vesile kılmışsın karşı mantığı kendi içinde uyumlu olan hastalıklar-ölüm ilişkisi mantığı açısından bir anlam ifade etmiyor. Peki kendi bağışıklık sistemini kendisi yok eden bir hastalığın güzelliği, hikmeti, mükemmelliği nedir? BU sorunun basit, anlaşılır cevabının ne olduğunu ne olabileceğini bilmiyorum. Bu soruyu soran bir güzellik görmediğini vurgulayan bir Ateiste bir inançlının verdiği ''Siz inanmadığınız için görmüyorsunuz, bilmiyorsunuz.'' cevabı da gerçekte ne olduğunu bilmeden kısa yoldan, kaçış bir cevaptır ve anlamsızdır, benim açımdan da.Gerçekten Allah'ın ifade ettiği güzellik algılanıyorsa, algılanmışsa, algılayan,gören kişi bunun anlaşılabilir yöntemini veya akla yatkın açıklamasını yapabilmelidir. Benim anladığım güzellik ve mükemmellik; mükemmel bir hastalıklar ve ölüm ilişkisi düzeni var kılındığıdır. Tanrı gibi düşünmek mümkün olsaydı kendi savunma sistemini yok eden bir hastalığı hangi güzellik ve mükemmellik anlayışına göre yarattığını anlatırdım şimdi burada. Bazen çok kötü bir ruh hâli hasıl olduğunda diyorum ki ''Beni niye yarattın Allah'ım, bu düzeni niye var kıldın da beni de koydun şu dünyaya?'' cevap yok tabiki, sonra diyorum ki mülk onunsa bu sorunun ne anlamı var ki? Aynı şekilde Tanrı'nın var etmediği Tanrısız bir evren düşünsem dahi ne diyebilirim, ne diyebiliriz, maddeye mi sitem edeyim? Muahbbetle... Sayın Fuzuli, Gerçekten sağduyunuz önünde saygıyla eğiliyorum... Yani ancak bu kadar güzel bir yanıt verilebilirdi... Kurduğunuz mantığa katılmıyorum, yani Ölüm ile sözünü ettiğim hastalıklar arasında benzeşim kurmuşsunuz; Buna katılmıyorum ve birçok açıklama ya da yorum da getirebilirim. Fakat öyle bir açıklamışsınız ki, öz değerleriniz kendi içinde oldukça tutarlı ve çok hoş. (İslamiyet'i değil de, Fuzuli olarak sizin değerlerinizi ve bakış açınızı kastediyorum) Ve gerçekten bu yüzden büyük saygı uyandırdınız bende. O yüzden üsteleyip de tadı kaçırmayı istemiyorum. Daha önce sürç-ü lisan ettikse affola... Saygılar... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 bilim ve din ; bilimsel butun gelismeler ; akilli bir tasarima ve tasadufen olusamayacak kadar komplex bir yaratilisi gozler onune sermektedir .. simdi kirmiziyla yazdigim yaziyi ; tesadufen yazabilmek icin hizli hizli rasgene tuslara bastirsam ; ve bunu hayatimin sonuna kadar surdursem ; ve cocuklarimin cocuklari da bu isi benden devralsa acaba bunu tesadufen yazabilirler mi ? hemen basliyorum ; lpaisjdlashlkjasd halsjd alsdouslakjcladjc ;lajf l;adjf;lajf;lasjf;lajfs;ljd lsdfslkdaof;lasjfo;d f lijf laj flajsf asi oshfakluhf asfh ah aoshdfkluahsfksh fkuhf lashalksh aohdfasklh ads aosdhaoshdoashdasohddnlaxjc.,sdifjsocns alsdlahsdljas aklshdakshdkasdkasgdakshgdjacncncnbvhnvns cnm sk kanahati gelmeyen varsa kendi denesin akilsiz ve bilincsiz rastgetirme cabalari ile ; tek bir cumlenin sadece space araliklari bile duzenli kodlanamiyorken butun DNA nin, isleyen sistemin tesadufen olustugunu savunan bir bilim anlayisi elbette ki kavrayis yetersizligini gostemektedir ... herkez 10 dakika boyunca rasgele klavyesini tuslasin ; sonuc ; super tatminkar ; ) tek bir anlamlilik elde edilememesi isin gizli ispati acisindan mukemmel yaratilmaktadir ... hem carpik ; hem mukemmel .. Siz gerçekten bu analojinizin Evrim'e örnek olduğunu mu sanıyorsunuz? Çok komik ve HY mantığının dik alası... Biz genelde bu mantığa şöyle cevap veriyoruz: "Bi bitmediniz ...!" 1- Bilim'de tesadüfler yoktur. 2- Yeterince bilgi sahibi değilsiniz. 3- Richard Dawkins'in "Kör Saatçi" ve "Gen Bencildir" adlı eserlerini okursanız, şu kurduğunuz mantığa inandığınız için kendinizden yeterince utanırsınız. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın derim ben... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Siz gerçekten bu analojinizin Evrim'e örnek olduğunu mu sanıyorsunuz? ewt Biz genelde bu mantığa şöyle cevap veriyoruz: "Bi bitmediniz ...!" yakinda sole cevap verirsiniz ; yeter yahu heryerden siz cikiyorsunuz 1- Bilim'de tesadüfler yoktur. tabi ki var mi dedik 2- Yeterince bilgi sahibi değilsiniz. bilgi kullanmak kendime zarar ,, elimde patliyor ; gerekli gorursem bilgi de kullaniyorum 3- Richard Dawkins'in "Kör Saatçi" ve "Gen Bencildir" adlı eserlerini okursanız, şu kurduğunuz mantığa inandığınız için kendinizden yeterince utanırsınız. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın derim ben... tsk hala bi cevap alamadim .. sadece lafi cevirme kivrakligin dikkatimden kacmadi ,, cevap alamadim ; ) gulduriim seni gulduriim ben .. bilimsel platformdaki basarisizligini pskolojik muhabbet baskisi kullanarak toparlamaya calissan da ; ben sana haberini veriim gule oynaya yazisalim .. nasi olsa seni en fazla guldurmus oluyorum diymiy ? Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 hala bi cevap alamadim ..sadece lafi cevirme kivrakligin dikkatimden kacmadi ,, cevap alamadim ; ) Bir tartışmanın doğasını ve düzeyini belirleyen şey "Doğru Soru" sormak ve adam gibi tartışmaktır. Doğru Soru'dan kastım şudur: Sorduğunuz sorunun, öğrenmek istediğiniz şeyi niteliyor olması lazım gelir. (tartışacağınız konu hakkında asgari düzeyde bilgi sahibi olduğunuzu düşünürsek) Yani şöyle bir soru soramazsınız örneğin: Bugün insanların iletişim kurmasının yollarından biri cep telefonudur. Radyo sinyalleri ve bunları işleyen araçlarla insanlar iletişim kurarlar. Vahiy de Tanrı ile İnsan arasındaki iletişim yoldur. Öyleyse Peygamber ile Allah hangi marka cep telefonu kullanıyorlardı? Ya da Muhammed'in Mirac'a çıkarken bindiği eşşeğin kanatları var mıydı diye de soramazsınız. Cebrail kaç kilometre hızla uçuyordu diye de soramazsınız. Yani sorunuzun anlamlı ve ilgili olması gerekir. Şimdi siz şöyle soruyorsunuz: bilimsel butun gelismeler ; akilli bir tasarima ve tasadufen olusamayacak kadar komplex bir yaratilisi gozler onune sermektedir .. simdi kirmiziyla yazdigim yaziyi ; tesadufen yazabilmek icin hizli hizli rasgene tuslara bastirsam ; ve bunu hayatimin sonuna kadar surdursem ; ve cocuklarimin cocuklari da bu isi benden devralsa acaba bunu tesadufen yazabilirler mi ? Ben de diyorum ki: Bilim'de tesadüf diye birşey yoktur. Evrim ve Evrim Teorisi de tesadüf diye bir şeyi kabul etmez. Evrim'in mekanizmaları vardır ve ona göre işler. Dolayısı ile verdiğiniz analoji, Evrim ve Evrim Teorisi ile ilgili sorunuzu nitelemez; Doğru bir soru değildir... Önce konuştuğunuz konu hakkında bilgi sahibi olun. Sonra soru sormayı öğrenin. Ondan sonra analoji kurmayı öğrenin. En sonunda yeterli edinime ve kazanıma sahipseniz konu üzerine tartışırız. Daha soru sormayı bilmeyen adamlara neler öğretmeye çalışıyoruz... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 oncelikle tesekkurler ; sonrasinda dar vaktim var ; direk ana fikrimi bir kere daha vurgulamak isterim ; canliligin yaratilisi tek bir evrimle olmus ve o evrim artik durmustur ; ) o evrim herhangi bir canlidan herhangi bir canliya milyonlarca yil boyunca donusme seklinde degil ; her canlinin tek seferde vucuda gelmesinden ibarettir .. hepsi bu Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 canliligin yaratilisi tek bir evrimle olmus ve o evrim artik durmustur ; ) Siz hakikaten iyi misiniz? Ya hu "Canlılığın yaratılışı tek bir evrimle olmuştur" ne demek? "O evrim artık durmuştur!" ne demek ya hu? Bunca yıldır Ateistim, böyle pilot görmedim... Evrim' doğası ve özelliği gereği durabilemez... Evrim'in "Durmak" gibi bir özelliği yoktur... Kavram olarak neyi ifade ettiğini bile bilmiyorsunuz. Allasen "Tek bir evrim" ne yaaa? Bunu arkadaşlarıma anlatmam lazım, süper... o evrim herhangi bir canlidan herhangi bir canliya milyonlarca yil boyunca donusme seklinde degil ; her canlinin tek seferde vucuda gelmesinden ibarettir .. Bu daha da komik... Size tabii ki toprağa su dökülüp sonra Allah'ın üflemesiyle canlanıp birden konuşabilen ve herşeyin bilincinde olan bir ademin yaratılması daha inandırıcı geliyor... Hele ki onun kaburga kemiğinden de Havva yaratıldı mı? Yeme de yanında yat; İnsanın iman edesi geliyor... Aklıl başında insanlar, bu türlü hikayelere inanmazlar... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Bu forumda ne zamandan beri yazdığımı vurgulamam övünmek için değil; Sizin, bilmediğimi iddia ettiğiniz konuları uzun süredir tartışıyor olduğumu ve ne düşündüğümü görebilmeniz içindi. Fakat siz bunu algılayamayacak düzeydesiniz, zira o tavsiyemi bile "övünç" olarak algılıyorsunuz; Artık nasıl bir komplekse sahipseniz, bilemem... Dolayısı ile bu konuları tartışabileceğim seviye birisi olmadığınız pek ortada. Övünmek için değilse sürekli neden tekrarlıyorsun..Bir ayeti bile nasıl anladığın belli diğerlerinden farkın yok..Senin gibi 100 tane adam tanıyorum..Yüzlerce kez tartışılır ama anlaşılan hiçbirşey olmaz çünkü algılama farklılığı var..Hakaret etmeyi ve aşağılamayı çok iyi biliyorsunuz,bende size davranışımızı göstereyimde ne olduğu belli olsun..Kucak dolusu sevgiler "Ha bu arada; Tanrı'nın yanına tekrar çıktığınızda kendisine selamımı iletin. Ve onu ciddiye almadığımı, elinden geleni ardına koymamasını ve hatta yiyorsa, zamanında yoldan saptıklarını iddia ettiğin insanları ve kavimleri yok ettiği gibi gelsin de beni de yok etsin!? Gerçi zamanında yaptığı şeyleri şimdi yapamamasının da makul bir nedeni vardır elbet değil mi? Size sanrılarınızla barışık bir hayat diliyorum. Başarılar... " Tanrı'ya sadece çocuklarının selamı gittiğini bilmiyor musun.. Tabiki benide yok etsin isyanında biraz mantığa dökmek isterim..Mühlet veriyor belki 10 yıl belki 20 yıl sonra yok olacaksın nasıl olsa olacak bu..Sabret ve bekle.. Bendende size başarılar tekrar tekrar kucak dolusu sevgiler.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Övünmek için değilse sürekli neden tekrarlıyorsun..Bir ayeti bile nasıl anladığın belli diğerlerinden farkın yok..Senin gibi 100 tane adam tanıyorum..Yüzlerce kez tartışılır ama anlaşılan hiçbirşey olmaz çünkü algılama farklılığı var..Hakaret etmeyi ve aşağılamayı çok iyi biliyorsunuz,bende size davranışımızı göstereyimde ne olduğu belli olsun..Kucak dolusu sevgiler Bakın, dediğim gibi; daha muhatabınızın ifadelerini anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Bir Tanrı varsa bile (ki yok), onu nasıl anlıyor olabilirsiniz bu halinizle!? Sürekli tekrarlamamın nedeni, bir kaç kere tekrarlamış olmama rağmen anlamamış olmanız. Allah da öyle yapıyor değil mi? Onlarca kere tekrarlıyor aynı şeyleri... Tanrı'ya sadece çocuklarının selamı gittiğini bilmiyor musun..Tabiki benide yok etsin isyanında biraz mantığa dökmek isterim..Mühlet veriyor belki 10 yıl belki 20 yıl sonra yok olacaksın nasıl olsa olacak bu..Sabret ve bekle.. Bendende size başarılar tekrar tekrar kucak dolusu sevgiler.. Tanrı'nın çocukları mı? Kimden!? Ya çok ciddi soruyorum; Siz, bilmem kaç bin yıl önce yaşamış sizden/bizden daha ilkel beyine sahip insanların, uydurdukları bu masallara gerçekten inanıyor musunuz? Yok herşey sınavmış; Yok efendim mühlet verilmiş... Ya hu aklı başında bir insan; Bir insanın balığın karnında yaşayamayacağını, Asası ile denizi ikiye bölemeyeceğini, Parmağı ile ayı ikiye ayırıp iki parçasını da tepelerin üzerine yerleştiremeceğini, Toprağa "ol" demekle insan yaratılamayacağını ve o insanın kaburgasından başka bir insanın yaratılamayacağını, Vahiy denilen şeyi kıymeti kendinden menkul bir uydurma olduğunu ve nesnel tek bir kanıtının olmadığını, Diğer insanlardan başka extradan bir başka organı bulunmayan sıradan bir insanın Peygamber ya da Seçilmiş olmasının zırvalık olduğunu, anlamsız olduğunu kavrayabilir... Dininizin uydurduğu hikayeler ile Yüzüklerin Efendisi'nin ne farkı var söyler misiniz? Şirinleri, He-Man'ı falan gerçek kabul etmemenizin nedeni nedir? Bana diyorsunuz ki; "Yok şu ayet bu anlama geliyor; o ayet şu anlama geliyor..." Ya hu yemişim anlamını, onu tartışmıyorum ki ben... Ben, inandığınız şeylerin ne kadar tutarsız olduğunu; Gerçeklikle ve Bilim ile, Doğa ile nasıl da uyuşmadığını, örtüşmediğini tartışıyorum. Bana hala "Ayeti bilemedin!" diyorsunuz. Ha yani şaptınız şeker oldunuz, çok farketti gerçekten tartışma için, sağolun... Yoktan var etme iddiasında mı kardeşim bu Allah denilen şey? Hah işte, bilim bunun mümkün olmadığını söylüyor... İnsanı topraktan yaratma iddiasında mı bu şahıs? Bilim, öyle bir şeyin imkanı olmadığını söylüyor. Var diyorsan al 15 kilo çamur, yay önüne, başla Fatiha'dan okumaya, bakalım insan olacak mı? Din, kendine göre hukuki kurallar mı koymuş? Sosyal Bilimler bir yerleri ile gülüyorlar o kurallara; Evrensel normlara ulaştı çünkü o bilim alanları... Valla aparsanız da, köpürseniz de, kendinizi yerlere de atsanız; İstediğiniz kadar "siz anlamıyorsunuz!" deyin... Siz benim gibi 100 tane görebildiyseniz, ben hergün yüzlercesinin yüzüne bakıyorum sizin gibilerin... Olay, benim anlamamamda değil; Olay, sizin gerçekleri kabullenemeyişiniz ve sanrılarınızı meşrulaştırmak için inanılmaz bir kıvırma yeteneği sergilemenizdir... Ama bu açıdan takdir ederim sizi gerçekten... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 Siz hakikaten iyi misiniz? hic bu kadar iyi olmamistim ; kanusma sirasi surekli bana geliyor daha ne beklerim Ya hu "Canlılığın yaratılışı tek bir evrimle olmuştur" ne demek? "O evrim artık durmuştur!" ne demek ya hu? tek evrim yani tek yaratmada butun canlilar yeryuzundeki dogal dengeyi ayni anda baslatmistir .. yani evrim ilk yaratmadir .. ilk yaratmadaki nasil oldugunu anlamadigimiz bir yaratilma mucizesi evrim olarbilir topraktan baslayarak evreler halinde kamikler ve et giydirme gibi tanimlara bi derece evrim diyebilirz. . cunku dna da butun evreler kodlanmitir .. Bunca yıldır Ateistim, böyle pilot görmedim... daha neler gorcen ; ) Evrim' doğası ve özelliği gereği durabilemez...Evrim'in "Durmak" gibi bir özelliği yoktur... felsefe ; ) Kavram olarak neyi ifade ettiğini bile bilmiyorsunuz. anlamiyorum de de kibarlik olsun, ya da ben boyle dusunmuyorum de ; ) bilmiyomusum kibir seni komple kusatmis dostum Allasen "Tek bir evrim" ne yaaa? Bunu arkadaşlarıma anlatmam lazım, süper... iste tipik psikolojik baski kurma reflexi .. yani tartisma ustunlugun yok .. kontrolsuz cosku sergilemeye baslamissin gerci elinde degil :// Bu daha da komik... 3 lafindan biri biseylerin komik olma yahu Size tabii ki toprağa su dökülüp sonra Allah'ın üflemesiyle canlanıp birden konuşabilen ve herşeyin bilincinde olan bir ademin yaratılması daha inandırıcı geliyor... ewt kendi azinla soledin bak .. toprak dedin ; ) kapis ? Allahin uflemesi, senin yanaklarini sisirerek bi mumu uflemen gibi mi geldi dostum kibirle ve boburlenmeyle cok fena bulasmissin samimiyetini ve olumlu bir katkini sahsen gormedim Hele ki onun kaburga kemiğinden de Havva yaratıldı mı? bu nerede yaziyor ? nerede yazdigini saniyorsun Yeme de yanında yat;İnsanın iman edesi geliyor... iman etmek icin iman alameti lazim .. sen iman alametisin Aklıl başında insanlar, bu türlü hikayelere inanmazlar... akli basinda olmayan insanlar once inanamayacaklari bir hale getirirler ; sonra da gonul rahatligi ile inanmiyormus gibi yaparlar ; Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 tek evrim yani tek yaratmada butun canlilar yeryuzundeki dogal dengeyi ayni anda baslatmistir .. yani evrim ilk yaratmadir .. ilk yaratmadaki nasil oldugunu anlamadigimiz bir yaratilma mucizesi evrim olarbilir topraktan baslayarak evreler halinde kamikler ve et giydirme gibi tanimlara bi derece evrim diyebilirz. . cunku dna da butun evreler kodlanmitir .. Lafa bak çay demle! Yani "ben uydurdum oldu" diyorsun öyle mi? Olay şöyle mi gerçekleşti yani: Topraktan bir kalıp yarattı. Sonra kemikleri yaptı, eti giydirdi. Onran sonra organlar falan, damarlar. Kan ve diğer öğeler. Ardından da can üfledi. Bu çok inandırıcı geliyor mu size gerçekten. 5. Element diye bir film vardı; Siz ya ondan, ya da Ahmet Hulusi'den falan abatılı etkilenmişsiniz. felsefe ; )... iste tipik psikolojik baski kurma reflexi .. yani tartisma ustunlugun yok .. kontrolsuz cosku sergilemeye baslamissin gerci elinde degil :// Valla arkadaşım, köşeye sıkıştıkça karşısındakinin psikolojisine eğilen ben değilim. Sizin ve diğer arkadaşın her iletisinde mulaka bir eziklik hasıl oluyor nedense. Ya bu konuları anlamadığımızı söyleyip kaçıyorsunuz, Ya Kibirli oluyoruz da göremiyoruz, Ya da psikolojimiz bozuk oluyor nedense... Ama ne olursa olsun bir türlü tartışmada sorduğumuz sorulara adam gibi tek bir yanıt vermiyorsunuz. Ama nedense psikolojisi bozuk olan biz oluyoruz. Valla inlere, cinlere, meleklere, şeytanlara; Yani göremediğimiz, varlığına hiç şahit olamadığımız zırvalıkların var olduklarına saplantı derecesinde inanan kişi ben değilim. Ayrıca "Tipik Psikolojik Baskı Kurma Reflexi" diye bir psikolojik tanım da yoktur. Diğer ifade ile ilgili "Felsefe" tanımınız da doğru değildir; Çünkü bilimsel olarak evrim'in tanımında "Durağanlık" yoktur. Size naçizane tavsiyem; Beni, şu halinizle, psikolojik ya da felsefi açıdan tahlil etmeye kalkmayın. Anlamadığınız konularda ahkam kesmeyin. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Valla arkadaşım, köşeye sıkıştıkça karşısındakinin psikolojisine eğilen ben değilim. benim benim ... koseye sikistigimdan degil ; bi bildigim var su ve benzeri butun soylemlerin kayda gecti mesela .. gelir gelmez basladin .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Microsoft'un başkanı ve yöneticisi Bill Gates, "The Road Ahead" isimli kitabında şöyle yazar: "İnsan DNA'sı, bir bilgisayar programı gibidir, ancak bizim şu ana kadar üretebildiklerimizden çok, çok daha gelişmiştir" 3 Windows XP yazılımının tesadüflerle ortaya çıktığını iddia eden birisine hiç kimse itibar etmez, kendisinin akıl sağlığının yerinde olmadığından şüphe edilir. Genetik kodun kökenine dair evrimci iddialar ise çok daha akıl dışıdır. Çünkü; Genetik kodun tesadüfi oluşumlar arasından amaçsız bir süreçte seçilmiş olma ihtimali astronomik ölçüde küçüktür. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Evrimciler, genetik kodla ilgili gerçekler karşısında her yönden kuşatılmış durumdadırlar. Ve genetik kodun kökeni konusunda düşünmeye başlayan bir evrimcinin hissedeceği tek bir his vardır: sıkıntı. Nature 'ın 20 yıl boyunca editörlüğünü yapmış olan Sir John Maddox, genetik kodun kökeni konusundaki çaresizliklerini şu sözlerle ortaya koymuştur: "Genetik kodun kökeninin, yaşamın kendisinin kökeni kadar belirsiz olması can sıkıcıdır." Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Ciltlerce ansiklopedik bilginin gözle görülmeyen bir alanda saklanması, hücrede ‘okunması’, ‘tercüme edilmesi’, şuursuz moleküllerin başlatıp yönetebileceği bir sistem değildir. alinti Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 Ya hu senin "kanıtlarım var" dediğin şeyler şunlar mıydı? Microsoft'un başkanı ve yöneticisi Bill Gates, "The Road Ahead" isimli kitabında şöyle yazar: "İnsan DNA'sı, bir bilgisayar programı gibidir, ancak bizim şu ana kadar üretebildiklerimizden çok, çok daha gelişmiştir" 3 Windows XP yazılımının tesadüflerle ortaya çıktığını iddia eden birisine hiç kimse itibar etmez, kendisinin akıl sağlığının yerinde olmadığından şüphe edilir. Genetik kodun kökenine dair evrimci iddialar ise çok daha akıl dışıdır. Çünkü; Genetik kodun tesadüfi oluşumlar arasından amaçsız bir süreçte seçilmiş olma ihtimali astronomik ölçüde küçüktür. Yeni başlayanlar için Haarun Yaahya... Oku oku çok oku... Ya hu bu sözü kim söylemişse söylemiş; Kimin söylediği önemli değil... Önemli olan, sizin bu mantığın benimsediği "Tasarım"ın felsefi ve bilimsel olarak neyi ifade ettiğini bilmemeniz. Tasarımı kabul eden bir mantık ya da bakış açısı, Bilim gerçekleştiremez. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.