Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

U.S.S Enterprise yıldız gemisi 20 Yılda Gerçek Olabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'20 yıl içinde gerçek olabilir'

 

USS_Enterprise_(NCC-1701-A).jpg

ABD’li bir mühendis, Uzay Yolu filmindeki U.S.S Enterprise yıldız gemisini gerçeğe dönüştürecek bir proje için kolları sıvadı. ABD Savunma Bakanlığı ise benzer bir projeyi 100 yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyor.

 

Kendisini Facebook ve Twitter hesaplarında BTE Dan olarak tanıtan sistem ve elektronik mühendisi, bir trilyon bütçe ayrılarak 20 yıl içinde U.S.S Enterprise’ın gerçeğe dönüşebileceğini belirtti.

Mühendisin projesine göre, devasa gemi iyon itiş gücüyle hareket edecek, enerjisini 1.5 GigaWatt güç üreten nükleer reaktörden alacak. Yıldız gemisi Enterprise, Ay’a üç günde, Mars’a ise üç ayda ulaşabilecek. Gemi, yaklaşık 500 metre çapında, manyetik güçle asılı kalan yerçekimi tekerleğine sahip olacak. Bu parça, 2 PRM (devir/dakika) hızla dönecek ve 1G’lik yerçekimi kuvveti oluşturacak. Geminin büyüklüğü, 160 katlı ve 818 metre yüksekliğindeki Burj Dubai'ye yakın olacak.

İnternet sayfası

TEK PROJE BU DEĞİL

Dan’in bireysel girişimi biraz hayal ürünü olarak görülse de, benzer bir projeyi ABD Savunma Bakanlığı zaten yürütüyor. Pentagon’un özel araştırma laboratuvarlarını oluşturan DARPA’nın, “100 Yıl Yıldız Gemisi” adlı projesinde, yıldız sistemlerinde yolculuğu mümkün kılacak gerçek bir geminin yol haritası çıkarılıyor.

100 yıl içinde uzayı arşınlayacak bir yıldız gemisi inşa edilmesini öngören projenin başındaki isim, ABD’nin ilk siyahi kadın astronotu Mae Jemison. Jemison aynı zamanda, 1993 yılında bir Uzay Yolu bölümünde yer alarak bu dizide kamera karşısına çıkan ilk ve tek astronot.

 

 

DARPA’nın inşa etmek istediği Gen1 Enterprise yıldız gemisi, uzayda yer alan bir ‘tersanede’ inşa edilecek ve üç görev üstlenecek. Bir uzay istasyonu olarak kullanılacak yıldız gemisi, aynı zamanda bir uzay limanı görevi görecek, ana fonksiyonu ise tabi ki uzayda yolculuk etmesi olacak.

Maalesef ışık hızında yolculuk etme özelliği bulunmayacak Gen1 Enterprise, ilk olarak Güneş Sistemi’ndeki komşu gezegenlere yolculuk yapacak. İlk adaylar arasında Dünya’ya en yakın bulunan Ay, Venüs, Mars ve belki de Jüpiter’in uydusu Europa bulunuyor.

Universe Today sitesinin haberine göre, Gen1 Enterprise’ın taşıyacağı dev lazer silahı, Ay’ın yüzeyindeki buzul tabakayı parçalayabilecek. Böylece, insanlığın ilk yıldız gemisi adayı, Ay’ın okyanuslarına iniş yapabilecek. Lazere güç sağlamak için, gemide üç ek nükleer reaktör daha bulunacak.

120515enterprise.jpg

 

DAN ÇOK CİDDİ

BTE Dan, Darpa’nın projesinin yanında kendisininkinin de son derece ciddi planlara dayandığını savunuyor. Dan, savunma, sağlık ve kamu hizmetleri, konut ve kentsel gelişim, eğitim, enerji ve diğer alanlarda bütçe kesintisine gidilmesini, öte yandan vergilerin artırılması gerektiğini belirtiyor.

 

Forbes’un en zengin 500 şirket listesindeki bir firmada 30 yıl çalıştığını belirten Dan, “Yıldız Gemisi’nin bütçesini çıkarmak için bu kesintilere gitmek ABD’yi batırmayacak” dedi.

sürekli çöken Dan, “USS Enterprise’ın ilk nesil yıldız gemisi olabileceğini ve bunu 20 yıl içinde gerçekleştirilebileceğini” savunuyor. ABD’li mühendis, projenin gerçeğe dönüştürebilmesi için ABD hükümetinin vergi artırımına ve harcamalarda kesintilere gitmesi gerektiğini savunuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.