Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bitir

Önerilen İletiler

PİGMELER

 

Orta Afrika'da yaşayan bir topluluk. Negrillos adı ile de anılan Pigmeler, batıda Kamerun ve Gabon ile, doğuda Uganda, Ruanda ve Burundi arasındaki yağışlı orman bölgesinde yaşarlar.

 

Genellikle Bambuti ve Babinga olmak üzere iki ırka ayrılırlar. Bu iki ırkın ortak özellikleri, kızda çalan kahverengi ten rengi, ufak tefek yapı, saçların ve gövde tüylerinin çokluğu, "arapsaçı" denilen kıvırcık saç, oldukça büyük yuvarlak kafa, delikleri yana açık enli ve yassı burundur. Pigmelerin dudakları, zencilerinkinin tersine ince olur. Babinga ırkını Bambuti ırkından ayıran özellik, biraz daha uzun boylu olmaları, kafataslarmm daha enli, burunlarının daha az yassı olmasıdır.

 

Pigmelerin ilkel ve basit kültüre sahip olmaları ancak çok özel bir ortamda yaşamaya alışkın olmalarından ileri gelir. Taş devri araçları dahi olmayan Pigmeler, yiyeceklerini ağaçlardan meyve toplamak ve balık tutmakla sağlarlar. Dallardan yapılmış basit kulübelerde otururlar ve önlerine taktıkları ufak bir bez parçasından başka giyecek eşya kullanmazlar. Süs eşyası ve müzik aletlerini hiç bilmezler. Toplum hayatı da son derece sadedir. Herhangi bir üstün otorite yoktur. Tek eşli evlilik düzenini sürdürürler. İlkel bir tek Tanrılı dinleri vardır. Kadın erkek eşittir. Orman, temel ihtiyaçlarını karşılamaya yeterlidir. Başka toplulukların kültürleriyle kaynaşmaya belirli bir direnç gösterirler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.