Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2016 9 yıl "Herkes" kelimesi anlam olarak "insanların bütünü", "bir topluluğu oluşturan insanların tümü" anlamına gelmektedir. Doğru kullanım HERKES şeklinde olmalıdır. . . . Herkes kendi kaderini yaşar (doğru) Herkez kendi kaderini yaşar (yanlış) bence herkes yani ewt doğru
Gönderi tarihi: 24 Mart , 2016 9 yıl herkes çünkü ben herkes değil herkez demiştim ve kaybetmiştim o yüzden
Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2016 9 yıl Beyler herkeş birgün herkese uyacaktır ve herkez bu hatırlatma olacaktır
Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2016 8 yıl Yani ama bizim türkçe hocası z ile yazıyor yazmasa.... Hep yanlış bilgiler veriyor sınavdan düşük alıyorum neden çünkü yanlış bilgiler verdiği için ona burdan teşekkür ediyorum ama kızgınlıkla
Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2018 6 yıl Herkes tanımı bence uydurma Türkçe. Eskiden cümle alem denilirdi.Öz Türkçe olmayabilir ama asırlardır söylenen bir kelime.Her kelimesi tamam olabilir.Ama Türkçemizde kes şeklinde bir tamamlama yoktur.Bu tamamen Zamane TDK'' nun ürettiği kuralsız olarak Türkçemize kakaladığı kelimelerden biri.
Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2018 6 yıl Teşekkürler Çok Yararlı Bir konu oldu. Herkese teşekkürler :D Hayatıma her kez yeni anlam geliyor :D
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.