Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hazret bu kezde İtalya dönüşü ayağının tozuyla yine açmış ağzını yummuş gözünü..

Bu kezde Bekir Coşkun için " O zat ne yazık ki bütün kaleminden pislik akan bir zat olduğu için böyle şeyler yapıyor' demiş... smile.png

Bende merak ettim "O zat" kaleminden nasıl pislikler akıtmış okuyup anlamak istedim. Şunları yazmış bakın...

Paşa...

Sahipsiz kurt, o gece boyalı kulübenin önünden geçerken gördü onu... Çok bakımlı, şişman, keyfi yerinde, kulübesinin içinde öyle oturuyordu aynı soydan gelen köpek..

Selam verdi:

“Merhaba...”

“Merhaba...”

“Adın ne?...”

“Paşa...”

*

Merak etti:

“Şu önündeki şey ne Paşa?..”

“Yemek tabağım...”

“İçinde ne var?..”

“Kemiğim...”

“Şu ne?..”

“Su tasım...”

“Ya şu yumuşak koltuk gibi olan?...”

“Minderim... Üzerinde oturayım diye...”

“Kim veriyor bunları?..”

“Sahibim...”

*

Kulübenin içindeki Paşa sordu bu kez:

“Peki sen ne arıyorsun?..”

“Yiyecek...”

“Yiyecek aramakla bulunur mu?..”

“Zor ama bulunabilir... Çok koşturmak lazım... Gece gündüz dolanacaksın... Kimi zaman bulamadığımda o gün aç geçer... Ama mücadele etmezsen ölürsün...”

*

Kulübenin köpeği Paşa akıl verdi:

“Bir sahibin olsa, sana baksa ya... Karnını doyurur, suyunu verir... Hiç yorulmazsın adamım... Aç da kalmazsın, susuz da...”

“Tasım da olur mu?..”

“Olur...”

“Oturmak için minder de mi verirler?..”

“Verirler tabii...”

*

Kurt sordu:

“Peki şu omuzunda parlayan ne?..”

“Tasmam...”

“Ne işe yarar?..”

“Sahibim beni yönettiğine göre bu lazım... Nereye çekerse oraya...”

“Ya onun istediğini yapmak istemezsem?..”

“Karşılığında yapacaksın... Onca şey veriyor yani...”

*

Döndü gitti öbürü...

Giderken, kulübedeki Paşa’ya seslendi:

“Hiçbirisini istemem... Ben özümde kalayım daha iyi...”

29 Nisan 2012 - Cumhuriyet

Anladım ki, O zat öncesinden de bildiğim köpeği "Paşa" üzerinden "Özgür Kurt ile asimile olmuş Köpek" üzerine köşesinde kendini bilenlerin hiçte üzerine alınmasına gerek duymayacağı bir Hiciv yazısı yazmış. Sonra gördüm ki, yazının tarihi 10 gün öncesine ait sardı mı bir merak. Hazret durdu durdu da neden 10 gün sonra açtı ağzını yumdu gözünü diye...

Anlaşılan o ki, Kılıçdaroğlu'nun, genel kurmayın bu yazıyı üstüne alınıp bir bildiri yayınlamasına koyduğu tepki ve İstanbul Baro Başkanı Kocasakalın Eskişehirde yaptığı konuşma bunda oldukça etkili. Tamam bunlar siyasetin anlaşılır gelişmeleri olabilir ama şuna yanıt bulamadım. Neden paşaları kastederek "dava açın" demek ihtiyacını duydu.

Şimdi bekleyip göreceğiz bakalım hangi paşalar bu yazıyı üzerlerine alınıp emir büyük yerden deyip dava açmak için sıraya girecekler? Bu sefer kalkıp birisi "Paşalar", "O zatın" kulubesinde beslediği "paşa" mıdır ki sen kalkıp "tut tut, yakala" komutu veriyorsun diye yazsa ne olacak şimdi. İşler karışık anlayacağınız..unsure.png

Konumuza geri dönersek, hazret böyle kelam buyurup "O Zatı" hedef alınca twetter üzerinden şöyle bir yanıt vermiş...

"Üzülmeyin arkadaşlarım... Benim kalemim hep şefkat, merhamet, sevgi istedi... Kine, nefrete, merhametsizliğe kızdım... Beni eleştirirken "Kaleminden pislik akan" demesi, asıl bir Başbakan'a yakışmadı... Tabi ki dava açacağım... Yargı yoksa, o zaman sığınacağım tek yer kalır; sizin vicdanlarınız... "

İyi de böylesine dezenformasyon yapılan bir ortamda, zihinlere tasma takılmış, vicdanları başkalarının eline geçmiş, % kaç özgür vicdan bulunabileceği ayrı bir soru!...

Neyse biz bunu burada bırakalım, esas bomba basın toplantısının devamında gelen diyaloglar...

Gazeteciler "Kılıçdaroğlu'nun, bugünkü grup toplantısında Genelkurmay Başkanlığı'na sert eleştiriler yönelten konuşması hatırlatılınca" Hazretin söyledikleri insanı kasıklarını tutararak güldürecek kadar müthiş bir yeteneğin göstergesiydi...

Bu sefer Hazret demiş ki;

"'Kılıçdaroğlu, siyasetin adap yanını iyi anlayamadı. Kimsenin kimseye hakaret yetkisi yok."

Vay be bunu söyleyene bak sen... Balık hafızalıyız ya.. Yersen...

Ama Hazret haklı bence çünkü, yaşananları ve kendisinin dile getirdiği "Edep Dolu!" laflarını duymamazlıktan gelen balık hafızalı birilerinin suçu aslında.. Anlamaza yatan, duysa da kulaklarını tıkayanlar çoğunlukta olunca, Hazret de böyle fütursuzca sütten çıkmış ak kaşık tavrıyla ahkam kesmekten hiç yüzü bile kızarmıyor doğal olarak!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.