Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bitir

Önerilen İletiler

İnternet Teknolojisi çok hızlı bir gelişme sağlamakta ve kullanımıda aynı oranda hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu hızlı gelişim internete yönelik programcılığı teşvik etmiş ve web sayfa tasarımcılığında hızlı ve kolay kod yazma ihtiyacı ortaya çıkmıştır, işte burada JavaScript bu önemli eksikliği gidermektedir. Mevcut Tarayıcıların JavaScript dilini desteklemesinden dolayı JavaScript dilini kullanarak hem istemci hemde sunucu tarafı uygulamalar geliştirmek mümkündür. ASP dosyalan oluşturmak için VBScıipt dili yanında JavaScript dilini de kullanabilirsiniz.

JavaScript, yapı olarak Java ya benzer fakat aynı şey değildir. Tasarım ve çalışına zamanında farklı şekillerde değerlendirirlirler. Hata veya istenmeyen durumlar ile JavaScript içinde çalışma zamanında karşılaşırsınız, fakat Java da ise derleme aşamasında herşey ortaya çıkar.

JavaScript

JavaScript istemci ve sunucu tarafı internet uygulamaları geliştirmekte kullanılan nesne tabanlı bir script dilidir. Bir HTML içine eklenen JavaScript kodları herhangi bir derleme olmaksızın doğrudan tarayıcılar ( Microsoft Internet Explorer, Netscape Navigator gibi ) tarafından yorumlanarak gerekli işlemler yapılır.

Bir tarayıcı için bir istemcide, bir HTML sayfası içine eklenen JavaScript ifadeleri tanınır ve kullanıcı tarafından neden olunan fare tıklaması, form girişi, ve sayfa değiştirmek gibi olaylara cevap verilir.

Örneğin, kullanıcının, bir form üzerinde text alanına girilen bir bilginin geçerli olup olmadığını sınaması için geçerlilik testi yapan bir fonksiyon yazabilirsiniz. Ağ üzerinden herhangi bir iletim olmaksızın, JavaScript kodları eklenmiş bir HTML sayfası üzerinde girilen bilginin geçerli olup olmadığı kontrol edilir ve ona göre kullanıcıya bir uyarı mesajı verilebilir veya siz kullanıcıya bir sayfayı açtığında veya kapattığında JavaScripti kullanarak ses dosyası çalma, bir Java appleti yürütme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

JavaScript ve Java

JavaScript dili Java'ya benzer, fakat Java'nın yazımı ve güçlü tip kontrolünden yoksundur. JavaScript, Javanın birçok yapısının yazılım şeklini ve temel kontrol akış yapısını destekler. Java derleme-zamanı ( compiler-time ) sistemini destekler, yani Java kodları Java derleyicisi ile derlenmeden çalışmaz, bildirimler kullanılarak inşa edilen sınıflar yoğunluktadır. JavaScript bir çalışma-zamanı ( run-time ) sistemini destekler, yani JavaScript kodlarını kullanıcı tarayıcısı sunucudan alır ve yorumlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.