Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yazarömerbekirkazan

Önerilen İletiler

NANKÖRLER

 

Bana şöyle bir soru sorsalardı, deselerdi ki : Kamuya ait kuruluşlar arasında en nankör sıralama yapsanız en başa hangisini koyarsınız ? Herhalde vereceğim ilk cevap Genel Kurmay başkanlığı

olur.Nedenine gelince 89 yıllık Cumhuriyet Tarihinde ekmek yediği ülkede 3 darbe, şu anda aklıma

gelen 3 muhtıra verildi.Madem ki demokrasiyle yönetilen bir ülkeden ekmek yediği bir Genel Kurmay

Başkanlığı sahibi olan ülkenin Başbakanına emir verebiliyor. Şımarık bir çocuk gibi dediğini yap

mayan babasına,annesine tabir-i caizse darbe yapıp kendi kafasına göre mahkemeler kurup hoşuna

gitmeyenleri çeşit çeşit suçla bulup yargılayıp, idam ediyor . Geride kalanların yüreğinde acı,ülkeye de kara bir leke olarak adını yazdırıyor.Bu leke hiçbir zaman çıkmaz bir leke olarak kalıyor.Bunlar sözüm ona paşalar,ağalar istiyor diye binlerce evlat 80 itilalinden sonra babasız kaldı.Sayısız gençlerimiz göz altına alındıktan sonra kayboldu.Anaların göz yaşları hale dinmedi.Sağ sol çatışmasını bahane ederek darbe yapıldı.Evet belki doğrudur Kardeş Kardeşini vurmuş olabilir bu nedenden.Ama o darbeyi yapmakla farkında olmadan ‘’PKK’’Terör Örgütünün temelini atmış oldular ve şimdi ‘’ERGENEKON’’davasında Ortaya çıkan gerçekler gösteriyor ki darbe yapan genel kurmay başkanlığı darbelere zemin hazırlamak için kendi askerini şehit etme süretini göstermişler.Sonrada Timsah göz yaşlarını dökerek milletimizi kandırmaya devam etmişler.Hatırlayın çok değil 9 – 10 ay önce genel kurmay başkanı bu belge ortaya çıkınca ‘’ALLAH ALLAH’’ diyerek hücum Türk Askeri ALLAH‘ın evi olan Camileri nasıl bombalamak ister diyerek darbeye zemin hazırlamak için kurdukları planları yalanlamıştı.İşte bunlar 80 itilalini yapan genel kurmayın yetiştirdiği o zamanın öğrencileri şimdinin paşaları değişen hiçbir şey yok olan yine masum,gariban Türk evlatlarına oluyor.O zaman sağ sol tatışmasıdı şimdi ise adı ‘’TERÖR’’ oldu.Değişense Sadece İsim ve senaryo değişmeyense Baş Rol oyuncuları Yani genel kurmay başkanlarındaki paşalar ve ağalar sakın yanlış anlamayın Benim Sözlerim‘’TSK’’ya değildir.Bu ülkenin devletinden ekmeğini yiyen maaşını alan nankörlük yapan ağalara ve paşalaradır.Dilerim ki Bu saydıklarım en yakın zaman gerçek vazifelerini yapar daha fazla masum evlatların kanları dökülmeden anaların göz yaşları diner.

 

 

Saygılarımla…

 

ÖmerBekir KAZAN

 

31/03/2012

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

90 yildir bu Cumhuriyeti yikmaya calisanlar askerler degildir.Bugün iktidarda olanlardir Cumhuriyeti ve demokrasiyi yok etmek isteyenler.

 

Herkes isine geldigi gibi yaziyor konusuyor.Askerden gocunan askere yükleniyor,iktidarla arasi iyi olanda askere yükleniyor:Neden darbe yaptiniz,neden iktidarlari indirdiniz diye kin kusuluyor askere.

 

Bugün eminim ki o darbe yapan askere karsi olanlar, yargilansin diyenlerin cogusu "keske asker müdahale etse diye beklesiyor" Ancak asker müdahale etmiyor.

 

Türkiye basibos kalmis bir ülke konumundadir.30 yildir Türkiye'de darbe yapilmiyor.Darbeye tesebbüste olmamistir.Son 10 yilda Türkiye tamamen ele gecirilmistir.Tüm kurumlar isgal altindadir.Bu isgalden TSK'da nasibini almistir.AKP'nin eteklerine yapisip."ülkeye demokrasi geldi" havasina girenler kompleksi nedeniyle aksini söyleyemiyorlar.Sanatcisi,aydini,yazari cizeri ile AKP'nin methiyesini düzenler nasil bir hataya düsmüs olduklarini coktan anlamislardir ancak tükürdüklerini yalayamayacak kadar kompleks sahibi olduklari icin ülkeyi hangi duruma getirdiklerini itiraf edemiyorlar cünkü medeni cesaretleri yoktur.Erdogan'in gazabindan korkuyorlar.Bitaraf olan bertaraf olur!

 

Yetmez ama Evet diyerek ve her defasinda bir avuc tuz alip kosanlar artik tuzun bile koktugunu anlamislardir ancak artik hersey icin cok gectir.

 

Yetmez ama evet diyenlerin Kürdistancilari ise ümitle beklesiyor artik.Cünkü onlara Kürdistan sözü verenler var.Kim bu sözü verdi diye soranlara cevabim aynen söyledir:Cumhuriyeti kuranlara,bu devletin bekasi icin isyan eden eskiyaya karsi mücadele verenleri;Dersimde katliam yasandi diyerek eskiyayi savunanlar kimlerse Kürdistan sözünü verenlerde onlardir.

 

Laiklik sona ermistir artik.Bu yasanin kabul edilmesinden sonra,Türkiye'de Islami olmayan tarzda yasayanlar sadece tolere edileceklerdir.Ancak bu ilanihaye bir tolere olmayacaktir.Süreli bir tolerans sonunda yavas yavas "e artik yeteri kadar müsmaha ettik simdi Islami olacaksiniz"dayatmalari baslayacaktir.Cünkü bu adamlarin amaci budur,bu nedenle 90 yildir mücadele verdiler ve mücadelenin galibi onlar oldu.Cumhuriyetciler,Atatürkcüler,Laikler daha dogrusu yan gelip yatanlar kaybetti bu yarisi.Herkes orduya güvendi.Sandilar ki Ordu hep Mustafa Kemal'in izinden gidecek,Laikligi sonuna kadar savunacak.Yobazlara gecit vermeyecek.Ne kadar yanildiklarini anlayip uykudan uyanmalari artik hicbirsey ifade etmiyor cünkü tren kacti.Yeni bir Mustafa Kemal gelmeyecek ama Seyh Said'ler,Said'i Nursi'ler,Seyit RIza'lar bolca gelecektir.Kurtlar puslu havayi severmis,Türkiye artik aydinlik degil pusludur.Arkadan vurulmustur.Satilmistir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

30 yıldır darbe olmuyor diyorsun ben bu sözünü darbeye davet olarak mı algılayım yoksa sadece hükümete bir düşmanlık olarak algılayım.Kimse darb olsun istemez bu ülkedede tam demokrasi olduğunuda inanmıyorum.Eğer demokrasi olsaydı 15 yıl önce kızılay meydanında bir tarafata pkk lılar apo ya özgürlük istiyorlardı diğer tarafta gözleri yaşlı bir şekilde başörtülü diye okula alınmayan bayanlar başörtüye özgürlük diye oturma eylemi yaparken hiç imseye bir zararları yokken diğer grup etrafı kırıp dokerken askeriye ve polis o bayanlları almaya çalışıyordu.Bunu hatırlatırım ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalniz sunu unutmaki bugün darbe olmasin diyenler Laik Türkiye Cumhuriyetinin yikilmasi icin mücadele verenlerdir.15 yil önce olanlardan bahsederken demek ki hafizan yerindeymis ama 15 yil önce bu ülkede Kürdistanin sinirlari TBMM'de cizilmiyordu,TBMM'de bir subaya hakaret edilmiyordu.Sadece bu mu istersen daha cok örnekler verebilirim hafizanizi tazelemek icin.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasina kastedenler o üniversiteye baslarini örterek girmek isteyenlerdir.Bunu da sakin ola ki unutmayasiniz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

allaha şükür daha o kadar bunamadım.azeymır gibi bir hastalığımda yok.haklısınız kürdistan sınırları tbmm yordu ama size de hatırlatırım onları TBMM ye sokan onların temellerini atan onları destekleyen türk askerinin sıfatına girip laikliği bu kadar yıkmak isteyen kişiler yine onlardır.Başları sıkıştıkça laiklik kartını ve iticah kartını kullanıp kürt halkına katledip yine türkiye cumhuriyetine düşman eden yine onladı bir örnek başbağlar katliamı.

darbe olmasın dıye bağıranlar ne kadar acı dıkki senin dediğin gibi kendi çıkarlarını düşünen aydın diye gecınenlerdır.

 

SAYGILARIMLA...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Darbe olmasin diyenler daha dogrusu darbeden korkanlar;bu millete ve devlete karsi olanlardir.90 yildir Cumhuriyeti hazmedememis olanlar tabii ki darbelerden korkacaktirlar.90 yildir laikligi kafirlik olarak niteleyenler tabii ki darbelerden korkacaklardir.Iste bakin darbe olmadigi icin,laik Türkiye Cumhuriyeti'nin okullarina imamlar Kuran dersi vermek icin giriyorlar,Imam Hatipler yetmedi tüm okullar Imam hatip oldu.

 

Laiklik demokrasinin olmazsa olmazidir,laiklige karsi olanlar demokrasiyi bir arac olarak görenlerdir ki bugün onlar tarafindan Türkiye yönetilmektedir.Iste bunlar darbeyede karsidirlar.

 

Kürtlere degil,Kürt fasistlere karsi mücadele verildi ve de verilmektedir.

 

Kendi cikarlarini düsünen aydinlar AKP'nin saflarinda yerlerini almislardir.Onlar aslinda her iktidarin düdügünü calan aydinlardir.Gercek aydinlar halk icin vardir,iktidarlar icin degil.Halk icin olan aydinlar Silivri Toplama Kampinda tecrit edilmislerdir cemaat yargisi tarafindan.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlamıyorum laiklik dedikleri sey herkesin fikirlerini ve din özgürlüğünü eğitim alma özgürlüğünü kılık kıyafet özgürce yasamak deilmidir bunun nesını begenmıyorsunuz.laik bir devletin içinde bunların hepsi özgürce yasanılması gerekmektedir.sizde bir takıntı haline gelmiş.Her darbe istemeyeni korkak görmek.Bu takıntınızdan vazgeçmenizi tavsiye ediyorum.Unutmayın ki takıntılarla yaşayan sağlıklı düşünemez.

 

SAYGILARIMLA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim Sözlerim‘’TSK’’ya değildir.Bu ülkenin devletinden ekmeğini yiyen maaşını alan nankörlük yapan ağalara ve paşalaradır.Dilerim ki Bu saydıklarım en yakın zaman gerçek vazifelerini yapar daha fazla masum evlatların kanları dökülmeden anaların göz yaşları diner.

 

O halde ağa, paşa düzenini yıkmak gerekir. Var olan ağa paşa düzeni, her zaman için nankörlük yapacak ağasını paşasını yetiştirecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Carpitarak,kelime oyunlari yaparak bana laikligin ne oldugunu anlatma cabanizin altinda yatan zihniyeti anliyorum.Ancak laiklik sizin tarif ettiginiz gibi,okullara Kuran dersini sokmak degildir.Okullara Kuran dersini sokmak laiklik degil dinciliktir ve dinin siyasete, siyasetin dine bulasmasidir.

 

Herkes giyim kusam fikir özgürlügüne sahiptir ancak devletin kurallari vardir bu kurallara herkesin uyma yükümlülügü de vardir.Kimse basibos degildir,yasalarla herkesin özgürlügü belirtilmistir.Devletin de haklari vardir ve bireyler devletin hakkina uymak durumundadirlar.

 

Ülkemizde yeteri kadar Imamhatip okullari vardir bunun yanisira Devletin Kuran kurslari vardir,yine bunun yanisira camilerde Kuran dersleri verilir herkese yani isteyene,okullara ayrica bir Kuran dersi koymak özgürlük degildir,seriata atilmis adimlardan biridir.Okullar medrese degildir.Oralardan cagdas beyinler yetismektedir.

 

12 Eylül darbesinin ürünü olan dinci AKP iktidari 10 yildir Evren anayasasiyla iktidara gelmistir.Eger darbeler mesru degilse darbeden sonra yapilmis olan anayasa ile hükümet olmus tüm iktidarlarda mesru degildir.Darbecileri yargiliyoruz diye saf insanlara sov yapanlar önce kendi mesruiyetlerini kanitlamak zorundadirlar.Darbe anayasasi ile özel mahkeme kuranlarin kendileride darbecidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Carpitarak,kelime oyunlari yaparak bana laikligin ne oldugunu anlatma cabanizin altinda yatan zihniyeti anliyorum.Ancak laiklik sizin tarif ettiginiz gibi,okullara Kuran dersini sokmak degildir.Okullara Kuran dersini sokmak laiklik degil dinciliktir ve dinin siyasete, siyasetin dine bulasmasidir.

.

.

.

saygilarla

 

Nasıl yani anayasa tüzüğünde darbe meşrudur diye bir ibare varmı, böyle bir ibare olsaydı darbe suç olmakdan çıkardı dolayısıyla laik ve atatürkçü olan darbecilermi yoksa yargımı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lena, anayasada boyle bir madde yok. Ama bazilari kendi cikarlari icin ibare olmadigi halde darbeyi yasal gostermek icin ellerinden geleni yaiuorlar. Ne kadar ellerinden gelenleri yapsalar da elbet bir gun bunlar hak ettikleri yeri bulacaklardir. Irticayi bahane ederek dini siyasete karistiriyorlar diye lugat parcalasalar da emellerine ulasamayacaklardir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben kelime oyunu oynamiyorum. Eger oynamis olsaydim kelime oyunu yarismalarina katilirdim. irtica ve dinden bu kadar neden korkuyorsunuz? O devletin kurallarini koyanlar zamaninda sizin gibi dusunen darbe sevdalilaridir

anayasamizda sadece degistirilmesi teklif edilemeyen 3 madde var. Diger maddeler degustirilebilir. ayni 12 eylul darbesinde yaptiklari gibi. Simdi de sizin tabirinizle bu dayatmaci hukumet dediginiz akp hukumetinin degistirdigi gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazilanlari anlamak bir hünerdir,yazdigimiz yazilari eger biz aciklayacaksan buna da tartisma denmez.O zaman önce yazilanlarin ne olduguna daha iyi bakmak ve ona göre karsi yorum yapmak sagliklidir.

 

Darbeleri mesru gösteren hicbir cümle yokken böyle bir anlam cikarmak herhalde Ergenekon savcilarindan esinlenmis olmaktir.Tekrar tekrar okuyarak ne söylenmek istendigini anlamak zor degildir.

 

Irticaya gelince,Türkiye son 10 yildaki kadar irtica batagina batmamisti,demokrasi insan haklari paravani arkasinda ülke irticanin besigi haline getirildi.Bunu inkar etmek irtica olmadigi anlamina gelmez.Irtica vardir ve her gecen gün daha da vahim bir hal almaktadir.Ha irtica ile dindarligi birbirine karistirmak ise tamamen mürtecilerin oyunudur.Dindarlar mürteci degildir.Mürteciligin de ne oldugunu kitaplara bakarak ögrenebilirsiniz.Asil hesap verecek olanlar ülkeyi 10 yildir ABD'nin sömürgesi yapan ve bunu basarabilmek icin Allahi kullanarak insanlari aldatanlar olacaktir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dinden kimse korkma ama irticadan herkes korkar cünkü irtica insanlik düsmanidir,bu eger hala ögrenilemediyse zaten anlatmakta bir fayda saglamaz,zaten irticadan neden korkuyorsunuz diye sorarken sorunuzun icinde ne oldugunuzuda aciklamis oluyorsunuz.

 

Laiklik ilkesini darbeciler degil Cumhuriyeti kuranlar anayasaya yerlestirdi.Laiklik mürtecilerin insanlari aldatmak icin dedikleri gibi kafirlik degildir.Asil kafirler mürtecilerdir cünkü Allahi kullanarak insanlari aldatmaktadirlar.Laiklik herkesin inancini özgürce yasamasidir,türban denilen bez parcasi özgürlügün simgesi degildir,irticanin simgesidir cünkü o türban kullanilarak laiklik ortadan kaldirilmaya calisiliyor.Tabii ki bu kadar ince ve hassas konulara vakif olmak birazda zihniyet olayidir.Peygamberin esleri türban takmiyordular.Türban laiklige karsi bir silah olarak Türkiyenin gündemine sokulmustur bunu sokanlarda mürtecilerdir.

 

Mürtecilerin özgürlük dedikleri olay,dini özgürce yasamak degildir,zaten Türkiye'de herkes dinini özgürce yasamistir,onlarin amaci din devleti kurmaktir,iste istedikleri fakat bir türlü medeni cesaretlerini kullanarak ifade edemedikleri gercek budur.Bu gercegi ifade edemedikleri icin,fesatliga basvurup,cumhuriyete,cumhuriyeti kuranlara,Kurtulus savasini verenlere saldirmaktadirlar.Bu gercegi ifade edemedikleri icin ellerindeki gücü kullanip ülkenin tüm demokratik kurumlarini dincilere teslim etmekte,okullara Kuran dersleri koymaktadirlar.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peygamberin hanımları başörtülü değildir diyorsun.Tamam irticayı bir tarafa atalım.Ama türban olayı tam tamına bir insanlık ayıbı ve özgürlüğü kısıtlamaktır.Peygamberin hanımlarının başının kapalı olmadığını idda ettinğin gibi kutsal kitabımız kurani kerimde geçen nur suresinde ''ÖRTÜNME'' ayetini

de inkar edemessin herhalde ... Türban sadece bir siyasi simge değil senin dediğin gibi silah hiç değil.Bunu aklnızda bulundurun ...

 

 

SAYGILARIMLA ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Okunani anlamak sonrada tartismak,bu cok önemlidir.

Peygamberin hanimlarinin baslari acik diye bir kelime bir cümle var mi benim yazimda?Peygamberin hanimlari türban takmiyordular diye yazdim,bundan basi acigi nasil cikarttigini hala cözemedim,ilim adamlarida cikamaz bu isin icinden.

 

Türban asla özgürlük degildir öyle dayatiliyor.Türbani Türkiye'ye sokanlari ben müslüman olarak görmüyorum,M.Sevket Eygi'de görmüyor.Türban müslüman kadinin örtüsü degildir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın arkadaşım türban takmamak demek zaten açık gezmek demektir !!! Bunu anlamak çokmu zor ? bide benim anlamadığım şu var türbandan sürekli mürtecilerin türkiye ye getirdiği bir silah olarak bahsetmişsin. Nedir bu mürteci dediğin kimleri kastediyorsun ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türban takmamanin acik gezmek oldugunu da ilk defa duyuyorum,ilim adamlarina yine bir görev düsüyor.Türban takmamanin acik gezmek oldugunun cözme görevi.

 

Mürteci,irticadan gelen bir kelimedir anlamida gericiliktir.

 

Türban müslüman kadinin örtüsü degildir,yöresel bir örtüde degildir türban bir akimdir ve bu akim ilk olarak Humeyni'nin Iran'in ortaya cikmis ve bir anda dinden bihaber olan gericiler ve siyasal islamcilar tarafindan müslüman kadinin örtüsü diye sahiplenilmis ve Erbakan ile de Türkiye'ye sokulmustur.

 

Benim karsi oldugum olay türban degildir.Sanirim ki bir yanlis anlasilma durumu var ortada.Cünkü dikkat ediyorum hep türbandan gidiliyor.Bizim ülkemizde kadinlarimizin geleneksel basörtüleri vardir bu basörtüleri degisik tarzlarda baglanir.Köylerde farklidir,cografi bölgelerde farklidir ama genelde kadinlarimiz esarp denilen bir örtü tasirlar baslarinda,eger ayetin örtün emrinden bas örtmek cikiyorsa esarp bu ayetteki emrin yerine getirilmesidir zaten.Ayette sacla ilgili hicbir vurgulama yoktur sadece gögüslerin kapatilmasi vurgulanmistir.Ancak bu mürteciler yani gericiler yani dini saptiran din bezirganlari kadinin sacini bile ziynet esyasi yapacak kadar karanligin icine batmis ve kadin düsmanligina soyunmuslardir.

 

Türban savasi Laiklige karsi bir savastir.Türban bir simgedir.Laik ülkelerde dini simgeler olmaz,kisiler özel hayatlarinda her türlü giyme örtünme özgürlügüne sahiptirler ancak devletin kurallarina da gerektiginde uyulmasi vatandaslik görevidir.

 

Bu baslik türban basligi degildir bu nedenle asil konu üzerinde yazilirsa sanirim daha faydali olacaktir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ılım adamlarına dedıqın hanqıLeri ona qöre söylede ıLım adamı bulalm kuranda basını örtmek dıe bı cumLe yk dıosn orda dıo kı baslarınızı qöquslerınıze kadar ortün sn bu cumleyı sadece qoquslerınızı ortun dıe dqıstırıosn ölmus bı adam hakkında turbanı turkıyeye o soktu dıosn bu alaki etiqe ne kadar sıqar hayatta olmayan cevap veremeyecek bı adamı ısım vererk hıtab edemezsn tartısmayada katamazsın...bazı matıl ınanclara bnde karsıym ama kadının sacını zynet esyası olma konusuna katılmıyrum cok fazla turk mlletı olarak yanlıs blqıye sahipiz bn ve snde daqılız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bugün genel kurmay başkanlıgında resmi bir yazılı acıklama yayınlandı.Bu yazılı acıklama da gazeteci yazarlar bir grubu hedef göstermiş.Basta Mustafa Kemali kucuk dusurucek yazıları eleştiriorlar.Aslında farkında olmadıları bir şey var.Küçük düşen 90 yıl önce ulu önder Atatürk'le beraber kahramanca carpısan,kanının son damlasına kadar sabvasan türk askeri değil 20-25 yılda bir cesitli bahaneler yaratıp darbe yapan genel kurmay baskanlıgıdır.Dikkat edin genel kurmay baskanları diyorum,Türk askeri demiyorum.Mevzuata sadık kalarak hizmet yaptıgını söyleyenlere sesleniyorum.

Severek millete hizmet ettiklerini soyleyen bi kısım komutanlar bu ülkenin şehit eden PKK da içeri girmek korkusuyla kacmak için yardım bile alıyorlar ...

 

SAYGILARIMLA ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.