Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 13 yıl Basbakan bir süredir Türkiye'nin yikimi ile ugrasiyor bunun adina da KENTSEL DÖNÜSÜM diyor. Yapilan aciklamalara baktigimizda gercekten vahim bir durum söz konususur. Neden vahim? Cünkü onbinlerce ev buldozerlerle yikilacak ve bu sayede,rantci cevreler müthis bir rant elde ederken,halk perisanlari ve yoksullugu oynayacak. Insan Hakki Türkiye'ye asla gelmeyecek cünkü bu ülkeyi yönetenler insanlarin hakkini korumak icin degil,ya müteahhitleri zengin etmek icin,ya halki soymak icin ya da ülkenin yikimi icin yönetime tabi olmuslardir. Bina eger "RISKLI BÖLGEDEYSE,"hem yikim parasini,hem yikimdan önceki röntgen parasini ve hem de enkazi kaldirma parasini ev sahibi ödeyecek.Itiraz hakki yok.Yürütmeyi durdurma hakki yok,karsi gelmek suc ama sucun niteligi belli degil. Ileri demokrasi diyerek ülkeyi bölünmenin esigine getirdiler,millet uyuyor,tatli uykular, Milletin özgürlüklerini ellerinden aliyorlar,millet uyuyor,tatli uykular, Simdi yikima gececekler,basbakan ya olacak ya olacak diyor,cünkü cimento fabrikalari,demir fabrikalari,tas tugla kiremit tüm insaat arac ve gerecleri full kapasite calisacak.Aynen ABD'nin savas yapip silah fabrikalarini calistirmasi gibi! Benim evim yikilirsa yikilsin,seni ne ilgilendiriyor,sonucta ölürsem ben ölecegim sana ne bundan,eger ben gelir senden ev parasi istersem ozaman dersin ki kusura bakma arkadas!Ama sen metezori benim evimi yikacaksin,enkazini bana kaldirtacaksin,sonrada buna ileri demokrasi diyerek yiktigin Türkiye'nin enkazi üzerinde oturacaksin,adamlarin para kazanacak,yandaslarin zengin olacak ve sen Türkiye'yi yiktigin icin gurur duyacaksin bundan. saygilarla
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2012 13 yıl Yazar Bazen televizyonda eski filimleri izlerim,bu Kentsel Dönüsüm olayini o filimlerde islenen konuya adapte ediyorum.Belki görenlerinizde vardir o filimlerden. Bir para babasi cikar,sehrin güzel ve sakin bir semtinde lüx konutlar ve isyerleri insa etme hevesine kapilir.Para babasi oldugu icin filim icabi mahalleli buna borcludur.Bu borclar karsiliginda mahalleyiye evleri bosaltmalarini alacaklari karsiligi bu evleri kendisine vermelerini dayatir.Arada bir magandalarini(O dönemlerde henüz maganda sözcügü yabanci dildi)gönderir mahallede terör estirir mahalleliyi biktirip korkutarak amacina ulasmaya calisir.Mahalleli caresiz,borclu,dayanacak bir mercileri yok cünkü zengin adam ayni zamanda hükümetinde adamidir. Iste tam da bu caresizligin mahalleyi terketme durumuna gelindigi anda devreye Esas Oglan girer.Esas Oglan'in o mahallede sevdigi bir de kiz vardir.Esas Oglan oldugu icin,bu parababasiyla mücadele gücüde vardir,zenginin adamlarini dayaktan gecirir,zenginin girtlagina yapisir ne eder eder mahalleliyi bu spekülatörün elinden kurtarir ve sonunda da sevdigi kizida alir.Filimler hemen hemen bu sekilde oynanmis. Simdi ben bu Kentel Dönüsüm'e baktigimda zengin adamin yerini hükümet almis ve milletin tepesine binmis.Yikacagim,parasini senden alacagim,itiraz istemem,dedigim dediktir diyor.Halk caresiz ne yapacagini bilemiyor.Evleri yikilacak bundan kacis yok.Itiraz hakki yok,peki ne olacak? Filim icabi ortaya cikan Esas Oglan gercek filimde henüz ortalikta görünmüyor.Esas Oglansiz filim olamiyacagina ve gercek filimde Esas Oglan'in henüz ortaya cikmamis olduguna göre demek ki filim daha yeni baslamistir sonunu beklemek gerekecek. Peki ya gercekten bir ESAS OGLAN cikmazsa,ne olacak bu milletin hali? saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.