Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yamyam, Bilimselci, Dipnot, Dogrucu Davut, Gece kusu.. v.s

Arkadaslar bu yazdigim isimlerin söylediklerine sakin kulak asmayin inanmayin! Bu kisiler uyduruk hadisler ve ayetlerle sizleri Islam dininden sogutmaya calisiyorlar, ayni zamanda actiklari basliklarla süpheye düsmeniz icin caba sarfediyorlar. Bunlara firsat vermeyelim arkadaslar!!

Gönderi tarihi:

Arkadaslar bu yazdigim isimlerin söylediklerine sakin kulak asmayin inanmayin! Bu kisiler uyduruk hadisler ve ayetlerle sizleri Islam dininden sogutmaya calisiyorlar, ayni zamanda actiklari basliklarla süpheye düsmeniz icin caba sarfediyorlar. Bunlara firsat vermeyelim arkadaslar!!

Sevgili feneriumx;

Biz Allah'a(c.c.) ve peygamberine(s.a.v.) iman etmişiz,bu arkadaşlara inanacağımızı nasıl düşünebilirsin.Bırak çabalasınlar,onlar çabaladıkça bizler araştırıp daha da iyi öğreniyoruz dinimizi.Bu arkadaşlara 3-4 soru sordum hiçbiri cevaplayamadı.Çünkü bilimin yada başka bir felsefenin buna cevabı yok..

Küçücük dünyalarına Allah'ın(c.c.) büyüklüğünü sığdıramıyorlar.Tıkanıp kalıyorlar yine de Allah'ı(c.c.) anlayamıyorlar.Bu sadece hidayet meselesi.Onlar görmek,anlamak istiyecekler ki Allah(c.c.) onlara gerçeği göstersin.

Günah işlemek istersen günahı,sevap işlemek istersen sevabı yaratır mevlam.Onlar tercihlerini yaşıyor,elleşme yaşasınlar..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sevgili feneriumx;

Biz Allah'a(c.c.) ve peygamberine(s.a.v.) iman etmişiz,bu arkadaşlara inanacağımızı nasıl düşünebilirsin.Bırak çabalasınlar,onlar çabaladıkça bizler araştırıp daha da iyi öğreniyoruz dinimizi.

Küçücük dünyalarına Allah'ın(c.c.) büyüklüğünü sığdıramıyorlar.Tıkanıp kalıyorlar yine de Allah'ı(c.c.) anlayamıyorlar.Bu sadece hidayet meselesi.Onlar görmek,anlamak istiyecekler ki Allah(c.c.) onlara gerçeği göstersin.

Günah işlemek istersen günahı,sevap işlemek istersen sevabı yaratır mevlam.Onlar tercihlerini yaşıyor,elleşme yaşasınlar..

Saygılar..

Mübarekler bakın bize onlardan yaralanıyoruz

Onlar görmesede en azından biz canımıza can katıyoruzy

Allah(cc) bizimledir.

Sayın 'taurusmutis';

Yinede en doğruya yakın yorumu sen yapmışsın;

“Biz Allah'a(c.c.) ve peygamberine(s.a.v.) iman etmişiz,bu arkadaşlara inanacağımızı nasıl düşünebilirsin”

“onlar çabaladıkça bizler araştırıp daha da iyi öğreniyoruz dinimizi” Diyerek,

inancın üçbeş kişiyle yıkılamayacak kadar güçlü olduğunu anlatmak istiyorsun

Hatta bu arkadaşların inancımızın kuvvetlenmesi yönünde yararları bile var demek istiyorsun…

Sence anlayabileceğini mi düşünüyorsun?

Sence iftiracı bir zihniyet, yalan söyleyebiliyorsa, İnançları ne kadar güçlüdür ki üç beş adamdan korkmasın,

Etrafındaki insanların inançlarına güvenip aman ha demesin, bu işler pamuk ipliğine bağlıdır,

aman arkadaşları uyarmalıyım, iftira yalan bu yolda mubahtır diye düşünmesin..

Hadi o öylede sen nasıl olurda birilerine kızdığın için bu yanlış yaklaşımın içinde olabiliyorsun?

Yani inançlarımızı kişilere bağlar kişisel çekişmelerin içine sokarsak, sorarım kime ne faydası vardır…

Bu arada bir yanlışa daha istemeden de olsa alet olduğunu sana hatırlatmak isterim…

Sen hiç gece kuşunun hiç önünüze bu arkadaşın dediği gibi bir tek hadis getirip koyduğunu,

Kimin inancını ne zaman sorguladığını, hiç gördün duydun mu?

Senin inanıyor olamanı ben hiç sorguladım mı? Kim neye inanıyorsa, onda özgürdür ,

o öyle mutlu ve huzurluysa,

Hiç kimsenin buna karışma hakkı yoktur diye yazıp söylediğimi okumadın mı Yani?

Bu konuda hiç kimseyle ve seninle bir sorunum olduğunu ben düşünmüyorum…

Ama senin varsa bunu bilmek isterim…

Benim Fenerium X arkadaşla inaçları konusunda değil ama

inançlarını rejime ve başkalarına dayatma konusun da eleştiri ve tepkilerim var,

tabiî ki onunda bir algılama olarak benim bu yaklaşımımla ilgili sorunları var…

O ona bu dayatmaları ile ilgili yazılan sorulara oralarda cevap vermez,

Utanmadan, yüzü bile kızarmadan buralar da iftira dolu başlıklar açar, yalan söyler…

FeneriumX gibi arkadaşların Söylemleri şu aşağıdakiler gibi olduğu sürece;

inançlara bakışı rejime ve onu değiştirmek üzere dayatmalar oldukca elbette benimle ilgili sorunları olacaktır..

“Arkadaslar Din ve Laiklik birarada olmaz! Ben hem müslümanim hemde laikim Olmaz!

Ya seriat´a iman edersiniz yada Laiklige.

Atatürk de laiklik rejimini getirdigi icin Din düsmanidir bu apacik böyledir. “

“Sizi anlamakta güclük cekiyorum taurusmutis. "Türkiyenin resmi dini yoktur"

"Manevi miras olarak hicbir Ayet birakmiyorum" nedemek? Allahtan korkun!

Atatürkü seviyorsunuz laikligi savunuyorsunuz.Bari müslümaniz demeyin cünkü Ikisi birbirine zit!”

“Ben seriat gelsin dedigimi hatirlamiyorum TAURUSMUTIS! Sadece inkar edersen kafir olursun diyorum

ve bunu kendi kafamdan söylemiyorum. cogu kisinin seriat denince iran akillarina geliyor

ve orasi gibi yönetilir düsüncesine kapilyorlar ,ve seriati inkar ediyorlar buda allahi inkar etmis gibidir.”

“Kardes mantiga meydan okuyorsun resmen.

Devlet calisanlari mesailerini dinimize göre ayarlayamazmi ayarlasa neolurki?lirticami gelir?”

“Dine tamamen zit bir düsünceyi kabulleniyorsan ne diyeyim sana...

Evet türkiyedeki zihniyete düsmanim. rejime düsmanim.”

“Dinde özgürlük yokmu güzel kardesim? din devlet isine karisirsa neolur ?

Birakin bunlarida allahin emirlerine karsi cikmayin. görüyoruz sizin laikliginizi, özgürlügünüzü.

Bizim icin allahin emri gecerlidir.”

Diyen bir zihniyetle senide aynı yerde mi düşünmek gerekiyor Sayın 'taurusmutis';

Eğer öyleyse durum farklı, artık bu kişisel inanç olmaktan çıkıp rejimi değiştirmeye yönelik inancı siyasallaştırmaya giriyor..

İşte ozaman haklısın ,gece kuşunu da karşına alıp istediğini söyleme hakkın var,

tabi ki benim de bütün bu olanlara sonuna kadar karşı durup savunma hakkım…

Yok öyle değil iş senin inancın ise buna ne benim nede bir başkasının karışmaya hakkı olamaz,

Nede olsa benim günahlarım sana,senin sevapların da bana yazılmıyor öyle değil mi?

Senin nasıl böyle bir hakkın varsa benimde istediğime inanma hakım var öyle değil mi?

Eğer bir insan rüştünü ve inancını hemde doktora derecesinde tamamlamış bir müslümana bile

“Yasar nuri türkiyenin en büyük *******. ***** insanlarin hocaligini yapan

dinden diyanetten haberi olmayan bir varlik.” Demek cüretini bile gösteriyorsa,

o kişi ye oturup ta şöyle iyice bir düşünerek bakmak gerekmiyor mu sevgili arkadaşım…

Sen bunları hiç mi okumadın da, yeri geldi de hiç mi karşı durmadın da şimdi bu yaklaşım içerisin de olabiliyorsun?

Ya size ne demeli sayın 'ahirzaman' ;

Siz “Mübarekler bakın bize onlardan yaralanıyoruz “ derken ne kadar akıllı hayırlı bir iş yaptığınızı mı söylüyor sunuz,

Siz değilmisiniz “biz her şeyden canımıza can katıyoruz” diyen,

sırf bu insanlar inanmıyor, bizle aynı düşünmüyor diye iftira ve yalanlara alet oluyorsunuz…

İlim ve irfan almış bir kişiye yakışıyor mu sizce böylesine basit duruş ve yaklaşımlar?…

Sizin için diyemem ama inançlarını bozulabilir gören bir insanın başlığında

daha aklı başında bir yaklaşım göstermeniz gerekmiyor muydu sizce?.

Siz değil misiniz insanlara aşağılamayın onlarda sizin inançlarınızı aşağılar diyen?…

Bu kişileri hedef alan yaklaşımların sizin inancınıza ne gibi yarar ve katkıları olacağını düşünüyorsunuz?

Uzun lafın kısası kardeşler, beni neye, ne için inandığınız hiç ilgilendirmiyor

İstediğinize istediğiniz şekilde inanırsınız bu sizin hakkınız…

İnandığınız bir şeye kim ne derse desin, güvenemiyor ve bozulacağını düşünüyorsanız o sizin sorununuz…

Elbette ki herkes herkesin inancını yargılar sorgular ve eleştirebilir,

Ama hiç kimse o inanışları aşağılama hor görme hakkına sahip değildir

Ama hiç kimse sen niye buna inanıyorsun deme hakkına sahip değildir.

Ama hiç kimse inançlarını hiç kimseye dayatma hakkına sahip değildir.

Ama hiç kimse inançlarını rejimi değiştirmek amaçlı dayatmalar yapma hakkına sahip değildir.

Ama hiç kimse o inanıyor diye kimseyi hedef gösterip, yalan ve iftira atma hakkına sahip değildir.

Ama hiç kimse kendi inancını kendi kişiliğiyle bağdaştırıp onu yoz gösterme hakkına sahip değildir.

Sayın FeneriumX;

Siz birer insan olduğunuzu unutur, önce inanır sonra, düşünür sonra yargılarsanız…

Yapacağımız bundan başkası, varacağımız yer, onurlu ve şerefli insanların durduğu yer olamaz…

Umursadığınız sadece sizin çıkar dolu inançlarınız olacaktır…

Umursadığınız, inançlarınıza dayalı korkularınız olacaktır..

Sanırım bu başlığı açmak için öyle birkaç dakikaya bile ihtiyacınız olmamıştır biliyorum.

Çünkü aklınızı iyi yada yararlı şeyler değil,

kimin bacağını nasıl çekiştiririm de imanım artar diye düşünenlerdensiniz.

Ve Sevgili 'taurusmutis'; arkasında duracağımız insanları doğru seçmek zorunda değilmiyiz?

Herkesin inancı farklı olabilir ama onlar her zaman,

Sizinle aynı şeye inananlardan, daha kötü ve yanlış insan olmaya bilirler..

insanı seven ,Aklıyla hareket eden, düşünen, tutarlı,dürüst davranışlar gösteren bir insan,

biz dost olarak görmesek de, her zaman zaafları olan dostlarımızdan iyidir bence…

sayın 'ahirzaman' dediğiniz gibi insanlar ”hem ahlaklı hem de kendin den çok başkasını düşünmesi gerekir”

Ve ben bu sözü söylediğiniz için her zaman bu sözünüzün arkasında durmanızı beklerim…

sayın 'ahirzaman' ve Sevgili 'taurusmutis' e selamlarımı yolluyorum...

*tna

Gönderi tarihi:

Sevgili feneriumx;

Biz Allah'a(c.c.) ve peygamberine(s.a.v.) iman etmişiz,bu arkadaşlara inanacağımızı nasıl düşünebilirsin.Bırak çabalasınlar,onlar çabaladıkça bizler araştırıp daha da iyi öğreniyoruz dinimizi.Bu arkadaşlara 3-4 soru sordum hiçbiri cevaplayamadı.Çünkü bilimin yada başka bir felsefenin buna cevabı yok..

Saygılar..

Cevap veremediğimiz sorular hangileri sayın taurusmutis? "Big Bang'den önce ne vardı" sorusu mu? Cevabı olmayan, ya da henüz bilinemeyen soruları sorarak tanrıyı ispatladığınızı mı zannediyorsunuz? O zaman yanılıyorsunuz.

Başlığı açan arkadaş uyduruk ayet ve hadis yazdığımızı iddia etmiş. Şimdi ben de itham edilen kişi olarak soruyorum :

Yazdığımız hangi ayet, hangi hadis uydurma ? Neden?

Gönderi tarihi:

Sence iftiracı bir zihniyet, yalan söyleyebiliyorsa, İnançları ne kadar güçlüdür ki üç beş adamdan korkmasın,

Etrafındaki insanların inançlarına güvenip aman ha demesin, bu işler pamuk ipliğine bağlıdır,

aman arkadaşları uyarmalıyım, iftira yalan bu yolda mubahtır diye düşünmesin..

Sen hiç gece kuşunun hiç önünüze bu arkadaşın dediği gibi bir tek hadis getirip koyduğunu,

Senin inanıyor olamanı ben hiç sorguladım mı? Kim neye inanıyorsa, onda özgürdür ,

o öyle mutlu ve huzurluysa,

Yok öyle değil iş senin inancın ise buna ne benim nede bir başkasının karışmaya hakkı olamaz,

Nede olsa benim günahlarım sana,senin sevapların da bana yazılmıyor öyle değil mi?

Senin nasıl böyle bir hakkın varsa benimde istediğime inanma hakım var öyle değil mi?

Eğer bir insan rüştünü ve inancını hemde doktora derecesinde tamamlamış bir müslümana bile

Ya size ne demeli sayın 'ahirzaman' ;

Siz “Mübarekler bakın bize onlardan yaralanıyoruz “ derken ne kadar akıllı hayırlı bir iş yaptığınızı mı söylüyor sunuz,

Siz değilmisiniz “biz her şeyden canımıza can katıyoruz” diyen,

sırf bu insanlar inanmıyor, bizle aynı düşünmüyor diye iftira ve yalanlara alet oluyorsunuz…

İlim ve irfan almış bir kişiye yakışıyor mu sizce böylesine basit duruş ve yaklaşımlar?…

Sizin için diyemem ama inançlarını bozulabilir gören bir insanın başlığında

daha aklı başında bir yaklaşım göstermeniz gerekmiyor muydu sizce?.

Siz değil misiniz insanlara aşağılamayın onlarda sizin inançlarınızı aşağılar diyen?…

Bu kişileri hedef alan yaklaşımların sizin inancınıza ne gibi yarar ve katkıları olacağını düşünüyorsunuz?

Uzun lafın kısası kardeşler, beni neye, ne için inandığınız hiç ilgilendirmiyor

İstediğinize istediğiniz şekilde inanırsınız bu sizin hakkınız…

İnandığınız bir şeye kim ne derse desin, güvenemiyor ve bozulacağını düşünüyorsanız o sizin sorununuz…

Elbette ki herkes herkesin inancını yargılar sorgular ve eleştirebilir,

Ama hiç kimse o inanışları aşağılama hor görme hakkına sahip değildir

Ama hiç kimse sen niye buna inanıyorsun deme hakkına sahip değildir.

Ama hiç kimse inançlarını hiç kimseye dayatma hakkına sahip değildir.

Ama hiç kimse o inanıyor diye kimseyi hedef gösterip, yalan ve iftira atma hakkına sahip değildir.

sayın 'ahirzaman' dediğiniz gibi insanlar ”hem ahlaklı hem de kendin den çok başkasını düşünmesi gerekir”

Ve ben bu sözü söylediğiniz için her zaman bu sözünüzün arkasında durmanızı beklerim…

sayın 'ahirzaman' ve Sevgili 'taurusmutis' e selamlarımı yolluyorum...

[/size]*tna

Gece kuşu kardeşim inandığım bütün değerlerin üzerine yemin ederimki buraya düşüncemi yazarken seni düşünmüyordum ki benim senin inancın hakkında bilgim yok olsaydı da değişmezdi.

Şunu belirtim yazdığım iki cümlenin anlamını beraber düşünürsen daha iyi anlarsın beni

onlardan yararlanıyoruz düşüncem hala vardır

(alttaki bizlerden kastım kendimdir ama baktım biraz enaniyet gibi duruyo sonra dedim biri der kendi adına konuş onun için nu not :))

bak kardeşim hangi inanca sahip olduğum malum şunu söylemeliyimki bize burda yöneltilenleri bizde kendi içerimize sorarken araştırdık ve tahkiki iman kavuştuk biiznillah

Ama insan bu gerçekleri anladığında kendini çok malumdur ki Allah ve Resulünün aşkını yaşamaya ve nasıl yaşanılmış öğrenmeye adayacaktır.

Tabi ki bizde öyle yaptık günahımıza yanmak için ona çalıştık dünya nimetlerine basamak olarak baktık onlara kapılmamaya çalıştık.

Ve dedikki madem aşkımız Allah(cc)a neden onun sevdiği kularına bizde sevgiyle bakmayız dedik öyle bakmaya çalıştık.amacımıza hep onları getirdik insanlar arasında Allaha kötüren bağlara dikkat ettik.

tabiki aslında bütün bunlar yaptığımız değil yapmaya çalıştığımız amcımız olan şeylerdi.

neyse

işte bu nedenlerden dolayı arştırmalarımızı sakladık çünkü artık biz bulmuştuk sadece birileri sual ettikçe anladığımız kadarıyla yardımcı oluyorduk

ancak dedimya Allah rızası için sevmek ten gelen bir duygu ile buraya yazmaya kendimiz i mecbur ettik ve ***** arkadaşlar bize o eski soruları tekrar sundular ve böylece bize bilgimizi tekrar etme imkanı verdiler.

işte onun için biz onlardan yararlandık işte onun için canımıza can kattılar.

Eğer iftira ve yalanlara alet oluyorsununuz dan kastın

senin gördüğüm kadarıyla hak etmediğini düşünüyorum ama özellikle ***** kişi hakkında çok şey söylerdim ama hacet yok elbet kimin ne olduğunun bilen var.

demişsinki

şahsen ben gördüğüm kadarıyla böyle bir durum farketmedim

sonra demişsinki

bu işler pamuk ipliğine bağlıdır,

aman arkadaşları uyarmalıyım, iftira yalan bu yolda mubahtır diye düşünmesin

şunu söylim pamuk ipliğine bağlı olan taklidi imandır

kardeşlerimizi bu uğurda koruamlıyız ancak bu uğur yalan iftira mübahtır diyen apaçık bir yanlışlık içerisindedir.

Ancak bizim burda yazmamaızın sebepleri var istersen sanabunu açıklarımda

ancak kısaca şunu söylim

sen çok sevdiğini bir arkadaşının 3 gün sonra yanacak bir evde kalamsını istermiydin ve öyle kalacam diyoki hiç çıkmayacak ve ev yandığında içinde bulunacak ona bu durumu anlatmaya çalışırdın değilmi

işte kardeşim bizm de amcaımız odur biz her münkere dalmış insan gördüğümüzde onun için üzülürüz

ister müslüman ister yahudi ister ateist olsun ister de başka bir şey

çünkü biz dinimizden bunu öğrendik.

Gece kuşu kardeşim dediğim gibi burda yazdıklarımda seni kast etmedim ama madem başlıkta seninde adın var ozaman senden ister Allaha inan ister inanma helallik diliyorum çünkü dinimizde inanmayanın hakkını ye diye bir durum yoktur hakkını helal etmesse ağır yüküme bir yük daha yüklemiş olurum

ama ****** arkadaşlar varki aynı konularda olmasada çok saygısızla düzey bu olmamalı

Gönderi tarihi:

yam yam kardeşim kendini savun ancak konuyuda sapıtma

senin dediğin hiçbir şey bizim dediklerimizi çürütemiyor

kardeşim yani senin dediğin hep sepep lerin yaratıcı olamsı ağcın oluşmasına sebep tohummudur tohumu oluşturup yerleştirp sonra onun

yetişmesini sağlayacak sebepleri bir araya getirenmi işte bu basit hikaye dediğiniz sizin aynı türden sorduğunuz 50 soruya bedel dir.ve bu kanıtlarımızı hep havada kalacaktır.Aksini kanıtlayamassınız.

ayrıca bilesin kardeşim kötü bir elektirik veriyosun etrafa değerlere saygı göster

eğer dediğin

yani çarpıtmadığım dediğin hadis HZ. Aişe ise

onun hakkında yapılan hadisleri inceliyorum kesin bir bilgi yok ama özellikle ***** kişini yazdığı hadisler çarpıtmadır

seninde en azından yazdığın ayetlerin manaları anlamadan yorum yapıyosun eğer dinin yanlış olduğunu ispat etmeye çalışıyorsanda yanlış yoldasın sen herkesi ortaya koyduğu delilden dolayı hayrete düşüren ayetleri yalanlamaya çalışıyosun çünkü senin anlama ufkun çok dar

gittiğin yol yanlış sevilen değerleri kötüleyerek ortaya çıkaramassın üstelik elinde delil olamdana yrıca bilimin kabul ettiği delilleri hiç yalanlayamassın

lütfen yöntemini değiştir çünkü atmosferi değiştiriyosun

tamamı kardeşim

Gönderi tarihi:

Gece kuşu kardeşim inandığım bütün değerlerin üzerine yemin ederimki buraya düşüncemi yazarken seni düşünmüyordum ki benim senin inancın hakkında bilgim yok olsaydı da değişmezdi.

biz her münkere dalmış insan gördüğümüzde onun için üzülürüz

ister müslüman ister yahudi ister ateist olsun ister de başka bir şey

çünkü biz dinimizden bunu öğrendik.

Gece kuşu kardeşim dediğim gibi burda yazdıklarımda seni kast etmedim ama madem başlıkta seninde adın var ozaman senden ister Allaha inan ister inanma helallik diliyorum çünkü dinimizde inanmayanın hakkını ye diye bir durum yoktur hakkını helal etmesse ağır yüküme bir yük daha yüklemiş olurum

ama ****** arkadaşlar varki aynı konularda olmasada çok saygısızla düzey bu olmamalı

Sayın ve çok sevgili 'ahirzaman' Kardeşim;

Yazdıklarını okudum...

Okumadan öncede sizin iyi niyet ve samimiyetinizden zaten şüphem yoktu...

Benim derdim kendimi temize çıkarmak değil.

Burada FeneriumX in yaptığı Hiçbir iyi ve güzel birşeyle anlamlandırılamayacak,

tanımlanamayacak tutum ve davranışını gözler önüne sermekti...

Bu nedenle hiç sevmediğim halde kendi yaptıklarımdan bahsetmek zorunda kaldım...

Yoksa o öyle bilse ne olur bilmese de,

Benim ne olduğumu benim biliyor olmam Önemli, benim vicdanımın huzuru ve rahatlığı...

Önemli olan onun inançlı bir insan maskesi ardında nasıl bir kişilik sahibi olduğunun ortaya çıkması...

Böylesine gayrı ahlaki ve dürüst olmayan,

kişilikler üzerine geliştirilen yaklaşımlara kimlerin pirim vereceği görmek önemli ,

FeneriumX kardeşim;

İnsanlar biraz onurlu olur,inançlarının değerini başkalarının değer yargıları üzerinden korku ve kuşku üretmezler,

Sonrada yarattıkları bu kuşku ve korkuyla

“Arkadaşlar bu yazdigim isimlerin söylediklerine sakin kulak asmayın inanmayın!

Bu kişiler uyduruk hadisler ve ayetlerle sizleri İslam dininden soğutmaya çalışıyorlar,

ayni zamanda açtıkları baslıklarla şüpheye düşmeniz için caba sarfediyorlar.”

Diye safsatalar üretmezler…

FeneriumX kardeşim;

İnançlarında yetersiz olanlar ancak bu uyduruk hadisler ve ayetlerden korkar aslında…

Bu arkadaşımız bu uyduruk ayetlerden inancında şüpheye düşüyor demek ki,

Bunun farkına varmış, şüpheye düşmüş, dininden soğur gibi olmuş şimdi bu hatasını itiraf ediyor

Aman ha sizde kulak asmayın diye fetva veriyor, aklıevvel kardeşim,

FeneriumX kardeşim;

Senin inancın bu kadar zayıf mı da kendin den şüphe duyuyor ve herkesin senin gibi olacağını düşünüyorsun..

İnançlarına güvenen, inanan yeterli donanımı olan biri uyduruk mudur değil midir, ?

Önüne ne getirilirse getirilsin onu çürütür, hatta tartışmaya bile girmeye değer bulmaz…

FeneriumX kardeşim;

Her şey bitti de şimdide inançların ne kadarı sağlam, ne kadarı şüphe götürür olduğuna mı kaldı?

Aklıevvel saflıkla kurduğun o cümle ve açtığın tartışma ile şüphe götürür olmasının

İnancını tartıştırarak nereler götüreceğinin farkında mısın?.

FeneriumX kardeşim;

Senin inancına bakışının su götürüyor olması, senin bu safsataların yüzünden,

İnancı gerçekten sağlam olanları yaralayacağını göremiyor musun?

sevgili 'ahirzaman' Kardeşim;

Ben sizin dilinizi anlamakta biraz zorluk çekiyorum, beni hoş görün, o nedenle farklı anlamlar yüklemiş olabilirim...

Ama şunu bilin ki, ilkyazınızdan bu yana sizi dikkatle izliyorum, sizin hakkınızda bir önyargım yok.

Daha önceden de Kanaatim iyi niyetli ve temiz kalpli bir insan olduğunuz...

İnançlarınız ve ona bağlı olarak yaşama bakış açınız bu olabilir ve benim için saygı duyulması gereken bir durumdur...

Size katılmadığım birçok noktada olsa bu düşüncem değişmez...

Günümüzde İnsanlara, inançlı olduğu halde sizin gözünüzle bakmaya çalışan insan sayısı çok az ne yazık ki.

Onlar için varsa yoksa kendi inançları ve dayatmaları...

Bu nedenle sizi önemsiyorum, insan sevgisinin her zaman, her şeyden önde olduğunu düşünüyorum...

Ben den yana için rahat olsun istediğin helallik hakkımı gönülden sana veriyorum...

Böyle bir durumun seni asla üzmesini istemem, Senin mutlu ve huzurlu olman benim en büyük kazancımdır...

Benim yüzümden sebep ne olursa olsun üzülmende en büyük ayıbım...

Bana Yazdıklarınızda ki samimiyet ve dürüstlüğünüze inanıyorum...

sayın 'ahirzaman' size selamlarımı ve en iyi dileklerimi yolluyorum...

Sevgiyle kalın..

*tna

Gönderi tarihi:

kardeşim dileklerimiz karşılıklı

şunu söyiyeyim bir gün olurda eğer hayattan sıkılırsan ve sana saygı duyanların azaldığını düşünürsen beni hatırla herşeye rağmen bir köşede kıvrılmış senin hakkında hayırlısını istiyorumdur biiznillah bunu bil o zaman belki neşen yerine gelir.

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili feneriumx;

Biz inançlı insanlar birinin yazdıklarıyla inancımızda bişey kaybetmeyiz emin ol.

Biz inançlarımızı öyle sağlam temeller üzerine oturtmuşuz ki değil üç-beş ateist tüm cihan ayağa kalksa inancımız sarsılmaz.Hayatımızın her döneminde bu tip insanlarla karşılaştık hatta dost olduklarımızda oldu,sevmediklerimizde,gerçek yaşamda bize bir etki edememiş insanların sanal alemde bizi etkilemesi söz konusu dahi olamaz.

Selam olsun mantığıyla inancını birleştirip o uğurda taviz vermeyen tüm dostlara..

NOT:Ayrıca Gecekuşunu diğer arkadaşların arasına keşke eklemeseydin çünkü arada ki önemli bir detayı gözden kaçırmış olmalısın belki fikir olarak diğer arkadaşlarla aynı düşüncededir ama düşüncelerini aktarırken kullandığı uslubu saygısı kimseyi kırmamak için gösterdiği gayret bana göre gerçekten takdire şayandır.

Gönderi tarihi:

Ben bütün söylediklerimin arkasindayim GECEKUSU ama senin bu kadar ***** oldugunu bilmiyordum. Evet rejime karsiyim ben bunu her defasinda söylüyorum. Sen ülkemizdeki müslümanlara karsi yapilan adaletsizligi zulümü görmeyecek kadar ***** orasini bilemem. Aslinda senin gibiler benim muhatapim degil. bana kalkmis yasar nuriyi övüyorsun kadinlar ciplak namaz kilabilir diyen bir adamdan nasil bahsetmemi istiyorsun. Sen ne dersen de benim herzaman sana cevabim olur üzülmeni istemiyorum. Yobazlarin icindesin diyorsun ohh cok sükür onlarin icindeyim. adaleti, sevecenligi,dürüstlügü onlardan ögreniyorum. Ve dinimide onlardan ögreniyorum eger bu kisiler yobazsa bende yobazim ve coook mutluyum. "yaşam kurallarının temelinin Kuran olduğu noktasından yola çıkarak" iktidarı ellerinde tutanlara karsi oldugunu belirtmisin. Kurana göre yasamanin ne gibi bir kötülügü olabilir anlayamiyorum. Allahin emirlerine karsi cikacak kadar gözün dönmüs senin. Allahtan kork sende hesaba cekileceksin! Ne cevap verecegini düsün. Sana laiklik sorulmayacak!Ne Amel isledigin sorulacak imanin sorulacak,Kuran sorulacak, namaz sorulacak. Istedigin gibi yasarsin islamda zorlama yoktur ama sana dinim hakkinda köhnelesmis ifadesini kullandirmam bunuda bilesin Gecekusu !!

Gönderi tarihi:

Bence de arkasında olsan iyi olur…

Ama insanlar bir şeyin arkasında dururken, duruşlarını iyi seçmeliler.

Siz bir insana iftira edip sonra bunun arkasında durmaya çalışırsanız,

Ardından yeni iftiralar ve yalanlar bulmak zorunda kalırsınız,

Artık derdiniz,kendi haksızlığınızı da bildiğiniz için

Karşınızdakilerin iyi yanlarını da karalamaya çalışmak olur…

Sonuç, sonuç mu ortaya çıkan sizin karanlık ve çirkin yüzünüz olur…

Hemen akla ilk gelen telaşla söylenir… Cahil!

Ama yapılmak istenen kendinde gördüğü bütün çirkinlikleri, eksiklikleri

Karşı tarafa yamamak, kişiliklere saldırmaktır.

Oda yetmezse kutsal değerler sahiplenilir,

Vatan, bayrak, din sahiplenilir,

Bütün bu değerlere inanan insanlara denir ki,

İşte bu vatan hainidir, bayrak, din düşmanıdır,

Sen var ya sen… Çok tehlikeli ve hiçte iyi olmayan bir düşünce yapısına sahipsin…

Elbette ben ne dersem diyeyim senin muhakkak bir cevabın olacaktır…

Bundan son derece eminim,

Ama bilmeni isterimi ki,

Karşında ki insanın söylediklerini anlamadan,

anlamazlıktan gelip vereceğin her cevap beni değil seni üzer..

Çünkü böyle yaparak, ortaya koyduğun kişilik bozukluklarının,

Her zaman başkaları tarafından da görülüyor olmasının ezikliği

Seni hep rahatsız edecektir…

Eğer yüzü kızarmayacak kadar pişkin biri değilsen bundan vazgeçmelisin…

Yine söylüyorum, söylediklerinin arkasında ama adam gibi durmalısın…

Konuyu başka taraflara çekmenin âlemi yok,

Başlığı açan, bu adamlar bizi dinimizden soğutuyor, kuşkuya düşürüyor diyen sensin…

Şimdi bunu,

Özellikle benim ve hedef seçtiğin diğer arkadaşların,

Seni ve başkalarını dinden soğutmak için neler yaptığımı göstermelisin…

Şimdi kendi deyişinle ne kadar iyi ve mutlu bir yobaz olduğunu söyleyerek,

İnançlardan, şüpheye düşülebileceğini ifade eden söylemlerini gizleyemezsin…

Sana düşen adam gibi söylediklerini arkasında durup, boş laflar yerine,

İnançlarının ne kadar güçlü ve pamuk ipliğine bağlı olmadığını anladım diyerek

Bizlerden ve inançlı arkadaşlarımızdan özür dilemek…

Sen var ya sen… Çok tehlikeli ve çirkin bir düşünce yapın var…

“dinim hakkında köhneleşmiş ifadesini kullandırmam” bunu da bilesin Gecekusu diyorsun.

Çok ucuz laflar ediyorsun, Nerde demiş bunu Gece kuşu,

Kimsenin haddine düşmemiş senin yaptığın gibi,

Kendi düşünce bozukluklarını, inançlara maletmek,

Yukarda açılamaya çalıştığım, iftiracı özelliğine örnekler veriyorsun…

Burada köhneleşen dinler değil senin bu kafa yapın olur ancak,

Ama bu senin gibiler için önemli değil değil mi,?

Sen yaşama dair her şeyi, kendi istediğin gibi yorumlayıp,

Yozlaştırıp, gerçek değerlerini yok edeceksin,

Sonra bu çağdışlılığını, din gibi yüce değerleri de söylemine dahil edip,

Köhneleşmiş kafa yapını sana gösterenlere,

Benim düşünce mi yargılayan dini mi yargılar deyip,

Ucuz sloganlarla dinime laf söyletmem diyeceksin.

Böyle Ucuz kahramanlıklarla…

Bu iftiraya bakıp, değerlendirecek, insanlar bulmaya çalışıp,

Ne kadarda haklıyız, haklıyım diyerek,

Kendi akıllı olmayan davranışlarına başkalarını da ortak edeceksin…

Linç kültürüne dair nasılda iyi örnekler veriyorsun..

Bu başlığı, bu mantıkla açan bir kişiden başkası da beklenemezdi zaten. !

Sen var ya sen… Çok tehlikeli ve dediğin gibi yobaz bir insansın,

Sen inançlarını nasıl yaşamak istiyorsan yaşa,

Bizi ve başkalarını bu günahlarına ortak etme istersen…

Daha bitmedi güzel arkadaşım,

Bu işin dinsel tarafı…

Dinini yüceltmek, onu olması gerektiği doğru yere taşımak sana düşer,

Ama senin bu insani, dini ve kişisel yeterliliğinle bu biraz zor görünüyor…

Sen. adaleti, sevecenliği,dürüstlüğü bahsettiğin o kişilerden öğrenmeye devam et..

Ama sorarım sana, bu mudur sana öğretilen, Adalet, sevecenlik duyguları,

Bu mudur dürüst bir insanın yaşama ve insanlara bakışı…

İnsana dair değerler bunun neresinde duruyor…

Senin değer yargılarında ortaya çıkan, iftira ve linç kültürü, Hangi insani değerlerle örtüşüyor…

Sen var ya sen… Çok tehlikeli ve dediğin gibi yobaz bir insansın,

"yaşam kurallarının temelinin Kuran olduğu noktasından yola çıkarak"

iktidarı ellerinde tutanlara karsi oldugunu belirtmisin.”diyerek Öne sürdüğün görüşümü

Dini değil siyaseti, dini siyasete dâhil edenlerle ilgili olduğu için bir başka iletimde ele alacağım…

Senin gibi elmalarla armutları karıştırmak yanlışlığına,

Yaptığın iftira ve yalanların üstüne örtmeye çalışarak,

Beni çekmeye çalıştığın yere gitmeyeceğim…

Görüyorsun ya; Sen var ya sen… Çok tehlikeli ve dediğin gibi yobaz bir insansın,

“oh çok şükür onların içindeyim …. bende yobazım ve coook mutluyum diyorsun…”

Sana mutluluklarının devamını diliyorum…

Sağlıklı ve sevgiyle kal… ki, yobaz olmaktan uzak aklı başında düşünceler üretebilesin

*tna

Gönderi tarihi:

"yaşam kurallarının temeli kurandır"

ancak bunun siyasetle ilgisini anlamak

zordur

tabiki devletin başında kuran ahlakını yaşayan birilerinin olması çok güzel olur ama bu zamanda siyeset yerine biz kendimize dikkat edersek çevremize dikkat edersek sorun zaten kalmayacaktır

zaten bu gün devletin başında olan dün halktan herhangibir insandı.

Gönderi tarihi:

Sevgili Gece kuşu;

Yazdığım yorumda,sadece alıntıda olduğun için adın geçiyor.Emin ol senin çizgini biliyor ve en az senin beni önemsediğin kadar ben de seni önemsiyorum.Diğer arkadaşlar alınmasın ama senin tartışma stilini diğerlerinden ayırıyorum.Elbette herkes inancında özgür ama zaman zaman saldırıya geçiliyor.Bu da karşı tarafın savunma yapmasını gerektiriyor.Sen rahat ol arkadaşım..

Başlığı açan arkadaşımlada bir çok kez ters düştüğümü tespit edememişsin sanırım.Benim değerlerim içinde Atatürk ve laiklikte var.Onlara bir saldırı olduğunda da saldıran kimse onunla da tartışırım, tartıştım.

Ve sevgili yam yam;

Evet sorularımdan biri de big bang.Düşündüğünün aksine buna cevap arama isteğim Allah'ın varlığını ispatlamaktan öte,sizin de inandığınız şeylerin bir açıklamasını yapıp yapamayacağınız.Yapamazsınız olmayan birşeye mi inanıyor olacaksınız.Hani sizin deyişinizle Allah varsa ispat et.

Ayetler hadisler konusuna gelince;yorma beni arkadaşım.Bunlara defalarca cevap yazdım.Anlamak istemiyorsun,görmek istemiyorsun,inanmak istemiyorsun..Ben ne yapayım?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

abi uyarın için minnettarım ama bu gibilerede birşeyler anlatmak lazım deyilmi anlamayacaklarına eminim ancak Allah'ın inayeti sonsuzdur bakarsın hidayet nasip olur.

Gönderi tarihi:

Ve sevgili yam yam;

Evet sorularımdan biri de big bang.Düşündüğünün aksine buna cevap arama isteğim Allah'ın varlığını ispatlamaktan öte,sizin de inandığınız şeylerin bir açıklamasını yapıp yapamayacağınız.Yapamazsınız olmayan birşeye mi inanıyor olacaksınız.Hani sizin deyişinizle Allah varsa ispat et.

Ayetler hadisler konusuna gelince;yorma beni arkadaşım.Bunlara defalarca cevap yazdım.Anlamak istemiyorsun,görmek istemiyorsun,inanmak istemiyorsun..Ben ne yapayım?

Saygılar..

Sayın taurusmutis; biliyormusunuz deizm, agnostisizm ve ateizm arasında çok az farklar vardır. Tanrı açısından bunların en uç noktası ateizmdir. Hepsi de mevcut dinlerin insanların yaratması olduğunu düşünürler. Agnostikler, tanrının varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini, bunun üzerine kafa yormanın da anlamsız olduğunu düşünürler. Deistler ise, bir tanrının olabileceğini kabul ederler. Ancak bu tanrı mevcut dinlerin anlattığı gibi bir tanrı değildir. Onlara göre tanrı evreni yaratmış ve ve bir köşeye çekilmiştir. Ben ise bir ateistim. Bir tanrının olduğuna inanmıyorum. Tanrının varlığı için bir neden göremiyorum. Bazı bilinmeyelenlerin olması, tanrının var olduğunun ıspatı değildir. Bugün bildiklerimiz ile, bin yıl önce bilinenler aynı değil. Gün geçtikçe bilinenler arasına yeni bir şeyler ilave oluyor.

Teist arkadaşların Big Bang'i örnek göstermelerini bir türlü anlayabilmiş değilim. Big Bang semavi dinleri yalanlar. Kaldı ki, Big Bang'in bir tanrı müdahalesi ile oluştuğu kanıtlansa bile, bu beni en fazla Deizm'e götürür. Daha öteye değil. Ancak o güne kadar ben ateist olmaya devam edeceğim. Dediğim gibi, bir tanrıya inanmam için bir neden yok. Evrenin nasıl oluştuğunu bilmiyor olmamız, onu bir tanrının yarattığının kanıtı değildir. Hele hele İslam'ın tanrısının hiç değil. Ancak şunu biliyoruz ki, evren semavi dinlerin anlattığı gibi oluşmamıştır. Bilmem anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:

Sayın taurusmutis; biliyormusunuz deizm, agnostisizm ve ateizm arasında çok az farklar vardır. Tanrı açısından bunların en uç noktası ateizmdir. Hepsi de mevcut dinlerin insanların yaratması olduğunu düşünürler. Agnostikler, tanrının varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini, bunun üzerine kafa yormanın da anlamsız olduğunu düşünürler. Deistler ise, bir tanrının olabileceğini kabul ederler. Ancak bu tanrı mevcut dinlerin anlattığı gibi bir tanrı değildir. Onlara göre tanrı evreni yaratmış ve ve bir köşeye çekilmiştir. Ben ise bir ateistim. Bir tanrının olduğuna inanmıyorum. Tanrının varlığı için bir neden göremiyorum. Bazı bilinmeyelenlerin olması, tanrının var olduğunun ıspatı değildir. Bugün bildiklerimiz ile, bin yıl önce bilinenler aynı değil. Gün geçtikçe bilinenler arasına yeni bir şeyler ilave oluyor.

Teist arkadaşların Big Bang'i örnek göstermelerini bir türlü anlayabilmiş değilim. Big Bang semavi dinleri yalanlar. Kaldı ki, Big Bang'in bir tanrı müdahalesi ile oluştuğu kanıtlansa bile, bu beni en fazla Deizm'e götürür. Daha öteye değil. Ancak o güne kadar ben ateist olmaya devam edeceğim. Dediğim gibi, bir tanrıya inanmam için bir neden yok. Evrenin nasıl oluştuğunu bilmiyor olmamız, onu bir tanrının yarattığının kanıtı değildir. Hele hele İslam'ın tanrısının hiç değil. Ancak şunu biliyoruz ki, evren semavi dinlerin anlattığı gibi oluşmamıştır. Bilmem anlatabildim mi?

Biliyor musun?? İslam'ın Tanrısından alıp veremediğin ne anlayamadım, sence nasıl bir tanrı İslamın tanrısı, ama sakın mevcut müslümanları baz alarak anlatma bunu, teorik olarak nasıl bir tanrı?

İslamın tanrısından daha iyi bir tanrı inancı (yine ateizm bağlamında hiçbiri olsa da objektif olarak) hangi dinde var sence ki sen bütün dinleri araştırmışsındır?

saygılar..

Gönderi tarihi:

Sevgili yamyam;

Bu senin inancın.Bunu çok iyi anlatabildin,anlatabiliyorsun.Benim inancım ise Allah'ın olduğu yönünde.Ben nasıl seni ikna edemiyorsam sen de beni inancımdan döndürebilecek değilsin.Sende bunu anla sevgili arkadaşım,saygılar..

Gönderi tarihi:

herkes düşüncesinde özgür olabilmeli,ama önemli olan bunuu karşı tarafın fıkrıne saygıszlık ederek yapmaması

saygısızca ifade eden yobazdır şu yada bu değil.önemlı olan yazılanlar hakkında düşünmek.yoksa sadece monolog olur dıyalog olmaz.görüyorumkı sadece kendı fıkrını dayatmak var,oysa ki karşı tarafı dınleyen herzaman kazanır..

ayrıca burada yazılan bikaç cümleyle inancımız sarsılacaksa ne inceliği kaldı ki inancın,ki bizler araştırarak,düşünerek birşeyleri benımsemiş insanlarız

Gönderi tarihi:

herkes düşüncesinde özgür olabilmeli,ama önemli olan bunuu karşı tarafın fıkrıne saygıszlık ederek yapmaması

saygısızca ifade eden yobazdır şu yada bu değil.önemlı olan yazılanlar hakkında düşünmek.yoksa sadece monolog olur dıyalog olmaz.görüyorumkı sadece kendı fıkrını dayatmak var,oysa ki karşı tarafı dınleyen herzaman kazanır..

ayrıca burada yazılan bikaç cümleyle inancımız sarsılacaksa ne inceliği kaldı ki inancın,ki bizler araştırarak,düşünerek birşeyleri benımsemiş insanlarız

Size katılıyorum sevgili sedelina va ayrıca düşünsel paylaşımınıza da teşekkürler...

Gönderi tarihi:

Bu nedemek oluyor insanları isim vererek suçlamak siz kim oluyorsunuzda insanların inancının ölçüsünü belirliyorsunuz.Bunu yapıyorsan allaha şirk koşuyorsunuz demektir.Nerde kaldı islamın hoşgörüsü belki bu saydığınız isimler allah huzurunda sizden daha fazla kabul görecekler kaldıki herkes allaha inanmak durumunda değil ve sizlerin de bu konuda kimseyi kınamak hakkınız değil.Madem okadar inançlısınız hoşgörünüzle örnek olmak zorundasınız.Bakın ben size kendi yaşamımdan bir örnek vereyim.Şu anda aile olarak görüştüğümüz ateist bir aile var.İlk tanıştığımız zamanlarda din için çok atıp tutar ve özellikle ramazanda rakısını içer ve bunu bizim yanımızda yapmaktanda kaçınmazdı.Ama bizim hoşgörülü davranışlarımız sayesinde artık dine küfür etmiyor ramazanda bize rahatsızlık verir düşüncesiyle yanımızda içki içmiyor.Bakarsınız bir gün gelir inanır.Ama bunun dışında dünya iyisi insanlar her kötü günümüzde yanımızda iken allah adını ağzından düşürmeyen ve müslüman geçinenlerin hiç biri yanımızda yoktu.

Onun için lütfen bu tarz şeylerle değil bilginizle ve hoşgörünüzle karşıt düşünceleri çürütmeye çalışın.Çünkü bir süre sonra karşıt düşüncedekiler bile hoşgörüyle desteklenmiş bilginiz sayesinde önünüzde saygı ile eğileceklerdir.

Gönderi tarihi:

Bu nedemek oluyor insanları isim vererek suçlamak siz kim oluyorsunuzda insanların inancının ölçüsünü belirliyorsunuz.Bunu yapıyorsan allaha şirk koşuyorsunuz demektir.Nerde kaldı islamın hoşgörüsü belki bu saydığınız isimler allah huzurunda sizden daha fazla kabul görecekler kaldıki herkes allaha inanmak durumunda değil ve sizlerin de bu konuda kimseyi kınamak hakkınız değil.Madem okadar inançlısınız hoşgörünüzle örnek olmak zorundasınız.Bakın ben size kendi yaşamımdan bir örnek vereyim.Şu anda aile olarak görüştüğümüz ateist bir aile var.İlk tanıştığımız zamanlarda din için çok atıp tutar ve özellikle ramazanda rakısını içer ve bunu bizim yanımızda yapmaktanda kaçınmazdı.Ama bizim hoşgörülü davranışlarımız sayesinde artık dine küfür etmiyor ramazanda bize rahatsızlık verir düşüncesiyle yanımızda içki içmiyor.Bakarsınız bir gün gelir inanır.Ama bunun dışında dünya iyisi insanlar her kötü günümüzde yanımızda iken allah adını ağzından düşürmeyen ve müslüman geçinenlerin hiç biri yanımızda yoktu.

Onun için lütfen bu tarz şeylerle değil bilginizle ve hoşgörünüzle karşıt düşünceleri çürütmeye çalışın.Çünkü bir süre sonra karşıt düşüncedekiler bile hoşgörüyle desteklenmiş bilginiz sayesinde önünüzde saygı ile eğileceklerdir.

Binlerce teşekkürler gelincik,

İnanan insanlar da insancıl ve sağduyulu olabiliyorlarmış demekki.

En iyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

buna katılıyorum gelincik,demokrasiye inanıyorsak ;saygısızlık yapmadan ve inanan insanların yada inanmayanların büyük gördüğü kişilere dil uzatmadan,karşılıklı tartışma ve dıyalog ortamı yaratmak önemlıdır.

ne oldum dememeli ne olacağım demelidir,çünkü hayatta-asla-diye birşey yoktur..

-düşünüyorum ohalde suçluyum- olmamalı değil mi :excl:

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.