Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya´yi güzellestirmek

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dünya

Dünyayı kurtarmanın en kısa ve öz yolu...

Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün

haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu.

Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak

istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritasi gozüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük

parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni

sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü;

oh be kurtuldum en iyi coğrafya profösörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez. Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına

koşarak geldi ve baba haritayı düzelttim artık sinemaya gidebiliriz

dedi.

Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gordüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk; bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı

İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ.

MjsFlower nin imzasinda da yazigi gibi,

"If you wanna make the world a better place, take a look at your self and than make a change"

ben bu hikayeyi yi cok sevdim.... :wub:

Gönderi tarihi:

* bu böyledir.çünkü Allah bir topluma lütfettiği nimeti, birey olarak kendine

ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez.

*gerçek şu ki Allah, bir toplumun maruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak

içlerindekini değiştirmedikçe, değiştirmez.

8/53, 13/11

Gönderi tarihi:

Bir kıyıdan baktım dünyaya

Ellerimde tuz, avucumda sedef

Bir mavilik, bir açıklık

Özgürlük hasreti

Yüreğime vuruyor

Nerede, nerede insanlar?

Dünyayı güzellik kurtaracak

Bir insanı sevmekle başlayacak herşey

O üzüntü birden gelir

Yağmurlu havalarda

Yeniden kurarım dünyayı ben

Kederlerle

Kimseler aşık değil mi bu şehirde

Hava, martılar, ışıklı şehir

Sarhoş ediyor beni yosun kokusu

Hilesiz kucaklamak istiyorum

Dünyayı, şehri ve seni

Gönderi tarihi:
dünyayı güzellik kurtaracak  ve bir insanı sevmekle başlayacak herşey

10780[/snapback]

geç kaldın ilk ben yazmışım :P

10786[/snapback]

:P aferim sana

Gönderi tarihi:
Dünya

haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu.

Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak

istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritasi gozüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük

oh be kurtuldum en iyi coğrafya profösörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez. Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına

dedi.

Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gordüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk; bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı

"If you wanna make the world a better place, take a look at your self and than make a change"

ben bu hikayeyi yi cok sevdim....  :wub:

10735[/snapback]

:clover:

OLAGANÜSTÜ ETKILI VE SON DERECE ANLAMLI, ELINIZE SAGLIK. :clover:

(pardon, zaten dünyayi düzeltecek olan da isandi degil mi? evet, tipki böylesine anlam yüklü bir metin yaratiyorsa insan, dünyayi düzeltecek güc te ortadadir demektir.)???

tesekürler :clover:

Gönderi tarihi:

1

BM: Nijer, görmezden geliniyor

Birleşmiş Milletler, uluslararası toplumu, yaklaşık 3,5 milyon kişinin açlık, 150 bin çocuğun da ölümle karşı karşıya olduğu Nijer’deki krize duyarsız kalmakla suçladı.

NTV

Güncelleme: 11:48 22 Temmuz 2005 CumaWASHINGTON - Birleşmiş Milletler, yılda 10 milyar dolarlık dondurma tüketen Avrupalılarla, ev hayvanlarının maması için 35 milyar dolar harcayan ABD’lileri Nijer’e yardıma çağırdı.

İnsani Yardımlar Koordinatörü Jan Egeland, dünyanın Nijer’deki krizi görmezden geldiğini ve uluslararası toplumun zamanında yardım yapmaması sonucu, durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

“Avrupalıların bir yılda 10 milyar dolarlık dondurma tükettiğini, ABD’lilerin ise her yıl ev hayvanlarının mamaları için 35 milyar dolar harcadıklarına dikkat çeken Egeland, Afrika ülkesi Nijer’de ihtiyaç duyulan 30 milyon dolarlık yardımın sadece üçte birinin yapıldığını belirtti. “Sizinle konuştuğum şu anda Nijerli çocuklar ölüyor” diyen Egeland, sağlık sorunları yaşayan 800 bin çocuktan 150 bininin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

1 MİLYON ÇOCUK RİSK ALTINDA

Ülkenin güney bölgelerinde önümüzdeki 3 ayda hasat yapılamayacağını vurgulayan İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ise, yaklaşık bir milyon çocuğun risk altında olduğunu ve acil önlem alınmaması halinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Açlık nedeniyle ağaçların yapraklarını yiyen Nijerlilerin gıda dağıtım merkezlerine bile varmaktan aciz oldukları kaydedildi. Nijer Devlet Başkanı Mamdou Tanja ise, hükümetinin kıtlıkla mücadele için elinden geleni yaptığını, ancak uluslararası yardım çağrılarına Kasım ayından bu yana yanıt alamadıklarını savundu.

Kuraklık ve çekirge istilası nedeniyle her dört kişiden birinin açlıkla karşı karşıya kaldığı Nijer, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alıyor.

2

DİE göre 2004 yılı Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketinin sonuçları açıklandı:

Buna göre:

Türkiye'de tüketim harcamalarının dağılımına bakıldığında en fakir ile en zengin arasındaki harcama farklılığı 4,2 kat oldu...

Dünyayı

Yeni bir dünya anlayışı kurtaracak

Tokat gibi suratımıza çarpan, hergün bizimle beraber yaşayan

Bu amansız çelişkinin,

Hertürlü milliyet ve din tartışmalarından çekişmelerinden

Daha anlamlı olduğunu kabul edip buna göre

yaşadığımız dünyayı yeniden şekillendirmek gerektiğini

farkettiğimizde....

Gönderi tarihi:
1

BM: Nijer, görmezden geliniyor

Birleşmiş Milletler, uluslararası toplumu, yaklaşık 3,5 milyon kişinin açlık, 150 bin çocuğun da ölümle karşı karşıya olduğu Nijer’deki krize duyarsız kalmakla suçladı.

NTV

Güncelleme: 11:48 22 Temmuz 2005 CumaWASHINGTON - Birleşmiş Milletler, yılda 10 milyar dolarlık dondurma tüketen Avrupalılarla, ev hayvanlarının maması için 35 milyar dolar harcayan ABD’lileri Nijer’e yardıma çağırdı.

İnsani Yardımlar Koordinatörü Jan Egeland, dünyanın Nijer’deki krizi görmezden geldiğini ve uluslararası toplumun zamanında yardım yapmaması sonucu, durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

“Avrupalıların bir yılda 10 milyar dolarlık dondurma tükettiğini, ABD’lilerin ise her yıl ev hayvanlarının mamaları için 35 milyar dolar harcadıklarına dikkat çeken Egeland, Afrika ülkesi Nijer’de ihtiyaç duyulan 30 milyon dolarlık yardımın sadece üçte birinin yapıldığını belirtti. “Sizinle konuştuğum şu anda Nijerli çocuklar ölüyor” diyen Egeland, sağlık sorunları yaşayan 800 bin çocuktan 150 bininin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

1 MİLYON ÇOCUK RİSK ALTINDA

Ülkenin güney bölgelerinde önümüzdeki 3 ayda hasat yapılamayacağını vurgulayan İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ise, yaklaşık bir milyon çocuğun risk altında olduğunu ve acil önlem alınmaması halinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Açlık nedeniyle ağaçların yapraklarını yiyen Nijerlilerin gıda dağıtım merkezlerine bile varmaktan aciz oldukları kaydedildi. Nijer Devlet Başkanı Mamdou Tanja ise, hükümetinin kıtlıkla mücadele için elinden geleni yaptığını, ancak uluslararası yardım çağrılarına Kasım ayından bu yana yanıt alamadıklarını savundu.

Kuraklık ve çekirge istilası nedeniyle her dört kişiden birinin açlıkla karşı karşıya kaldığı Nijer, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alıyor.

2

DİE göre 2004 yılı Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketinin sonuçları açıklandı:

Buna göre:

Türkiye'de tüketim harcamalarının dağılımına bakıldığında en fakir ile en zengin arasındaki harcama farklılığı 4,2 kat oldu...

Dünyayı

Yeni bir dünya anlayışı kurtaracak

Tokat gibi suratımıza çarpan, hergün bizimle beraber yaşayan

Bu amansız çelişkinin,

Hertürlü milliyet ve din tartışmalarından çekişmelerinden

Daha anlamlı olduğunu kabul edip buna göre

yaşadığımız dünyayı yeniden şekillendirmek gerektiğini

farkettiğimizde....

10791[/snapback]

INSANLIGI BEKLEYEN BIR SONRAKI SISTEM, SOSYALIZMDIR.

BU BIR TEMENNI DEGIL, TARIHIN KACINILMAZ AKISIDIR.

EN BÜYÜK INSAN KIYIMLARI DA, HEP GECIS DÖNEMLERINDE OLMUSTUR???

saygilar

Gönderi tarihi:
Dünya

dedi.

ben bu hikayeyi yi cok sevdim....  :wub:

10735[/snapback]

:clover:

OLAGANÜSTÜ ETKILI VE SON DERECE ANLAMLI, ELINIZE SAGLIK. :clover:

(pardon, zaten dünyayi düzeltecek olan da isandi degil mi? evet, tipki böylesine anlam yüklü bir metin yaratiyorsa insan, dünyayi düzeltecek güc te ortadadir demektir.)???

tesekürler :clover:

10789[/snapback]

İlahi canuqur buradadamı aynı felsefe..

Dünyayı değiştirecek olan tabiki insandır. Ama iradesiyle.. Kul irade eder Hak yaratır. Olağan üstü durumlar haricinde kula müdahale yoktur. O es-saburdur..O Alimdir.. O nun herşeye gücü yeter...

Saygılar..

• 7 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.