Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Dünya Dünyayı kurtarmanın en kısa ve öz yolu... Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritasi gozüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü; oh be kurtuldum en iyi coğrafya profösörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez. Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve baba haritayı düzelttim artık sinemaya gidebiliriz dedi. Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gordüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk; bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ. MjsFlower nin imzasinda da yazigi gibi, "If you wanna make the world a better place, take a look at your self and than make a change" ben bu hikayeyi yi cok sevdim.... Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 * bu böyledir.çünkü Allah bir topluma lütfettiği nimeti, birey olarak kendine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. *gerçek şu ki Allah, bir toplumun maruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini değiştirmedikçe, değiştirmez. 8/53, 13/11 Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Bir kıyıdan baktım dünyaya Ellerimde tuz, avucumda sedef Bir mavilik, bir açıklık Özgürlük hasreti Yüreğime vuruyor Nerede, nerede insanlar? Dünyayı güzellik kurtaracak Bir insanı sevmekle başlayacak herşey O üzüntü birden gelir Yağmurlu havalarda Yeniden kurarım dünyayı ben Kederlerle Kimseler aşık değil mi bu şehirde Dünyayı güzellik kurtaracak Bir insanı sevmekle başlayacak herşey Hava, martılar, ışıklı şehir Sarhoş ediyor beni yosun kokusu Hilesiz kucaklamak istiyorum Dünyayı, şehri ve seni Dünyayı güzellik kurtaracak Bir insanı sevmekle başlayacak herşey Alıntı
Misafir maydalin Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak herşey Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak herşey 10780[/snapback] geç kaldın ilk ben yazmışım Alıntı
Misafir maydalin Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak herşey 10780[/snapback] geç kaldın ilk ben yazmışım 10786[/snapback] aferim sana Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 DünyaDünyayı kurtarmanın en kısa ve öz yolu... Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritasi gozüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü; oh be kurtuldum en iyi coğrafya profösörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez. Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve baba haritayı düzelttim artık sinemaya gidebiliriz dedi. Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gordüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk; bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ. MjsFlower nin imzasinda da yazigi gibi, "If you wanna make the world a better place, take a look at your self and than make a change" ben bu hikayeyi yi cok sevdim.... 10735[/snapback] OLAGANÜSTÜ ETKILI VE SON DERECE ANLAMLI, ELINIZE SAGLIK. (pardon, zaten dünyayi düzeltecek olan da isandi degil mi? evet, tipki böylesine anlam yüklü bir metin yaratiyorsa insan, dünyayi düzeltecek güc te ortadadir demektir.)??? tesekürler Alıntı
Φ kartacha Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 1 BM: Nijer, görmezden geliniyor Birleşmiş Milletler, uluslararası toplumu, yaklaşık 3,5 milyon kişinin açlık, 150 bin çocuğun da ölümle karşı karşıya olduğu Nijer’deki krize duyarsız kalmakla suçladı. NTV Güncelleme: 11:48 22 Temmuz 2005 CumaWASHINGTON - Birleşmiş Milletler, yılda 10 milyar dolarlık dondurma tüketen Avrupalılarla, ev hayvanlarının maması için 35 milyar dolar harcayan ABD’lileri Nijer’e yardıma çağırdı. İnsani Yardımlar Koordinatörü Jan Egeland, dünyanın Nijer’deki krizi görmezden geldiğini ve uluslararası toplumun zamanında yardım yapmaması sonucu, durumun giderek kötüleştiğini söyledi. “Avrupalıların bir yılda 10 milyar dolarlık dondurma tükettiğini, ABD’lilerin ise her yıl ev hayvanlarının mamaları için 35 milyar dolar harcadıklarına dikkat çeken Egeland, Afrika ülkesi Nijer’de ihtiyaç duyulan 30 milyon dolarlık yardımın sadece üçte birinin yapıldığını belirtti. “Sizinle konuştuğum şu anda Nijerli çocuklar ölüyor” diyen Egeland, sağlık sorunları yaşayan 800 bin çocuktan 150 bininin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. 1 MİLYON ÇOCUK RİSK ALTINDA Ülkenin güney bölgelerinde önümüzdeki 3 ayda hasat yapılamayacağını vurgulayan İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ise, yaklaşık bir milyon çocuğun risk altında olduğunu ve acil önlem alınmaması halinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu. Açlık nedeniyle ağaçların yapraklarını yiyen Nijerlilerin gıda dağıtım merkezlerine bile varmaktan aciz oldukları kaydedildi. Nijer Devlet Başkanı Mamdou Tanja ise, hükümetinin kıtlıkla mücadele için elinden geleni yaptığını, ancak uluslararası yardım çağrılarına Kasım ayından bu yana yanıt alamadıklarını savundu. Kuraklık ve çekirge istilası nedeniyle her dört kişiden birinin açlıkla karşı karşıya kaldığı Nijer, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alıyor. 2 DİE göre 2004 yılı Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketinin sonuçları açıklandı: Buna göre: Türkiye'de tüketim harcamalarının dağılımına bakıldığında en fakir ile en zengin arasındaki harcama farklılığı 4,2 kat oldu... Dünyayı Yeni bir dünya anlayışı kurtaracak Tokat gibi suratımıza çarpan, hergün bizimle beraber yaşayan Bu amansız çelişkinin, Hertürlü milliyet ve din tartışmalarından çekişmelerinden Daha anlamlı olduğunu kabul edip buna göre yaşadığımız dünyayı yeniden şekillendirmek gerektiğini farkettiğimizde.... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2005 1 BM: Nijer, görmezden geliniyor Birleşmiş Milletler, uluslararası toplumu, yaklaşık 3,5 milyon kişinin açlık, 150 bin çocuğun da ölümle karşı karşıya olduğu Nijer’deki krize duyarsız kalmakla suçladı. NTV Güncelleme: 11:48 22 Temmuz 2005 CumaWASHINGTON - Birleşmiş Milletler, yılda 10 milyar dolarlık dondurma tüketen Avrupalılarla, ev hayvanlarının maması için 35 milyar dolar harcayan ABD’lileri Nijer’e yardıma çağırdı. İnsani Yardımlar Koordinatörü Jan Egeland, dünyanın Nijer’deki krizi görmezden geldiğini ve uluslararası toplumun zamanında yardım yapmaması sonucu, durumun giderek kötüleştiğini söyledi. “Avrupalıların bir yılda 10 milyar dolarlık dondurma tükettiğini, ABD’lilerin ise her yıl ev hayvanlarının mamaları için 35 milyar dolar harcadıklarına dikkat çeken Egeland, Afrika ülkesi Nijer’de ihtiyaç duyulan 30 milyon dolarlık yardımın sadece üçte birinin yapıldığını belirtti. “Sizinle konuştuğum şu anda Nijerli çocuklar ölüyor” diyen Egeland, sağlık sorunları yaşayan 800 bin çocuktan 150 bininin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. 1 MİLYON ÇOCUK RİSK ALTINDA Ülkenin güney bölgelerinde önümüzdeki 3 ayda hasat yapılamayacağını vurgulayan İngiliz yardım kuruluşu OXFAM ise, yaklaşık bir milyon çocuğun risk altında olduğunu ve acil önlem alınmaması halinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu. Açlık nedeniyle ağaçların yapraklarını yiyen Nijerlilerin gıda dağıtım merkezlerine bile varmaktan aciz oldukları kaydedildi. Nijer Devlet Başkanı Mamdou Tanja ise, hükümetinin kıtlıkla mücadele için elinden geleni yaptığını, ancak uluslararası yardım çağrılarına Kasım ayından bu yana yanıt alamadıklarını savundu. Kuraklık ve çekirge istilası nedeniyle her dört kişiden birinin açlıkla karşı karşıya kaldığı Nijer, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alıyor. 2 DİE göre 2004 yılı Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketinin sonuçları açıklandı: Buna göre: Türkiye'de tüketim harcamalarının dağılımına bakıldığında en fakir ile en zengin arasındaki harcama farklılığı 4,2 kat oldu... Dünyayı Yeni bir dünya anlayışı kurtaracak Tokat gibi suratımıza çarpan, hergün bizimle beraber yaşayan Bu amansız çelişkinin, Hertürlü milliyet ve din tartışmalarından çekişmelerinden Daha anlamlı olduğunu kabul edip buna göre yaşadığımız dünyayı yeniden şekillendirmek gerektiğini farkettiğimizde.... 10791[/snapback] INSANLIGI BEKLEYEN BIR SONRAKI SISTEM, SOSYALIZMDIR. BU BIR TEMENNI DEGIL, TARIHIN KACINILMAZ AKISIDIR. EN BÜYÜK INSAN KIYIMLARI DA, HEP GECIS DÖNEMLERINDE OLMUSTUR??? saygilar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 DünyaDünyayı kurtarmanın en kısa ve öz yolu... Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü. Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritasi gozüne ilişti. Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü; oh be kurtuldum en iyi coğrafya profösörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez. Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve baba haritayı düzelttim artık sinemaya gidebiliriz dedi. Adam önce inanamadı ve görmek istedi. Gordüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu. Çocuk; bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ. MjsFlower nin imzasinda da yazigi gibi, "If you wanna make the world a better place, take a look at your self and than make a change" ben bu hikayeyi yi cok sevdim.... 10735[/snapback] OLAGANÜSTÜ ETKILI VE SON DERECE ANLAMLI, ELINIZE SAGLIK. (pardon, zaten dünyayi düzeltecek olan da isandi degil mi? evet, tipki böylesine anlam yüklü bir metin yaratiyorsa insan, dünyayi düzeltecek güc te ortadadir demektir.)??? tesekürler 10789[/snapback] İlahi canuqur buradadamı aynı felsefe.. Dünyayı değiştirecek olan tabiki insandır. Ama iradesiyle.. Kul irade eder Hak yaratır. Olağan üstü durumlar haricinde kula müdahale yoktur. O es-saburdur..O Alimdir.. O nun herşeye gücü yeter... Saygılar.. Alıntı
Φ hascandyb Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 teşekürler çok ama çok keyif verici elerinize vede yüreginize sağlık Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 çok güzeldi teşekkürler arkadaşlar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.