Φ Monur66 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 ben sizin bu forum sayfanızı yeni gördüm ve bazı ters şeyler okudum belki bana göre ers ama cevap verme hissi doğdu içimde. İslam dini Kur'an-ı KERİM'İN Buyrukları ve hz. Peygamberin sünneti seniyyesi ile yşanan bir dindir. Siz dine sonradan herhangii birşey sokamaz, herhangi bir şey değiştiremezsiniz. Dinin asıl amacı farz lar dır ki bunlar hem Kur'an-ı kERİM DE APAÇIK BELİRTİLMİŞTİR. ve Hz peygamberin bizzat allah (cc) aldığı emirlerdir. siz bunlar üzerinde hiç bir oynama yapamazsınız. Biz müslümanların gaye ve amacı cennete girmek değildir. Allah'ın rızasını kazanmaktır. Allah rızasını kazandıktan Allah'ın sevgili kulu olduktan sonra Zaten kişi sevdiği ni iyi yerde görmek ister. Allah'ın rahmeti herşeyden fazladır. Ananın evladına olan sevgisinden daha fazla. zaten O (s.a.s) demiyor mu "güneşin doğup battığı yerde Allah lafzının duyulmadığı yer kalmayacak" diye. Nitekim kainat O (s.av) nun için yaratıldı. Hz. adem meyveyi yediği zaman Allah (cc) af dilerken Diyor ki; " ya rabbi beni hz Muhammedin hatına bağışla, affet" allah (cc) diyor ki; "Sen muhammedi (sAv) nerden duydun" Hz Adem diyorki Cennetin kapısın dan geçerken gördüm kapının zerin de " lailahe illallah muhammeden resulullah" sen O'nu herşeyden çok sevmesen İsminin önüne bu kadar yaklaştırmazdın. Alıntı
Φ tarlabaşı Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 ben sizin bu forum sayfanızı yeni gördüm ve bazı ters şeyler okudum belki bana göre ers ama cevap verme hissi doğdu içimde. İslam dini Kur'an-ı KERİM'İN Buyrukları ve hz. Peygamberin sünneti seniyyesi ile yşanan bir dindir. Siz dine sonradan herhangii birşey sokamaz, herhangi bir şey değiştiremezsiniz. Dinin asıl amacı farz lar dır ki bunlar hem Kur'an-ı kERİM DE APAÇIK BELİRTİLMİŞTİR. ve Hz peygamberin bizzat allah (cc) aldığı emirlerdir. siz bunlar üzerinde hiç bir oynama yapamazsınız. Biz müslümanların gaye ve amacı cennete girmek değildir. Allah'ın rızasını kazanmaktır. Allah rızasını kazandıktan Allah'ın sevgili kulu olduktan sonra Zaten kişi sevdiği ni iyi yerde görmek ister. Allah'ın rahmeti herşeyden fazladır. Ananın evladına olan sevgisinden daha fazla. zaten O (s.a.s) demiyor mu "güneşin doğup battığı yerde Allah lafzının duyulmadığı yer kalmayacak" diye. Nitekim kainat O (s.av) nun için yaratıldı. Hz. adem meyveyi yediği zaman Allah (cc) af dilerken Diyor ki; " ya rabbi beni hz Muhammedin hatına bağışla, affet" allah (cc) diyor ki; "Sen muhammedi (sAv) nerden duydun" Hz Adem diyorki Cennetin kapısın dan geçerken gördüm kapının zerin de " lailahe illallah muhammeden resulullah" sen O'nu herşeyden çok sevmesen İsminin önüne bu kadar yaklaştırmazdın. hiçbir anne pisikopat olmadığı sürece çocuğunu ateşe atmaz arkadaşım ve hiçbir varlık buna tanrıda dahildir bir annenin evladına olan sevgisi kadar sevemez hiçbirşeyi insanların yapabildikleri birsürü şeye tanrının aklı ermez onların iradesinin gerçekleştirebildiği birsürü şeyi tanrı anlıyamaz ve bazı insanları yakmaya tanrının gücü yetmez yanmaktan korkmayanı ateş yakmaz cennetin nimetlerini umursamayanı safe ve zevk kontrol altına alamaz ben öyle insanlar tanıdımki tanrısız olmalarına rağmen tüm ömürlerini hapiste geçirmeyi söyleyecekleri bir yalana tercih ettiler açlıktan ölmeyi göze alarak fikirlerini savundular kim onlara yanacaksınız namaz kılın diyebilir kim böyle bir yaklaşımla bu insanları kulluğa zorlayabilir.bana bir şöyleyin allah aşkına! amaç cennete gitmek değilse cennet nedir.siz bir insan olarak bunu anlıyorsunuz ama tanrı size ödül sunmuş siz ödül için yapmıyorsunuz ama o size karşılığında ödül sunuyor.kim bana insanın neden varolduğunu neden bu misyonu üstlendiğini açıklayabilir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.