Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 110
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
ben de bilime inanırım ışığımı bilimden alırım

11606[/snapback]

O halde sorun nerede. Herkes bilme inanır, ışığını ondan alır ama hangi bilim hangi ışık ve nasıl bir ışık??

Saygılar...

Gönderi tarihi:
ben de bilime inanırım ışığımı bilimden alırım

11606[/snapback]

O halde sorun nerede. Herkes bilme inanır, ışığını ondan alır ama hangi bilim hangi ışık ve nasıl bir ışık??

Saygılar...

11776[/snapback]

Bilimin insanlra verdikleri degismezlik degildir. Uzunca bir süre, eldeki son biligilerle öyle oldugu saptnan bazi bilgiler, sürekli yeni arastirmalarla degismeye mahkumdur.

Örnegin nuh olayini cok güzel aciklamissiniz, Tesekürler. Ben de arastirmalara katiliyorum. Ama gidin nuh olayini bir cami hocasina sorun bakalim ne diyecek: "Sus kafir olursun, Nuh tufani dünyanin hertarafini kaplamis, yalniz Nuh aleiselam ailesi ve her türden hayvanlariyla kurtulup hayati yeniden baslatmistir. " diyecektir. Ben cok duyudum cünkü.

Yaptiginiz katkilar, arastirmalar. batil inanclara karsi cok güzel bir sey.

Iste bizim arastirmalarimiz, yanlis inanclara yanitlar bulamktir.

Dinlerdek veriler ise ciktigi gibi kalirlar, degistirilemedigi icin, bir süre sonra dinde verilen bilgiler bilim tarafindan daha dogru bicimde saptanirsa, celiskiler ortaya cikar.

Burada inanca bir sey denmiyor.

Inanc olaylari bilimsel konulara el attiginda sorunlar doguyor.

1400 önceki bilgilerin bu günün insanini bilimsel olarak doyurmaya yetmedigi asikardir.

SÖYLEMEK ISTEDIGM, INANC OLAYINI KENDI KABINDAN CIKARIP HER KONUYA UYARLAMAYA KALKTIGIMIZDA UYMADIGINI, YETMEDIGINI SÖYLÜYORUM.

saygilar

Gönderi tarihi:
sayın x lerin kralı senin dediğin gibi bir sel felaketi oldu discovery chanell'da uzun uzun anlattı tamamıyle coğrafi olay karadeniz eskiden dev bir çukurdu ve yerleşim bölgesi idi dibinde de bir sürü uygarlıklar yatar gemi var ama bir sürü ufak ufak gemiler kutuplardan buzullar eriyince karadeniz denen dev çukur su ile doldu tabii ki doğa olayı herzaman ki gibi tanrıların eseri oldu istersen bir doğa olayını daha anlatayım sodom ve gomera gibi hani şu lut kavmi var ya ama istersen 

kısacası bölgede doğal felaketler olunca hemen durumu tanrılara bağlayıp mitoslaştırıyorlar bunu bugün bile yaptık 17 ağustos depremlerinde olduğu gibi tanrının uyarısı yaptık maalesef

11474[/snapback]

Arkadaş ben müslümanım ve Kuran' Kerim'e inanırım. Nuh tufanı da, Lüt kavminin helakı da, Kuran'ı Kerimde açık açık bildirilmiştir. Geriye bu bilgilerin incelenmesi kalıyor. Modern bilim de bunu gayet güzel götürüyor. Kuran' Kerim'in bahsettiği bölgelerde yapılan incelemeler ve bulgular bunu ıspatlıyor. Zaten bilim adamları da bir bir müslüman oluyorlar. Ayrıca Nuh Tufanı Mezopotamya ovasında meydana gelmiştir. Karadeniz de nereden çıktı.

Saygılar..

11507[/snapback]

bir kere nuh tufanı lut kavmi olayını geniş ve açıklamalı öğrenmek istiyorsan tevrat ve incili oku kuranda nuh ve lut olayı yüzeysel anlatılmış

ben tv'de belgeselden izledim koskoca karadeniz çukuru göl oldu belgeselin sonunda nuh tufanı bu olsa gerek dediler sende mezopotamyada sel oldu nuh tufanı bu olsa gerek diyorsun bana göre aynı kapıya çıkıyoruz doğal olay gerçekleşiyor ve insanlar bu olayları zamanla mitoslaştırıyor olay bu

Gönderi tarihi:
sayın x lerin kralı senin dediğin gibi bir sel felaketi oldu discovery chanell'da uzun uzun anlattı tamamıyle coğrafi olay karadeniz eskiden dev bir çukurdu ve yerleşim bölgesi idi dibinde de bir sürü uygarlıklar yatar gemi var ama bir sürü ufak ufak gemiler kutuplardan buzullar eriyince karadeniz denen dev çukur su ile doldu tabii ki doğa olayı herzaman ki gibi tanrıların eseri oldu istersen bir doğa olayını daha anlatayım sodom ve gomera gibi hani şu lut kavmi var ya ama istersen 

kısacası bölgede doğal felaketler olunca hemen durumu tanrılara bağlayıp mitoslaştırıyorlar bunu bugün bile yaptık 17 ağustos depremlerinde olduğu gibi tanrının uyarısı yaptık maalesef

11474[/snapback]

Arkadaş ben müslümanım ve Kuran' Kerim'e inanırım. Nuh tufanı da, Lüt kavminin helakı da, Kuran'ı Kerimde açık açık bildirilmiştir. Geriye bu bilgilerin incelenmesi kalıyor. Modern bilim de bunu gayet güzel götürüyor. Kuran' Kerim'in bahsettiği bölgelerde yapılan incelemeler ve bulgular bunu ıspatlıyor. Zaten bilim adamları da bir bir müslüman oluyorlar. Ayrıca Nuh Tufanı Mezopotamya ovasında meydana gelmiştir. Karadeniz de nereden çıktı.

Saygılar..

11507[/snapback]

bir kere nuh tufanı lut kavmi olayını geniş ve açıklamalı öğrenmek istiyorsan tevrat ve incili oku kuranda nuh ve lut olayı yüzeysel anlatılmış

ben tv'de belgeselden izledim koskoca karadeniz çukuru göl oldu belgeselin sonunda nuh tufanı bu olsa gerek dediler sende mezopotamyada sel oldu nuh tufanı bu olsa gerek diyorsun bana göre aynı kapıya çıkıyoruz doğal olay gerçekleşiyor ve insanlar bu olayları zamanla mitoslaştırıyor olay bu

11957[/snapback]

Ben müslümanım ve kendi kitabımı okurum. Bozulmuş bilmem hangi kralın yada hangi yönetimin ekmeğine yağ sürmek için değiştirilmiş kitapları değil. Ayrıca Nuh tufanının nerede geçtiğini uzun uzun yazdım, okumadığınız anlaşılıyor. Bilim adamlarının keşfinden nakiller yaptım. Bir adet belgesel izlemekle bir yere varılmaz. Konuyu çok yönlü araştırmamız lazım. Ayrıca canuqur yukarda demiş ki bilim değişkendir. Bilmin sabit kaldığı konular da vardır. Bilim tüm evreleriyle bütündür. Sizin doğum gününüz sabittir eğer sizin doğum gününüz bir litaratüre geçmişse o hep aynıdır, zamanla değişecek değildir. Bazı olaylar ve gözlemlerde sabittir. Örneğin pompeideki Jeolojik bulgularla, Lüt kavminin başına gelenler, Kuran'ı Kerimin de parelelliğinde sabitlenmiştir.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

11474[/snapback]

Saygılar..

11507[/snapback]

11957[/snapback]

Ben müslümanım ve kendi kitabımı okurum. Bozulmuş bilmem hangi kralın yada hangi yönetimin ekmeğine yağ sürmek için değiştirilmiş kitapları değil. Ayrıca Nuh tufanının nerede geçtiğini uzun uzun yazdım, okumadığınız anlaşılıyor. Bilim adamlarının keşfinden nakiller yaptım. Bir adet belgesel izlemekle bir yere varılmaz. Konuyu çok yönlü araştırmamız lazım. Ayrıca canuqur yukarda demiş ki bilim değişkendir. Bilmin sabit kaldığı konular da vardır. Bilim tüm evreleriyle bütündür. Sizin doğum gününüz sabittir eğer sizin doğum gününüz bir litaratüre geçmişse o hep aynıdır, zamanla değişecek değildir. Bazı olaylar ve gözlemlerde sabittir. Örneğin pompeideki Jeolojik bulgularla, Lüt kavminin başına gelenler, Kuran'ı Kerimin de parelelliğinde sabitlenmiştir.

Saygılar...

12310[/snapback]

yahu kardeşim nuhun gemisi nerede?iki cümleyle açıkla

Örneğin pompeideki Jeolojik bulgularla, Lüt kavminin başına gelenler, Kuran'ı Kerimin de parelelliğinde sabitlenmiştir.bir iki cümleyle açıkla

Gönderi tarihi:

Kuranda yedi rakami

(Cehennem) Onun yedi kapısı vardır; onlardan her bir kapı için bir grup ayrılmıştır. (Hicr Suresi, 44)

Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın herşeye güç yetirdiğini ve gerçekten Allah'ın ilmiyle herşeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için. (Talak Suresi, 12)

Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara Suresi, 261)

Andolsun, biz sizin üstünüzde yedi yol yarattık; Biz yaratmada gafiller değiliz. (Müminun Suresi, 17)

(Allah) Onu, yedi gece ve sekiz gün, aralık vermeksizin üzerlerine musallat etti. Öyle ki, o kavmin, orada sanki içi kof hurma kütükleriymiş gibi çarpılıp yere yıkıldığını görürsün. (Hakka Suresi, 7)

Eğer yeryüzündeki ağaçların tümü kalem ve deniz de -onun ardından yedi deniz daha eklenerek- (mürekkep) olsa, yine de Allah'ın kelimeleri (yazmakla) tükenmez. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Lokman Suresi, 27)

O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? (Mülk Suresi, 3)

Eski Ahitte 7 rakami

Yedinci günün (Şabat) kutsalllığı, Mısır'daki yedi yıllık bolluk ve yedi yıllık kıtlık, yedi aziz Eski Ahit'te ilk akla gelen yedi rakamlarıdır. Yeni Ahit'in Esinleme Kitabı da yedi rakamını bol bol kullanır. Hz. Süleyman Mabedi yedi yılda inşa eder, Naaman nehirde yedi defa yıkanır, yedi kilise, yedi mühür, yedi sur, yedi trompet, yedi yıldız...

Gönderi tarihi:

Sevgili dilku katkılarından dolayı sana bir kez daha teşekkür ederim. Lüt kavminin başına gelenler ve Nuh tufanı Kuran'ı Kerimde açıkça yazılmıştır. Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

Gönderi tarihi:
Sevgili dilku katkılarından dolayı sana bir kez daha teşekkür ederim. Lüt kavminin başına gelenler ve Nuh tufanı Kuran'ı Kerimde açıkça yazılmıştır. Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

13387[/snapback]

Nuh mitosu, zaten gilgamisten alinmisitr ki sümer tabletleri, günümüzden 6000 yil oldugu halde, nuh tufani gilgamis döneminden binlerce yil önce oldugu kazinmistir tas tabletlerde.

Kuranda ise , o anda elde kalan söylenti ne kadarsa o kadar yazilidir.

Sümer taslarinda yazilandan da öte degildir anlatilanlar.

Farkli olarak,tüm dünyayi ezelden islamlastirmak adina, nuha peygemberlik payesi bisilmistir. Hepsi budur.

saygilar

Gönderi tarihi:

13387[/snapback]

Nuh mitosu, zaten gilgamisten alinmisitr ki sümer tabletleri, günümüzden 6000 yil oldugu halde, nuh tufani gilgamis döneminden binlerce yil önce oldugu kazinmistir tas tabletlerde.

Kuranda ise , o anda elde kalan söylenti ne kadarsa o kadar yazilidir.

Sümer taslarinda yazilandan da öte degildir anlatilanlar.

Farkli olarak,tüm dünyayi ezelden islamlastirmak adina, nuha peygemberlik payesi bisilmistir. Hepsi budur.

saygilar

14425[/snapback]

Kuran'ı Kerimde kıssalar kısa anlatılır. Detaylandırılmaz. Çünkü Kuran'ı Kerim tarih kitabı değildir. O kıssaların anlatılması da ibret içindir. Gılgamışla Kuran'ı Aynı kefeye nasıl koyuyorsunuz. Kuran'ı Kerim her alanda bilgi veirir ancak her alanın müstakil kitabı değildir. Ayrıca Gılgamışta yazan olay, Nuh tufanı değildir. Karadeniz civarında yaşanan bir olaydır. Kuran'ı Kerimdeki anlatılan tufan ise mezepotamyada yaşanmıştır... Nuh (alyhisselam) da bir peygamberdir. Peygamber olmadığı sizin görüşünüzdür.

Saygılar...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Konuyla alakalı başka sitede daha önceden yazdığım yazımı kopyalıyorum...

Gerçi bu uzun tartışmayı baştan sona gözden geçirmedim..

Belki benden önce bu bilgiler verilmiş olabilir...

.............

.............

Bilindiği kuranda 7 gök ifadesi fazlasıyla geçer.Peki bu ifade gerçektende atmosferin katmanlarını mı kasteder?

...

bakara 29-O öyle bir yaratıcıdır ki, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı; sonra iradesini göğe yöneltip onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi pek iyi bilendir.

Evet..gelelim kurandaki 7 gök ifadesine.Bu ifade atmosferin katmanlarını ima ettiği düşüncesiyle kurana bilimsel bir yakıştırma yapılıyor."Hz.Muhammed kuranı yazmış olsaydı bunu nasıl bilebilirdi" deniliyor.Zaten Hz.Muhammed atmosferin 7 katmandan oluşduğunu felan bilmiyordu.

"7 katlı gök" ifadesi aslında kurandaki bilimselliği değil,tersine tarihselliği kanıtlar.

Bakın Bilim ve gelecek dergisi (2005) 9.sayıda İstanbul üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof.Dr.Metin hotinli ne diyor :

"Eski çağların mitolojik ve dinsel içerikli inanışlarını bir tarafa bırakacak olursak,gökyüzü ve evren hakkında bilimsel olarak niteleyebileceğimiz ilk düşünceler MÖ 6.yy da filizlenmeye başladı.

Geleneksel inanca göre gökyüzü bir kubbe gibi algılanıyor ve üzerinde asılı duran yıldızlar ile birlikte döndüğü varsayılıyordu.Ancak bu olayı biraz daha dikkatli gözleyenler,göğün tek bir kubbeden ibaret olmadığını anladılar.Ay,gerek yıldızların ve gezegenlerin önünden geçerek tutulmalara sebep oluyordu.Güneşde yılda yaklaşık olarak bir derece kadar geri kalıyordu.Gezegenler ise yıldızlara göre bazen ileri gidiyor,bazen geri kalıyor,bazende duraksıyordu.Bu karmaşık olguyu açıklamak üzere,Miletli ANAXİMENDER (MÖ 610-547) onun öğrencisi ANAXİMENES (MÖ 550-480) Ay, Güneş ve çıplak gözle görülebilen beş gezegenin her birini taşıyan ve ortak merkezlerinde Yer'in bulunduğu 7 tane iç içe katman olduğunu varsaydılar."

Öyleyse soruyorum..

7 katlı gök modeli dönemin gök biliminin tek düşüncesi ise ve islamiyetten yaklaşık olarak 1000 yıl önce düşünülmeye başlanmış,sonrada 7 katlı gök ifadesi geliştirilmeye çalışılmış ise,bunun islam toplumunda da yakın coğrafyalar olması sebebiyle kabul görmesi imkansızmıdır?

Zaten dönemin başka arapça şiirsel metinleri incelendiğinde 7 katlı gök ifadesine yine rastlanır (prof.dr.erkan yar).

Yani 7 katlı gök ifadesi bir mucize değil,dönemin gerçekle alası olmayan,kopernik devrimi ile yanlışlanmış bir düşüncedir.

Ve Hz.Muhammed,"7 katlı göğüde biz indirdik" gibi bir ifadeyle dönemin kabul gören düşüncesini ele almışdır.

Gönderi tarihi:

anton lavey kardeş farzedelim ki yedi gök atmosfer tabakaları kuran gene yanıldı bugün bir atmosfer tabakası daha keşfedildi sanırım adı sezonosfer gök artık 8 gök

tatlı su tuzlu su karışmıyor diyor ama bugün oşinograflar karışıyor diyor

Gönderi tarihi:

Evet sevgili ononcuköy ..

Ben zaten senin dediğin gibi atmosferin katmanları konusunda da ilgili bir link vermişdim aslında..

Fakat başka sitelerin linkini verdiğim için o cevap silinmiş ve uyarı almışdım.Çünkü yasakmış başka sitelrein tanıtımını yapmak..

Saygılar

embriyo konusuna gelelim kurana göre önce kemikler sonra et oluşuyor

hayır bugünkü bilim önce et ve kıkırdaklar sonra kemik oluşuyor

eskiden gözleme dayanan bilim vardı elbette ki bilimsel çalışmalarına saygı duyuyorum ama bazı konularda da yanıldılar muhammedin etrafında ki salman farasi gibi din bilginlerinin o zaman için doğru ama bu zamanda yanlış olan bilimsel bilgileri kurana sokarak yanılgıya düştüler evet arkadaşlar kuran yanıldı kuran allahın sözü ise allah nasıl yanılıyor

muminun-23-14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

sence kemikler etle kaplanmışmı?yoksa kemikler zaten oluşan etin doğumun 8.haftasında o etin içinde içinde zamanla oluşmuş mu?

Gönderi tarihi:

Sevgili onuncuköy...

Şu anda , günümüzde bile tıp öğrencilerinin mezun oldukları zaman yeminini ettikleri hipokrat, tıbbın babası sayılan hipokrat, kurandan 1000 sene önce bazı çalışmalarda bulunmuşdu...

O döneemlerde kabul edilen durum buydu...

Bu sebeplede yakın coğrafyalar olması sebebiyle arabistan yarım adasında da kabul gören durum buydu..

Bu da kuranın allahın sözü olmadığını,zaten o coğrafyada kabul edilen bir durum olduğu sebebiyle kanıtlanıyor...

Gönderi tarihi:

Kuran, bilimsel araştırmaları teşvik ettiği gibi, Kuran'ın bildirdiği gerçeklere göre yönlendirilen bilimsel araştırmalar da çok hızlı ve kesin sonuçlar getirir. Çünkü Kuran, evrenin ve canlılığın nasıl var oldukları sorusuna en doğru ve en kesin cevabı veren tek kaynaktır. Dolayısıyla doğru bir noktadan başlanarak yapılan araştırmalar, evrenin ve canlılığın var oluşuna ait sırları en kısa sürede, en az emek ve enerji harcayarak açığa çıkaracaktır. 20. yüzyılın en büyük bilim adamlarından biri olarak kabul edilen Albert Einstein'ın da söylediği gibi "dinsiz bilim topaldır", yani dinin yol göstermediği bilim ilerleme gösteremez, kesin sonuçlara ulaşması çok zaman alır ve hatta çoğu zaman sonuç alınması mümkün olmaz.

Ayrıca Kuran'ı Hz.Muhammedin yazdığını idda eden şahısları görüyorum. Söyleyecek bir cümle bulamıyorum. Bu cümle kurma acizliğimden değil. Cevap vermeye tenezzül etmediğimdendir..

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Kuran, bilimsel araştırmaları teşvik ettiği gibi, Kuran'ın bildirdiği gerçeklere göre yönlendirilen bilimsel araştırmalar da çok hızlı ve kesin sonuçlar getirir. Çünkü Kuran, evrenin ve canlılığın nasıl var oldukları sorusuna en doğru ve en kesin cevabı veren tek kaynaktır. Dolayısıyla doğru bir noktadan başlanarak yapılan araştırmalar, evrenin ve canlılığın var oluşuna ait sırları en kısa sürede, en az emek ve enerji harcayarak açığa çıkaracaktır. 20. yüzyılın en büyük bilim adamlarından biri olarak kabul edilen Albert Einstein'ın da söylediği gibi "dinsiz bilim topaldır", yani dinin yol göstermediği bilim ilerleme gösteremez, kesin sonuçlara ulaşması çok zaman alır ve hatta çoğu zaman sonuç alınması mümkün olmaz.

Ayrıca Kuran'ı Hz.Muhammedin yazdığını idda eden şahısları görüyorum. Söyleyecek bir cümle bulamıyorum. Bu cümle kurma acizliğimden değil. Cevap vermeye tenezzül etmediğimdendir..

Saygılar-Sevgiler..

Kırmızıyla işaretlediğim yere dikkat et...

Kuranda dünyanın veya evrenin yaratılışı 6 gün olarak geçiyor..Araya veya koyuyorum çünkü kesin bir bilgi yok...Gökler,yer ve ikisinin arasındakiler denilerek bir netlik belirtilmiyor...

Mutlaka bilirsinki bir başka ayette "allahın nezdinde bir günün,bizim 1000 yılımıza eşit" olduğu sözyleniyor..

O halde allah yeri , göğü ve ikisinin arasındakileri 6000 yılda yaratmış öylemi?...

Şimdi bilime ve bilimsel bulgulara dönelim...

Şu an bilim,...

...evrenin yaklaşık olarak 14-15 Milyar yıllık yaşı olduğunu....

...dünyanın yaklaşık olarak 5 milyar yıllık yaşı olduğunu...

...paleontologlar ilk canlıların (organizmaların) yaklaşık olarak 3,4 milyar yıl önce ortaya çıktığını....

...söylüyor...

Görülüyorki kuranda yüzlerce yıl önce hristiyan papazların iddia ettiği gibi 6000 yıl önce evrenin veyz dünyanın oluştuğunu söylüyor...

Kuran ne kadar bilimsel değil mi?...Nasıl da kesin ve net sonuçlar veriyor... :lol:

....

....

Gelelim Einstain a....

Sen Einstain in din anlayışını biliyormusun...Einstain (sana kaynakda gösterebilirim ) , dini şöyle tanımlar ve ilave eder; ...

..."asıl din evreni tanımak tanımlarken bir bütünlük içinde coşkuyla evrenle bütünleşmektir...tüylerinin o manzaraya bakarak ürpermesidir..."""

..."Ben hiçbir zaman ceza veren,ödüllendiren,..vs bir tanrıya asla inanmam..."....

Yani Einstain deki din anlayışı sizlerinki gibi teistik değil, panteistikdir...

Şimdi cevabını bekliyorum...

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Yani Einstain deki din anlayışı sizlerinki gibi teistik değil, panteistikdir...

anton lavey kardeş hatırlamıyorsam "ben spinoza kadar panteistim demişti" onlar herkeze sahip çıkıyorlar neil armostgron kaptan cousteu onlar için hala müslüman einstainde ileride müslüman olursa şaşma

Gönderi tarihi:

..."asıl din evreni tanımak tanımlarken bir bütünlük içinde coşkuyla evrenle bütünleşmektir...tüylerinin o manzaraya bakarak ürpermesidir..."""

Ne güzel bir alıntı yapmışsın. Neden bunu daha önce görmedim. Burada tüylerin ürpermesi ve Allaha sımsıkı bağlanmak gerektiği ifade edilmiş. Allahın varlığı, birliği kabul edildikten sonra, geriye onun bütün emir ve yasaklarına itaat kalıyor. Onlar da Kuran'ı Kerimde açık açık yazılmıştır. Sizi bir yere oturtamıyorum, o açıdan size cevap yazmakta zorlanıyorum. Karşımda Allaha inananmı inanmayanmı var? Muhatabım kim? Bana kendini açık ve net, felsefesiz açıklarmısın. Ancak ondan sonra iletilerine cevap vereceğim. Kelimelerle dansı bırakın, ben ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Felsefe yapayım derken bir çuval inciri berbat ettiğinizi de açık ve net görüyorum. Lütfen kendi kimliğinizle yazın, yani ilimlerine fikirlerine ulaşamayacağınız kişilerin felsefeleriyle değil. Çünkü onların o felsefeleri ürettikleri konum burada yok. Kim bilir hangi felsefelere karşı bu felsefeleri üretmişler..

Ayrıca Allahın rahmeti gazabını geçmiştir. Ama hesap sonunda ceza da vardır, ödül de.. Eğer yaptıklarımızın bir hesabı yoksa hiç yaşamayalım.. İsteyen istrdiğini öldürsün, istediğini al, çal, vur kır. sonrada buralara gel Allah bizleri hem yaratacak hemde cezalandıracakmı de.. Bu açıdan teist ve panteistlik kavramlarınızın hükmü yoktur..

Einsteine gelince o inanan bir bilim adamıydı. İdda ettiğin her ne ise buraya yaz bekliyoruz. Ama zannetmeki tetkik imkanımız yok..!! çok çabuk tetkik edilecektir.. Deşifrede üstüme yoktur..

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Evet azizamca...

Zaten müslümanlara göre her bilim adamı allaha inanıyor.(!)..Galiba öyle düşünmek hoşlarına gidiyor...

Hatta ateizm den dönen Flew i bile teist etmişlerdi...Oysaki flew TEİST değil, DEİST olmuşdu...

Bunu da açıkça söylemişdi...

Ama sanırum bizim müslümanlar "ha teizm ha deizm ne farkeder ... aralarında tek harflik fark var" diyerek flew in her yerde teizme döndüğünü söyleyip durdular..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sazanların kralı einstain'in bir sözünü daha hatırlatayım"bu zamanda bakire bir kadının doğum yaptığına inanan bir toplum nasıl bilimle uğraşacak"inançlı bir insan bu sözleri söyler mi?

Sevgili çaylak kardeş. Şimdi sazanı kralı geç. Bana bu yazdığın cümlenin Einsteine ait olduğunu ıspat et.. Çamur at izi kalsın anlayışını bitirin artık. Bıktım çamur temizlemekten..

Gönderi tarihi:
Hatta ateizm den dönen Flew i bile teist etmişlerdi...Oysaki flew TEİST değil, DEİST olmuşdu...

anton lavey kardeş agnostic yani bilinmezci diye biliyordum antony flew basın açıklamasını yaparken tanrı olabilir diyor bir gazetecide nasıl bir tanrı?sorusuna flew'in verdiği yanıt aynen şöyle tabii ki hıristiyanların müslümanların tanrısından bahsetmiyorum öyle bir tanrı olamaz diyor ama bunlar hala teistlikte ısrar ediyorlar ben de diyorum ki teist ise hangi dinden diyorum o önemli değil diyorlar merak etme adam öldü ya 10 sene sonra karambolden onuda müslüman yaparlar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.