Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Artık Google seni arayacak - Arama için yeni kişisel bilgiler gösterimi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Artık Google seni arayacak

 

İnternet arama motoru Google bugünden itibaren İngilizce sayfasında "arama" özelliklerinde önemli bir değişikliğe gitti. Yeni versiyonuyla sosyal paylaşım sitesi Facebook'a rakip olmayı hedefleyen Google, kullanıcıya daha fazla kişisel bilgilerine ulaşma olanağı sağlayacak.

 

post-2-0-90878400-1326219012_thumb.jpg

 

Kullanıcı, arama motorunda kendisiyle ilgili bir bilgiyi aradığında, hemen yukarıda "kişisel sonuçlar" diye bir bölüm çıkıyor. Kullanıcı buradan sanal dünyadaki kişisel bilgilerine daha kolay ulaşabilecek.

Google arama algoritması sorumlusu Amit Singhal, "Biz Google'a yeni bir arama motoru anlayışı getirdik. Google artık sadece içeriklere göre sonuca ulaşmayacak aynı zamanda kullanıcıyı ve ilişkilerini de anlayacak seviyeye vardı" dedi. "Kullanıcılar şimdiye kadar sanal alemde bilinmeyen bir dünyada yolculuk yapıyordu" diyen Singhal, "Ama artık bu değişti. Kendi dünyana ait kişi ve bilgilere ulaşacaksın" şeklinde konuştu.

Örneğin ABD'nin tatil cenneti Hawaii'ye gitmek isteyen bir kişi, Google'da otel aradığında sadece o bölgedeki otellerin isim ve adresleri ya da internet siteleri gelmeyecek, aynı zamanda bir zamanlar orada bulunmuş arkadaşlarınızın fotoğrafları ve görüşleri de karşınıza çıkacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Twitter Google'dan şikayetçi

 

Twitter, Google'ın arama sonuçları içinde, kendi sosyal paylaşım sitesi Google+'dan sonuçları ön sırada yer vermesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

 

İnternet arama motoru devi Google, Facebook'a rakip sosyal paylaşım sitesini güçlendirmek için yoğun çaba harcıyor. Google+'ta paylaşılanların özel olarak hazırlanan Google arama sayfasında yer bulacak olması, bu siteye olan talebi artırabilir.

 

BBC Türkçe

 

İSTANBUL - Sosyal paylaşım ve mikro blog sitesi Twitter'ın avukatlarından Alex Macgillivray, Twitter'da paylaştığı mesajında, "Bugün internet için kötü bir gün" dedi.

Twitter'ın şikâyetine yanıt veren Google ise, değişikliklerin, internet aramasının giderek kişiselleştirilmesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Google, arama sonuçlarında, bir süredir kişiye özel sonuçlar sergilemeye başladıklarını da ifade ediyor.

 

ÜYE KİŞİLERİN PROFİLLERİNDE ARAMA

Google'ın yaptığı değişikler sayesinde, kullanıcılar Google+ fotoğrafları, iletileri ve durum raporları arasında da arama yapabilecek. Google+'a üye kişilerin profillerinde de arama yapılabilecek.

Konuyla ilgili Twitter'daki sayfasından yorumlar yapan Twitter'ın avukatı Macgillivray, geçmişte Google için çalışıyordu.

Twitter da yaptığı resmi açıklamada, Macgillivray'in şikâyetlerine benzer noktaları tekrarladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.