Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 19 yıl Yabancı doktorlar Türkiye'de çalışırsa ne olur? Bu doktor bir de Azeri olursa ortaya bakın ne çıkar? Yabancı doktorlar Türkiye'de çalışmaya geldiğinde en büyük sıkıntı dil konusunda yaşanacak. Biz bile çoğu zaman hastayla iletişim kurmakta zorlanırken, onlar ne yapacaklar bakalım? Sanırım sağlık kentlerinde şöyle diyaloglar geçecektir: Tık, tık, tık... - Gelesen. - Selamlar doktor bey. - Salam. Sabahın heyır. ( Selam, iyi sabahlar). - Sabahları salam yasak mı diyosunuz? Biz nerden bulalım salamı doktor bey? Neyse zaten hasta olan kızım. Bir muayene ederseniz. - Gızım sen yahşi birine ohşayırsan. ( Kızım sen iyi birine benziyorsun). - Neee! Benim kız kimi okşuyormuş? - Valla kimseyi okşamıyorum baba! - Sus kız, doktor yalan mı söylüyor? Ellerinde pişik var, ordan anladı herhalde hııı? - Pişik ele degel kucaga yaraşır. ( Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı). - Doktor sen ne diyosun ya. - Siz haradan gelisiz? ( Siz nereden geliyorsunuz?) - At mıyız biz, haradan gelelim? Bak böyle konuşmaya devam edersen fena olucak doktooor. - Kızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem. ( Soyun kızım, sırtını dinlemek istiyorum). - Babaaa ya, bu adam sırtıma kimin kulağını asıcak yaa. Ben sırtımda kulak falan istemem, büüeeee. - Kızımı ağlattın. - Men indi dayandıraram. Maragım kabardı neçe ağlarsan? (Ben şimdi durdururum. Merak ettim, niye ağlıyorsun?). - Bak hala ne diyo baba yaaa. - Ağlamasan balam. Baban yaşlıdır, dözebilamaz. (Ağlama çocuğum, baban yaşlıdır, dayanamaz). - Lan artis doktor, anananı da al git bu memlekettennnnnnnnnn. (yumruklar arka arkaya) - Özümü itirdim. Daglara kar düşende, bülbüle gam düşende, ruhum bedenden oynar gözüme yumuruk gelende. Hekimhaklari Gerçek Anılar Cam Kenarı Bir gün hersey ayarlanmıs adalara gidiyoruz herkez jetonunu aldı oturdu bi kenara... Ben üşendim sonra alırım dedim... Neyse açıldı gişe sıranın en başındayım."Adalara bir jeton verir misiniz" dedim... Bizim espritüel amca "cam kenarı mı olsun yoksa içerisi mi " demez mi... Zaten sabahın 7 si ne kem küm dedim farkına varmadım önce arkama döndüm arkadaşlar siz nereden aldınız cam kenarı mı? diye sorunca millet koptu zaten... Bir hafta dalga geçtiler benimle... Ama amcam o kadar ciddi ki kim olsa inanırdı yani ) Çiğdem Okuldan eve ilerliyordum ve hava da müthiş yağmurluydu bu arada acayip derecede sıkışmıştım bacaklarımı birbirine dolayıp yürümem bile faydasızdı ben de dayanamayıp salıverdim zaten yağmur sularıyla yeterince ıslanmıştım pek bişey fark etmemişti tamam tamam biliyorum iğrencim beni anlayabilmen için yaşaman lazım ama itiraf etmeliyim ki çok rahatlatıcıydı işemek kadar güzel bişey var mı ya?! )) İlginç Olaylar Dalgıç Kaliforniya İtfaiyesi yetkilileri, bi orman yangınından sonra ormanın içinde yanmış bi balık adam cesedi bulmuşlar.Şnorkeli, oksijen tüpü, paletleriyle tam donanımlı bir dalgıçmış bu. Çok şaşırmışlar taabi. Polis olayı araştırmaya başlamış. Adamın kimliğini tespit ettikten sonra yangının olduğu gün ormana 20 kilometre uzaklıkta bi mevkide (denizde taabi) dalış yaptığı anlaşılmış. Dalgıçın ormanın ortasına nasıl geldiğini itfaiye yetkililerinden biri çözmüş.Orman yangınlarını söndürmek için helikopterlerle denizden su alınıp alevlerin yoğun olduğu yerlere dökülürmüş. İşte bu talihsiz balık adam da belli ki kendini bi anda helikopterin okyanusa daldırdığı deponun içinde bulmuş ve daha sonra da ne olduğunu anlayamadan metrelerce yükseklikten alevlerin içine düşmüş. 1 tanede Fıkra Danışman Bir çoban yol kenarında koyunlarını otlatıyormuş.Yanına bir Cherokee Cip yanaşmış,Brioni gömlek,Cerruti ayakkabılar giyen, Ray-Ban gözlüklu ve YSL kravatlı bir sürücü aşağı inmiş ve çobana sormuş. - Eğer kaç tane koyunun olduğunu bilirsem bana bir tanesini verir misin? Çoban ‘’tamam ‘’ demiş.. Genç adam telefonu bilgisayara bağlamış bir NASA sitesine girmiş,GPS’ini kullanarak yeri taramış, bir database ve algoritma ile doldurulmuş 60 excel tablosunu açmış ve 150 sayfalık bir rapor basmış. - ‘’Tam olarak 1586 adet koyun var’’ demiş. Çoban ‘’doğru’’ diye cevap vermiş,’’Koyununu alabilirsin’’ Genç adam koyununu almış ve jeep’inin arkasına koymuş.Bu sefer çoban adama dönmüş - Eğer senin ne iş yaptığını bilirsem bana koyunumu geri verirmisin ?’’ diye sormuş. Adam ‘’evet neden olmasın’’ diye yanıt vermiş. ‘’ Sen danışmansın’’ diye yanıtlamış. Adam sormuş,’’ Nasıl oldu da bildin ?’’ Çoban ‘’ Çok basit ‘’ diye cevap vermiş. ‘’ Buraya çağırmadan geldin’’ bu bir. İkincisi ise benim bildiğim bir şeyi bana söylemek için benden bir koyun istedin.Üçüncüsü yaptığın hiçbirşeyden anlamıyorsun çünkü köpeğimi aldın ! ‘’
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.