Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Flash Bellek Virüs Temizleme


Önerilen İletiler

Flash Bellek Virüs Temizleme

 

Bilindiği üzere flash belleklerimize virüs bulaşması ve bunun sonucunda flash belleğimizde bulunan dosya ve klasörlerimizin otomatik olarak gizlenmesi bizim için çok büyük problemler yaratmaktadır. Peki bu problemleri nasıl ortadan kaldıracağız.Virüs olayına son vermemiz gibi bir durumun söz konusu bile olmadığını biliyorsunuz.Ama en azından flash belleğimize virüs girip dosya ve klasörlerimizin görünmez yani gizli olduğu durumlarda bunun çeşitli çözümlerinin olduğunu ve flash bellek virüs temizleme imkanımızın olduğunu biliyoruz.Benim size anlatacağım yöntemde herhangi bir program kullanmaya gerek kalmadan bu problemi kolayca ortadan kaldıracağız.

 

1. Adım: İlk önce masaüstünde bulunan Bilgisayarım simgesine çift tıklıyoruz ve açılan pencereden flash belleğimizin hangi sürücü ismiyle isimlendirildiğini buluyoruz.

 

Örneğin, flash belleğimizin adının yanında H: yazdığını varsayalım.Bu sizin bilgisayarınızda farklı bir harf olabilir.

 

2.Adım: Flash belleğimizin hangi harf ile adlandırıldığını bir önceki adımda bulduk. Daha sonra sırasıyla Başlat–>Tüm Programlar–>Donatılar–>Komut İstemi seçeneklerine tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir siyah bir pencere ekranda beliriyor.

 

post-2-0-11296400-1325164405_thumb.jpg

 

Biz bu pencerede ilk önce H: yazıp Enter tuşuna basıyoruz. Daha sonra attrib –r –s –h /s /d *.* kodları yazıp Enter tuşuna basıyoruz ve flash belleğimizin ışığının sönmesini bekliyoruz,flash belleğimizi bilgisayardan hemen çıkarmıyoruz. Flash belleğimizin ışığı sönünce; flash belleğimizde gizlilik özelliği kazandırılmış olan ve gizlilik özelliğinin kaldırılmasına izin verilmeyen tüm dosya ve klasörlerimiz görünür hale gelmiş oldu.

 

post-2-0-71729100-1325164405_thumb.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.