Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Okuyanlarınız bilir dini forumlar başlığı altında ateistlerle tartışmalarımız oluyor bazan ortam oldukça gerilmesine rağmen yinede kontrolümüzü kaybetmemeye dikkat ediyoruz fakat son zamanlarda özelikle yam yam nickli arkadaşımızın yazdığı ağır hakaretlere şahit olduk inançlı olup kendine cevap veren herkesi bir aşağılama beğenmeme uslubuyla yazmış olduğu yazılara dün bir yenisini daha ekleyip kendini tanrıyla özdeşleştiren bir yorum yaptığına şahit oldum bu yazıya cevaben yazmış olduğum yazı yüzünden ki bana göre onun yazdıklarının yanında hiç bir hakaret içermeyen bir yazım oldu isteyen arkadaşlarım bakabilirler buna rağmen ben Admin tarafından tehtid vari bir uyarı aldım"yani ileri gitme bak seni banlarım"demeye gelen bir uyarı;kendisine cevaben"neden onun yazdıklarını kontrol etmiyorsun"dediğimde"tartışmanız beni hiç ilgilendirmiyor hakaret edemezsin"dedi;benim yazdığım yazı hakaret onun bizim inançlarımıza küfretmesi değil ama,bizim cevaplarımız üslüpsuz,onun sürekli bizleri aşağılaması değil ama,şimdi bu çifte standart değilmidir?eğer adil bir düşünce olsaydı o şahış çoktan banlanmış olurdu ama birileri tarafından korunuyorsa bilemem lütfen sevgili forumdaşlarım girin dini konular başlığına okuyun ve kimler kimlere hakaret ediyor görün ve kararı siz verin.

Asıl hakarete uğrayan sürekli aşağılanan kimlermiş bir bakın bütün yazılanlan yazıları tarafsız okumanızı ve yorumlamanızı rica ediyorum.

Gönderi tarihi:

Bu başlığı daha yeni gördüm... Açıkçası beni oldukça üzdü. Kasıtlı olduğuna inanmak istemiyorum ama, o kadar açık bir durum ki, başka türlüsü de aklıma gelmiyor. Bana, kendimi tanrı ile özdeşleştirdiğim ithamında bulunulmuş. Kesinlikle çok ucuz,haksız ve çok çirkin bir suçlama.

Arkadaşın biri bana "madem inanmıyorsun, sen güneşi batıdan doğurtsana" gibi ifadelerde bulundu. Ben de buna karşılık "Vaayyyy bea... Ben neymişim de haberim yokmuş... Baksanıza beni tanrı zannetmeye başladılar... " ifadesini kullandım. Arkadaş ısrar edince de, "Önce senin tanrın güneşi batıdan doğurtsun, rakibimi (!) bileyim, ondan sonra sen bunları benden istersin" dedim.

Olay tamamen bundan ibarettir. "Rakibimi" ifadesinden sonra da özellikle ünlem işareti koydum ki, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesin diye. Zira ben zaten bir tanrıya inanmadığım için kendimi öyle bir varlık yerine koyma, ya da kendimi ona rakip görme gibi absürdlüklerle uğraşacak da değilim.

Aylardır bu forumda dini konular üzerine yazıyorum. Bir çok arkadaş beni inançlarına hakaret etmekle suçladılar. Bu da çok ucuz bir suçlamaydı. Zira eleştiriyi, hakaret ile eşdeğer tutuyorlardı. Onlara göre İslam, Allah ya da Muhammed eleştirilemez. Kaldı ki, eleştirilerimi de boş temeller üzerine değil, tamamen kabul edilebilir kaynaklar vererek yapıyorum. Ancak buna bile tahammül edemeyenler oluyor. O zaman kimse kusura bakmasın, tahammül edemeyen okumasın. Bunun için düşüncelerimi ifade etmekten kaçınacak değilim.

Erdoğan arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Benim adıma bu çirkin ithamı gözler önüne sermiş. Bu yüzden de bir "külhanbey"i arkadaştan da seviyesiz, haksız ve tehditli bir eleştiri almış. Neyse ki bu tür şeylere pabuç bırakacak değiliz...

Gönderi tarihi:

Erdoğan arkadaş şöyle demiş:

ESEN VE SESSİZ KALMAYIN

ÇÜNKÜ SESSİZ KALMAK YALANA VE ADALETSİZLİĞE ORTAK OLMAKTIR...

Ama bence yanlış yapıyorsun ,

Çok sayın AGA_MAHMUT bey,esen ve sesiz kalın diyor,

Olmadık yerde başına dert açacaksın şimdi,

Sana ne biri birine haksızlık yapmış,

Sus otur oturduğun yerde..

Bu haksızlıklara dayanamaman başına bir gün iş açacak

Üstelik kalkmışsın sessiz kalmayın diyorsun...

Olmadı şimdi Savaşa davetiye çıkarıyorsun,

"vasfımda Liderlik vardır.Bende birinci kişi olurum her zaman" diye seni uyaran AGA_MAHMUT

Şimdi savaş baltalarını çıkarıpta kafana bir vursa napcaz peki...

Uyarmadı diyemezsin demi...bak seni uyarmış demiş ki

Yazdıklarımın,kelimelerimin,gücünü bilmiyorsan benim ve insanların kuvvetini asla tahmin edemezsin.

Yazdıklarının,kelimelerinin gücüyle gözünü oysa,

Bide kulağını sağır etse,

kuvvetini asla tahmin edemiyeceğin gücüyle pat diye lafı patlatsa,

Sende pof diye patlasan napcaz sonra sensiz,

Yam_yam nerden bulacak bir avukat...

İyisimi sen sus,

Ben de sussam iyi olcak aslında inşallah yazdıklarımı görmez.

neme lazım başımıza iş gelmesin...

Susalım , sessiz kalalım...AGA_MAHMUT esen kalsın...

Yalnız laf aramızda, "Yazdıklarımın,kelimelerimin,gücünü" diyor ama

Bukadar devrik cümleyi nasıl bir araya getirmiş kerameti gücünden olsa gerek...

AGA_MAHMUT kızcak,kızcaaak, yandık yandık..

Bide adminden fırça yicez, hadi hayırlısı...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bu başlığı daha yeni gördüm... Açıkçası beni oldukça üzdü. Kasıtlı olduğuna inanmak istemiyorum ama, o kadar açık bir durum ki, başka türlüsü de aklıma gelmiyor. Bana, kendimi tanrı ile özdeşleştirdiğim ithamında bulunulmuş. Kesinlikle çok ucuz,haksız ve çok çirkin bir suçlama.

Arkadaşın biri bana "madem inanmıyorsun, sen güneşi batıdan doğurtsana" gibi ifadelerde bulundu. Ben de buna karşılık "Vaayyyy bea... Ben neymişim de haberim yokmuş... Baksanıza beni tanrı zannetmeye başladılar... " ifadesini kullandım. Arkadaş ısrar edince de, "Önce senin tanrın güneşi batıdan doğurtsun, rakibimi (!) bileyim, ondan sonra sen bunları benden istersin" dedim.

Olay tamamen bundan ibarettir. "Rakibimi" ifadesinden sonra da özellikle ünlem işareti koydum ki, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesin diye. Zira ben zaten bir tanrıya inanmadığım için kendimi öyle bir varlık yerine koyma, ya da kendimi ona rakip görme gibi absürdlüklerle uğraşacak da değilim.

Aylardır bu forumda dini konular üzerine yazıyorum. Bir çok arkadaş beni inançlarına hakaret etmekle suçladılar. Bu da çok ucuz bir suçlamaydı. Zira eleştiriyi, hakaret ile eşdeğer tutuyorlardı. Onlara göre İslam, Allah ya da Muhammed eleştirilemez. Kaldı ki, eleştirilerimi de boş temeller üzerine değil, tamamen kabul edilebilir kaynaklar vererek yapıyorum. Ancak buna bile tahammül edemeyenler oluyor. O zaman kimse kusura bakmasın, tahammül edemeyen okumasın. Bunun için düşüncelerimi ifade etmekten kaçınacak değilim.

Erdoğan arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Benim adıma bu çirkin ithamı gözler önüne sermiş. Bu yüzden de bir "külhanbey"i arkadaştan da seviyesiz, haksız ve tehditli bir eleştiri almış. Neyse ki bu tür şeylere pabuç bırakacak değiliz...

Zaten bende farklı bişey demedim aynen bu söylediklerini dedim evet benim dinimi Rabbimi ve Peygamberimi eleştiremezsin çünkü benim kutsalıma saldırma hakkın yok......İçinde az biraz inanç olsaydı ne demek istediğimi anlardın ama anlayamazsın bende anlamanı beklemiyorum zaten ucuz ajitasyonlar peşinde ve bir iki destekçi bulmuş coşmuş konuşuyorsun buyur meydan senin istediğin kadar konuş hatta o kadar bağır ki sesin çatalllasın bağırmaktan ama görüyorsun ki senin sesini duyan ve fikirlerini benimseyen iki-üç kişiden fazlası olmıycak yanında ki onlarda olursa ne alaa herkes yalnız doğar yalnız ölür.

Yorum yazan bir arkadaşa külhanbey ve seviyesiz yorumu yapmışsın buda senin seviyenin göstergesi olsa gerek ama teşşekür ederim zaten izah etmeye çalıştığım şeyi beni yormadan bizzat kendin yapmış oldun.

Gönderi tarihi:

Zaten bende farklı bişey demedim aynen bu söylediklerini dedim evet benim dinimi Rabbimi ve Peygamberimi eleştiremezsin çünkü benim kutsalıma saldırma hakkın yok......İçinde az biraz inanç olsaydı ne demek istediğimi anlardın ama anlayamazsın bende anlamanı beklemiyorum zaten ucuz ajitasyonlar peşinde ve bir iki destekçi bulmuş coşmuş konuşuyorsun buyur meydan senin istediğin kadar konuş hatta o kadar bağır ki sesin çatalllasın bağırmaktan ama görüyorsun ki senin sesini duyan ve fikirlerini benimseyen iki-üç kişiden fazlası olmıycak yanında ki onlarda olursa ne alaa herkes yalnız doğar yalnız ölür.

Yorum yazan bir arkadaşa külhanbey ve seviyesiz yorumu yapmışsın buda senin seviyenin göstergesi olsa gerek ama teşşekür ederim zaten izah etmeye çalıştığım şeyi beni yormadan bizzat kendin yapmış oldun.

Tamam... Şimdi bu çirkin ithamın kasıtlı olduğuna ikna oldum... Eleştiriye tahammülünüz yoksa okumayacaksınız arkadaşım. Bu forumda başka konular da var. Oralarda gezinin. Ya da kendi dininizin öve öve bitirilemediği İslami forumlarda dolaşın. Kimse size benim yazdıklarımı zorla okutmuyor. Eleştiriye tahammülsüzlük sizin bağnazlığınızdan kaynaklanıyor. Fikire fikirle karşılık veremediğinizden bu yollara başvuruyor, çirkin ithamlarda bulunuyorsunuz. Yazık...

Gönderi tarihi:

******** diye bir kelime duydunuz mu hiç? Bence duymadınız ise öğrenin... Zira tam da sizi kastediyor... :D

Gönderi tarihi:

ya şöyle bır baktım yazılanlara yani hala şoktayım.yorum yapmıyacağım şahıslara atfen.ama kendımı bırden feodal avrupa dönemınde hısettım :excl:

Gönderi tarihi:

alın yeni bir örnek daha:

katılımıyla zenginlik kazandığımız Abstern arkadaşımızın yazıları artık denetim(?)den geçmeden yayınlanmıyor!!!

kimileri forumdaki bazı kimselere "Allah ın zebanileri" desin, kimileri İslam'a "saçmalık, yobazlık, bağnazlık" desin, kimileri inanca saygısızlığı hat safhaya çıkararak peygambere "yalancı" Kur'an a "bozulmuş" desin, kimileri diğerine "cahilin çirkefliği" desin ama "özgürlük adı altında bu şahıslar değil de bu hakaretlere aynı seviyeye düşMEYİP cevap yazanlar yönetimden uyarı alsınlar!

nedir bunların açıklaması???

Gönderi tarihi:

sayın erdoğan gerçekten gülümseten bir yazı olmuş. bazı arkadaşlarla mesajlaşıp hal-hatır sorduğumuz için bu insanlara ne olduğunu bildiğimizden yazıyoruz.

zıplayandana, hakanbaranyildirim da muhabbet ettiğim insanlardandır. kendi tercihiyle sustuğunu söylemişti en son sohbetimizde. diğerleri hakkında bi bilgim yok kendileriyle iletişim içinde olsaydım onları da buraya aktarırdım.

yazdıklarımın hiçbiri yalan değilken sizi bu kadar kızdıran nedir onu da anlamış değilim. tartışmadan korkma mevzusu komik bir iddia (iftira) olmuş. ayrıca burayı oyun sahası olarak görmeniz de enteresan. neredeyse sırf sataşmak için yazmışsınız izlenimi var .

ben delil sundum. siz de ithamda bulunurken delil getirin. gerisi -deyim yerindeyse- salata.

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

sayın erdoğan gereksiz sözler içindesiniz.

birincisi vurguladım zıplayan dana, hakanbaranyıldırım sevdiğim arkadaşlarımdandır. kendi isteğiyle uzak duruyor. bunu bizzat kendisi söyledi ve zaten beyan da etmiş. ( http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=20156 )

ikincisi ithaka ağza alınmayacak bir küfrü admin ve diğerleri anlamasın diye almanca yazarak seviyesini düşürmüştür. (bknz: http://www.turkish-media.com/forum/index.p...48entry192448 ) neyi savunduğunuzu bi inceleyin sonra gelip yorumlayın. zaten olaya sebep olan da kendileri oluyor.

üçüncüsü hak aramak ne ağlamak demektir ne de duygu sömürüsü yapmaktır. gördüğüm bir haksızlığa kendimce tepki veriyorum siz susmayı ve sineye çekmeyi şiar edinmiş olabilirsiniz. bu sizin tercihiniz. ama sessiz kalmamak da benim tercihimdir. sizi bağlamaz.

Gönderi tarihi:

Tamam... Şimdi bu çirkin ithamın kasıtlı olduğuna ikna oldum... Eleştiriye tahammülünüz yoksa okumayacaksınız arkadaşım. Bu forumda başka konular da var. Oralarda gezinin. Ya da kendi dininizin öve öve bitirilemediği İslami forumlarda dolaşın. Kimse size benim yazdıklarımı zorla okutmuyor. Eleştiriye tahammülsüzlük sizin bağnazlığınızdan kaynaklanıyor. Fikire fikirle karşılık veremediğinizden bu yollara başvuruyor, çirkin ithamlarda bulunuyorsunuz. Yazık...

yamyam arkadaşımız diyorki :Bu forumda başka konular da var. Oralarda gezinin. Ya da kendi dininizin öve öve bitirilemediği İslami forumlarda dolaşın. Kimse size benim yazdıklarımı zorla okutmuyor. Eleştiriye tahammülsüzlük sizin bağnazlığınızdan kaynaklanıyor.

Sen kendine bir yer edinip yaradan a ve onun resuluna laf edeceksin önüne gelen herşeyi söyleyeceksin ondan sonra kimse sana birşey demiyecek sen ilk önce nasıl bir ülkede yaşadığına bakacaksın sanal alemdesin diye inançlarımızın dokunamayacağın değerlerine laf uzatamazsın.

Şuanda senin forulara yazdığın yer din bölümü burda inançlı insanlara sen benim yazılarımı beğenmiyorsun deyip başka yerlere yönlendiremezsin herkez istediği yere yazı yazmakta özgürdür aynı senin dini bölümlere dinsizlikle ilgili yazılar yazdığın gibi ama görüyorumki sana bir dur diyecek birisi dahi yok kimse senin yazılarını görüpte arkadaşım sen kimin inançlarına laf uzatıyorsun diyemiyor birde bu yazılar denetimden geçiyormuş bunları denetleyen kişi veya kişiler senin yazılarını neden görmezden geliyor onuda çok merak ediyorum inşallah sonunda sana dur diyen biri çıkar yaradan inançlıları senin ve seningibi düşünenlerden korusun

Gönderi tarihi:

yahu ben yönetime yazıyorum siz bana tepki veriyorsunuz bir sürü ithamda bulunuyorsunuz ve "provakasyon"u ben mi yapmış oluyorum?

neyse abesle bu kadar iştigal kâfidir. muhatabım siz değilsiniz. tepkimi belirttim ve belirtmekten çekinmem.

ve size son sözüm: tepki verene kızacağınıza siz de çekinmeyin. bildiklerinizin engellenmesine tepki verin.

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

ne güzel ya, forum hala ayni eskisi gibi...

fikir baska bas olmasa

koyun kurt ile gezerdi demis Asik Veysel

reelde büyük bir ihtimalle hic bir zaman bir araya gelmeyecek olan insanlar, burda farkli görüslerini, farkli bakis acilarini dile getirip tartisabilio...

ve aslinda burda bulunmamizin nedeni bu diil mi...

herkes ayni fikirde olsa, herkes ayni seylerden bahsetse, buranin ne anlami kalir...

coook SIKIci olurdu valla bence....

bu oyunun tek bir kurali olmali... o da SAYGI

insan olmanin en önemli olgusu bu bence....

Burada bir adminin, bir moderatörün müdahele etmesi gerekiosa, bu hepimizin ayibi....

Kolay gelsin canlarim cigerlerim....

hepinizi ösleyen

ala

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

o yada bu haklı gıbı polemıklere girmeyeceğim..

ama fikri,inancı ne olursa olsun;internette eğlenme,oyalanma,gereksiz şeylerle uğraşma fırsatı olduğu haldeee burada birşeyler anlatmaya çalışan,fikirlerini sunan,savunan insanlar görmek beni öyle mutlu edıyorki..

düşünemeyen toplum olacağımıza bırakın da yanlışda,,doğru da olsa insanlar düşünebilsinler.. :excl:

saygısızlık ve küfür içeren bayağı iletişimsizlikler olamadığı müddetçe tartışmak,paylaşmak bırşeyleri savunmak çok güzel bence..

araştıran,okuyan,paylaşan,düşünebilen herkese saygılar sevgiler :clover:

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.