Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Offff offf....

"Akıl" konusunu kaç defa yazdım... Ama teist arkadaşların bu konuda başka argümanları olmadığı için tekrar tekrar önümüze getiriyorlar. Akıl dediğiniz şey nedir arkadaşım ?

Akıl dediğiniz, beyin faaliyetleri sonucu oluşan bilinçlilik durumudur. Akıl soyut bir kavramdır. Ama sonuç itibariyle akıl da bir maddeye bağlıdır. Zira beyin olmadan akıl olmaz. Sadece beynin olması da akıl için yeterli değildir. Beyin, bilinçlilik durumu için gereken faaliyetlerini tam olarak yerine getirebiliyor ise akıl vardır. Ama siz tutturmuşsunuz "aklı göremiyorum" diye. Aklı göremezsin tabi. Ama karşındakinin davranışlarından, konuşmalarından onun bir akla sahip olup olmadığını bilebilirsiniz.

Sonuç : Akıl da bir maddeye bağlıdır. O madde olmadan, ve ilgili faaliyetlerini yerine getirmeden akıl olmaz. Tanrının algılanamamazlık durumu için kesinlikle bir argüman oluşturamaz.. Ama ne yapsın canım teist kardeşlerim. Ellerinde başka argüman yok... Isıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar...

siz aynı şeyleri ısıtırsanız bızde ısıtırız etkıye-tepki..

kendın soylemişsin karşıdakının davranışlarından konuşmalarından akla sahıp olduğunu anlarız dıye :excl:

işte bızde Evrenden Allah ın varlığını anlarız..ne yapalım senın sunduğun şey okadar basıte ındırgenırse bende buna ındırgeme durumundayım..laf cambazlığı istiyorsan oda yapılır

saygılar

• Cevaplar 371
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

teşekkurler.ama dünya genelindekı genetık dalı bunu kabul edıyor mu peki?diğer soruların cevabını alamadım.

İnsanın evrimine ilişkin sorunlar yok mudur? Elbette tüm diğer canlıların evrim sürecinin anlaşılmasında olduğu gibi, insanın evriminde de birtakım sorunlar vardır. Ancak, evrimsel biyoloji çalışan hiçbir bilim adamının ya da paleoantropoloğun, insanların evrimine ilişkin şüphesi yoktur. Aydınlatılması gereken noktalar, evrimin nasıl ilerlediğine dair olan noktalardır.

Bilim ve Teknik Dergisi / Şubat 1999 Sayfa 51

Diğer sorularınızı da H.Y'den değil ama, bilimsel kaynaklardan bulabilirsiniz...

Gönderi tarihi:

İnsanın evrimine ilişkin sorunlar yok mudur? Elbette tüm diğer canlıların evrim sürecinin anlaşılmasında olduğu gibi, insanın evriminde de birtakım sorunlar vardır. Ancak, evrimsel biyoloji çalışan hiçbir bilim adamının ya da paleoantropoloğun, insanların evrimine ilişkin şüphesi yoktur. Aydınlatılması gereken noktalar, evrimin nasıl ilerlediğine dair olan noktalardır.

Bilim ve Teknik Dergisi / Şubat 1999 Sayfa 51

Diğer sorularınızı da H.Y'den değil ama, bilimsel kaynaklardan bulabilirsiniz...

ben şuanda bilimsel kaynakla değil sizinle tartışıyorum,h. yahya yı hiç okumadım bu arada tanımıyorumda

ben kişilerın fıkırlerıyle saplanıp kalmam,duyduklarımın üzerinde düşünürüm.

Gönderi tarihi:

bu bulgular nerede sergileniyor? :unsure:

hangi ülkede?

hangi bilim adamı ispatlamış?

kanıt nerede?

ayrıca sedelinanın sorduğu soruların yanıtlarını da bekliyorum...

sevgili yamyam

verecek cevabı olmadıktan sonra yam yam ne yazacak bunların ki zandan başka bir şey değil

Gönderi tarihi:

meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve katılma sebebim bazı güzel kardeşlerimin ahirzaman fitnelerinden etkilen diğini gördüğüm içindir

Bakın canlar birisi iğne kaftan demiş şunu söylim bana her varlık Allah (cc) ı anlatır bakın canlar zannımca o arkadaş şunu kastediyor iğne ustasız olmaz herşey en başta mutlak bir güzelliğin sebebine bağlıdır.

Böyle bir durumda ateistler genelde belirli şeyler sorarlar (zaten bakmayı bilselerdi görürlerdi)

maden herşeyin bir yaratıcısı var o zaman Allah (haşa)ı kim yarattı.

Bakın canlar bir arkadaş değinmeye çalıştı varlıklar hep noksandır yani bizler aciziz okadar aciziz ki yan odadan haberimiz bile yok onu için herşeyin sahibi en başta bir yaratıcı olması geekir

yani burdabiri değinmiş dediğim örnek şunur

000000000000

istediğiniz kadar sıfır bunlar bir ifade etmez

taki başına bir değer gelene kadar

bakın başka bir alimden bir misal vereceğim bu konuda bir sandalye düşünün onun arka ayakları yok bu sandeleye düşer değilmi

peki siz bunun arkasına birsandalye daha koysanız ama onun da arka iki ayağı kırık sonuç aynı ikiside yerde olacaktır ve istediğiniz kadar koyun sonuç aynı taki en arkaya bir 4 ayağıda sağlam noksansız bir varlık gele o da şüphesiz Allah (cc)

Ahirzaman daki ataistlerin görüşlerine çok güzel açıklık getiren Üstad SAid Nursi bakın ne diyor

"Herşeyi maddede arıyanların akılları gözündedir göz ise maneviyatta kördür"

Bakın canlar görmek isteyen görür ama bakın görmek isteyen yazdığı cevapta karşındakini mat etme isteği olmamalıdır.Amaç görme olursa inancım yok diyen kardeşlerime sesleniyorum yeterki samimi olun her konuda mülahazaya girerim ama hak yol için nefsaniyet besteli cismaniyet kaynaklı sohpedler için değil.

Mutlak var olan Allah (cc)ın rahmeti üzerinize olsun

Arkadaşlar buraya Allah var konusunu açan arkaaştan Allah razı olsun malesef bu konuya ihtiyaç var

mesajımı yazdıktan sonra aklıma bir husus daha geldi .

Bakın bazı kalıplaşmış ateist sorularında şu hususda vardır madem var niye göremiyoruz ben varım ki görüyosun o yokki görmüyosun gibisinden

Biz de onlar aşunu ifade etmeliyiz sen varsınki seni görüyoruz

senin aklın yokki göremiyoruz :D

Bakın canlar herşeyi gören göz değildir

Bacılarım daha iyi bilir bu hususu şimdi onlar veya biz bir yemeğin tadına b aktığımızda deselerki tadını aldınmı aldım anladın mı nası bişey olduğunu anladım diyecektir

ona sorsak gördümü yooo aslında gördü ama diliylen

veya

telefon çalar abiii bakarmısın babam arıyo

hadiye babammış nerden gördün

gördüm kulağımlan

yani canlar bunun gibi bir sürü örnekler vere biliriz

en sonun da his diyeceğiz benliğinde bulmadiyeceğiz

imzamda da dediğim gibi her ne kadarda imzamda olsada o bir alimin sözüdür bazı şeyleri göz görmez

gözün görmeme husuus da var ama değinme gereği duymuyyorum

İnanan arkaşlarıma sesleniyorum sakın ola bu türden sorular soran kişi yi terslemeyin mevlayı seviyorsanız kullarını da sevin bu konuda çabalayanada destek verin

İnanan mübarekler lütfen Allah ve Resulu(sas)nün emri olan emri bil maruf nehyi anil münker davasını untmayın bilmeyenlerden sorumlusunuz iyiliği emredelim ve azgınlıklara karşı duralımBakın son mesajlar konuyla bağlantısı nı kuramadım yanlış anlaşılmasın ardeşlerimi eleştirmiyorum yeni geldiğimden olsa gerek mesajları okumaya çalıştım ve aklımda kalaln hususlarda yazdım

Mistik değerli kardeşim mesajlarını dikkat edemedim şuan ne düşünüyorsun bilmiyorum ama bu aciz kardeşinle son düşüncelerini paylaşmaya ve karşılıklı seviyeli koonuşmak istersen ben varım biiznillah bu husus diğer arkadaşlar içinde geçerlidir

Aynı zamanda paylaşmaya çalıştığım şeylere lütfen kimse sanki biz bilmiyoruz demesin benim niyetimi her daim bilenden Korkarım

Hepinizi Allah için seven aciz kardeşiniz

Allahın hidayeti üzerimizde eksik olmasın

Gönderi tarihi:

Evrim ile ilgili bazı soruların cevaplarına kısa ve öz olarak aşağıdaki makaleden ulaşabilirsiniz. Makalenin yazarı Prof. Dr. İzzet Duyar (Ankara Üniversitesi D.T.C.F Fizik ve Paleoantropoloji Bölümü)

-http://www.anthropology-works.org/uzman/yaratiscilik.htm-

Gönderi tarihi:

arkadaşım ben Allah`ı ne görebiliyorum ne duyabiliyorum ne dokunabiliyorum nede kokusunu alabiliyorum hissetmeye gelince okadar hissetmeye çalıştığım halde hissedemiyorum akupunktur yapsam hissedebilirmiyim?

Kardeşim öncelikle hitabındaki güzellikten dolayı sana tteşekkür edderim

Bak anladım ki mesajımda bazı sonuçları sizin düşüneceğiniz kanısındaydım bak mübarek onlar birer örnektir sen eğer görseydin o hal ile zaten inan şuan çok meşgul olurdun bende yaşadım bunu Allah sana o anı nasip etsin

Bak kardeşim insanın Allah(cc)a iki türlü inanma şekli var biri taklidi biri tahkiki taklidi aileden görerek yapılır tahkikideise aranıp bulunur bu olursa iman çok sağlam olur yanlız

Allah varlığının delillerini cihana serpiştirmiştir bunu gör aklınla idrak et bundan daha sonrası zaten hiç bir duyguyla ifade edilemez aklınla önce varlığını hissedeceksin sonrada ona muhtaç oluduğunu bak

eğer ozatı zülcelal senin dediğin duyu organları ile ifade edilseydi eğer

ve sonrada deseydiki ahirzaman sen cehenneme taş yürekli sen cennete ve deseydiki ahirzaman eğer sen beni eğer bu fani gözerle görmeseydin ben hatırlamıyacaktın kainattaki muhteşem dengeye gözünü kapadacaktın güneşin bir milim daha yaklaştırılırsa helak olcağını biliyordun bu küçücük iğnenin ustasız kasabanın muhtarısız olmaz derdin mükkemel imtizamı inkar ederdin dese bendemezmiydim ya rap hayır ben sana kulluk ederdim sen banaşans verseydin

yani anlican kimin gül olacağını bilemezdin

Söyle okuldayken hocan sana 1 diğerllerine 5 verseydi bu olurmuydu haıyr bak seni sınav ediyor.İşte bunun için bötle bir durum vardır.

bak güzel akrdeşim nefsani arzularını işine gelmezliğini bi tarafa at ve eğer gerçekten bu hususu anlamak istiyorsan gönül dünyanı aç ve oku

Apaçık insan bu dünyaa en şerefli ama sürekli birileri geliyor ve gidiyor sürekli gelen ve giden var şimdi biraz aklına şu hususlara götür güzel kardeşim düşün öyle bir hava varki günlük güneşlik ve bir anda hava karardı az önceki halinden eser kalmadı az önceki durumuna kıyasen hava çok değişti sanki öldü ama düşünce dünyanda bak o hava bir anda yeniden açtı değilmi o bile yok o hava ki senin yararına yaratılmış böyle bir duruma sahipken yaratılmışların şereflisi neden ölüp gitsin

Bak gzel kardeşim eğer az önceki misal karışı geldiyse birde gel seninle beraber şu misale bakalım

Bir yaprak düşün ki her kış soluyor sonra düşüyor ve sonra gene geliyor bak bunlar sadece sana işarttir

mevlan seni bu dünyaa delilsiz bırakmaz bırakması imkansız bu hususuda eğeri istersen çok güzel bir örnekle açıklarım konu dağılmasın diye bahsini etmiyeceğim

bak güzel kardeşim gördüğün gibi rabbin seni bu dünyaya zaten onu tanıman için gönderdi sende sende karneni alıp ona döneceksin

eğer insanın nasıl oluyorda diriltiliyor dersen bu hususuda daha sonra senile ve isteyen güzel kardeşlerimle ele alırız bak inan şuan seninle bu konularla konuşmamın bana bu dünyada faydası yok ben sadece muhtaç. olduğum için burada yazıyorum Allah rızası için hepinizi seviyorum

Aciz kardeşiniz gider

Biiznillah görüşürüz

Gönderi tarihi:

Dedik ya ; "külliyen yanlış" diye...

külliyen yanlış dedin öylemi istersen kendin başlayalım sen şahsın olarak senden öncekilerinin sonuncusu değilmisin yani senden sonrası şu an yok sen sonsun bunu zorunlu kabul etmek durumundasın yam yam burayı çözemiyorsunuz işte senin kardeşin olabilir olmayada bilir kardeşi birden fazlada olabilir ama bir çocuğun bir anası olur iki olmaz sen bi anadan doğdun annende bir anadan doğdu bu herhangi bir sayıdan aşağı doğru saymaya benzer 10,9,8,7, son sayı 1 dir 1 in anası yoktur ne demek bu 1 hergangi başka bi varlıktan doğmadı kendisi ilktir burdan şu çıkar dünyaya gelen her varlık kendisinden öncekilerin sonuncusu kendisinden sonra gelenlerin ilki buraya kadar anladıysan devam edeyim istersen biraz daha açayım

Gönderi tarihi:

külliyen yanlış dedin öylemi istersen kendin başlayalım sen şahsın olarak senden öncekilerinin sonuncusu değilmisin yani senden sonrası şu an yok sen sonsun bunu zorunlu kabul etmek durumundasın yam yam burayı çözemiyorsunuz işte senin kardeşin olabilir olmayada bilir kardeşi birden fazlada olabilir ama bir çocuğun bir anası olur iki olmaz sen bi anadan doğdun annende bir anadan doğdu bu herhangi bir sayıdan aşağı doğru saymaya benzer 10,9,8,7, son sayı 1 dir 1 in anası yoktur ne demek bu 1 hergangi başka bi varlıktan doğmadı kendisi ilktir burdan şu çıkar dünyaya gelen her varlık kendisinden öncekilerin sonuncusu kendisinden sonra gelenlerin ilki buraya kadar anladıysan devam edeyim istersen biraz daha açayım

Bana yediğin çoğu meyve ve sebzenin ilkini söyleyebilir misin? Tohumdan giderek onun ilkine ulaşabilir misin? U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N.....O zaman senin mantığına göre bütün bitkiler de şu an ilk yaratıldıkları (!) gibiler. Ama yanılıyorsun. Bugün yediğin çoğu meyve ve sebzenin yaratıcısı insanlardır. İki farklı bitkiyi birbirine aşılayarak yeni bir bitki elde etmişlerdir. Bu da demek oluyor ki, bir olguyu alarak "bunu geriye götürürsek olduğu gibi ilk halini buluruz" demek safsatadan öte bir şey değildir.

Hala bu saçmalıkta ısrar ediyorsunuz...

Gönderi tarihi:

Bismillah

bakın güzel kardeşlerim insanların maymundan gelme hususu konusunda birşeyler paylaşacağım

bakın bütün cihana bakın herşey gittikçe gelişiyor değilmi herşeyin özelliği artıyor

ama nasıl oluyorda şu maymunlar eski yeteneklerini kaybetmişte insan doğutamıyorlar

bakın atam maymundur diyenlerin dışındakiler biliyorsunuz ki biz ilk insan olan Hz ademin soyuyuz acaba onlar da ilk maymunun soyundanmı yoksa sürekli maymunu doğuranda zebradır aslandır diye devammı edecekler bakın maddeyi böyle düşünen büyük nimet olan aklınız dır hayal güzünüzdür ilk insan yok dersen bu döngüde takılır kalırsın bakın asla insan kemiklerinin eski kalıntılarının maymuna benzemesi olayı yoktur bunlar bazı kendini bilmezlerin bir kaç hayvan kemiklerini birleştirerek yaptıkları şeylerdir

Bakın yaratmak ve insan birbirine çok ters kavramlardır bakın sizin yaptığınız bir ev sizin yaratmanızmıdır onu yapmak için sana malzemeyi veren kim

Ya size şunu söylim küçük bir çocuuğu alsanız ve dsoğar doğmaz bir yere kapatsanız bu çocuk sadece hayvan ve doğa görecek onun yaptığıyla sınırlı kalacaktır Yüce kuranda Allah (cc) eşyayı ademe öğrettiğini söylüyor yani cenabı mevlam Dünya için yarattığı ve melek lerin tahi tanımadığı şeyler ademe öğretti.Hz Adem dünyaya geldiğinde eşyayı yaşaya bileceği kadar tanıyordu bakın eğer dersenizki ben düşünemiyorum maymun benden daha bişey demicem madem onlar dan geldik neden onlardan daha üstünüz bizden önce olan neden bizden daha geri

Bakın yaratma ve insan kelimesi geçti

Allah izin verirse daha sonra bu konuya değinicem

Gönderi tarihi:

Bana yediğin çoğu meyve ve sebzenin ilkini söyleyebilir misin? Tohumdan giderek onun ilkine ulaşabilir misin? U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N.....O zaman senin mantığına göre bütün bitkiler de şu an ilk yaratıldıkları (!) gibiler. Ama yanılıyorsun. Bugün yediğin çoğu meyve ve sebzenin yaratıcısı insanlardır. İki farklı bitkiyi birbirine aşılayarak yeni bir bitki elde etmişlerdir. Bu da demek oluyor ki, bir olguyu alarak "bunu geriye götürürsek olduğu gibi ilk halini buluruz" demek safsatadan öte bir şey değildir.

Hala bu saçmalıkta ısrar ediyorsunuz...

konuyu saptırma bak ne güzel yukarda harfleri sıralamışsın U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N

burda U harfi yam yam olsun N harfide onun ucu olur yalanmı ? N =1.nci dir sense U= x.nci X İLE N ARASINDA BELLİ SAYIDA halka var dorumu yanlışmı bunu ilkokul çocuğu bile anlar anlaşılmayacak bişey yok bunda birden gerisi yani N nin ardındaki I doğmuştur onun ardındaki S DOĞMUŞTUR BİRBİRİ ARDINCA ARDI ARDINA GELEN halkalardır bunu inkarmı edeceksin bu kadar açık bişeyi

Gönderi tarihi:

konuyu saptırma bak ne güzel yukarda harfleri sıralamışsın U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N

burda U harfi yam yam olsun N harfide onun ucu olur yalanmı ? N =1.nci dir sense U= x.nci X İLE N ARASINDA BELLİ SAYIDA halka var dorumu yanlışmı bunu ilkokul çocuğu bile anlar anlaşılmayacak bişey yok bunda birden gerisi yani N nin ardındaki I doğmuştur onun ardındaki S DOĞMUŞTUR BİRBİRİ ARDINCA ARDI ARDINA GELEN halkalardır bunu inkarmı edeceksin bu kadar açık bişeyi

Konuyu saptırmaya çalışan ben değil, bilakis sizsiniz. Size gayet güzel de bir örnek verdim... Buna bir itirazınız var ise söyleyin... Yok ise artık bu saçmalığa bir son verin...

Gönderi tarihi:

Konuyu saptırmaya çalışan ben değil, bilakis sizsiniz. Size gayet güzel de bir örnek verdim... Buna bir itirazınız var ise söyleyin... Yok ise artık bu saçmalığa bir son verin...

yazdığın cevaba iki itirazım var

1.aşılama işini gördüğün 3.bir kişi tarafından oluyor yani rastgele tesadüfen olan bi iş değil kendinde söylemişsin aşılananların dışında olan bi varlık tarafından yani insan tarafından ne güzel ağzınla söylüyorsun

aynı şekilde o zaman senin dediğine göre diğer mahlukatta aşılama işini yapan kim?birinci itirazım bu

ikincisine gelince değirmen taşı nedir bunun cevabını verirsen ikinci itirazımı anlatmam kolay olacak

Gönderi tarihi:

yazdığın cevaba iki itirazım var

1.aşılama işini gördüğün 3.bir kişi tarafından oluyor yani rastgele tesadüfen olan bi iş değil kendinde söylemişsin aşılananların dışında olan bi varlık tarafından yani insan tarafından ne güzel ağzınla söylüyorsun

aynı şekilde o zaman senin dediğine göre diğer mahlukatta aşılama işini yapan kim?birinci itirazım bu

ikincisine gelince değirmen taşı nedir bunun cevabını verirsen ikinci itirazımı anlatmam kolay olacak

Haydaaa.... Ağzımla söyliyeceğim tabii... Az önceki "geriye gidince ilkine varırız" iddiandan vazgeçtin, şimdi de sıra müdahaleye mi geldi? Daldan dala atlamayın kardeşim. Ya iddianızın arkasında durun, ya da adam gibi "yanlış düşünüyormuşum "deyin...

Bir şeyin değişmesi için gerekli müdahalenin mutlaka tanrı tarafından olması gerektiğini nereden çıkardınız? Bakınız, az önceki örnekte bitkilerin değişimine müdahaleyi insanlar yapmıştır. İnsan burada bir "etken" dir. Başka etkenler olmadığını, tek etkenin tanrı olabileceği fikri tamamen sizin hüsnükuruntunuzdur... Ayrıca böyle bir fikir için de öncelikle evrimi kabul etmiş olmanız gerekir.

Gönderi tarihi:

Haydaaa.... Ağzımla söyliyeceğim tabii... Az önceki "geriye gidince ilkine varırız" iddiandan vazgeçtin, şimdi de sıra müdahaleye mi geldi? Daldan dala atlamayın kardeşim. Ya iddianızın arkasında durun, ya da adam gibi "yanlış düşünüyormuşum "deyin...

Bir şeyin değişmesi için gerekli müdahalenin mutlaka tanrı tarafından olması gerektiğini nereden çıkardınız? Bakınız, az önceki örnekte bitkilerin değişimine müdahaleyi insanlar yapmıştır. İnsan burada bir "etken" dir. Başka etkenler olmadığını, tek etkenin tanrı olabileceği fikri tamamen sizin hüsnükuruntunuzdur... Ayrıca böyle bir fikir için de öncelikle evrimi kabul etmiş olmanız gerekir.

ben iddiamdan vazgeçmiş değilim nerden çıkardın bunu yalnızca senin yazdığın cümlelere cevab verdim o kadar soruyorum şimdi beş den bi önceki sayı kaçtır beş den bi sonraki sayı kaçtır bunlar birisi dört birisi altıdır bu iki sayı dışında sayı söyleyene biz abtal diyoruz.ben diyorumki her doğan bir sayı ise bu bu onuncu olur yüzüncü olur beşyüzüncü olur hiç farketmez atıyorum bininci sonuncuyu istersen birden başla bin tane halka sayarsın bu binbir olmaz anladınmı

Gönderi tarihi:

her hangi bir sayıdan aşağı inildikçe tek tek son birdir

her hangi bir sayıdan da yukarı çıkarsanız bu sayıların sonu gelmez

yam yam sen x gibi bir sayısısın senden aşağıya tek tek inersek en son sayının 1 olduğundan senin şüphen mi var varsa o zaman sen sayı saymasını bilmiyorsun

1-2-3-4-5-6-7...................x sayılar böyle geliyor

- .............. - ninesinin annesi -yamyamın ninesi- yam yamın annesi -x=yam yam

başda kim var sence

Gönderi tarihi:

bismillah

yam yam kardeş senin dediğin yaratıcılık değil sebep tir sebbepler yaratıcı olmaz

bak kardeşim un var ben ekmek yapıyorum ozaman yaratıcıyımmı diyorsun sana o unu bahşeden kim

bak insanlar üretmeyi nezaman öğrendi ilk insana bunu öğreten kim

Bak eğer bu hususta ki niyeti gerçeği aramaksa ve karşındaki ni mat etmeye nefsin yoksa bu aciz kardeşnle gel şu misallee bak

BAk şimdi sana dört ağaç söyliyeceğim

1 elma ağacı

2mandalina ağacı

3limon ağacı

4 zeydin ağacı

şimdi kardeşim adamın biri gider bun ağaçlardan elmadan bitane koparır kıtır kıtır yer

buraya kadar tamammı güzel

sonra gider mandalinanın başına şimdi söyle bakalımm mandalina ağacında akıl varmı yokmu

yok dimi

ozaman bak mandalina da akıl yok ve aynı zamnda elma gibi sert değilim insanlar beni yerken üstünü batırır ben en iyisi dilim dilim geliyim mi diyo yo nasıl desin ne aklı var ne de insanı odercede tanıyo yoksa bunada insan kulağına fısıldadımı dememizlazım hangi aşıyı yaptıda bu ağaç akıllandı tetenoz mu

bak can kardeşim

o adam sonra gitse limon ağacının başına şimdi güzel kardeşler bu ağaçtada akıl yok dimi

ozaman bu ağaç yav şimdi insanlar beni çorbaya yemeğe sıkarlar ben en iyisi sıkılarak geliyimmi diyor?

diyemez dimi akıl yok peki bir insan buna akıllı olması için aşımı yaptı

bakın şimdi güzel kardeşler ilerde bir ağaç daha var ve adam ona doğru gidiyor bak şimdide adam zeytinleri topladı bak bazı işlemlerden geçirdi annnaaa aynı aşılama gibi bak insan yapıyyoo demeden ben devam edim

adam bazı işlemlerden geçirerek yağ çıkartıyor ve bir bardağa koyup geçiyor zeytin ağacının karşısına diyorki zeytin ağacı kardeş bak ben sana çok teşekkür ediyorum sen bana yağ verdin bende gidip bazı yemeklerde kullanacam

şimdi o ağaç aklıyla olmasada lisanı haliyle o adama şunları demezmi

ey ****** adam ben de yağ yokki sen git benim tohumumu otumu neyimi kaynatırsan ne yaparsan yap o yağı beni vesile sebep yaparak Rabbin gönderdi onun benden olduğunu söylemek için odun olmak lazım odunun akibeti ateşte yanmaktır bunu diyen odunun da akibeti cehennem ateşinde yanmak olur.

Bak yam_yam kardeş sanaburaya yazdıklarımda sende bunu okuyacaklarda emin olsun Aşkına muhtaç olduğum rabbim den korkarım benim burdaki yaptığım da ki içtenliktir riya değil başkasını mat etme amacı değil sizdende bunu beklerim

Hepinizi Allah rızası için seviyorum

Gönderi tarihi:

her hangi bir sayıdan aşağı inildikçe tek tek son birdir

her hangi bir sayıdan da yukarı çıkarsanız bu sayıların sonu gelmez

yam yam sen x gibi bir sayısısın senden aşağıya tek tek inersek en son sayının 1 olduğundan senin şüphen mi var varsa o zaman sen sayı saymasını bilmiyorsun

1-2-3-4-5-6-7...................x sayılar böyle geliyor

- .............. - ninesinin annesi -yamyamın ninesi- yam yamın annesi -x=yam yam

başda kim var sence

Hala aynı terane... Yerinde sayıp duruyorsun...Ne dedik sana ? Bugünkü çoğu meyve-sebze orjinal hallerinden çok farklıdır. Bugünkü bir armutu alıp da, "bunun tohumundan geriye doğru gidersek bu şekliyle tanrı tarafından yaratılışını buluruz" diyemezsin... Desen de, kendin söyler, kendin dinlersin... Sen kalkmış hala "nine/dede" den dem vuruyorsun...

Şuraya bir göz at... Bak bakalım geriye doğru gidildikçe ne oluyormuş....

-http://www.geocities.com/kibele2tr/fosil.html-

Bitkileri küçümsemeyin sayın ahirzaman...

Bitkiler, bitki bitleri gibi daha küçük böceklerden kurtulmak için yapılarını değiştirebilirler; örneğin bitleri dokulardan uzaklaştırıcı ve yapraklara saldırmaktan menedici tüyler oluştururlar. Bir başka strateji, yapraklarının bir bölümünü dökerek, düşmanın yaşam alanlarını daraltırlar.

Saldırıya uğrayan bazı bitkiler öteki bitkilere alarm vermek için etilen oksit gazı çıkartır ve saldırıyı haber alan bitkiler saldırgana karşı toksik maddeler oluştururlar. Bu karmaşık savunma tepkileri sırasında bitki çok fazla enerji harcar; çünkü kökten yaprağa bir dizi kimyasal reaksiyon oluşur. Fakat böceklerin saldırısına uğrayan diğer bitkiler üzerindeki incelemeler göstermiştir ki bu "kendi kendine aşılamanın" (oto- vaksinasyon) yararları enerji kaybına değmektedir. Dahası, bu tip bir savunma, bitkiler dünyasında, doğal ayıklanma sonucu asalaklara dirençli bitkiler oluşmasını sağlayacaktır.

Bilim ve Teknik Dergisi / Kasım 1998 / Sayfa 18

Bitkiler de pek göründükleri kadar aptal değillermiş ha, ne dersiniz sayın ahirzaman?

Gönderi tarihi:

Hala aynı terane... Yerinde sayıp duruyorsun...Ne dedik sana ? Bugünkü çoğu meyve-sebze orjinal hallerinden çok farklıdır. Bugünkü bir armutu alıp da, "bunun tohumundan geriye doğru gidersek bu şekliyle tanrı tarafından yaratılışını buluruz" diyemezsin... Desen de, kendin söyler, kendin dinlersin... Sen kalkmış hala "nine/dede" den dem vuruyorsun...

Şuraya bir göz at... Bak bakalım geriye doğru gidildikçe ne oluyormuş....

-http://www.geocities.com/kibele2tr/fosil.html-

ya ben sana çoluk çocuğun bile anlayacağı bir dille izah yapıyoırum şuna cevab veriniz

10-9-8-7-......bu sayı nerede durur tek tek inersen

yam yam -yam yamın annesi-yamyamın ninesi-yamyamın ninesinin annesi-bu tek tek inersek nerede duracak bu kadar zor bi sorumu

Gönderi tarihi:

ya ben sana çoluk çocuğun bile anlayacağı bir dille izah yapıyoırum şuna cevab veriniz

yam yam -yam yamın annesi-yamyamın ninesi-yamyamın ninesinin annesi-bu tek tek inersek nerede duracak bu kadar zor bi sorumu

Size ne desek boş sayın fakir. Sanki ben hiç bir şey söylememişim gibi söylediklerimi gözardı ediyor, hala aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz... Biraz izan lütfen...

Gönderi tarihi:

yam yam cevab veremiyon çünkü işine gelmiyor ama gelsede gelmesede gerçek bu

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.