Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Peki başa sardınız da nereye vardınız?

"İnsan Adem ve Havva'dan türemiştir" koşullanmasından yola çıkarak, "sahneleri geriye sardığımızda Adem'e ulaşırız" sonucuna varamazsınız. Bu koşullanma ile herkes her istediği noktaya ulaşabilir. Kafana göre bir başlangıç belirlersin ve filmi geriye sararsın. Sen Adem'e ulaşırsın, beriki x'e, diğeri y'ye...

Biraz "izan" lütfen...

biraz düşünecek olursan bak yam yam senin bir annen var bunun iki olması imkansız anneninde bir annesi var yani nine deriz ninemizinde bir annesi var yani bu tek tek geriye gidiyo taki ilk doğan çocuk ve annesine varız dorumu yanlışmı?

• Cevaplar 371
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

biraz düşünecek olursan bak yam yam senin bir annen var bunun iki olması imkansız anneninde bir annesi var yani nine deriz ninemizinde bir annesi var yani bu tek tek geriye gidiyo taki ilk doğan çocuk ve annesine varız dorumu yanlışmı?

:D:D:D:D:D:D:D:D

Gönderi tarihi:

Eldeki bulgular, filmi geriye sardığında primatları gösteriyor. Adem'i değil...

Gönderi tarihi:

söyledim yine söylüyorum onların Allah vardıra söylenecek sözleri yok biz niye Allah yoktura yazıyoruz ki ama maalesef hala Allah yoktura yazılıyor inancımıza saygı duymayanlarla tartışacağımız hiç bir şey yok bitmelli arık bu tartışma bu bir düzen bizi kendi formlarına çekmek ve inancmızla alay etmek istiyorlar bırakın kim neye inanıyorsa onu yaşasın. biz onlara bir şeyler yazarak sadece sinirlerimizi bozuyoruz onların öyle bir derdi yok çünkü hissetmiyorlar

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

:D:D:D:D:D:D:D:D

bak dipnot bizim buralarda bir laf vardır 'biliyorsan konuş ilham alsınlar bilmiyorsan susta adam sansınlar' verecek cevabın varsa buyur meydan yam yam sorduğum sorunun aynını sana soruyorum doğumu yanlışmı

ben sizden doğru yada yanlış bir cevab istiyorum o kadar

Gönderi tarihi:

Eldeki bulgular, filmi geriye sardığında primatları gösteriyor. Adem'i değil...

sevgili yamyam (bu da biraz komik oluyor ama neyse)

eldeki hangi bulgular primatları gösteriyor açıklarmısın? 800,000 yaşında ki insan kafatası mı? sizin varsayımlarınız sadece varsayım zaten, bir kanıtınız yok ki, olmayan birşeyi nasıl kanıtlarsınız ayrıca...

darwinistlerin savundukları herşey ellerinde kalıyor. bir sürü yalan ve yanlış bulgular ve bunların da ispatı yapılıyor...

yanlışta ısrar etmek için çok çaba sarfediyorsun...

Gönderi tarihi:

sevgili yamyam (bu da biraz komik oluyor ama neyse)

eldeki hangi bulgular primatları gösteriyor açıklarmısın? 800,000 yaşında ki insan kafatası mı? sizin varsayımlarınız sadece varsayım zaten, bir kanıtınız yok ki, olmayan birşeyi nasıl kanıtlarsınız ayrıca...

darwinistlerin savundukları herşey ellerinde kalıyor. bir sürü yalan ve yanlış bulgular ve bunların da ispatı yapılıyor...

yanlışta ısrar etmek için çok çaba sarfediyorsun...

"Yalan ve yanlış" olduklarına dair bana bilimsel bir kaynak gösterebilir miniz sayın sardunyam? Yalan ve yanlış olduklarının ıspatını gösterebilir misiniz bize? H.Y saçmalıklarıyla atıp tutmayın...

Gönderi tarihi:

bak dipnot bizim buralarda bir laf vardır 'biliyorsan konuş ilham alsınlar bilmiyorsan susta adam sansınlar' verecek cevabın varsa buyur meydan yam yam sorduğum sorunun aynını sana soruyorum doğumu yanlışmı

ben sizden doğru yada yanlış bir cevab istiyorum o kadar

Sana bunun cevabını vermiştim... Çıkarımların külliyen yanlış...Başlangıç için koşullanarak, sondan o başlangıca ulaşmaya çalışmak abesle iştigaldir. Şu an eldeki bilimsel verilere baktığınız zaman, insan neslinin başlangıcı primatlara dayanıyor. Bilim sana bunun için kanıt gösterir... Sen bize ne gösterebilirsin ? Arapça bir kitap mı?

Gönderi tarihi:

Sana bunun cevabını vermiştim... Çıkarımların külliyen yanlış...Başlangıç için koşullanarak, sondan o başlangıca ulaşmaya çalışmak abesle iştigaldir. Şu an eldeki bilimsel verilere baktığınız zaman, insan neslinin başlangıcı primatlara dayanıyor. Bilim sana bunun için kanıt gösterir... Sen bize ne gösterebilirsin ? Arapça bir kitap mı?

sen sayı saymasını bilirmisin?çok basit bi şekilde sana ispatlarım hemde hiç itiraz edemeyecen şekilde

arabca bir kitabtanda bahsettiğimi hatırlamıyorum yazımda

Gönderi tarihi:

sen sayı saymasını bilirmisin?çok basit bi şekilde sana ispatlarım hemde hiç itiraz edemeyecen şekilde

Hayır ben sayı saymasını bilmiyorum...

Madem bu kadar iddialısın, bunu bir bilimsel makale olarak yayınla... Emin ol, Nobel'e boğarlar seni... :D

arabca bir kitabtanda bahsettiğimi hatırlamıyorum yazımda

"evet zaman büyük ve net bir delildir.hz.adem ile hz havvanın yeryüzüne cennetten indirilişine delildir"

Evrim'in yanlışlığının tüm dünyada kabul edildiği safsatasına inanan arkadaşlara ;

"İnsanın evrimine ilişkin sorunlar yok mudur? Elbette tüm diğer canlıların evrim sürecinin anlaşılmasında olduğu gibi, insanın evriminde de birtakım sorunlar vardır. Ancak, evrimsel biyoloji çalışan hiçbir bilim adamının ya da paleoantropoloğun, insanların evrimine ilişkin şüphesi yoktur. Aydınlatılması gereken noktalar, evrimin nasıl ilerlediğine dair olan noktalardır."

Bilim ve Teknik Dergisi/ Şubat 1999 Sayfa: 51

Şu an bilinemeyen, evrimin olup olmadığı değildir. Bu konu ile ilgilenen tüm bilim adamları evrimin varlığı konusunda hemfikirdir. Bilinemeyen evrimin bazı oluşum mekanizmalarıdır..

Bilgilerinize....

Gönderi tarihi:

Hayır ben sayı saymasını bilmiyorum...

.

.

.

Bilgilerinize....

yam yam senin aklın yokmu bilim adamları deyip duruyon onlarda bizim gibi bir insan bizden hiç bir üstün yanları yok hatta ben sana onların aptal olduklarını sana ispat edeyim edemezsem ben aptalım diye bu forumda haykıracağım

Gönderi tarihi:

yam yam senin aklın yokmu bilim adamları deyip duruyon onlarda bizim gibi bir insan bizden hiç bir üstün yanları yok hatta ben sana onların aptal olduklarını sana ispat edeyim edemezsem ben aptalım diye bu forumda haykıracağım

Ne duruyorsun?

Gönderi tarihi:

evet hep başkalarının bulduğunu tartışıp,hep başkalarının bulduğuna ınandığımız

kendi aklımızla düşünemediğimiz sürece 3.dünya ülkesi olarak sömurulmeye devam ederiz.. :excl:

Gönderi tarihi:

"Yalan ve yanlış" olduklarına dair bana bilimsel bir kaynak gösterebilir miniz sayın sardunyam? Yalan ve yanlış olduklarının ıspatını gösterebilir misiniz bize? H.Y saçmalıklarıyla atıp tutmayın...

siz savunduğunuz primatların doğruluğunu ispat edin bende edeceğim... :P

size h.y saçmalıkları ile atıp tutmayacağım söz... :D

Gönderi tarihi:

efendımız her davranışı ile örnektir,kimseyi incitmeyen,inanmayanların bile onun ahlakı konuda eksığı olmadığını kabullendıkleri kadar mükemmeldi..

Gönderi tarihi:

siz savunduğunuz primatların doğruluğunu ispat edin bende edeceğim... :P

ben çok sordum ama kımseden cevap alamadım

neden maymunlar hala evrımleşmıyor?

darwın ın maymunun kafatası ıle ınsanınkını bırleştırdığı kanıtlandı doğru değil mi?

neden sadece maymun düşünen,devrımler,keşifler yapan ınsana dönuştu de diğer hayvanlardan evrimleşip düşünebilen,icatlar yapabilen bir tür çıkmadı?

evrimleşme neden hala devam etmıyor,insanın evrımleşmesı neden sona erdi?

amacım tartışma değil bunların cevabını farklı düşünceye sahıp arkadaşlardan öğrenmek ıstıyorum

ama bana kendı düşüncelerıyle kısa ve öz açıklasınlar uzun uzadıya alıntılar okunmuyor :excl:

Gönderi tarihi:

İyi de, zaten bununla ilgili bir başıl vardı. Tekrar açmanın ne gereği var?

Bir de, tanrının varlığı konusunda şahadet edemezsiniz. Zira şahitlik edeceğiniz şeyi görmüş,duymuş ya da duyu organlarınız ile algılamış olmanız gerekir. Tüm bunlar olmadığına göre şahadetiniz geçerli değildir.

Gönderi tarihi:
İyi de, zaten bununla ilgili bir başıl vardı. Tekrar açmanın ne gereği var?

Bir de, tanrının varlığı konusunda şahadet edemezsiniz. Zira şahitlik edeceğiniz şeyi görmüş,duymuş ya da duyu organlarınız ile algılamış olmanız gerekir. Tüm bunlar olmadığına göre şahadetiniz geçerli değildir.

senin aklın olduğu konusunda da şahitlik edılemez o halde,duyamıyorum,göremıyorum :excl:

Gönderi tarihi:

İnsanın Ortaya Çıkışı

Primat evriminin içerisinde, insan evrimi bir çok kişinin sandığının aksine, çok net anlaşılmış ve iyi bilinen

bir süreçtir. 19. yüzyıldan beri sırasıyla, Avrupa, Asya ve Afrika'da yoğun olarak yapılan kazılar, insanın

atalarına ait bir çok buluntunun ele geçmesini sağlamıştır. Paleoantropolojiden gerek yöntem yönünden, gerek incelediği konu yönünden son derece farklı bir bilim dalı olan molekiler biyolojide son 20 yıldır yapılan çalışmalar, fosil buluntulardaki birtakım boşlukların doldurulup, bu sürecin ayrıntılarının daha iyi nnlaşılmasını sağlamıştır.

Moleküler Kanıtlar

İnsan evriminin daha net anlaşılmasını sağlayan bir grup buluntu tamamen farklı bir disiplinden, moleküler biyolojiden, geldi. Moleküler biyologların 20 yıldır yaptığı çalışmalar, iki önemli bulguyu gösterdi. Birincisi yaşayan türler içerisinde insanoğlunun en yakın akrabasının şempanzeler olduğunu, ikincisi modern insanın kökenin bir zamanlar sanıldığı kadar eski olmadığını, ancak 200 bin yıl geriye uzandığını kanıtladı.

Birinci bulgu, 1970'lerden beri moleküler biyologların modern insanların ve şempanzelerin DNA'ları ve amino

asitleri üzerinde yaptıkları incelemelere dayanıyor. Kullanılan DNA melezleştirmesi yöntemi, insan ve şempanze genlerinin %98,5 oranında aynı olduğunu gösterdi.

İkinci bulgu ise 1980'lerde dünya üzerindeki farklı insan popülasyonlarından örnekler alarak yapılan Mitokondriyal DNA (mtDNA) incelemesi sonucunda, mtDNA'daki en çok çeşitliliğin (varyasyonun) Afrikalılarda olduğunu gösterdi. Canlı topluluklarındaki değişim, mutasyon adı verilen, kalıtsal materyal DNA'da oluşan farklılıklardır. Bir popülasyonun gen havuzunda, aynı türün başka popülasyonlarına oranla daha çok sayıda çeşitlilik birikebilmesi için, bu popülasyonun daha uzun süredir evrim geçiriyor olması gerekir. En çok çeşitliliğe Afrikalıların gen havuzunda rastlanıldığından, Afrikalılar yaşayan insan topluluklarının kökenini oluşturmaktadır.

Bilim ve Teknik Dergisi / Şubat 1999 Sayfa 49-51

Gönderi tarihi:

o zaman şu yukarda izah ettiğime cevab ver dorumu yanlışmı senden tek cevab istiyorum

Gönderi tarihi:
İnsanın Ortaya Çıkışı

Primat evriminin içerisinde, insan evrimi bir çok kişinin sandığının aksine, çok net anlaşılmış ve iyi bilinen

bir süreçtir. 19. yüzyıldan beri sırasıyla, Avrupa, Asya ve Afrika'da yoğun olarak yapılan kazılar, insanın

atalarına ait bir çok buluntunun ele geçmesini sağlamıştır. Paleoantropolojiden gerek yöntem yönünden, gerek incelediği konu yönünden son derece farklı bir bilim dalı olan molekiler biyolojide son 20 yıldır yapılan çalışmalar, fosil buluntulardaki birtakım boşlukların doldurulup, bu sürecin ayrıntılarının daha iyi nnlaşılmasını sağlamıştır.

Moleküler Kanıtlar

İnsan evriminin daha net anlaşılmasını sağlayan bir grup buluntu tamamen farklı bir disiplinden, moleküler biyolojiden, geldi. Moleküler biyologların 20 yıldır yaptığı çalışmalar, iki önemli bulguyu gösterdi. Birincisi yaşayan türler içerisinde insanoğlunun en yakın akrabasının şempanzeler olduğunu, ikincisi modern insanın kökenin bir zamanlar sanıldığı kadar eski olmadığını, ancak 200 bin yıl geriye uzandığını kanıtladı.

Birinci bulgu, 1970'lerden beri moleküler biyologların modern insanların ve şempanzelerin DNA'ları ve amino

asitleri üzerinde yaptıkları incelemelere dayanıyor. Kullanılan DNA melezleştirmesi yöntemi, insan ve şempanze genlerinin %98,5 oranında aynı olduğunu gösterdi.

İkinci bulgu ise 1980'lerde dünya üzerindeki farklı insan popülasyonlarından örnekler alarak yapılan Mitokondriyal DNA (mtDNA) incelemesi sonucunda, mtDNA'daki en çok çeşitliliğin (varyasyonun) Afrikalılarda olduğunu gösterdi. Canlı topluluklarındaki değişim, mutasyon adı verilen, kalıtsal materyal DNA'da oluşan farklılıklardır. Bir popülasyonun gen havuzunda, aynı türün başka popülasyonlarına oranla daha çok sayıda çeşitlilik birikebilmesi için, bu popülasyonun daha uzun süredir evrim geçiriyor olması gerekir. En çok çeşitliliğe Afrikalıların gen havuzunda rastlanıldığından, Afrikalılar yaşayan insan topluluklarının kökenini oluşturmaktadır.

Bilim ve Teknik Dergisi / Şubat 1999 Sayfa 49-51

teşekkurler.ama dünya genelindekı genetık dalı bunu kabul edıyor mu peki?diğer soruların cevabını alamadım.

Gönderi tarihi:

senin aklın olduğu konusunda da şahitlik edılemez o halde,duyamıyorum,göremıyorum :excl:

Offff offf....

"Akıl" konusunu kaç defa yazdım... Ama teist arkadaşların bu konuda başka argümanları olmadığı için tekrar tekrar önümüze getiriyorlar. Akıl dediğiniz şey nedir arkadaşım ?

Akıl dediğiniz, beyin faaliyetleri sonucu oluşan bilinçlilik durumudur. Akıl soyut bir kavramdır. Ama sonuç itibariyle akıl da bir maddeye bağlıdır. Zira beyin olmadan akıl olmaz. Sadece beynin olması da akıl için yeterli değildir. Beyin, bilinçlilik durumu için gereken faaliyetlerini tam olarak yerine getirebiliyor ise akıl vardır. Ama siz tutturmuşsunuz "aklı göremiyorum" diye. Aklı göremezsin tabi. Ama karşındakinin davranışlarından, konuşmalarından onun bir akla sahip olup olmadığını bilebilirsiniz.

Sonuç : Akıl da bir maddeye bağlıdır. O madde olmadan, ve ilgili faaliyetlerini yerine getirmeden akıl olmaz. Tanrının algılanamamazlık durumu için kesinlikle bir argüman oluşturamaz.. Ama ne yapsın canım teist kardeşlerim. Ellerinde başka argüman yok... Isıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.