Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Değişim Yönetimi


sadece koklayacaktım

Önerilen İletiler

  • Admin
Değişim yönetimi; bir işletmedeki bireylerin, takımların, ve organizasyonların mevcut durumdan bir başka duruma geçiş yapmalarını sağlayan yapısal yaklaşımdır. Değişim yönetimi; çalışanların iş çevresindeki değişimleri kabul edip benimsemesini amaçlayan bir organizasyonel süreç içinde gerçekleştirilir.

Değişim yönetiminin başlıca örnekleri şunlardır;

Misyon değişimi

Stratejik değişim

Organizasyonel değişim (yapısal değişiklikleri içerir)

Teknolojik değişim

Bireylerin davranış ve tutumlarının değişimi

Evrim geçirmiş akademik araştırmaların sonucunda çoklu disiplin uygulaması olarak organizasyonel değişim yönetimi; değişim ihtiyacının ve değişim kapasitesinin belirlenmesi için, mevcut durumun sistematik tanısı ile başlamalıdır. Değişim yönetiminin amacı, içeriği, ve değişim süreci, işletmenin ihtiyaçlarına ve kapasitesine göre oluşturulmuş bir değişim yönetimi planına uygun olmalıdır.

Değişim yönetimi süreci, değişim geçirecek yapılar arasında iletişmin oluşturulması, ve liderlik tarzı ve grup dinamikleri hakkında derin sosyal anlaşılmanın sağlanması için yaratıcı pazarlamayı da barındırmalıdır. Geçiş projesinin görünür bir parçası olarak organizasyonel değişim yönetimi; grupların beklentisini sıralamalı, takımları entegre etmeli ve iletişim kurmalı, ve bireylerin değişime ayak uydurabilemeri için onlara gerekli eğitimsel desteği sunmalıdır. Değişim sıkıntılarını gidermek için finansal sonuçlar, operasyonel verimlilik, iletişim verimliliği gibi performans ölçerlerden yararlanılmalıdır.

 

 

 

Değişim yönetimi sürecinin daha başarılı olması için aşağıdaki uygulamaları da dahil etmek gereklidir;

Fayda yönetimi ve gerçekleşme için paydaşların amaçları iyi tahlil edilmeli, bir iş olurluk incelemesi oluşturulmalı (devamlı olarak güncellenmeli), ve varsayımlar, riskler, bağımlılıklar, maliyetler, yatırım getirisi, avantajlar, dezavantajlar, ve iş kültürünü etkileyen kütürel meseleler ortaya konmalıdır.

Paydaşlar, verimli iletişimler çerçevesinde değişimin neden gerekli olduğu ve başarılı bir değişimin sonuçları ile ilgili düzenli olarak bilgilendirilmelidir.

Eğer gerekli ise, paydaşlara değişim ile iligli kişisel danışmanlık hizmeti sunulmalıdır.

Değişim uygulamasının sonuçları ile ilgili iyi gözlemlemeler yapılmalıdır.

 

değişim yönetimi

Hızla değişen bir ortamda ayakta kalabilmek ve rakiplerin önüne geçebilmek için, şirketin kendini yenilemesi, değişim fırsatlarını analiz edip ortaya çıkan potansiyeli değerlendirmesi ve en uygun stratejinin belirlenip bunun uygulanması için yeniden örgütlenme ve yapılanma işi.

 

Kaynak: İşletme Yönetimi

 

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.