Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dini konular niye forumlarda en hararetli

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ben sahsen din ve inanc hakkinda tartisilacak bi seyin olmadigini düsünüyorum.

Iki secenek vardir bu hususda : Ya inanirsin, ya da inanmazsin!

Peki bunun nesi tartisilir?

Bildigim kadariyla ateist tanrinin varligini kabul etmeyendir.

Iyi güzel hosda, niye peki dinlerle bu kadar ugrasir? Neyi kantilamaya calisir, inanmadigi icin kendine gerekce mi arar?

Kuran i, tevrat, incili didik didik edip, ordan burdan isine gelen sureleri, ayetleri bulup kafasina göre yorumlamasi niye?

Ateist olmak inanan insana saygiszilik yapma hakkini mi verir?

Ateist aile fertine veya cok sevdigi birine küfür, hakaret edilince bu durumdan hosnut mu olur?Yani güzel bisey oldugunu düsndügü icin mi, baskalarinin sevdigi seylere saldirir?

Ve inancli insanlar niye tartisir, bunuda anlamam.

Hic kimse kimseye bisey ispatlamak zorunda diil!

Sen kendinden ve inancindan eminsen birak konussunlar...

Niye inancini savunmaya calisirken kendini kaybediyorsun?

Hakaret de etseler, küfür de etseler, saldirslarda, görmüyomusunuz kendi acizliklerinden, kendi arayislarindan, kendi mutsuzluklarindan...

akillari sira bilgiyle korkularini yenebileceklerini düsünüyorlar, birakin düsünsünler, kim ne kaybeder?

Türkiye de ateist olmak sanki bi nevi moda akimi, anarsistlik belirtisi, farklilik yaratmak, kendini düzenden soyutlama cabasi.... Kendini bulamamis bir insan, kendini farkli göstermeye calisir!

Ateist arkadaslarimla yaptigim fikir alis verislerinde hic böyle seviyesiz ve saygisiz tavirlara sahit olmadim. Cünkü onlar kendi yasam ve düsünce tarzlarindan farkli olan görüslere de saygililar.

Ne büyük sansi ki liberal bi sehirde liberal bi egitim sisteminde yetismisim.

ne bas kaldirmaya ihtiyac duydugum bir düzen , ne de kendimi savunmam, aciklamam gereken bi topluluk var.

Burdaki tartismalar saglikli bir fikir alis verisini asip, kimin fikri daha baskin cikar mücadelesine dönüsüyor.

Ve buda bence bosa kürek sallamaktir!

Her tartismanin neticesi sifir!

Birbirinizi yiyeceginize, birbirinizi anlamya dinlemeye veya en azindan saygi göstermeye calissaniz, belki her iki tarafinda kazanacagi seyler olacaktir.

Git gide daha da globallesen dünyada, Avrupanin kücük bi köy haline dönüsürken, insanlar nasil farkli kültürlerle, dinlerle kaynasiriz diye kafa yorarken, benim güzel yurdum insani hala ve yillardan beri oldugu gibi, birbirini yemeye devam ediyor :angry:

Kolay gelsin, saygilar!

Gönderi tarihi:

sevgili alaturka

ne güzel ifadelerle konuyu anlatmışsınız.ilave edilecek hiçbir şey yok.aynen

durum bu.

ancak forumdaki tartışmaların altında din konusu dışında başka yönlendirici

sorunlar olduğunu düşünüyorum.çünki bu tartışmayı yapan arkadaşların başka

konularda çok tutarlı oldukları ortada..

bu forumda bu konuyu bir kaç arkadaş daha çok kendi aralarında tartıştı ve

bir şekilde de sonuca vardılar.gene de sizin dediğiniz gibi bunu türkiye

boyutunda düşünmemek lazım sanırım.

sevgiler...

Gönderi tarihi:
alaturka böyle gereksiz forumlar açacağına bana ve canuğura cevap ver forumların %90'ı benim ve canuğurun yazısıyla kapanmış neden çünkü vevabınız yok

9764[/snapback]

bana yine cogul olarak hitap ediosun, ayip oluyo...

sen yazimi hele bi tekrar oku, düsün ondan sora iletini yaz oke, hadi bakim ikinci bi sans daha veriorum sana...

gereksiz diosan gereksiz olsun, ama anla ondan sora yaz, parmaklarin beyninden hizli anlasilan :)

Gönderi tarihi:

Ben sahsen din ve inanc hakkinda tartisilacak bi seyin olmadigini düsünüyorum.

Iki secenek vardir bu hususda : Ya inanirsin, ya da inanmazsin!

Peki bunun nesi tartisilir? demişsin

senin kitabın açık açık kafirleri öldürün diyor hırsızın eli kesilsin kadınlar örtünsün

kurban kesin (memleket açıkhava mezbaasına dönüyor)

akraba evliliği yapın diyor kadın zina yaptığında evlerine hasedin diyor kadını dövün diyor ben sana soruyorum nesi tartışılmaz?kitabınız dayatmacı ve bu kitapta alınan kararlar sosyal yaşama uygulansın diyor.

ben deist ve ya agnostiklere diyeceğimbir şey yok onların dayatmaları yok

Bildigim kadariyla ateist tanrinin varligini kabul etmeyendir.

Iyi güzel hosda, niye peki dinlerle bu kadar ugrasir? Neyi kantilamaya calisir, inanmadigi icin kendine gerekce mi arar?yukarıda ki sebeblerden dolayıKuran i, tevrat, incili didik didik edip, ordan burdan isine gelen sureleri, ayetleri bulup kafasina göre yorumlamasi niye?

kuranın çelişkili olduğunu ağzınla söylüyorsun pardon parmaklarınla yazıyorsun sana göre işine gelen ayetlerde var bana göre işine gelen ayetlerde var bunun adı çelişkidir

Ateist olmak inanan insana saygiszilik yapma hakkini mi verir?

Ateist aile fertine veya cok sevdigi birine küfür, hakaret edilince bu durumdan hosnut mu olur?Yani güzel bisey oldugunu düsndügü icin mi, baskalarinin sevdigi seylere saldirir?cevabı aynı olacak sorular sorma yine yukarıda ki sebeblerden dolayı

Ve inancli insanlar niye tartisir, bunuda anlamam.

Hic kimse kimseye bisey ispatlamak zorunda diil!

Sen kendinden ve inancindan eminsen birak konussunlar...

Niye inancini savunmaya calisirken kendini kaybediyorsun?

Hakaret de etseler, küfür de etseler, saldirslarda, görmüyomusunuz kendi acizliklerinden, kendi arayislarindan, kendi mutsuzluklarindan...

akillari sira bilgiyle korkularini yenebileceklerini düsünüyorlar, birakin düsünsünler, kim ne kaybeder?

Türkiye de ateist olmak sanki bi nevi moda akimi, anarsistlik belirtisi, farklilik yaratmak, kendini düzenden soyutlama cabasi.... Kendini bulamamis bir insan, kendini farkli göstermeye calisir!

BAK ARKADAŞ BÜTÜN SORULARININ CEVABI AYNIYUKARIDA Kİ SEBEBLER

TANRININ VARLIĞINA İNANIPTA DİNLERİ KABUL ETMEYEN DEİSTLERİN TOPLUMA NE DAYATMASI OLABİLİR VE YA TANRI VARDIR VEYA YOKTUR ONU BİZ BİLEMEYİZ DİYEN AGNOSTİKLERİN NE DAYATMASI OLABİLİR HER İKİSİDE DEVLETİN SOSYAL HUKUNU KABUL GÖRÜR,KABUL GÖRMÜŞ GENEL AHLAK KURALLARINI KABUL EDER,KIRMIZI IŞIKTA DURUR YEŞİL IŞIKTA GEÇER FALAN FİLAN DOĞRU SÖYLÜYORSUN ATEİSTİM DİYEREK BEN FARKLIYIM ENTELİM DİYEREK O AYAKLARDAN KARI DÜZENLERDE VAR AMA UNUTMA Kİ SİZ İNANÇLILARIN ARASINDA 9 YAŞINDA 12 YAŞINDA KARI DÜZENLERDE VAR EN GÜZEL ÖRNEK SEVGİLİ PEYGANBERİNİZ MUHAMMET

Ateist arkadaslarimla yaptigim fikir alis verislerinde hic böyle seviyesiz ve saygisiz tavirlara sahit olmadim. Cünkü onlar kendi yasam ve düsünce tarzlarindan farkli olan görüslere de saygililar.

Ne büyük sansi ki liberal bi sehirde liberal bi egitim sisteminde yetismisim.

ne bas kaldirmaya ihtiyac duydugum bir düzen , ne de kendimi savunmam, aciklamam gereken bi topluluk var.

BU ÜLKEDE KÖRLER OKULU KAPANDI,NİCE EĞİTİM VEREN OKULLAR KAPANDI

AMA BİR TANE CAMİİ ASLA YIKILMADI DİYANETE 1 KATRİLYON BÜTÇE AYRILIYOR ORUÇ TUTMAYAN İNSANLAR ÖLDÜRÜLDÜ TURAN DURSU,AHMET TANER KIŞLALILAR UĞUR MUMCULAR,SİVAS KATLİAMLARI SAY SAY BİTMEZ

KİM SEVİYESİZ ?KİM SAYGISIZ?

SENİN YAZDIĞINI BENİM YAZMAM LAZIM

Burdaki tartismalar saglikli bir fikir alis verisini asip, kimin fikri daha baskin cikar mücadelesine dönüsüyor.

Ve buda bence bosa kürek sallamaktir!

Her tartismanin neticesi sifir!

SIFIR DEĞİL SİZ SIFIRSINIZ FORUMLARA BAKSANIZA CANUĞURLA BEN YANLIZ KALDIK

Birbirinizi yiyeceginize, birbirinizi anlamya dinlemeye veya en azindan saygi göstermeye calissaniz, belki her iki tarafinda kazanacagi seyler olacaktir.

Git gide daha da globallesen dünyada, Avrupanin kücük bi köy haline dönüsürken, insanlar nasil farkli kültürlerle, dinlerle kaynasiriz diye kafa yorarken, benim güzel yurdum insani hala ve yillardan beri oldugu gibi, birbirini yemeye devam ediyor

SİZLER BİRBİRİNİZİ YİYORSUNUZ SUNNİLER - ALEVİLER

HIRİSTİYANLAR- YAHUDİLER,KATOLİKLER-PROTESTANLAR,

MÜSLÜMANLAR-YAHUDİLER GİBİ

YAHUDİLERDEN HİRİSTİYANLARDAN DOST EDİNMEYİN KAFİRLERİ ÖLDÜRÜN DİYEN BİR ANLAYIŞ NASIL KAYNAŞACAK

İNANÇLARINIZI TOPLUMSAL HAYATA DAYATTIĞINIZ SÜRECE HİÇBİR ZAMAN KAYNAŞAMAZSINIZ

Kolay gelsin, saygilar!

SANA HİÇ KOLAY GELMEYECEK GİBİ

BURADA ANLAŞTIK SAYGILAR

Gönderi tarihi:

bi si daha var konuyu kapatmadan dile getirmek istedigim...

canugur´u niye karistirdin isin icine?

sirtini sivaslayan, sana destek olan biri olmadan bi bayanla muhattap olamiomusun?grup psikolojisimi yoksa, hani sürü halinde insan kendini daha güclü zannedermis ya..

ben sahsi fikirlerimi beyan ettim, niye beni bir sürü insanin sözcüsü ilan ettin, anlayamadim valla....

bak ben kimsenin adini vermiorum, grup baskani da diilim, temsilcilikte yapmiorum...

Sevgili Forumarkadasim Canugur a saygim sonsuz, sen kendi adina konus!

Gönderi tarihi:
SANA HİÇ KOLAY GELMEYECEK GİBİ

BURADA ANLAŞTIK SAYGILAR

9771[/snapback]

olmuyo olmuyo olmuyo spartacüs,yine bisey anlamamissin...

üzgünüm ama sinifta kaldin...

daha coooook calisman lazim cok....

kapanan okullardan Allah´i mi sorumlu tutuyosun???

yasin kac ???

asil önemli soru bu galiba ;)

Gönderi tarihi:

ÇOK GÜZEL BİR FORUM AÇTIN ÇATIR ÇATIRDA BÜTÜN FORUMDA Kİ DEDİKLERİNİ ERİTTİM CEVAP VEREMEYİNCE MAHALLE AĞZINA DÖNÜYORSUN BİLİMSEL CEVAPLAR VER MANTIKLI CEVAPLAR VER DE SENİN YAPTIĞINI MAHALLE KARILARI KENDİ ARASINDA YAPSIN

CANUĞURU SIRTINI SIVAZLADIĞIM YOK AYNI GÖRÜŞTEYİZ MONİTÖR EKRANINA BAKIP FORUMLARA EN SON CEVAP VERENLER BİZİM YAZILARIMIZ

Gönderi tarihi:

bugün yine caylari demli demli ictin, hele bi su foruma girim Allah atip tutim belki keyfim yerine gelir dedin galiba...

hadi kolay gelsin sana o zaman, ama bugün ki hedefin ben olmicam...

yazimin ilk satirlarinda da belirttigim gibi: BEN INANCIMI TARTISMAM ve sende SORGULAYAMAZSIN!

bi bardak soguk su getirim mi abi ;)

Gönderi tarihi:
ALLAH İLE İLGİSİ VAR TABİİ AYNI YIL OKUL AÇILIYOR AYNI YIL CAMİİ YAPILIYOR

KAFANIZ DA YARATTIĞINIZ TANRI SİZE BUNU YAPTIRIYOR

9777[/snapback]

Mahalle agzi ne pardon???

ve bana sizler diye hitap etmemeni rica etmistim....

saygisi olan bi insan en azindan bu ricami yerine getirirdi...

Gönderi tarihi:
O ZAMAN NİYE BU FORUMDASIN HAVADAN SUDAN KONUŞMALAR BÖLÜMÜNE GEÇ BU FORUMDA İŞİN NE?

9779[/snapback]

bunu ciddi ciddi sormuyosun herhalde :unsure:

abi sen benim yazimi hic okumamissin ki, bi de kalktin onca cevap verdin bos yere....

senin pesinde oldugun sey bilimsel aciklama ise, benim inancimin bilimsel aciklamasi yok, mutlu oldun mu, boyun göge erdi mi? bugünlük egon tatmin oldu mu?

tartismayalim lütfen, bos yere uzadi bu konu, lütfen anlamdagin konulara baliklama dalma...

kendimi su an Don Quichote un degirmenlere karsi verdigi mücadelede gibi hissediorum....

Saygilar!

Gönderi tarihi:

:))

çaktırmadan sırıtıp deneyimli olmaya bir mesaj bırakıcam 50 vede deneyimlilik iletim bamabaşka olucak bekleyin abiler ablalar bu arada kolay gelsin :P

Gönderi tarihi:
değirmenler ben değilim tanrındır sizlerin herbirisi de Don Quichote

9788[/snapback]

hala saygizislik yapiosun, yazik!

Gönderi tarihi:
Spartaküs arkadas, bu tartisma yöntemi ile forumda konusacak insan bulma güclügü cekebilirsin.

Kimse biribirini tanimadigi icin her sey, su yazdiklarimizdan ibarettir.

sevgiler

9794[/snapback]

ooh seref verdiniz, siz demek hep böle kendinizi bi sürü halinde görmeye alisdiginiz icin bana da sürekli cogul olarak hitap edilio.. anladim simdi B)

insanlara algilayabildigi kadar ve algilamaya hazir oldugu kadar bisey anlatilior demek...

ve ayrica su cümleyi anlamadim yaw

Kimse biribirini tanimadigi icin her sey, su yazdiklarimizdan ibarettir. demissin :unsure:

aranizda sifreli mi konusuyorsunuz? ve hatta aranizda niye konusuyosunuz bu da ayri bi konu...

hadi birbirinize destek cikin, insanin inanci olmayinca böyle birbirinin sirtini sivaslamasi gerekio....

kolay gelsin, saygilar!

Gönderi tarihi:

alaturka arkadas, yanlis anlama özelliginiz mi var bilmiyorum.

Ben acikca, yazdim. Özlede de yazabilirdim arkadasa.

Insanlara algilayabilidigi kadar birseyler anlatiliyor demekle kendinizi o kefeye koyuyorsaniz, haklisiniz. Aynen, öyledir.

Kimse biri birini tanimiyor elbet. Her sey yazdiklarimizdan ibarettir. Bu anlamda kisisel sürtüsmelerin hic bir anlami olmadigini söylüyorum.

Onlarca insan girip düsüncelerini ilettigi bir forumda yazilarimizdaki ifadelere dikkat etmemiz gerektigine degindim, hepsi bu kadar.

son konu da aranizda niye konusuyorsunuz demissiniz.

iste en komik olani buydu. :D

neden aramizda konusalim ki? Ilk kez spartaküs arkadasa kücük bir uyari yapmistim. o kadar.

Ayri bir kösde durmak isteyen sizsiniz. Bunu belirttiniz, tesekürler.

Inancli insanlardan bazilari ile son derce uygar tartismalarimiz da devam etmekt.

Alinganliginiz sizi de yalniz birakabilir. :D

sevgiler

Gönderi tarihi:
alaturka arkadas, yanlis anlama özelliginiz mi var bilmiyorum.

Ben acikca, yazdim. Özlede de yazabilirdim arkadasa.

Insanlara algilayabilidigi kadar birseyler anlatiliyor demekle kendinizi o kefeye koyuyorsaniz, haklisiniz. Aynen, öyledir.

Kimse biri birini tanimiyor elbet. Her sey yazdiklarimizdan ibarettir. Bu anlamda kisisel sürtüsmelerin hic bir anlami olmadigini söylüyorum.

Onlarca insan girip düsüncelerini ilettigi bir forumda yazilarimizdaki ifadelere dikkat etmemiz gerektigine degindim, hepsi bu kadar.

son konu da aranizda niye konusuyorsunuz demissiniz.

iste en komik olani buydu. :D

neden aramizda konusalim ki? Ilk kez spartaküs arkadasa kücük bir uyari yapmistim. o kadar.

Ayri  bir kösde durmak isteyen sizsiniz. Bunu belirttiniz, tesekürler.

Inancli insanlardan bazilari ile son derce uygar tartismalarimiz da devam etmekt.

Alinganliginiz sizi de yalniz birakabilir. :D

sevgiler

9797[/snapback]

sevsinler :)

deveye hendek atlatmak sanirim daha kolay ;)

gelir gelmez konuyla alakali hic bi sey yazmamakla kalmayip, hemen sahsi boyuta tasidin olayi, bunu en son senden beklerdim ....

Kolay gelsin.

Karsimdakini adam yerine koyup muahttap oldugum icin üzgünüm.

getirdigin sahsi boyutta sürdürmek istmemiorum konuyu.

istersen monolog halinde devam et... ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.