Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 19 yıl turist İngiltere'de Türk bakkalına bir gün bir 'turist' gelir : ) Londra'da arkadaşlar Türk mahallesine gitmişler. Oradaki Türklerden bazıları tek kelime İngilizce bilmiyor çünkü adamlar manavdan alısveriş yapıyor, manav Türk; ev sahipleri Türk, arkadaşları Türk, esnaf Türk, falan... Neyse, bunlar giriyorlar bir bakkala, kasadaki elemanla hoş bir sohbet... Derken içeriye bir İngiliz giriyor; kasadaki eleman patronuna bağırıyor: "İsmail Abi bakıvercen mi, turist geldi bi dene!" (alıntı) Unutkanlık Hastayı evde unutunca... Bu olay Trabzon Farabi tıp fakültesinde aynen yaşanmış bir olaydır: Acil kapısının önüne kornalar çalarak 2-3 araç geliyor. İçinden insanlar fırlayarak klasik doktorlar nerde sedye getirin seklinde bağrışmalar oluyor. Öndeki arabadan çıkan bir kişi arkadaki arabaya hastayı arabadan çıkarmasını söylüyor. Ve arkadakinin yanıtı “SIZIN ARABADA DeğiLMiYDi???”..... Yani vatandaşlar hastayı Rize de bırakıp diğer arabada olduğunu sanarak Rize'den yani 1 saatlik yoldan son sürat gelmişler... Anlaşmazlık Bir bankanın müşteri hizmetlerini arayan bir müşteri: -Beyfendi ben bankamatikten para çekmek istiyorum ama bir türlü çekemiyorum! - Özür dileriz efendim, teknik nedenlerden dolayı sistemlerimiz şu an OFF dadır. - Peki, teşekkürler. Yarım saat sonra tekrar aynı müşteri bankayı arıyor: - Beyfendi ben şu an OF'dayım ama ben hala para çekemiyorum. birazda fıkra Venus, Herkül ve Don Juan Venus, Herkül ve Don Juan, Olimpos Dağı'nin eteklerinde oturmuş sohbet ediyorlar... Venus, Herkül ve Don Juan, Olimpos Dağı'nin eteklerinde oturmuş sohbet ediyorlar.. Venus diyor ki.. "Ben dunya tarihinin en guzel kadınıyım!.." Ötekiler kıs kıs gülüyor.. Herkül diyor ki.. "Benim kadar güçlü bir erkeği dünya tarihi yazmadı.." Ötekiler kıs kıs gülüyor.. Don Juan diyor ki.. "Insanlik tarihi çapkın diye beni yazar. Benim kadar çok kadınla yatan erkek yok!.." Ötekiler kıs kıs gülüyor.. Bakmışlar kimse kimseye inanmıyor.. "Gidelim" demişler, "Tanrılar Tanrısı Zeus'a soralım. O herşeyi bilir." Zeus'un Olimpos'un tepesindeki sarayına önce Venüs girmiş.. Az sonra çıkmış.. "Yüce Zeus onayladı. En güzel benim.." Herkül girmiş Zeus'un katına.. Az sonra gururla çıkmış.. "Yüce Zeus onayladı.. En güçlü benim.." Don Juan girmiş içeri ve az sonra berbat bir suratla fırlamış dışarı.. "Kim ulan bu Mehmet Ali Erbil?.." Meraklı Fazla merak zarar getirir... Adam süper dedikoducu ve meraklı... marketi var.. bir gün dükkanının karşısına bir Çin'li lokanta açar. Bizimki çatlar meraktan... Bu Çin'li ne pişiriyor diye.. Aniden Çin'li bunun dükkana gelir ve: - 3 kutu köpek maması istiyorum der. Bizimki şoyle düşünür içinden (yaaaa demek bu köpek maması yediriyor millete) -veremem der.. - Neden? - Köpeklerinizi görmem lazım.. Çin'li ok der ve gidip köpekleri getirir mamalari alır.. 1 hafta sonra Çin'li tekrar gelir... 4 kutu kedi maması der.... Bizimki yine (hummm bak köpek maması tutmadı şimdi de kedi ha) veremem der Çin'li sorar: - Neden? - Kedileri görmem lazım Çin'li sabırlı... Gider getirir kedileri alır mamaları yine 1 hafta sonra Çin'li gelir elinde 1 paket.. Bizimki sorar: - Bu ne? - Aç bak Adam açar bir de ne görsün kutunun içinde b.. var. - bu neeeeee? Çin'li: - Şimdi de 5 paket tuvalet kağıdı lütfen. Cin Kapı vurulur ve bir erkek kapıyı açar: "İyi günler az önce caminiz kırıldı ve bunu yapan benim çocuğum lütfen özrümü kabul edin ne kadar masrafı varsa ödemek istiyorum" der. Adam: "Hiç sorun değil çocuğunuz cam kırdı ve içeri giren top değerli bir vazoya çarptı ve o da kırıldı." Kadın daha fazla üzülür ve içeri girdiğinde gerçekten bir vazoyu kırılmış görür. "Çok üzgünüm bunun da masrafını ödemek istiyorum" der. Adam: Hiç önemli değil aslında çok büyük bir iyilik yaptınız bana" der. Kadın merakla: "Ama caminiz ve değerli bir vazonuz kırıldı nasıl olur" der. Adam: "Hanfendi ben bir cinim ve 100 bin yıldır o vazoda hapis kalmıştım. Çocuğunuz sayesinde özgürlüğüme kavuştum dileyin benden ne dilerseniz" der. Kadın sevinçle:"Ayy ne desem güzel bir malikane istiyorum hem de Paris'te." Adam bir kısa telefon konuşması yapar ve:"Tamam hanfendi isteğiniz oldu, dilediğiniz zaman gidebilirsiniz yeni evinize" der. ve "Ya ikinci dileğiniz?" diye sorar... "Çok lüks kıyafetler istiyorum" Adam kısa bir telefon konuşması yapar ve:"Armani, versace ve dkny'de kıyafetleriniz hazır alabilirsiniz" der. ve üçüncü isteği sorar. Kadın:"En değerli mücevherleri istiyorum" der. Adam bir telefon konuşması sonrası:"Ok, bvulgari ve tiffany'den dilediğiniz mücevherleri alabilirsiniz " der. Kadın havalara uçmuştur ve adam: "Yalnız bende birşey rica etsem sakıncası olur mu?" diye sorar. Kadın merakla: "Nedir?" Adam:Biliyorsunuz 100 bin yıldır bu vazodayım. Kaç zamandır bir kadın yüzü görmedim acaba bir gece benimler olur musunuz?" diye sorar. Kadın biraz düşündükten sonra "Neden olmasın?" der ve sabaha kadar birlikte olurlar. Sabah uyandıklarında adam:"Güzel hanfendi acaba kaç yasında?" diye sorar Kadın:"32" der. Adam da: "VAY BE BU YAŞTA HALA CİNLERE İNANIYOR MUSUNUZ?" DEEEEEEER...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.