Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cumhuriyet'in kurtarıcısı..


gaffar

Önerilen İletiler

Serdar Turgut yazdi;

 

"..Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet rejimi fena halde tıkanmıştı.

Düzen inançlı insanlara nasıl yaklaşması gerektiğini bilemiyordu ve bilemediği için de inançlı insanları düşman olarak görebiliyordu.

 

Cumhuriyet rejiminin

laikliği yeniden tanımlamasına ve inançlı insanlarla uyumlu yaşamaya başlamasına ihtiyacı vardı.

 

eğer Türkiye bunu kendi içinde başarabilirse dünyada lider ülke olabilirdi.

 

Türkiye'nin çok ihtiyacı olduğu bu dönüşüm yapılmadığı takdirde artık tıkanmış olan cumhuriyet rejimi kesin çökecekti.

 

Bir "Türk baharı" da yaşanabilirdi.

 

Rejimin savunucusu olduklarını sanan

bazı Ergenekon zihniyetliler ve CHP bu sistemin artık kendilerini de sürükleyerek çökmekte olduğunu göremiyorlardı.

 

Tehlikenin farkında değildiler.

 

Sistemin kendisini inançlı insanlara acilen açmak ihtiyacı vardı ama

buna rağmen sistem hâlâ daha inançlı insanları düşman olarak görüp başı örtülü kadınlarla mücadele ediyordu.

 

Sistemi koruduğunu sananlar yüzünden sistemin çöküşü hızlanıyordu.

 

Sistem bir anlamda intihar etmekteydi.

 

Eğer

AKP iktidara gelmeseydi Türkiye'de büyük bir çöküş yaşanacaktı.

 

Düşmanları tarafından cumhuriyet düşmanı olarak damgalanan AKP aslında cumhuriyetin tek kurtarıcısıydı çünkü

AKP sayesinde sistem kesin çöküşten kurtulmuş yeniden hayatiyet kazanmıştı.

 

Sistemi

inançlı insanlarla barıştıran AKP büyük bir devrim gerçekleştirmişti.

 

Laikliğin de yeniden tanımlanması gerekiyordu.

 

Aslında

o tanımın cumhuriyetin ilk yıllarında yapılması lazımdı ama bu başarılamadı.

 

İnsanların

inançlarını nasıl yaşayacaklarını emreden laik sistemden çıkılıp bireyin inancı ile devlet işini kesin ayıran ve her inancın yaşanış biçimini serbest bırakan ve her türlü ibadeti koruyup kollayan laik devlet anlayışına geçilecekti.

 

Bu

Atatürk'ün kurduğu ve artık tıkanmış olan sistemin de restore edilmesi anlamına geliyordu.

 

Bütün bunları

başaran ve kendi sistemini düzelten bir Türkiye, dünyada lider ülke olabilirdi.

 

Çünkü

bütün dünya bu dönüşümü başaracak bir ülkeyi model olarak beklemekteydi.

 

Eğer

sıkılmadan yazımı bu aşamaya kadar okuduysanız bütün bunların benim geçmiş yazılarımdan bazı alıntılar olduğunu sanabilirdiniz.Haklı da olurdunuz çünkü ben gerçekten yıllardır böyle şeyler yazıp duruyorum.

 

Ama

bunlar sadece AKP'nin yapmayı başardığı şeylerin kısmi bir dökümünden ibaret.

 

Erdoğan'ın

laiklik tanımını yaptığı konuşmayı dinlerken bana yıllardır aldığım tavırlar nedeniyle küfreden beni damgalamaya çalışan beni cumhuriyet düşmanı olarak nitelendiren gerçek cumhuriyet düşmanı hasta ruhlar aklıma geldi.

 

Acaba

onlar şimdi bu konuşmayı dinlerken kendileri ve boşa harcadıkları hayatları hakkında ne düşünüyorlardır diye sordum kendi kendime.

 

Ben

Başbakan sayesinde kendimi çok iyi hissediyorum ve almış olduğum teorik tavırlar da doğrulandı, alnım temiz, kalbim rahat.

 

Bu

yüzden AKP'nin cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamaya en çok yakışan parti olduğunu ve dünyanın liderliğine soyunan bir Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmenin de en çok onlara yakıştığını da söylemeliyim.."

 

 

E dogruya dogru..smile.gif)

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Laiklik iyi tanımlanamamış, yeniden tanımlanması gerekiyordu iddiasına çok güldüm!

 

Fabrikatör baba kızını fakir delikanlıya vermiyordu! Nayırdı, nolamazdı kadar komik bir iddia bu!

 

Laikliğin bütün dünyadaki global tanımı, "devletin dini temelde yapılandırılmayışı"dır. Birileri bunu herkes anlasın diye farklı tanımlara dağıtabilir, yok işte her dine eşit yaklaşmak, yok dinle devlet işlerini ayırmak, yok Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek, vs... Ama temel tanım budur: Devlet din temelli yapılandırılmaz. Bilim temelli, bilimsel veriler ışığında yapılandırılır.

 

Neden, din dogmatiktir, akla dayanmaz. Bu nedenle, bu kadar basit, bunda anlaşılmayacak, seri dar dragutların bile aklının basmayacağı bir karışık durum yok yani... :D

 

Ha, radikal dinciliğin ruhuna el fatiha, onu ben hep söylüyorum da, bunun AKP ile bir ilgisi yok. Bu ABD nin ılımlı, kendine hizmet eden İslam projesinin bir sonucu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız her gelişmenin bir nedeni vardır. Nedensiz, apansız bir gelişme ortaya çıkıvermez. AKP iktidarının da tabii ki nedenleri var ve sonuçları olacak.

 

Radikal dincilik bir anda "günahı boynuna işte ben öldüm" diye yatıp ölecek değildi. Böyle önce ılımlılaşacak, yumuşayacak, siyasete fena halde, pespayece alet edilip onuru, şerefi bir iki paralık olacak, pazar işportasında yer tezgahında iki kuruşa satılacak ki ondan sonra sonuna doğru sürüklenecek.

 

Bu gidişata destek veren bu yazar çizerlerin ben önceki zihin yapılarını çok iyi bilirim. Sırf bu nedenle ellerini oğuşturuyorlar. "Allahın seçtiği kutsanmış millet" şeklinde özetlenebilecek çok yoz ve kaba bir dogmatik dinci milliyetçi karışımı yobazlıktan yıllardır yaka silkmiş okumuş kesimdir bunlar. Bu geçiş döneminden sonra din yobazlığının işinin biteceğini görüyorlar.

 

Yani belki de dogmatizmin sonu böyle aşama aşama gelecektir, bilemem. Her işte bir hayır vardır...

 

Atatürk ölmez, o donmuş kalıplar bırakmamış, yol gösterici olarak bilimi işaret etmiş ve hedef olarak çağdaş uygarlığı göstermiştir.

 

Benim seri dar, çanı dar filan falan kişileri beğenmeyişim, aşırı yağcı bir tutum benimsemeleri ve gerçekleri söylememeleri yüzünden.

 

Günün moda trendi bir tutum çıkıyor ortaya, yurraaa millet karnaval gibi o tutum içine giriyor. Atatürk'e laf etmek mi moda, yurraaa... İktidara yağ yakmak mı moda, yağın litresi üç kuruş! Boy boy bardaklar gibi dizil, koro halinde moda trende övgüler düz!

 

Aydın olmak böyle bir şey değildir. Aydın, eleştirileriyle yol gösterir, doğruları ve yanlışları söyler. Övgü düzmek, yağ yakmak aydına yakışmaz.

 

Bir de işte dünya geçimliği derdi. Koroya katılanlara iyi para veriyorlar. Katılmayanları patrona kulağından tutturup kapının önüne koyduruyorlar, hatta içeri attırıyorlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

88 yildir,ne kadar art niyetli siyasetci,yazar,aydin ,sanatci, gecinen varsa cumhuriyeti yikmanin planlarini yaptilar.Bir kismi dini kullandi,bir kismi komünizmi denedi,bir kismi dünkü isgal gücleriyle isbirligi yaparak sansini denedi.Ne yaptilarsa bu cumhuriyet ayakta kaldi,hasar gördü,horlandi,hakaretlere iftiralara ugradi ama yikilmadi yikamadilar,cünkü kökleri derine inmisti.

 

Anitkabre gidip celenk koymak Atatürkcü olmak cumhuriyetci olmak degildir.Oraya giden siyasetcilerin cogunlugu takiyye yapmak zorunda kaliyor cünkü onlar Atatürk'ü asla sevemezler.Milli Bayramlara gidip "yüregimiz kan agliyor ama mecburen geliyoruz"diyen belediye baskanlarindan tutunda "Atatürk'ü anmak icin sap gibi ayakta durmaya gerek yok "diyenlere kadar hazimsizliklarini dile getirenlerin yasadigi bu topraklar eger ayaklanabilseydiler bunlari iclerine alir gömer ve bir daha günisigina cikarmazdi.

 

Tarih yazmak kolay degildir.Dünya üzerinde hicbir millet yok ki bizim kadar kolay tarih yazsin.Tarihle oynamak cok tehlikeli bir seydir.Ama biz herseye ragmen tarihleri kendimize göre yazarak gercek tarihi yok saymakta dünya rekorunu elimizde tutmaktayiz.Atatürk'ü kötülemek isteyen cevreler onu kötüleyen tarihler yazarlar hep.Dini bilmeden din uzmani kesilen cok insan vardir ülkemizde.Belgeleri carpitarak icinden bazi sözcükleri cimbizlayip ondan cümleler olusturarak tarihi gercekleri oldugundan farkli göstermeye calisanlar muhakkak ki birilerinin hizmetindedirler.

 

Görevleri cumhuriyeti korumak olan siyasi iktidarlarin basiretsizlikleri cumhuriyet kuruldugundan bugüne kadar ilk defa cumhuriyet törenlerini iptal ettirmistir.Bagimsizligimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramlarini iptal ederek cumhuriyete inananlar ve kuranlarla hesaplastiklarini sananlarin yanildiklari nokta cumhuriyet sevgisinin asla yok edilemeyecegidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.