Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Buyrun burdan yakın.

Atatürk ilkeleri müfredattan kaldırıldı.

Milli Eğitim ‘sivilleşti’

Milli Eğitim Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden yapılandırıldı

32 birim 17’ye indirildi, bakanlık tüm yöneticileri görevden aldı. Bakanlığın “Atatürk milliyetçiliğine bağlı vatandaş yetiştirme ve “Milli Güvenlik Siyaseti’ne bağlı olma” kuralı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve geldikten 3 ay sonra bakanlığa neşteri vurdu. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK ile, “Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılarak, bakanlık merkez teşiklatlanması yeniden yapılandırıldı. Yapılan değişiklik ile bakanlığın görevleri arasından “Atatürk Milliyetçiliği’ne, laik sosyal hukuk devletine bağlı vatandaş yetiştirme” çıkartılırken, Bakan’ın görevleri arasında yer alan “milli güvenlik siyasetine” bağlı olma şartı da yeni KHK’da yer almadı. Yapılan düzenlemede dikkat çeken diğer unsurlar özetle şöyle:

BİRİM SAYISI: Halen 32 olan hizmet birimi sayısı, fonksiyon açısından birbirine yakın birimlerin birleştirilmesi yoluyla 17’ye düşürüldü. Müsteşar Yardımcısı sayısı 7’den 5’e indirildi. Bakan Dinçer düzenlemenin gerekçesini anlatırken, ‘Uruguay’ın ardından en merkeziyetçi yapıdaydık’ dedi.

TALİM TERBİYE: Talim ve Terbiye Kurulu da gözden geçirildi ve yapısı ile üye sayısı değiştirildi. 15 olan üye sayısı 10’a düşürülen kurula hizmet süresi şartı olmadan öğretim üyeleri ve kamu görevlileri atanabilecek.

DENETMEN: Müfettişlik kadroları ‘denetmenliğe’ dönüştürüldü. Denetçiler her türlü gizli belgeye ulaşabilecek.

BAKANLIĞA 450 UZMAN: Milli Eğitim Bakanlığı da kariyer uzmanlığı sistemine geçiyor. Bu amaçla 4 yıllık fen-edebiyat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri ile hizmet birimlerinin görev alanına giren ve yönetmelikle belirlenen yükseköğretim kurumlarından bakanlığa 450 uzman yardımcısı alınacak.

Bakan Dinçer yapılan düzenlemeyle ilgili ayrı ayrı biraraya geldiği gazetecilerin Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirlerine KHK’nın detaylarını anlattı, soruları yanıtladı. Dinçer özetle şu bilgileri verdi:

“DİN ÖĞRETİMİ: (Mesleki eğitim toplandı, neden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü eklenmedi? sorusu üzerine) Mevcut yapıyı değiştirmedik. İdeolojik hassasiyetlere, tartışmalara neden olmak istemedim. O birime dokunmadım.

SÖZLEŞME: Bakanlık üst düzey yöneticileri ile uzmanlar için kadro karşılığı sözleşme öngörülmüştür. Yöneticilerin atanmasında sadece hizmet süresi değil, aynı zamanda performans ve yeterlilikleri esas alan bir ilke getirilmiştir. Kadro karşılığı sözleşmede süre yoktur. Başbakanlık’ta da bu uygulama yer almaktadır.

GÖREVDEN ALMA: KHK ile Bakanlık merkez teşkilatındaki yöneticiler ile taşra teşkilatında İl Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri sona erdi. Tüm genel müdür yardımcıları, şube müdürleri de Bakanlık Müşaviri olarak atandı. Yeni birimlerde daha önceki yöneticiler ile devam edeceğiz. Bir kısmını değiştireceğiz. Çalışmalar sürüyor. Birim sayısı azaltılması nedeniyle görev veremeyeceğimiz arkadaşların her birisini bir özel projenin yöneticisi haline getireceğiz. Bu kişiler şu anda hangi görevi yapıyorsa o statüdeki maaş ve konumunu koruyacak. Aynı statüde aynı maaşla çalışacak ancak ünvanı eskisi gibi olmayacak.

...

Kaynak: Gazetevatan

Gönderi tarihi:

Vatan denilen ve iktidarin borazanligini üstlenen medyadan bir gazetenin verdigi habere bakalim:Milli Egitim Sivillesti.Evet haber aynen böyle,yani Vatan'a göre Milli Egitim askeriymis de simdi sivillesti cünkü Atatürk milliyetciligine bagli ve Milli Güvenlik siyaseti'ne bagli vatandas olmak askeriymis ki gazete bu haberi sivillesmek olarak veriyor.Aslinda gazetenin ismi VATAN bile askeridir onunda sivillesmnesi ve adinin da SATAN olmasi gerekirdi.Cünkü Atatürkcü ve Milli Güvenlik Siyasetine bagli olmak askeri bir durum oldugundan bunun ortadan kaldirilmasi ve herkesin Erdoganlastirilmasi yani sivil olunmasi gerekmektedir.

Ömer Dincer,dün Atatürk ve Laiklige karsiydi bugün Milli Egitim Bakani oldu.Cankaya'da ki noter;dün Ne mutlu Türk'üm demeyi ilkellik olarak yorumluyordu Allah onu Cankaya'ya Erdogan icin noter tayin etti.Ben Istanbul'un imamiyim,Laiklik halk isterse kalkar,Islam seriatini uygulayacagiz diyen adamda bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin basbakanidir yani Türkiye son 9 yilda tam anlamiyla sivillesti.Yakinda ANITKABRE yapilan ziyaretler protokolden cikarilip onun yerine,bir tarikat seyhinin mezarina gidilirse kimse sasmasin.Bu millet böyle istiyor istedigi icin gikini bile cikarmiyor,Erdogan bir yana Türkiye aman sende...

saygilarla

Gönderi tarihi:

Illaki Ataturk milliyetciligine bagli vatandas olmak okul siralarindan gececek diye bir kaide yoktur, vatandas eger bilincli ise bunun egitimini okulda almasinada gerek yok ki bu sadece cigirtkanliktan baska birsey degildir. Soyle soyleyim Ataturkun miras biraktigi emanetlere nekadar sahip cikiyor nekadar koruyorsunuz, mesela bir ara Ataturkun yatinda fuhus rezaleti gundeme gelmisti, yine gecenlerde Erzurum kongresini yaptig bina haraberler icinde, Ataturk Orman ciftligi deseniz ayni, birakin onu daha dogru duzgun Turkce konusup yazamazken.. Ataturk milliyeciliginden bahsediyorsunuz once emanete ihanet etmemeyi ogrenin derim..

Not: Sayin politika Anitkabre degil Anitkabir'e dogrusu bunuda duzeltmeden gecemiyecegim..

Gönderi tarihi:

AB'nin talimatlari dogrultusunda görev yapmayi namus borcu bilen AKP yönetimi,bu borcunu yerine getirmektedir.

AB'nin kaldirin su Atatürk'ün resimlerini dayatmasinin adim sesleri yavas yavas duyulmaya baslandi.Atatürk rahatsizligi sadece bizim din taraftarları ve dünkü devrimci ayaklarinda gezen bugünkü liboslarda degil tüm Avrupa'da yani dünkü isgal ittifakinda vardir.Dünkü isgalcilerle bugünkü yönetimin ve ona bagli olanların ayni amaca hizmet etmeleri dogaldir.Cünü onlara Atatürk'tü tokadi vuran,simdi ise intikam almak icin ellerine yeteri kadar firsat gecmistir.

Atatürk milliyetciligi bu ülkenin mayasidir,birlestiricisidir fakat bu ülkenin mayasinin bozulmasi birlik ve bütünlügünün dagilmasi icin ABD destekli AKP iktidari elinden geleni yapmaktadir.AKP'nin ABD tarafindan desteklendigi belgelerle sabittir.Daha dogrusu AKP,ABD/AB ser güclerinin cikarlarini korumak sartiyla iktidara getirilmistir.AKP'nin ve AKp yanlıllarının Atatürk'le ugrasmalarinin nedeni budur.Cünkü Atatürk bu ser güclerine karsi bir semboldür.Bu sembolün yikilmasi gerekir.

Bu Atatürk Milliyetcilgine bagli vatandas yetistirme kuralinin kaldirilmasini AKP'yi savunmak adina alkislayanlar aslinda ne vatandasligin ne yurttasligin ne oldugundan bihaberdirler cünkü tüm dünya ülkeleri vatandaslarini milli duygu ve sembollere bagli olarak yetistirirler.Türkiye'de Atatürk milliyetciligine bagli vatands yetistirme kuralinin kaldirilmasini kendilerince dogru bulanlar aslinda bu ülkedeki birlik ve bütünlügüde karsidirlar.Onlarin elindeki tek argüman Atatürk'ü kurallarla degil icten gelerek sevin demekten öteye gecmiyor.O zaman bende diyorum ki;Müslümanligi nasil olsa bilenlerin orani cok az olduguna göre o zaman Kurani ve Imam Hatipleri kaldiralim ve bunlari icten sevelim.Kuran Islamin sembolüdür.Yol haritasidir.Imam Hatipte Kurana göre vatandas yetistirmeye yarar.Eger bu ülke müslüman bir ülkeyse Kuranda olacaktir Imam Hatipte.Eger bu ülke Atatürk'ün yolunda gidecekse vatandaslarininda Atatürkcü yetismesi sarttir.

ANITKABRIN ilerki dönemlerde protokolden cikarilacagi gercegi hala mevcuttur.Cünkü ABD/AB talimatlari adim adim yerine getirilmektedir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.