Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

EMPERYALİZMİN MASKESİ KÜRESELLEŞME

 

 

Gelişen kapitalizm liberal dönemini tüketerek küreselleşmeye nam-ı diyar Emperyalizme dönüşmüştür.Bu sistem üç beş şirket sahibinin dışında geri kalan tüm insanlığı köle konumuna getiren insanlık dışı bir sistemdir.

 

Kapitalizmin merkantilist döneminde toplanan zenginlikler başta İngiltere olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinde burjuva sınıfının oluşmasını sağlamıştır.Adam Smith’le beraber gelen “bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinler” fikri yani liberalizmin sağladı serbest rekabet ortamında gün geçtikçe gelişen şirketler bu yeni sistemin birbirini ivmelendiren iki unsuru olan hammadde ve pazar ihtiyacı için dış kaynaklara yönelmeye başlamıştır.Bu dönem içerisinde güçlenen şirketler, sistemin değişmez ilkesi olan daha fazla pazar ve hammadde isteği karşısında sınırlı bir dünya olması gerçeğiyle liberalizmin kendi içindeki çırpınışları olarak, sermayelerinin gücü nispetinde diğer şirketleri yutmaya başlamışlardır.Sadece ABD’de 1920 yılında 1200 şirket evliliği (tekelleşmesi) gerçekleşmiştir. Zaman içerisinde en güçlülerin ayakta kaldığı tekel imparatorlukları kurulmuştur.

 

Günümüzde batılı devletlerin üçüncü dünya ülkeleri olarak nitelendirdikleri devletler onlar için hammadde ve pazardan başka bir şey değildir.Batılı devletler bu ülkelerin durumunun ve kendilerinin bu ülkelerin halklarına uyguladıkları sömürü ve soykırımın bir gereklilik olduğunu savunma gafletini gösterebilmektedirler.

 

Bir diğer yönü ise çalışanların ücretlerini bile bir gider olarak görmeleri ve en yüksek kârı sağlayabilmek için işçilerin ücretlerini açlık sınırının altına çekebilmeleridir. Bu tutumlarını uygarlık sıfatıyla nitelendiren bu devletler, gerçekte ortaçağa dönüş yolunda ilerlemektedirler.

 

Bununla da yetinmeyip iş gücünün daha ucuz olduğu ülkelere giderek kârlarını daha da arttırmayı hedeflemişlerdir. Günümüzde küreselleşme ideologlarının kitaplarında sürekli olarak yineledikleri ulus-devlet yapısının ve temsili demokrasinin evrimini tamamladıkları ve teknolojinin sağladığı imkanlarla insanlık için dünyanın ve ülkelerin küçüldüğü gibi görüşlerin temelinde bu anlayış yatmaktadır. Büyük, güçlü ve bilinçli bir ülke içerisinde çıkarları doğrultusunda rahat hareket edemeyecek olan şirketler bu tür düşünceleri ileri sürerek uygulamalarını haklı göstermeye çalışmaktadırlar.Bu politikalarında başarıya ulaşmakta olduklarını söylemek zorundayız. 1990-2000 yılları arasındaki on yıllık dönemde 25 yeni ülke ortaya çıkmıştır.

 

Yurdumuzda da bunun örneklerini görmemiz mümkündür. Farklı etnik gurupları sözde milliyetçilik duygusuyla ayaklanmaya gizliden gizliye davet eden, farklı mezhepleri devletin resmi din kurumunun temsil etmediği yönünde kışkırtan dış kaynaklar bu programlı hareket çerçevesinde vatanımızı bölmeyi ,diledikleri gibi at koşturabilecekleri federatif devletler haline getirmeyi amaçlamaktadırlar.

 

Bizlere düşen görev Atatürk’ün bu vatan uğrunda savaşan herkesi Türk Milleti olarak tanımladığı sözü çevresinde sıkıca kenetlenmek ve bu, insanlığın kanseri oluşumlara izin vermemektir.

 

Saygılarımla, Ya Sev Ya Sevr

  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

evet düşünülmesı gerken konulardan biridir bu..dünya maddıyat üzerine dönuyor,idealler,fikirler üzerine değil o kadar..

 

bakıyorsunuz ideailizm dıye benımsediğiniz şeylerın altından bile emperyalızm çıkabılıyorr.. :unsure:

  • 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

evet düşünülmesı gerken konulardan biridir bu..dünya maddıyat üzerine dönuyor,idealler,fikirler üzerine değil o kadar..

 

bakıyorsunuz ideailizm dıye benımsediğiniz şeylerın altından bile emperyalızm çıkabılıyorr.. :unsure:

 

Maddiyat güçtür, ayakta kalmanın ve ideallere ulaşmanın yolu güçten geçer

Maddiyat İdiallere ulaşmak içindir

Ben varım demek bile bir idealdir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.