Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Allah öyle bir Allah,ki..bir kaç yüzyılda yada bir kaç bin yılda konuşuyor..ve susuyor..:)

Sonra hep İNSAN konuşuyor..:)

Bi çelişki var sanki..:)

''BEN'' Allah olacağım hep susacağım..benim ''KUL;um'' hep konuşacak..duman ederim ortalığı.. :D

Fakaaaatttt..bizim dinDAR,lar Allahı susturdukları gibi bu gezegenden,de ÖTE,lediler..bu gezegende Allah yok..ÖTE,de görecek hesabımızı..yada verecek mükafatımızı..VERESİYECİ,bir Allah yaptılar Allahı.. :D bu gezegendeki OYUNDAN çıkardılar OYUN KURUCUYU..oynayıp duruyorlar..kafalarına göre.. :D

Musevisi Hıristiyanı Müslümanı ve diğerleri..Allahı oyundan çıkardılar..fakat top Allahın.. :D :D :D

Gönderi tarihi:

''BEN'' Allah olacağım hep susacağım..benim ''KUL;um'' hep konuşacak..duman ederim ortalığı..

yaratan´a sükür degilsin..:))

ilk ayet,"konusmak yassaak" olurdu..:))

doksan yillik yasak ebedilesirdi..:))

mustafa kemal´i mumla aratirdin valla..:))

slm.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Allah öyle bir Allah,ki..bir kaç yüzyılda yada bir kaç bin yılda konuşuyor..ve susuyor..:)

Sonra hep İNSAN konuşuyor..:)

Bi çelişki var sanki..:)

''BEN'' Allah olacağım hep susacağım..benim ''KUL;um'' hep konuşacak..duman ederim ortalığı.. :D

Fakaaaatttt..bizim dinDAR,lar Allahı susturdukları gibi bu gezegenden,de ÖTE,lediler..bu gezegende Allah yok..ÖTE,de görecek hesabımızı..yada verecek mükafatımızı..VERESİYECİ,bir Allah yaptılar Allahı.. :D bu gezegendeki OYUNDAN çıkardılar OYUN KURUCUYU..oynayıp duruyorlar..kafalarına göre.. :D

Musevisi Hıristiyanı Müslümanı ve diğerleri..Allahı oyundan çıkardılar..fakat top Allahın.. :D :D :D

ŞUARA SURESİ :

4. Biz dilesek, onların üzerine gökten bir mucize indiririz de, ona boyunları eğilip kalır.

5. Kendilerine, o çok esirgeyici Allah'tan hiçbir yeni öğüt gelmez ki, ondan yüz çevirmesinler.

6. Üstelik (ona) "yalandır" derler; fakat alay edip durdukları şeylerin haberleri yakında onlara gelecektir.

Gönderi tarihi:

ŞUARA SURESİ :

4. Biz dilesek, onların üzerine gökten bir mucize indiririz de, ona boyunları eğilip kalır.

5. Kendilerine, o çok esirgeyici Allah'tan hiçbir yeni öğüt gelmez ki, ondan yüz çevirmesinler.

6. Üstelik (ona) "yalandır" derler; fakat alay edip durdukları şeylerin haberleri yakında onlara gelecektir.

Sana AİT,mi bu ayetler..sanamı geldi..yoksa Hz.Muhammedemi..:)

Allah,ı ÖTE,lediniz..neden..Allah ile birlikte yaşamak zorda ondan..''O''nu attınız ÖTE,ye..siz burada bakın keyfinize..:)

''O'' yok nasılsa burada..hesap ÖTE,de.. :D tabii geçebilirseniz BURADAYKEN ÖTE,ye.. :D

Zordur bu konuları anlamak..GALİBA ile olmayacak..kesin ve doğru sonuçlara varmak.. :D

Gönderi tarihi:

Sana AİT,mi bu ayetler..sanamı geldi..yoksa Hz.Muhammedemi..:)

Allah,ı ÖTE,lediniz..neden..Allah ile birlikte yaşamak zorda ondan..''O''nu attınız ÖTE,ye..siz burada bakın keyfinize..:)

''O'' yok nasılsa burada..hesap ÖTE,de.. :D tabii geçebilirseniz BURADAYKEN ÖTE,ye.. :D

Zordur bu konuları anlamak..GALİBA ile olmayacak..kesin ve doğru sonuçlara varmak.. :D

Dayı sen bu galiba olayına fazla taktın. Anladım ki senin amacın bişe kazanmak falan değil makara peşindesin. Onun için sana tekrar cevap vermeyecegim. Ancak eğer senin düşündüğün kadar basit değilse bu konu ötede bi yerde karşılaşırız elbet. O zaman derim ki dayııı , 'ben demiştim'...

Gönderi tarihi:

Dayı sen bu galiba olayına fazla taktın. Anladım ki senin amacın bişe kazanmak falan değil makara peşindesin. Onun için sana tekrar cevap vermeyecegim. Ancak eğer senin düşündüğün kadar basit değilse bu konu ötede bi yerde karşılaşırız elbet. O zaman derim ki dayııı , 'ben demiştim'...

"galiba" kullanıcı adınız olabilir ama;

"galiba" sizin yazılarınızda, kırmızıladığım kelimelerinizde. Zira savlarınız hep ZAN üzerine kurulu. Dayımız bu dünyadan, gerçek olandan bahsediyor. ZAN'nettiğiniz gibi "makara" değil. Sizinkisi ise soyutun soyutu. Yani somuttan üretilen soyut bilgiler değil. Hiç bir somut yönü yok. Sadece safsata.

Gönderi tarihi:

galiba..:)

Biz bu güne kadar kazandıklarımızı yiyoruz..takara makara :D bu gezegendeki sayılı günleri tüketiyoruz.. :D

Düşündüklerim basit değil..bu konu ÖTE,de ben dememişmiydim konusuda değil..bu konu yaşamı kolay ve GÜZEL kılarak MUTLU olma konusu..bak şimdi karşılaştık,yollarımız kesişti..de bildiğini saklama ÖTE,ye.. :D

Bu gezegeni anlamadan ÖTE,ye geçemessiniz..ÖTE,yi kavramanız mümkün değil..:)

Çünki ÖTE birilerinin size dayattığı HAYALLER,ri..beyinlerin ürettiği ilizyonlar..kendimiz üretiriz korkularımızı ÖTE,yle beriyle ilgili.. :D

Kimler geldi kimler geçti bu forum aleminden..kah sevdiler kah gıcık oldular..fakat KÜSMEDİLER..sende küsme dayına..:)

Gönderi tarihi:

Sayın Dayı, Dayı olabilmek aleme Dayı'nın gözüyle bakabilmek, Dayı'nın halleriyle hal olmak için ne yapmak gerek?Yunus'u, Mevlana'yı bilirim ama ne Yunus olabildim ne de Mevlana, bu alemde hiç Yunus olamadım ne de Mevlana!!! Her Ademoğlu kendi gibi biliyor, kendi kadar yaşıyor alemi.Kendim kadar Yunus'um kendim kadar Mevlana'yım.Yunus,Mevlana gelmediysem aleme ne yapayım?..

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Kimse YUNUS olamaz..kimse MEVLANA olamaz..kimse Hacı bayram VELİ olamaz..kimse bir başkası olamaz..:)

Herkes KENDİSİ olacak..ZOR..hemde çok zor..:)

Kendin olmak..kabul kapılarını açıp her şeyi,her kişiyi kabullenebilmek..:)

Gönderi tarihi:

Her insan kendini yaşıyor zaten, bu olağansa, düzen(kader) buysa mana ne?Siz Dayı'sınız ben Fuzuli.Siz Dayı'yı yaşıyorsunuz ben Fuzuli'yi...Geriye söylenecek söz kalmadığı gibi söylenecek olanların, söylenenlerin de hepsi oldu mu şimdi fuzuli!!!

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Fuzuli..:)

Epeydir yoktun ortalıkta..çok kaytarıyorsun forumdan bu ara.. :D

Dostum..bu alemi ''SÖZ''lerimiz yönetir..şekillendirip biçim verir..:)

Söz verdikmi yapmak zorundayız çünki..:)

Söz verdikmi gitmek zorundayız..:)

Söz verdikmi ödeyeceğim borcumu diye ödemek zorundayız.. :D

Bu şekilde söylediğimiz ''SÖZ''e göre yaşamımızı biçimlendiririz..:)

''SÖZ'' Fuzuli!!! olmaz..o Fuzuli!!! dediğin ''LAF''.. :D

Gönderi tarihi:

Başka alemlerdeydim Sayın Dayı, zaruri uzak düştüm bu alemden, kısmet oldu geldim yine, uzak kalmama isteği var artık ne kadar kısmetse.original.gifNecip Fazıl'la başlayayım söze:''Seni tanımam için beni uzağa attın/Alemi benim beni kendin için yarattın.''sözüyle üstadın anladığını, anladığıyla yaşadığını anlamak nasip olsa da yaşamak nasip olmadı.Çok söz duydu bu kulaklarım, aleme çok göz gezdirdi bu gözlerim, gönlüm fırtınalı bir umman, aklım hallaç pamuğu gibi darmadağın.Kendi zindanımda zincire vurulmuşum,kendimi azat edecek bensem de mahkum eden de edilen de yine benim.Verilen akılla, kendi bildiğini yaşayan gönülle temaşa alemindeyim.Hakikat tek ise çokluğun eziyetindeyim budur sitemim.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Ya Merkezdesin ZEVKTE, keyifte..yada merkezden uzakta HASRETTE..:)

Bunlar med cezir..git geller..:)

İniş ve çıkışlar oluşturur hayat grafiğini..dümdüz olsaydı grafik olmazdı o çizgi..:)

Hayata bakış için durduğumuz yeri sıkça değiştirmeliyiz dostum..hayatın bütününü kavrayabilmek için..:)

Dönüşüne sevindim..:)

Gönderi tarihi:

Fuzuli..:)

Biz MUHABET için varız..evrende bizim Muhabetimize yataklık ediyor.. :D

Mutlak doğruyu bi bulabilsem alnından vuracağım.. :D

Maddemiz ve düşüncemiz sürekli değişiyor..başlayan her şey bitiyor..gün başlar biter,ay başlar biter,yıl başlar ve biter..Ömür başlar ve anı gelir BİTER..:)

Bizde başlarız ve biteriz fakat bizim bittiğimiz yerden başkaları başlar..kesintisiz olarak..bedensel olarak ürediğimiz genetiğimizi aktardığımız için ölümsüz addederiz kendimizi..düşüncelerimizide aktarabildikmi bittiğimiz yerden başlayacak olanlara..ölümsüz oluruz..hem suretimizin hemde düşünce ve fikirlerimizin devam ettiğini var sayarız..:)

Evren zamana göre 80 yıllık ömür 4,5 saniye kadarmış..bir atomdaki TAKYON kadar yani ömür denilen süre.. :D

Yaşamana bak..kimseyi kırmadan kimseyede kırılmadan..alt tarafı 4,5 saniye dostum.. :D

Evren iyiki var..ve bizde bu evrenin bi köşesinde iyiki varız..ya hiç gelmeseydik bu gezegene.. :D ne yaşamış olursan ol..bundan sonra ne yaşayacaksan yaşa..acı tatlı..fakat bu gezegene hiç gelmemiş olmaktan daha acısı olamaz..:)

Bu evren bu gezegen bizim şimdilik..bak yaşamdan keyf almaya..:)

Gönderi tarihi:

Bu oyundan başka seçeneğin varmı.. :D

Ya Mutlusun yada Mutsuz..arası yokki.. :D

Keyif al,zevk al..acıyı ve ızdırabı alacaklar çoookkkk..sırada bekliyorlar acılarını azap ve ızdıraplarını almak için.. :D

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

sn. dayı buranın dayısı siz misiniz bak ben geldim bana da dayılansana B)

Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ancak belirtmek gerekirse, yazdıklarınızdan çıkan anlama göre sizin anladığınız anlamda yani kabadayı anlamında "Dayı" değildir kendileri.

Onun yazdıklarına en azından bu başlıktakilerden herhangi birine yanıt bile vermemişken, ayrıca daha forumda kimseyi tanımadan meydan okumaya kalkmanın anlamı nedir ki?

Ya bilgi birikiminize çok güveniyor olmalısınız yada tipik bir inançlı gibi inanç değerlerinize "dayı"nın saldırdığını düşünerek ona haddini bildirmek gerektiğini düşünüyorsunuz.

Hadi bakalım kolay gelsin sen sor dayı yanıtlasın.

Ama ona meydan okuduğuna göre sende dayının sorularını yanıtlamak zorundasın.

Kaçamak davranmak, soruları görmemezlikten gelmek yok ona göre...

Saygılar sevgiler... Hoş geldin aramıza...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.