Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 13 yıl Allahı arıyordum..köşe bucak..takmıştım kafaya..illaki bulup konuşacağım diye.. Buldum sonunda..şimdi anlatıyoruz uzun uzun her konuda.. Kesret dediler..Vahdet dediler..teşbih dediler tenzihide söylediler..iş açığa çıktı.. Her mertebede renk ve şekil değiştirdiği için anlayamamışım..mertebelerini öğrenince olaya uyandım.. İDRAK..yani BİLİNÇ,miş İŞ,in özü.. Her düşünce mertebesinde farklı buldum Allahı..bu fark beni başlarda A-sosyal birisi yaptı..daha sonra tekrar sosyal hayata döndürdüler beni.. YOK,luk dediler..sonra VAR,sın dediler..Varlığı inceledim..İNSAN..İnsandan başka VAR olanı bilen canlının olmadığını anladım.. Ölümü bilen,bu yaşamın sonunda ölüm olduğunu bilen tek canlının İnsan olduğunu kavradım..ve anladımki.. Söyleyende İNSAN,DİNleyip eywallah diye kabulünüde bildiren İNSAN.. ÖTE,yi hiç kafana takma dediler..önemli olan BURA..burayı anla,bu gezegeni ZEVK,le yaşa..kendine zarar vermeden kimseyede yara yapmadan yaşa.. Ölümsüzsün dediler..bırakacağın veri tabanındasın,aktaracağın BİLGİDESİN sadece, dediler..hep güzeli tavsiye ettiler.. NUR,lan dediler..NUR bilgidir dediler..bu bilgiyi yaşama geçirebilende RUH,lanmıştır dediler.. Ne çok şey söylediler ya hu..fakat hep güzel söylediler.. Not:yazmakta olduğum kitabımdan pasajlar..
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 13 yıl Benim Dayım olurmusunuz..) Sırtımı sıvazlayıp işlerimi halleden cinsinden değil, önümde yürüyüp insan ve sevgi tohumları eken... Sevgili Dayı, kitabınızı merakla bekliyeceğim. Umarım çıkınca haberimiz olur..
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 13 yıl Önce insan olmali sonra bir inanca sahip olunmalidir.Habil'le Kabil'i biribirinden ayiran inanclari degildi.Insan olamayan birinin insana olana öfkesiydi.Insan olamayanlarin dinide imanida hicbirsey ifade etmez cünkü onlarin hem imani hem inanci Allahi aldatmaya ve Allahla aldatmaya yöneliktir. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.