Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

INANCSIZ ama HACLI...............

Anti-İslami Teröre Hoşgeldiniz

Batı dünyası,11 Eylül 2001′den bu yana, “İslami terör” adını verdiği bir tehlikeyi tartışıp duruyordu.

Norveçli

fanatik Hıristiyan Anders Behring Breivik’in gerçekleştirdiği korkunç katliam ise,adına “anti-İslami terör” denebilecek, hiç beklenmedik bir olgu koydu önlerine.

Bunun,

tabiri caizse “İslam’la kafayı bozmuş” olan Batı medyasında yeni ve olumlu bir tartışma başlatması muhtemel.

New York Times gazetesinin aklı başında yazarlarından Roger Cohen, “Breivik ve Azmettiricileri” başlıklı dünkü yazısıyla bunun öncülüğünü yaptı bile.

Bazılarının

Norveçli teröristi izole bir psikopat gibi göstermek isteyeceğini, oysa adamın sadece hasta bir ruh değil aynı zamanda hasta bir ideolojiyle hareket ettiğini anlatan Cohen, bu ideolojinin hem Avrupa hem de Amerika’da bir dizi siyasetçi tarafından pompalandığını hatırlattı.

“İslamofobi” de denen bu ideolojinin siyasetçileri kadar “entellektüelleri” de var.

Nitekim

Norveçli teröristin hazırladığı ve eyleminden hemen önce internete koyduğu “2083: Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi” başlıklı 1500 sayfalık manifesto, söz konusu anti-İslami yazarlardan yaptığı alıntılarla dolu.

Bu yazarların en dikkat çekici üçü,

yani

Robert Spencer,

Bat Ye’or ve

Andrew Bostom,

benim de yakından tanıdığım isimler.

Çünkü

her üçü de, Amerikan basınında yayınlanan ve radikal İslamcılığın gerçekte İslam’ı temsil etmediğini savunan makalelerime sert reddiyeler yazmış, beni “İslam’ı sinsi sinsi savunmakla” suçlamışlardı.

Kendilerinin

yaptığı ise, İslam medeniyeti tarihindeki bütün olumsuzlukları listeleyip, sonra da “bakın, İslam işte bunlara sebep oldu” demek.(KIMIN KULAGI CINLDI ACABA?)

Mesela

Andrew Bostom’a verdiğim uzun cevapta göstermiştim ki, adamın “cihadçı Müslümanların Akdeniz’de yaptığı katliamlar” dediği şey, aslında sadece ismen Müslüman olan korsanların yağmacılığından başka bir şey değildi.

“Karayip korsanları” ne kadar “Hıristiyan”sa, yani, Akdeniz korsanları da ancak o kadar “Müslüman”dı…

Tabii

İslamofobların bu gibi saçmalıklarını eleştirirken, aynı yanlışın zıddına düşmemek,

yani Batı’nın sadece olumsuzluklarını görüp, sonra bir de bütün bunları Hıristiyanlığa (veya Yahudiliğe) mâl etmemek gerek.(IKINCI CINLAMA)

Bu açıdan

Breivik’in vahşetine “Hıristiyan terörü” demek bile doğru değil.

Çünkü,

Norveçli terörist, her ne kadar “neo-Haçlı” olsa da, dindar bir Hıristiyan değil. Hatta inançlı bile değil.

Meşhur manifestosunda,

Allah’ın varlığına dair kuşkuları olduğunu, ama Avrupa’nın “Hıristiyan kültürünü” savunduğunu yazmış.

“Öncelikle bir mantık insanıyım” demiş, Darwin’e övgüler düzmüş.(ÜCÜNCÜ CINLAMA)

Menderes’ten Erdoğan’a

Gelelim hikayenin bir diğer enteresan kısmına: Breivik’in Türkiye hakkındaki görüşlerine.

Bunlar da, neo-Haçlı teröristin İslamofobik akıl hocalarından aldığı vizyonu doğruluyor.

Buna göre, Müslüman toplumlara demokrasi yaramıyor. Çünkü demokrasi, dindar Müslümanları iktidara getiriyor!

Bunun yerine

laik dikta rejimleri kurulması lazım ki, din kontrol altında tutulsun.(DÖRDÜNCÜ CINLAMA ve TÜRK ISLAMOFOBLAR icin "MÜSLÜMANIN YOBAZI MAKBUL" SÖZÜMÜ HATIRLAYIN)

Bana bir yerlerden tanıdık geliyor bu jargon ama, tam çıkaramadım.

Siz çıkarabildiniz mi?...." (Mustafa Akyol)

ilk aklima gelenler;

özdil

cölasan

coskun..(vs)

esas unutulmamasi gereken "beyin yapici"lar ve müridanlari modern tabirle yandaslar..

isim listesi ? vermesi uzun sürer talep halinde vakit ayirir sunarim..smile.gif)

slm.

Gönderi tarihi:

Aynen katılıyorum.. ve bu Norveçli Teröristin dostları var bu ülkede ve onlarda Müselmanları gerici, irticacı,yobaz diye kodlandırarak DÜŞMAN kabul etmişler ve her ne pahasına olursa olsun bu Müselmanları Devlet içine kadrolarına sokmayın ve Darbeler yaparak Müselmanların İKTİDARLARINI Önleyin diyerek DARBELER yapıyorlardı ..amaç İslam Düşmanlığı....

Gönderi tarihi:

Aynen katılıyorum.. ve bu Norveçli Teröristin dostları var bu ülkede ve onlarda Müselmanları gerici, irticacı,yobaz diye kodlandırarak DÜŞMAN kabul etmişler ve her ne pahasına olursa olsun bu Müselmanları Devlet içine kadrolarına sokmayın ve Darbeler yaparak Müselmanların İKTİDARLARINI Önleyin diyerek DARBELER yapıyorlardı ..amaç İslam Düşmanlığı....

İş öyle değil işte. Fikir ve kültür ayrımından dolayı insan katliamı ve terör, her nereden ve kimden gelirse gelsin insanlık dışıdır, canavarlıktır. Normal bir insan mantığının asla kabul etmeyeceği/edemeyeceği bir eylemdir.

Geniş süreç içinde bakarsak eğer, islam ülkelerinde günde 50-100 kişi birbirini öldürmektedir. Üstelik mezhep kavgası.

Gönderi tarihi:

Atatürk'ün büyüklügünden bahseden yabanci yazarlar oldugunda bunlar burun kivirirlar ama konu Islami terör olunca yabanci yazarlardan medet umarlar ve onlari referans gösterip bakin "Hans neyazmis,Coni neyazmis"derler.Bunlar böyledir.

Islam adi altinda terör yapanlari savunanlar Kerbelayi unutmus görünüyorlar,Emevileri unutmus görünüyorlar,Imami Azam Ebu HANIFE'ye Emeviler döneminde yapilan zulmden bunlar bihaber degillerdir ama inkar etmek en kolay kacistir.Islamda Allah adina kan dökmenin helal oldugunu unutanlar simdide kan döken müslümanlari savunmaya basladilar arkalarinida yabanci yazarlara dayadilar.

Islami terör vardir ve hergecen gün artmaktadir.Hizbullah buna büyük bir örnektir.Insanlari domuz bagiyla baglayip veya otelde yakarak öldürenlerin müslüman olmadiklarini bile bunlar inkar edecek kadar piskindirler.El Kaida islami bir terör örgütüdür ve üyelerinin hepside müslümandir yani cakma müslüman degil ve her terör örgütünün oldugu gibi El Kaida'nin arkasinda da ABD vardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

İş öyle değil işte. Fikir ve kültür ayrımından dolayı insan katliamı ve terör, her nereden ve kimden gelirse gelsin insanlık dışıdır, canavarlıktır. Normal bir insan mantığının asla kabul etmeyeceği/edemeyeceği bir eylemdir.

Geniş süreç içinde bakarsak eğer, islam ülkelerinde günde 50-100 kişi birbirini öldürmektedir. Üstelik mezhep kavgası.

anladik da

türkiyede bir islam ülkesi ve binlerce mechul cinayet var,30 bin terör kurbani var,onlarca darbe ve magdurlar var yani siz disariyla ugrasacaginiza ice dönün günah kecisi ariyorsaniz ise icinizdekilerden baslayin..

slm.

Gönderi tarihi:

politika yazdi;

"..Islam adi altinda terör yapanlari savunanlar.."-----------------------------------------------------!?

"..Kerbelayi unutmus görünüyorlar,Emevileri unutmus görünüyorlar.."------------------------------------!?

"..Imami Azam Ebu HANIFE'ye Emeviler döneminde yapilan zulmden bunlar bihaber degillerdir ama

inkar etmek en kolay kacistir..."----------------------------------------------------------------------!?

"..Islamda Allah adina kan dökmenin helal oldugunu unutanlar.."----------------------------------------!?

"..simdide kan döken müslümanlari savunmaya basladilar.."----------------------------------------------!?

"..Islami terör vardir ve hergecen gün artmaktadir.."--------------------------------------------------!?

anlasilan

sizin özelde islamla,genelde dinle bir sorununuz var bu sorunlarinizin kaynagi sakin ulus/devlet modelin asiladigi cagdisi ögretiler olmasin ?

mesela

uygar dünya laikligin sundugu sosyal nimetlerden faydalanirken bizde hala sorun..

müslümanlari türkiyeden sürsek,haritadan silsek bu sizi keser mi ?

slm.

Gönderi tarihi:

Biz itilip kakıldık postal cumhuriyetinde...(Aziz Üstel)

Balyoz davasından tutuklu emekli ve muvazzaf subayların eşleri Vardiya Bizde diye bir platform oluşturmuş,

Silivri yerleşkesine çadır kuracak, 5 Eylül'de oturma eylemine başlayacaklarmış.

En doğal haklarıdır!

Yeni

Türkiye'nin

mis gibi demokrasi kokan çayırına çimenine çadır kurup dava sürecini eleştirebilirsiniz; kimse de kılınıza dokunamaz.

Ama,

Balyoz eğer beynimizde patlasaydı,bizler yargılanıyor olsaydık Silivri'de, acaba eşimiz, anamız çadır kurup dava sürecini eleştirebilir miydi?

Ne haddine!

Dipçiği yediği gibi kanlar içinde serilirdi yerlere. Sakın itiraz etmeyin! Bunları yaşadım çünkü.

Sonbahar olmasına rağmen sıcak cayır cayır yakıyordu Ankara'yı.Ayağımda kot pantolon, sırtımda gömlek, hazırolda duruyordum.

Sıkıyönetimde görevli Şahap Binbaşı,çardağın altında buzlu rakısını yudumluyordu.

Bana

çardağın hemen önündeki süs havuzuna girmemi emretti. Girdim. Su ancak dizlerime kadar geliyordu. "Otur!" diye bağırdı. Oturdum, "Kalk!" Kot pantolon, ikinci bir deri gibi yapışmıştı bacaklarıma.

"Çık havuzdan it oğlu it!" Çıktım. "Eğil!" Dizlerimi tutarak eğildim.

Çam yarması gibi,bir astsubay Kırıkkale tüfeğinin harbisiyle vurmaya başladı belime, baldırlarıma, bacaklarıma. Yığılıp kaldım bilmemkaçıncı darbeden sonra.

Kendime geldiğimde yıldırım merkez komutanlığının bodrumunda, küçük bir odadaydım. Mamak'a götürülünceye kadar da o odada kaldım.

Peki suçum neydi?

Kemal Tahir'in Yorgun Savaşçı, Devlet Ana ve Kurt Kanunu adlı kitaplarını yayınlayan yayınevinin yöneticisi olmak!

Ne sorguya çekildim, ne mahkemeye çıktım...

Darbe yapmaya kalkışmadım,

andıç yayınlamadım,

seçim sandığını tekmelemedim,

rahmetli Kemal Tahir'in kitaplarını yayınladım; o kadar! Ve bu yüzden dört kez götürüldüm Mamak'a. Ve bilmemkaç kez falakaya yatırıldım.

Ama

kimse çadırlar kurup ben ve benim gibi onbinlerce inim inim inleyen kişi serbest bırakılsın diye gösteri düzenlemedi,düzenleyemedi!

Sizse eşleriniz için düzenliyorsunuz efendim.En doğal hakkınızdır.

Biz itilip kakıldık postal cumhuriyetinde.

Siz,

en azından sövüp saymayın yeni, demokratik Türkiye için çaba harcayanlara!

slm.

Gönderi tarihi:

Yeni Türkiye diye bir nakarat uydurmuslar gidiyorlar.

Yollarda tekmelenen,gözleri biber gaziyla kör olan,basbakani protesto edememeleri icin her türlü insanlik disi polis terörünün yasandigi Türkiye evet Yeni Türkiye'dir.

saygilarl

Gönderi tarihi:

İnançlı fakat İNSAN öldürüyor..İnançlı fakat yüzlerce kişiyi öldürecek bombayı bedeninde patlatıyor..bu ne ya Huuu..:)

İnançları yüzünden bu halde insan oğlu..inançlarından kurtulsa kelepçelerini bir kırabilse karıncayı bile öldüremez o zaman..o zamana daha var..:)

Gönderi tarihi:

İnançlı fakat İNSAN öldürüyor..İnançlı fakat yüzlerce kişiyi öldürecek bombayı bedeninde patlatıyor..bu ne ya Huuu..:)

İnançları yüzünden bu halde insan oğlu..inançlarından kurtulsa kelepçelerini bir kırabilse karıncayı bile öldüremez o zaman..o zamana daha var..:)

hersey gelip vicdan dedigimiz seye dayaniyor her sey orada baslar ve orada biter..dini inanc ya da seküler düsünce vicdan CÜRÜMÜS olduktan sonra karmasa ve kaos cesitli bicimlerde karsimiza cikacaktir..

örnek

hitler..

bir dönem geldi ve tarihte yankilari bitmeyecek bir KATLIAMa sebep olarak kötülügün sembolü oldu..

peki

bu kötülükleri islemesine sebep ne idi ?

-ateist oldugu icin mi ?

-hristiyan oldugu icin mi ?

-alman oldugu icin mi ?

-bilim yanlisi/karsii oldugu icin mi ?

aksini düsünelim..

acaba

-tanri inanci haiz biri olmasi onu bu suctan alikoyarmiydi ?

-ya da yahudi veya budist ?

-kürt,arap,rum ?

-bilim yanlisi,evrimci ?

iyilik-kötülük istegi bireyin inanci yada inancsizligiyla dogrudan ilgili degildir bunun kaynagi VICDAN=MERHAMETtir..

din vicdandir,icsestir,sezgidir ki sürekli Allah´i isaret eder..

Ali Izzetbegovic söyle der;

"..Dinin terk edilmesinden, ahlakın terk edilmesine geçiş için ancak bir tek adıma ihtiyaç vardır. Bazı kişiler bu adımı hiçbir zaman atmazlar. Hayatlarındaki tenakuz bundadır.

İşte

bu gerçektir ki, incelemeyi güçleştiren iki şeyin ortaya çıkmasına imkan verir: ahlaklı ateistlerle, ahlaksız dindarlar.

Ahlaklı ateist olabilir, ama ahlaklı ateizm olamaz.Dindışı insanın ahlaklı olmasının kaynağı da dindir.Ancak geçmişteki eski bir dindir bu.

Ve

insanın ondan haberi bile yoktur.Bu din muhit, aile, edebiyat, film ve mimarinin içinden sayısız şekilde tesir icra etmeye ve ışımaya devam etmektedir.

Güneşin çoktan battığı yerde de gecenin bütün sıcaklığı yine güneştendir.." (Doğu ve Batı Arasında İslam, Ali İzzetbegoviç)

"..Ama sağlam insan nasıl, cenneti de verseler Dinlemezse aşağılık cümbüşlerin çağrısını;

Çürük insan,

meleklerle sarmaş dolaş da olsa,Bıkar göklerdeki yatağından Can atar ********* pisliklere.." (William Shakespeare)

slm.

Gönderi tarihi:

DİKKAT!

hersey gelip vicdan dedigimiz seye dayaniyor her sey orada baslar ve orada biter..dini inanc ya da seküler düsünce vicdan CÜRÜMÜS olduktan sonra karmasa ve kaos cesitli bicimlerde karsimiza cikacaktir.

slm.

Vicdan nasıl çürür?

"Çürümüş vicdan" diyipte işi bilinmezliğe, muğlaklığa atamayalım lutfen. Vicdanın yapısı bilinçtir, bilgidir. Vicdansız bir insan yetişmişse bunun müsebibi toplumsal kültürdür.

İnsanın kişiliğini(vicdanını) dış etmenler oluşturmaktadır. "Kişinin vicdanı böyle imiş" diyerek kadere bağlamak yanlıştır. Kaldı ki böyle olsa bile(!), sebep yine dış etmendir. Kişi ancak edindikleriyle muhasebesini yapabilir.

Gönderi tarihi:

iyilik-kötülük istegi bireyin inanci yada inancsizligiyla dogrudan ilgili degildir bunun kaynagi VICDAN=MERHAMETtir..

din vicdandir,icsestir,sezgidir ki sürekli Allah´i isaret eder..

Doğru ahlak mabutların buyurduğu yaşam ilkeleri ile mümkün değildir. Doğru ahlak diğer insanların farklı tercihlerine saygı ile mümkündür(demokratik ilkeler). Mabutların buyurduğu dinler farklı tercihlere kapalıdır. İyi/kötü vicdan bu şekilde, bilgi vicdanı, inanç vicdanı şeklinde oluşur.

Gönderi tarihi:

Gerceklerden kacanlar,kendileri gibi düsünmeyenlerle tartisirken argüman yoksullugu nedeniyle hemen tartistigi kisilere"sizin Islamla sorununuz var galiba"diyerek tartismadan kaciyorlar.Yani Islam'in hurafe dini olmadigini,peygamberin sadece peygamber oldugunu tapilamiyacagini insanlari Allah ile kandirmanin etik olmadigini yazdiginizda hemen etiket hazir"ISLAMLA SORUNUNUZ VAR"Islamin ne oldugunu bilmeyenlerin bu yolu tercih ettikleri artik kanitlanmistir.

Bunlar Sultanahmet meydaninda yiginlar halinde toplanip ellerinde yesil bayraklarla "seriat isteriz"diye haykirma hakkini,Cumhuriyet mitingine giden milyonlarca insana tanimadilar.Bu mitingleri organize eden kisi su anda Silivri toplama kampindadir.Seriat mitinglerini organize edenler ise elini kolunu sallayarak geziyor ve Laiklige saldiriyorlar.

Bunlar Madimak ötelinde 37 aydini gözlerini bile kirpmadan yaktilar,aynen Kerbelada peygamberin torunlarina yapilanlar gibi,ve yine özgürce yasiyorlar.

O kadar verilecek yobazlik örnegi varki insan insanligindan utaniyor.Hem inanacaksin inandigini söyleceksin,inanmayanlara ve gercegi söyleyenlere dil uzatacaksin hem de insanlari öldüreceksin.Islamin hangi sahifesinde acaba bunlar yazilidir.Islamim diye ortaya atilip herkesi dinle sorunlu görenlere bir cagrim var,hodri meydan gelin Islami tartisalim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

VİCDAN..Vicdansız..Vicdanım sızladı..hiçmi Vicdan yok sende..vuracaktım ama Vicdanım el vermedi..ACIDIM..:)

Vicdan içimizde kurduğumuz bir mahkemedir..mahkemenin başkanıda yine KENDİMİZ,iz..bazen yanlışa düşüp olumsuzluklarda vicdanımızı rahatlatacak bir yol bulur ve yapacağımız kötülüğe kılıf geçiririz..:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.