Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Siz hiç yerçekimi kanununa muhalefet eden bir durumla karşılaştınız mı? Mesela, kuyruğunu sallayarak uçan bir inek gördünüz mü? Ben de görmedim... :D Neden bunu soruyorum. Zira tanrı bu durumda kendisini yerçekimi kanunu ile sınırlamış oluyor. Kendi yarattığı kanununa göre hareket etmek zorunda.. Bu da her şeye gücü yeten tanrı sıfatına pek uygun olmasa gerek.

Tabii tanrı kendini zaman ve mekanla sınırlamadığına göre dediğin şey pek mümkün olmuyor, zaten buna sen de innamıyorsun..

• Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

sayın davet; yazında diyorsun ki Allah'ın adaleti yok. Allah'ın adaleti var. bu dünya insanlar ve cinler için bir imtihan yeridir. yani insanlara çeşitli haksızlıklar yapılır, sıkıntı ve eziyer çekebilir, bu sıkıntı ve eziyetler birer imtihandır. Allah kulunu dener. kulum sabredip bana daha çok yaklaşacakmı, yoksa yanlışlarına devam mı edecek, hatta küfre düşüp şeytana aletmi olacak diye dener. şeytan, kıyamet gününe kadar Allah'tan mühlet istedi. Allah'ta onun bu mühletini kabul etti. Şeytan, kıyamete kadar insanoğlunu yolundan saptırmak, imansızlığa sürüklemek için yemin etti. şunu bilki insanın başına belen çeşitli bela ve sıkıntılar, ya onun günahlarının bir sonucudur yada Allah'ın sevdiği bir kulunun derecesini yükseltmesi için imtihanıdır. Allah'ın sevdiği kulunu imtihanı sonucunda o kulunu öyle bir makama yükseltir ki. o kul hem bu dünyada hemde ahirette sıkıntı ve dert görmez. günahlarından dolayı sıkındı ve belaya dünen kul, tövbe eder, İslam'a sıkı sıkı sarılır ve sabrederse Allah o kulunu eninde sonunda sıkıntılarından kurtarır. (Ahir zamanda olduğumuz için Peygamber efendimizin Hadis-i Şerifi zuhur etmeye başlamıştır. yani müslümanlık 73 parçaya olmasa da bayağı bölünmüştür. onun için Ehl-i Sünnet itikadına göre dinimizi öğrenmeliyiz.)

böyle olan müslüman Allah'ın izni ile hem bu dünyada hem ahirette rahat edecektir. bu dünya imtihan dünyasıdır. ALLAH'IN adaleti ile Ahirette, haklı ile haksız birbirinden ayrılacak, ceza ve mükafat yerini bulacaktır.

Gönderi tarihi:

hay Allah'ım bu ne şimdi?

Kanun koyucu koyduğu kanuna riayet eder, çünkü herşeyi bir ilim üzerine Yaratan ALLAH'tır..

Ne münasebet? Her şeyi ilim üzerine yaratan İndrugandentililerdir. Ve onlar tanrı da değillerdir. Bize göre üstün meziyetleri olabilir. Ama onlar kendilerini tanrı olarak nitelemiyorlar. Buna neden inanmalı mısınız? Tabii ki bunu ben söylediğim için... Çünkü kimse benim yalan söylemediğimi bilir. Çevremde herkes bana "Elli emin" der. Çok güvenilir biriyimdir.

Aslında yukarıdaki paragrafı yazıp iletiyi bitirecektim. Ancak eminim ki, yaptığım ironi görmezlikten gelinecek. Sayın sardunyam her şeyi ilim üzerine yaratanın Allah olduğunu söylemiş. Ben de alternatif getiriyorum. Hadi bana her şeyi ilim üzerine yaratanın İndrugandentililer olmadığını ıspatlayın... Eğer ıspatlayamazsanız, bir daha karşıma geçip de, "her şeyi Allah yaratmıştır" gibi dogmatik cümleler kurmayın.

Zira o cümleyi her kurduğunuzda ben de "Hayır" deyip asıl gerçeği (!) söyleyeceğim.

İndrugandentililer ile ilgili ayrıntılı bilgi için bknz:

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...ndpost&p=190007

Gönderi tarihi:

Yam_yam' a soru: Big bang'a inanmıyorsun sanırım; peki neden..sadece öğrenmek istedim, tartışma amaçlı değil..

Big Bang'e inanmadığımı belirten her hangi bir ifadede bulunmadım. Sanırım yanlış anladınız. Benim bazı iletilerimde karşı çıkışım, Big Bang'in İslam'ın tanrısına ıspat olarak gösterilmesindendir. Bunu da nedenleri ile birlikte belirttim.

Bu arada işlerimin yoğunluğu sebebi ile cevaplar biraz gecikti. Kusura bakmayın...

Gönderi tarihi:

Ne münasebet? Her şeyi ilim üzerine yaratan İndrugandentililerdir. Ve onlar tanrı da değillerdir. Bize göre üstün meziyetleri olabilir. Ama onlar kendilerini tanrı olarak nitelemiyorlar. Buna neden inanmalı mısınız? Tabii ki bunu ben söylediğim için... Çünkü kimse benim yalan söylemediğimi bilir. Çevremde herkes bana "Elli emin" der. Çok güvenilir biriyimdir.

Aslında yukarıdaki paragrafı yazıp iletiyi bitirecektim. Ancak eminim ki, yaptığım ironi görmezlikten gelinecek. Sayın sardunyam her şeyi ilim üzerine yaratanın Allah olduğunu söylemiş. Ben de alternatif getiriyorum. Hadi bana her şeyi ilim üzerine yaratanın İndrugandentililer olmadığını ıspatlayın... Eğer ıspatlayamazsanız, bir daha karşıma geçip de, "her şeyi Allah yaratmıştır" gibi dogmatik cümleler kurmayın.

Zira o cümleyi her kurduğunuzda ben de "Hayır" deyip asıl gerçeği (!) söyleyeceğim.

biz söylediğimizde basıte ındırgeme oluyor değil mi?

İndrugandentililer sizi peygamber seçti galıba,bak artık onları bizde bılıyoruz bize de söylediniz... :D

(sadece sıze söylemışler ya o bahısten)

Gönderi tarihi:

yani sen ilk ve son elçisin öylemi :D:D:D

Gönderi tarihi:

biz söylediğimizde basıte ındırgeme oluyor değil mi?

İndrugandentililer sizi peygamber seçti galıba,bak artık onları bizde bılıyoruz bize de söylediniz... :D

(sadece sıze söylemışler ya o bahısten)

Peygamberlik yok... Ben size bir din vaat etmiyorum. Sadece gerçekleri (!) söylüyorum. İster inanın ister inanmayın...

Gönderi tarihi:

o zaman bende diyorum ki indrugant....(herneyse artık) olsaydı varlıklarını ispat edecekleri delilleri bize sunarlardı.sunmadıklarına ve kendilerini tiye alan birini elçi seçtiklerine göre ind....ler yoktur.herşeyi allah yaratmıştır

Gönderi tarihi:

Peygamberlik yok... Ben size bir din vaat etmiyorum. Sadece gerçekleri (!) söylüyorum. İster inanın ister inanmayın...

sadece kendini kandırıyorsun bence

Gönderi tarihi:

sadece kendini kandırıyorsun bence

Müthiş bir tespit.Harikasınız.

Evet İnsan sadece kendisini kandırabilir. Bu konuda da oldukça başarılıdır.!!!!Çünkü hayattaki en kolay hadiselerden birisidir bu. Bu sebeple birçok insan bu yola başvurur..

Bizler zora talibiz ::PP

Niçe'de öyle yapmamışmıydı kolay olanı seçmemişmiydi..

Gönderi tarihi:

şöyle bır olay vardır.nıetschze ve ona karşı bir filozof vardır.bir gün nıetschze o filozofun duvarına:

''tanrı öldü''nietschze yazar.

nietschze ölünce de o filozof onun duvarına şöyle yazar:

''nietschze öldü'' tanrı :)

şunu da belırteyım;nietschzenın fikirlerını hernekadar beğenmesem de,metaforları gerçekten çok güzel kurgulamış biridir..

Gönderi tarihi:

o zaman bende diyorum ki indrugant....(herneyse artık) olsaydı varlıklarını ispat edecekleri delilleri bize sunarlardı.sunmadıklarına ve kendilerini tiye alan birini elçi seçtiklerine göre ind....ler yoktur.herşeyi allah yaratmıştır

Delilleri var... Bir kere gördüğünüz her şey onların delilidir. Zira onları İndrugandentililer tasarladılar.

Gönderi tarihi:

Delilleri var... Bir kere gördüğünüz her şey onların delilidir. Zira onları İndrugandentililer tasarladılar.

peki peşlerınde 2 mılyar musluman nufusu kadar ınsan var mı,hiç değişmemiş kıtapları var mı?

Gönderi tarihi:

peki peşlerınde 2 mılyar musluman nufusu kadar ınsan var mı,hiç değişmemiş kıtapları var mı?

Hayır, peşlerinde 2 milyar (abartmışsınız biraz) müslüman yok. Ama herkes onları arıyor... Önlerinde teleskoplarla onların izlerine bakıyor. Herkes onların varlığını hissediyor.. İnsanlığın gökyüzüne olan ilgisi onları memnun ediyor. Hiç değişmemiş (Peah) kitapları yok. Zaten kitaba ihtiyaçları da yok. Sizden onlara ibadet etmenizi beklemiyorlar. Sizi kızgın yağlarda da pişirmeyecekler. İstiyorlar ki, insanlık kendi değerlerine kendileri ulaşsın. Zira insanın doğası bunun için gayet uygun...

Gönderi tarihi:

Hayır, peşlerinde 2 milyar (abartmışsınız biraz) müslüman yok. Ama herkes onları arıyor... Önlerinde teleskoplarla onların izlerine bakıyor. Herkes onların varlığını hissediyor.. İnsanlığın gökyüzüne olan ilgisi onları memnun ediyor. Hiç değişmemiş (Peah) kitapları yok. Zaten kitaba ihtiyaçları da yok. Sizden onlara ibadet etmenizi beklemiyorlar. Sizi kızgın yağlarda da pişirmeyecekler. İstiyorlar ki, insanlık kendi değerlerine kendileri ulaşsın. Zira insanın doğası bunun için gayet uygun...

işte bizim allahımızla sizinkinin farkı;

bizimki yarattığı kullarının aciz olduğunu ve asla bahsettiğiniz değerlere ulaşamayacağını biliyor

ayrıca bunlar nasıl yaratıcılardır ki yarattıklarına yol göstermezler

sence niye öğretmenler var,bıraksın çocuklar kendi yolunu kendi bulsun :D

nese bu saçma konuya yazdığım son cevaptı

artık yazacaklarınla sadece kendini kandırırsın

bu arada çok kaptırıpta başımıza yeni bi tarikat getirme :lol:

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar yazan yazmayan herkesten allah razı olsun. Allah herkese hidayet eylesin.

Biz burada Allah'ın varlığını ve birliğini tartışmıyoruz. (Şahadet ederimki Allah (c.c.) birdir ve yine şahadet ederimki Rasulullah (s.a.v.) onun kulu ve rasulüdür.) bu bizim kalbimizin en derinliklerine işlemiş ve çıkmaz çıkmayacakta asla.. Bastığı yere kurban olayım ki Rasulluhlah efendimiz Hz. ömer demişki Ya ömer bu dünya bırak onların olsun, bize ahiret yetmezmi?

Bırakın arkadaşlar bu dünya inanmayanların olsun zira burası onların cennetidir. BİZE AHİRET YETMEZMİ?

-------------------------------------------------

LA İLAHE İLLAHLAH MUHAMMEDÜN RASULLAH.

Gönderi tarihi:

abartma değil,ben öğrenmediğim şeyı öne sürmem :excl:

Gönderi tarihi:

işte bizim allahımızla sizinkinin farkı;

bizimki yarattığı kullarının aciz olduğunu ve asla bahsettiğiniz değerlere ulaşamayacağını biliyor

ayrıca bunlar nasıl yaratıcılardır ki yarattıklarına yol göstermezler

sence niye öğretmenler var,bıraksın çocuklar kendi yolunu kendi bulsun :D

nese bu saçma konuya yazdığım son cevaptı

artık yazacaklarınla sadece kendini kandırırsın

bu arada çok kaptırıpta başımıza yeni bi tarikat getirme :lol:

Bugün insanoğlunun geldiği noktada Tanrının payı nedir sizce? Hangi olumlu gelişme tanrının katkısıyla ya da yol göstermesiyle yapılmıştır? Bana bir tek örnek gösterebilir misiniz? Hiç sanmıyorum... İnsanda kendini geliştirecek yetenek vardır ve binlerce yıldır da o yeteneklerini kullanarak bu noktaya gelmişlerdir, tanrının katkısıyla değil...

Gönderi tarihi:

Bugün insanoğlunun geldiği noktada Tanrının payı nedir sizce? Hangi olumlu gelişme tanrının katkısıyla ya da yol göstermesiyle yapılmıştır? Bana bir tek örnek gösterebilir misiniz? Hiç sanmıyorum... İnsanda kendini geliştirecek yetenek vardır ve binlerce yıldır da o yeteneklerini kullanarak bu noktaya gelmişlerdir, tanrının katkısıyla değil...

evet insanlar yeteneklerıyle geldıler demek

neden bir bitki fotosentez yapıp bize hava uretmek zorunda neden mutasyonlarla düşünen ve medenıyet kuran varlığa dönuşemıyor

havadaki gazların oranını ayarlıyan şey nedir?

ardarda gelen mevsımler,suyun doğadaki çevrımı,doğadakı bır canlının besin zıncırı yolu ıle diğerıne geçip yokolmaması...

doğadaki binlerce çeşit renk

besın zıncırı sayesınde canlıların oranının korunması,yılan-kuş bağlantısı

tüm bu denge ve düzenı tabıat ana mı sağlıyor..anamıza sevgıler ellerınden öperiz..

bu kadar farklı renkler ve güzellikler hep mutasyonsa bu mutasyon gep güzel şeylerı yapmış nedense hep uyumlu ve hoşumuza giden

kusbackright.jpg

4goz_ust.jpg

nautilus3.jpg

Gönderi tarihi:

evet insanlar yeteneklerıyle geldıler demek

neden bir bitki fotosentez yapıp bize hava uretmek zorunda neden mutasyonlarla düşünen ve medenıyet kuran varlığa dönuşemıyor

havadaki gazların oranını ayarlıyan şey nedir?

ardarda gelen mevsımler,suyun doğadaki çevrımı,doğadakı bır canlının besin zıncırı yolu ıle diğerıne geçip yokolmaması...

doğadaki binlerce çeşit renk

besın zıncırı sayesınde canlıların oranının korunması,yılan-kuş bağlantısı

tüm bu denge ve düzenı tabıat ana mı sağlıyor..anamıza sevgıler ellerınden öperiz..

bu kadar farklı renkler ve güzellikler hep mutasyonsa bu mutasyon gep güzel şeylerı yapmış nedense hep uyumlu ve hoşumuza giden

kusbackright.jpg

4goz_ust.jpg

nautilus3.jpg

sedelina ellerine ve yüreğine sağlık, teşekkür ediyorum :clover:

Gönderi tarihi:
VEEEEEE:EGER HERSEYIN BIR YARATICISI VARSA;EVRENI VE HERSEYI ALLAH YARATTIYSA ,PEKI ALLAH'I KIM YARATTI;ALLAH'IN DA ALLAH'I VAR MI? Amacim kimseyi incitmek degil,sadece cevap ariyorum,görüslerinizi bekliyorum

böyle bir soru sorulmuş

işte cevap

düşününki bir tren be her vagon diğerini çekior en arkadakini diğeri ve oyle devam edior ve en başta lokomotif var ve o hePSİNİ LOKOMOTİF çekioR

biz diye bilirmiyiz lokomotifi ne çekiyor diye tabiki diyemeyiz

ve

bir padişah varki devletinde bütün düzeni kumuş ve bi r iş olduğu zamn kendi vezirlerini veya tellal larını yolluyor o padişahın o rada olmasına gerek yok ve bir her emri o veriyor ama ona kimse emir vermior yani onun üstünde kimse yok zaten olsa o padişah olmaz ona kimse emir vermior emirleri o verior çünki padişah o

aynen öylede cenabı hak tektir onun eşi ben zeri yoktur onu yaratan yok tur eğer senin dediğin gibi bir şey olsaydı ki öyle bir şey yok o zaman biz ona ALLAH diemezdik

verdiğim örnekler alıntıdır ve gayet tatmin edicidir allahın varlığını mantıki ve akli yollarla çok güzel ıspatlıyor gerçekten ön yargısız okursanız gayet açıktır n

VESSELAM

SAYGILAR

Gönderi tarihi:

kaynaklarda oynama olabiliyor,belırtmenızde gerekmez ne oldu cahil mi oldum bir dindar olarak :)

Teessüf ederim... İletimin hangi kısmından böyle bir zana kapıldınız? "Biliyorum da konuşuyorum" dediniz, ben de yanlış bildiğinizi göstermek istedim. Hemen neden böyle bir savunmaya geçtiğinizi anlayamadım doğrusu...

Gönderi tarihi:

Teessüf ederim... İletimin hangi kısmından böyle bir zana kapıldınız? "Biliyorum da konuşuyorum" dediniz, ben de yanlış bildiğinizi göstermek istedim. Hemen neden böyle bir savunmaya geçtiğinizi anlayamadım doğrusu...

hayır,orada gülme ifadesı var farketmedınız sanırım..ben 2 milyar cıvarı biliyordum.olabilir herşeyi doğru bilemeyız.çoğu kez doğru bildiklerimiz yanlış olabılıyor.tek tek saymak lazım demi dünyayı :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.