Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

canım yukarıda da bahsettim,kelebek etkisini açıklarlarsa anlaşılır olay.mekanıkçıler henüz evrene ılk nedenı ıfade edemıyorlar..

ifade edemedikleri halde inatla o konuda ısrar var... bu ne kadar bilimsel oluyor acaba???

canım arkadaşım sevgilerimi yolladım sana lütfen kabul buyur... :clover:

• Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

canım yukarıda da bahsettim,kelebek etkisini açıklarlarsa anlaşılır olay.mekanıkçıler henüz evrene ılk nedenı ıfade edemıyorlar..

Sevgili Sedelina;

Bence cevap alamayacaksın.Ama bekleyelim bakalım..

Bu arada bu konu için seni tebrik ederim.İşte akıllı bir arkadaş,işte bilgi.Benim kasdettiğim şey işte bu,tartıştığım kişiden birşeyler öğrenmeliyim.Kelebek etkisini sadece bir film adı olarak duyanlar/bilenler,sayende gerçeği öğrenecek..

İyiki varsın arkadaşım..Sevgiler.. B)

Gönderi tarihi:

açıklamasını yazıyoruz siz hala aynı eleştirilerdesiniz. bakın eğer kasdedilen sizin dediğiniz bir necislik olsaydı temizlenmeleri mümkün olmazdı. oysa iman ile her insanın temizlenebilme imkanı vardır. burada kasdedilen manevi yönden pisliktir. tevbeye yaklaşmayan müslümanlara savaş açan ve zulmeden müşriklerden bahsediliyor.

gayri müslimlerin müfessirliğe olan merakı da ayrı bir husus olarak yeniden karşımızda. ayetleri bu şekilde ele alamazsınız. alırsanız kendinize, düşmanlık ve bilmeden reddetmekten öte yol bırakmayacaksınız.

Manevi yönden temizlikten bahsedilirken dışkıdan bahsetmek . Böyle mantığı kimse kabul etmez.

Eğer ayetin okunuşuna bakarsanız "necesün" kelimesi geçmektedir. Bu kelimenin lügat manasıda pislik depil "dışkı" dır. Dışkı kelimesi ile iç tve ahlak temizliği anlılamaz.

Zaten bu konu Sayın Prof. Fığlalı tarafında işlenmiştir. Sana yardımcı olayım . Herşeyi yamultan bir buna aşağıdaki adreste cevaP VERMİŞ.

http://www.alislam.org/turkish/Answers.pdf

Allahın böuyle sokak kabayısı gibi küfürlerini şöyle açıklamış.

SÖVMEK İLE GERÇEĞİ AÇIKÇA SÖYLEMEK ARASINDAKİ FARK:

Aslında Avrupadan edindiğimiz ahlak anlayışı ile Kuranın ahlak anlayışı arasında

büyük fark vardır. Bu ahlak anlayışına göre, konuşmakta olduğumuz kişi, görüşlerimiz aleyhinde

hakaret düzeyinde konuşsa bile, biz konuşmamıza başlarken düşüncelerinize saygı duyuyorum

vb. Nitelikte bir cümle ile başlamak alışkanlığı edinmiş durumdayız. Bunun adına da saygı veya

hoşgörü diyoruz. Kuran-ı Kerim bu ahlak anlayışı ve hoşgörüyü reddedip ona münafıklık

demektedir ve doğru söz, ne kadar acı olursa olsun, söylenmesini emretmektedir. Nitekim

Mekkedeki İslam düşmanları, Peygamber Efendimizden (S.A.V.) karşılıklı olarak din

mücadelesinde tavizkar davranmasını istediler. Allah (CC) onların bu isteklerini çok sert

kelimelerle reddetmiş ve Resulüne: (Ey Resulüm!) Onlar isterler ki, sen yumuşak davranasın da

onlar da sana yumuşak davransınlar. Alabildiğine yemin eden, aşağılık, daima kusur arayıp

kınayan, durmadan laf götürüp getiren, iyiliği hep engelleyen, mütecaviz, günaha dadanmış,

kaba ve haşin, bütün bunlardan sonra bir de zenim (zina çocuğu, ********** soysuz) olan kimselerden

hiçbirine, mal ve oğulları vardır diye sakın boyun eğme 142 diye emir buyurmuştur.

Bu Ayet-i Kerimelere bir kafir baktığında: Bu ayetlerde İslam muhaliflerine açıkça

küfredilmiştir. Halbuki muhalifler, İslam peygamberinin sadece karşılıklı olarak yumuşak

davranmasını istemişlerdi der.

Müşriklerin, biz birbirimize yumuşak ve tavizkar davranalım demelerine karşın, Allah

(CC), hak ve doğruluğa düşman olanların iç durumunu, en sert ifadelerle açığa vurmaktan

çekinmemiştir. Halbuki bu ayetlerde kullanılan kelimeler, bir düşman gözüyle bakıldığında

açıkça küfür kelimeleridir. Ama Allah (CC) düşman gözünde küfür sayılabilecek olan kelimeleri,

küfür saymayıp, yerli yerinde kullanılan, gerçek bir ifade olarak kabul etmektedir.

" en sert ifadelerle açığa vurmaktan çekinmemiştir." İşte sert olamk için böyle küfürbaz olmuş senin Muhammedin Allahı.

Temizlenme gelsen bile İnanmayanlar niye pis olsunki. Görmüyormusun Bütün Müslümanlar elle yamak yemekte. Hacet yapıncada taşla temizlenmektedir. Tabii Muhammet dahil.

Öbür yazıdaki sizin pislar gibi ifadelerinizi aynen iade ederim. Asıl pisler Zina çocukları dışkılar köpek gibi soluyanlar bellidir.

Gönderi tarihi:
"Üstelikde bunu bilimselci ile birleştiriyorsun o zamn söylim sen bilimselci değilsin.

acaba bilimselcinin gerçek anlamı değiştide

burnu havada anlamına mı geldi?"

"gurulanma insan oğlu(yoksa maymun soyundan gelnmi diyem aman neyse biz gerçeğini diyelim)"

"kardeşim mesajlarında ki enaniyette diz boyu"

"attığın taşların aslı olsaydı heralde kafam yarılırdı"

"Üstelikde bunu bilimselci ile birleştiriyorsun o zamn söylim sen bilimselci değilsin."

"bak kardeşim bilimle uğraşan kişi hem ahlaklı hemde kendin den çok başkasını düşünmesi gerekir

ama bu gereklilik bunu yaptığı anlamına gelmez aynen senin bu gerekliliği yapmadığın gibi"

"Kurduğunuz cümlelerde mümkünse doğruyu görünce 180 derece dönmeyin."

"yaptığınızın bilimle alakası yoktur."

"ayrıca bilimselci bunlarsa sen bilimselci değilsin."

"neyse sana daha fazla yazıp

Allah rızasından çıkmak istemiyorum

senin yüzünden amacımın dışına sapıp

belkide ahlak dersi verdim"

Ahirzaman arkadaş...

Senin ve benim inandığımız kendi doğrularımız var...

İki doğru olamaz...

Bu sebeple, ben kendiminkini doğru olarak görüyorum...

Doğrularım konusunda ben de en az senin kadar bilinçli olduğumu sanıyorum...

Veya karşı tarafın, bilinçli olduğunu kabullenmek gerekir...

Tabbiiki doğrularımı ben herşeyin üstünde tutacağım.

Bu benim hakkım ve kişliğim olmuş durumda...

Ona bağlı ahlakı da, en üst seviyede koruyacağım, savunacağım...

Bunu savunuyorum diye, karşı tarafın dağılıp, hakaretlere başvurması,

onun bilgi ve savunu olarak zayıflığını göstermezmi ?...

Kaldıkı karşı tarafın hatası, kusuru, hatta kurnazlığı bile olsa...

Argo, dövüş, hakaret hiçmi hiç çözüm yolu değildir...

Davranışları, cevap tarzı onun ne derece üstün yada uyumsuz birisi olduğunu gösterecektir.

Farkına varıp hatasını düzeltirse eğer ne ala...

Yoksa her zaman yanlışlığını ve eksikliğini görüp özüre başvurması gerekecek...

Ne olacak, bir özür makinası haline gelecek...

Özür dilemek bir büyüklük olsa bile, sık tekrarı işe yaramaz hale gelecektir...

Bu durumda, hastalığın tedavisi gerek...

Tedavi, ya konularda çok bilinç kazanmak...

Yada, insancıl olma konusunu kavramak...

Diğer bir alternatifte, özeleştiri (Kendi kendine) verip,

yeni ve inanmış bir kişilik oluşturmak...

Tabiiki, sağduyulu iyi bir insan olma gereği duyuluyorsa...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

tamam kardeşim hatalıydık

özür dilemek büyüklüktür belki ancak

benim bildiğim halde dikat etmedeğim bir an celallenip unuttuğum hadis

"Sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın"

zannedersem bundan gayrı eleştiriyide yapamam

madem birde burada aynı metin var

o zaman diğer arkadaşlara da bildireyim ben bilimselci kardeşime hak etmediği hitamlarda bulundum daha doğrusu kast etmediği anlamları kast etmediği anlamları kast etti zannederrek karşılık verdim ve bundan dolayıda kendisinden özür diledim iyi niyetliki böyle bir konuya gerek duymadığını belirtti.

Gönderi tarihi:

Ahirzaman arkadaş...

"Sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın"

"zannedersem bundan gayrı eleştiriyide yapamam"

Eleştiriye herzaman açığım, açık olmalıyız...

Seviyeli olduktan sonra mesele yok...

Bu cümleleri kendim içinde kullanıyorum...

Yararlı tartışmalar yapmak dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Manevi yönden temizlikten bahsedilirken dışkıdan bahsetmek . Böyle mantığı kimse kabul etmez.

Eğer ayetin okunuşuna bakarsanız "necesün" kelimesi geçmektedir. Bu kelimenin lügat manasıda pislik depil "dışkı" dır. Dışkı kelimesi ile iç tve ahlak temizliği anlılamaz.

Zaten bu konu Sayın Prof. Fığlalı tarafında işlenmiştir. Sana yardımcı olayım . Herşeyi yamultan bir buna aşağıdaki adreste cevaP VERMİŞ.

http://www.alislam.org/turkish/Answers.pdf

linkini verdiğiniz pdf yi incelediğimde gördüğüm tek şey "kadıyanilik" savunmalarıdır. kendilerince bir mehdi bulan kendi mezhebi dışındaki -müslümanlar dahil- herkesi kafir sayan sapkın bir topluluktan bahsediyoruz. onların ayetleri yorumlamaları tabi ki sizin işinize gelecektir. zira islamı değil kendi sapkın ideolojilerini vurguluyorlar. müslümanlara dahi kafir diyen topluluğun ayetlerde geçen müşrik tasvirlerinin ne olmasını beklersiniz ki??? referans aldığınız kişilerin ne oldukları önemlidir. az-çok akademik eğitiminiz varsa bunun önemini bilmeniz gerekirdi.

Temizlenme gelsen bile İnanmayanlar niye pis olsunki. Görmüyormusun Bütün Müslümanlar elle yamak yemekte. Hacet yapıncada taşla temizlenmektedir. Tabii Muhammet dahil.

bakın seviyeyi bi yana bırakalım dediğim noktaya geliyorsunuz. ayette kasdedilen "dışkı" anlamında pislik değildir. zira dışkının kendisinin temiz olması imkânsızdır. oysa dinen her inanan, "inandım" diyen ve tevbe eden temizdir. o halde ayette bahsi geçen müşriklerin (ki burada mekkedeki zalim, inkarcı, putperest ve her çağrıyı çirkinlikle reddeden müşriklerden bahsedilir) manen pislik içerisinde oldukları vurgulanmıştır.

umarım artık anlarsınız...

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

"ki burada mekkedeki zalim, inkarcı, putperest ve her çağrıyı çirkinlikle reddeden müşriklerden bahsedilir"

Müslümanlığı kabul etmyenler niye kötüler olsunlar. Esas kötü onlara kılıçla din direten lerlerdir esas pislik olan. Bir cahiller ve taliban dini ni sanki medeniyet miş gibi lanse etmen de komik. Netice ortada müslümanlar hala orta çağda yaşamaktadır. esas onlar bir çirk içindedirler. Şimdi başladılar ırakta Adı Ömer olanları öldürüyorlar. İşleri güçleri öldürmek ve ganimet. Utanılacak bir dini övüyorsun. İşte Allahı da insanlara sokak kabadayısı gibi küfür etmektedir. Kuranda daha ne ağza alınmadık küfürler var. Modlar küfür yazıyorsun diyor. Ne yapalım Kuran yayıyorsa biz de anlatmak için yazıyoruz. Keyfimizden değil.

Gönderi tarihi:

Yanlışın var...

Herhangi bir dine hakaret etmiyoruz...

Tüm manevi inançlar, hayaldir, kurgudur diyoruz...

Bu, hakaret olmasa gerek...

[/quoteİnaçlara hayaldir kurgudur demek en büyük hakarettir sevgili bilimselci ve diğer inanmayan arkadaşlar İstersen bana ağza alınmayacak küfürler et istersen beyinsiz de istersen hayvan adıyla hitap et hepsine eyvallah. Bana ettiğin küfür ya da kötü söz beni ve seni bağlar. Sen her ne kadar sen küfür değil

dir dersen de benim inancıma göre Allaha yoktur demek ya da varlığı şüphelidir demek En büyük küfürdür

insanlar için kullanıldığında küfür sayılmayacak kelimeler Allah için kullanıldığında küfürdür İşte inanan arkadaşların tepkisi bu yüzden. hal böyle olunca sizin bize sunmuş olduğunuz sevgi ve saygıların bizim için hiç bir önemi kalmıyor

bilimselci arkadaşım Ben şundan eminim ki bütün bilim adamları Allahı bulmuştur. Kimisi bulmuş inanmış, kimisi bulmuş çeşitli sebeblerele inanmamış, (toplumsal baskı, din değiştirmenin vermiş olduğu korku vs sebebler )kimisi bulmuş ama ispat edememiştir. Seninde söylediğin gibi bilim ispat ister. Bilim Allahı bulmuş ancak ispat edememiştir. buradan Allahın bilimsel tanımı VARLIĞI HİÇ ŞÜPHESİZ İSPATI MÜMKÜN DEĞİL Olarak ortaya çıkmaktadır.

bilim Allahı bulmuştur Senin ve diğer İnanmayan arkadaşların Allahı neden bulamaklarını örnekeleyeyim.

Diyelimki 10km!lik senden önce ve senden sonra hiç kimsenin geçmediğinden %100 emin olduğun bir yolda cebinde çok değerli bir pırlanta yüzükle yürüyorsun yolu tamamladığında yüzüğü kaybettiğini farkediyorsun Ancak yüzüğüde o 10km'lik yolda kaybettiğinden %100 eminsin. verdiğim veriler ışığında bilimsel olarak kaybettiğin yüzüğü er ya da geç bulma şansın %100dür Allahı bulanların metodu budur. Allahın varlığını ve birliğini %100 kabul etmek örnekte yoldan hiç kimsenin geçmediğine %100 emin olmak veinancından %100 emin olmak örnekte yüzüğün %100 o yolda kaybettiğinden emin olmak

Eğer siz o yoldan başkalarınında geçmiş olduğundan eminseniz ya da geçebileceğinden şüpheli iseniz ya da yüzüğü o yolda kaybettiğinizden emin değilseniz veya başka bir yerde kaybettiğinizden şüpheli iseniz bilimsel olarak işiniz şansa kalmıştır ya 2 km gider aramaktan vazgeçersiniz ya hiç aramazsınız ya da içinizde şüphe olduğu için aramadım demiyeyim diye üstün körü ararsınız ve nihayet 10 km lik yolu bitirsenizde yüzüğü bulmazsınız. Bu metodu kullanmadan Allahı bulamazsınız bence kendinizi hiç boşa yormayın Gelelim 2. bir örneğe gerek ülkemizde gerek dünyada okuyoruz duyuyoruz adamın biri 10 katlı binadan düştü burnu bile kanamadı bir diğeri 2m lik yerden düştü öldü ya da düz yolda yere düşerek öldü. Bilim bunları açıklıyor ölmeme sebebi işte atıyorum şukadar hızla düşerken çamaşır iplerine vurduğu için hızı şu kadar kesildi ordan yumuşak bir zemine önemsiz bir düşüş yaptı falan falan. tabi ki bilimin bilim kanunlarına göre açıkladıkları doğrudur ya gerçeklik payı çoktur . diğer taraftan 2m düşüp ölen içinde yine atıyorum şu kadarlık hızla beyninin üstüne düştüğü için öldü açıklaması yapılır bilim her türlü ölüme açıklama getirebilir. Peki şimdi sana soruyorum diyelim ki deney labotatuvarında çalışıyorsunuz gerçekleşen bir ölüm olayından yukarıdaki örneklerden herhangi biri olabilir bütün teknolojik imkanları kullanarak ve bütün etkenleri kontrol altına alarak bilimsel olarak bu mümkün 10. kattatn aşağı düşen adamı aynı hızla aşağıya düşürüp aynı yükseklikteki çamaşır ipine çarptırarak aynı yumuşak zemine düşürerek deneyi yapmadan önce ölüm olayının gerçekleşmeyeceğine yada diğer örneklerde ölüm olayının %100 gerçekleşeceğine dair bir garanti verecek bir bilim adamı varmı ?varsa çıksın ortaya ALLAH VARDIR :clover::clover:

Gönderi tarihi:

"ki burada mekkedeki zalim, inkarcı, putperest ve her çağrıyı çirkinlikle reddeden müşriklerden bahsedilir"

Müslümanlığı kabul etmyenler niye kötüler olsunlar. Esas kötü onlara kılıçla din direten lerlerdir esas pislik olan. Bir cahiller ve taliban dini ni sanki medeniyet miş gibi lanse etmen de komik. Netice ortada müslümanlar hala orta çağda yaşamaktadır. esas onlar bir çirk içindedirler. Şimdi başladılar ırakta Adı Ömer olanları öldürüyorlar. İşleri güçleri öldürmek ve ganimet. Utanılacak bir dini övüyorsun. İşte Allahı da insanlara sokak kabadayısı gibi küfür etmektedir. Kuranda daha ne ağza alınmadık küfürler var. Modlar küfür yazıyorsun diyor. Ne yapalım Kuran yayıyorsa biz de anlatmak için yazıyoruz. Keyfimizden değil.

toksözlü bilmeden anlamadan yazıyorsunuz. kasdedilen mekke müşrikleridir. hatırladığım kadarıyla mekkenin fethinin akabinde gönderilen ayetlerdir bunlar. vurgu genel bir "müşrik" kavramını ifade etmiyor. zulmeden; zalim müşriklerden bahsediliyor. onlar ki sırf müslümanlar diye insanlara işkence yapıp yurtlarından çıkmalarına sebep olmuşlardı. siz tek bir kelimenin ağırlığına tahammül edemezken müslümanlar tüm yaşadıklarına rağmen müşriklere , onlar olay çıkarmadığı sürece müdahale etmemişlerdi.

mekkenin fethinde karşı gelmeyen evinde kalan kimseye müdahale edilmemesi, kimseye şiddet uygulanmaması bilhassa Resulullah sav tarafından emredilmiştir. tüm bunlara karşın azgınlık yapan müşriklere binaen ayetler indirilmiştir.

yani konu İslam'ın kabul edilip edilmemesi değil. eğer öyle olsaydı Mekke'nin fethi bir katliam olarak tarihe geçmeliydi. yine Medine'deki hakimiyet bir zulüm örneği olarak bize lanse edilirdi. o insanları manen pis yapan hakaretlerinde, zulümlerinde sebat etmeleri idi. huzursuzluk ve fitne ortamı için çabalamalarıydı. ama siz tüm açıklamalarımı görmezden gelip yine olayı "iman" meselesine getireceksinizdir.

bu kadar taraflı ve zoraki yorumlar yaparsanız hayalgücünüzün elverdiğince küfür çıkarabilirsiniz, istediğiniz her kitaptan.

her müslüman İslam'dır diye saçma ve mantıksız bir bakış açısı olamaz. Irak, İran... ve hatta Türkiye müslümanları İslam'ı temsil etmez. İslam'ın tek temsilcisi ve tek elçisi vardır. bu değişmez. malesef sahih olmayan hadislerle bize gelmeyi de yol sayıyorsunuz ama çok şükür ki elimizde her şeyin ölçüsü bir Kitabımız mevcut.

Gönderi tarihi:

İnaçlara hayaldir kurgudur demek en büyük hakarettir sevgili bilimselci ve diğer inanmayan arkadaşlar

Dilböceği arkadaş,

Ben de bilime inanıyorum ama senin gibi tutucu ve çok katı değilim...

İnandığım değerlere söz söylenildiğinde,

mantıklı cevap vermeye çalışıyorum...

En ikna edici ve bilgilendirici oluyor...

Hakaret te varsa eğer,

sadece karşı tarafın bilgisizliğine ve cahilliğine atfediyorum...

Kelle verecek tabularınızı yıkmanız gerek...

Korkunuz, amacınız 2. yaşamı garanilemek...

Ne kadar kararlılık o kadar garanti...

Huriler, şarap ırmakları cezbedici...

Gariban bayanlar orada da havasını alıyorlar...

Bunlar hakaretmi ?...

Benim düşüncelerim...

Benim yada bizlerin, neden inanmadığı konusunda misal vermissin;...

"Diyelimki 10km!lik senden önce ve senden sonra hiç kimsenin geçmediğinden %100 emin olduğun bir yolda cebinde çok değerli bir pırlanta yüzükle yürüyorsun yolu tamamladığında yüzüğü kaybettiğini farkediyorsun"

Evet tabiiki...

Alternatifi olmayan seçenekte başarılı olmak %100 kesinleşir...

Ama diğer seçenekler/olgular oluşunca araştırıp sorgulamak gerekiyor...

Buna, bilimde doğrulama metodu deniyor...

Birşeyi doğrulamak, alternatifleri ile mukayese yoluyla olur...

Ben ve bizler, bu metodu kullanıyoruz...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Dilböceği arkadaş,

Hakaret te varsa eğer,

Bunlar hakaretmi ?...

Benim düşüncelerim...

Evet tabiiki...

İyi dileklerimle...

Din bilmeden din hakkında konuşulmaz

bak sizden bir arkadaş savunduğu görüş

GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN

DİLBER-İ AHU MU EFDAL YOKSA YEVM-İ RAMAZAN

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN

ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN KAZASI YOK DİLBERİN

yani anlayacağın oda anlamış kimlerin nefse hitab ettiği

bak ramazandaki amaçne dir sadece kendini açbırakmakmı?

tabiki bazı oruç tutmanın manasını almayanların orucu o hale gelir

ancak oruç tutmanın manası fakirleri hatırlamak nefsine allah rızası için sahip çıkabildiğini göstermektir

ramazanda fakirler sofrada ağırlanır pekiya en has oruç nasıl ututlur

en has oruç hem ağza hem şehvete hem gözüne hemde nefsine tutturulur

bir de ağer kalbe oruç tutterelursa işte bu en güzel oruçtur.

bak kardeşim anlamamışsın ki sürekli İslam hakkında böyle hitamlarda bulunuyorsun

eğer öyle olsaydı zina yasaklanmazdı bir nisanın arkasından yaklaşmayın denmezdi nefse alet edilir di

sonra bahsettiğin hususlara gelince İnsanı bu dünyada yoldan çıkartan nefse kul eden şeyler Allahı unutturan şeyler bu dünyada şeytan ortak olur bu dünayda içtiğin şarapla orda içtiğin şarap aynı şey değildir bu dünyadaki hiç bir nimet aynı şey değildir

bak kardeşim aklınca dini eleştiriyorsun ancak bilmeden eleştiriyorsun.

Gönderi tarihi:

Din bilmeden din hakkında konuşulmaz

bak sizden bir arkadaş savunduğu görüş

GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN

DİLBER-İ AHU MU EFDAL YOKSA YEVM-İ RAMAZAN

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN

ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN KAZASI YOK DİLBERİN

yani anlayacağın oda anlamış kimlerin nefse hitab ettiği

bak ramazandaki amaçne dir sadece kendini açbırakmakmı?

tabiki bazı oruç tutmanın manasını almayanların orucu o hale gelir

ancak oruç tutmanın manası fakirleri hatırlamak nefsine allah rızası için sahip çıkabildiğini göstermektir

ramazanda fakirler sofrada ağırlanır pekiya en has oruç nasıl ututlur

en has oruç hem ağza hem şehvete hem gözüne hemde nefsine tutturulur

bir de ağer kalbe oruç tutterelursa işte bu en güzel oruçtur.

bak kardeşim aklınca dini eleştiriyorsun ancak bilmeden eleştiriyorsun.

Ramazandaki amaç insana açlık öğretip,

Sömürü zihniyetin ekmeğine yağ sürmektir...

İnsanları açlıkla terbiye etmek yanlıştır bana göre...

Uygar ve sağduyu ancak kültürel eğtimle mümkündür...

Psikoloji bilimide bunu böyle söylüyor...

Gönderi tarihi:

Din bugün çoğunluğun sandığı gibi yüzeysel emirler - yasaklar bütünü değildir!

Dinde öyle “SIRLAR” vardır ki, bunlara muttali olan bir kişinin bütün hayatı değerlendiriş şekli mutlaka değişir! Ve bunlar ancak yüksek tefekkür gücüne sahip olarak yaratılmış beyinlere has ilimlerdir!

Öyle ise, bizler de artık beyinlerimizi çalıştırıp, 5 duyuyla kayıtlı mahlûklar olarak yaşama seviyesinden; Allahu Teâlâ'nın kendisine “HALİFE” olarak meydana getirdiği, “en şerefli” olma mertebesine ulaşalım!

Unutmayalım ki, dünyaya bir daha geri dönüş sözkonusu değildir... Şu anda neler elde edebilirsek, ebedî bir yaşam boyunca onlarla yetinmek zorunda kalacağız.

DİNDE REFORM OLMAZ!… Çünkü Din, “ebeden değişmez sünnetullah” üzerine bina olmuştur.

DİNİ ANLAMADA REFORM ise çağımızda zaten başlamıştır…

Dini anlamada REFORM’un gerçekleşmesi için, konunun kesinlikle en başıdan ele alınarak, “DİN”i temelden ANLAYIŞIN yeniden yapılandırılması zorunludur.

Dini kabullenmek, ya “gökte tanrı” ve onun yolladığı postacı-elçi peygamber ve fermannamesi kitap anlayışına ve temeline göre yapılandırılır; ya da Kurân’ın açıkladığı “ALLAH”, “RASUL”, ve buna dayalı, sistemi açıklayan “KİTAP”, anlayışıyla olay değerlendirilip; her konu bu anlayışa göre yerli yerine oturtulur.

“Kurân’ın RUHU” esas alınmadan ortaya konulacak bütün yaklaşımlar, “göktanrı”nın fermannamesine kelime ve harf bazında şekilci ve mantık-akıl dışı yaklaşımlar getirecektir. Bu da bazı akılsızların, “iman akılsızca yaklaşımdır” (!?) savına pâye vermekten başka bir şey sağlamayacaktır.

İslâm Dini, bir kabile veya aşirete tanrı manitu ya da ilah anlayışı edindirip; onları sopa korkusuyla yola getirmek amacıyla, bir tanrı peygamberi tarafından topluma tebliğ edilmemiştir!.

“İslâm DİNİ”, Allah indindeki “DİN”dir ve insanlığın tek kurtuluş reçetesidir!… Evrenin, insanı ilgilendiren kadarıyla, boyutsal sistemini açıklamaktadır!.

AHMED HULUSİ DEN ALINTIDIR...

Gönderi tarihi:

Sevgili Bilimselci;

Hani araştırma alışkanlığın ne oldu.Senin sırtını dayadığın bilim orucun faydalarını sıralamıyor mu?Orucun vücuda sağlıkla ilgili getirilerini bir yana ayırsak bile,maneviyatı nasıl geliştirdiğini gözardı edebilmen hiç oruç tutmadığın izlenimini uyandırıyor..

Tıbbı bir bilim dalı olarak kabul ediyormusun?Buna cevap verebilirsen,sana birkaç bilgi daha aktaracağım.Dini yönünü anlatmak ise,anlattığım sen olunca boşuna çaba olarak geliyor bana.Şimdilik bu kadar..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

tabikide taurusmutis kardeşimin dedikleride doğrududur.

ancak bilimselci açlık diyorsun hayatında kaç kere birileriyle iftar sofrasına oturdun veya kaç kez birileriyle beraber on ların sahurlarını inceledin veya kaç kez iftar davet edilen fakirin gözlerindeki mutluluğa baktın araştırma bu mudur.Ama senin dediğin uygarlık ve sağduyu bu ise bunu elbet anlamayacaksın

bak kardeşim sen birisine istediğin kadar sevgiyi anlat senin dediklerini anlaması için onun o sevgiyi yaşaması lazım orucun manası açları hatırlamak nefsine hakim olmak demektir.

insanlar iftara son birkaç dakika sofraya oturur ve mümarek camiden mübarek ezanın okunmasını beklerler işte bu bana çok manidardır.

Zira insanlar sofraya oturmuş ve belki susuzluktan dili kurumuş ama genede yemeye başlamıyor.nefsine hakim oluyor

Sonra camilerden

Allahu ekber Allahu ekber

sesleriyle ezan başladığında Allahın adını anarak yemeye başlarlar sonrada o nimetlerin hakiki sahibine şükr ederler.

Acaba sen o insanların ramazanda aldığı tadı nerden bilceksin.

Gönderi tarihi:

ahirzaman kardeşim

Ağzına, Diline, Klavye Tutan Eline Sağlık Allah Senden Razı Olsun

----------------------------------------------------------------------------

ORUÇ TUT SIHHAT BUL..

Amin ecmain inşallah

yapabileceğimiz en iyi dua

Gönderi tarihi:

tabikide taurusmutis kardeşimin dedikleride doğrududur.

ancak bilimselci açlık diyorsun hayatında kaç kere birileriyle iftar sofrasına oturdun veya kaç kez birileriyle beraber on ların sahurlarını inceledin veya kaç kez iftar davet edilen fakirin gözlerindeki mutluluğa baktın araştırma bu mudur.Ama senin dediğin uygarlık ve sağduyu bu ise bunu elbet anlamayacaksın

bak kardeşim sen birisine istediğin kadar sevgiyi anlat senin dediklerini anlaması için onun o sevgiyi yaşaması lazım orucun manası açları hatırlamak nefsine hakim olmak demektir.

insanlar iftara son birkaç dakika sofraya oturur ve mümarek camiden mübarek ezanın okunmasını beklerler işte bu bana çok manidardır.

Zira insanlar sofraya oturmuş ve belki susuzluktan dili kurumuş ama genede yemeye başlamıyor.nefsine hakim oluyor

Sonra camilerden

Allahu ekber Allahu ekber

sesleriyle ezan başladığında Allahın adını anarak yemeye başlarlar sonrada o nimetlerin hakiki sahibine şükr ederler.

Acaba sen o insanların ramazanda aldığı tadı nerden bilceksin.

Mutluluk göreceli(bağıntılı)dır...

İnsanlar olmayan, kısıtlı şeyleri elde edince mutludurlar...

Cezaevinden yeni çıkmış bir insan...

Askerliğin ifa edip bitirmiş,

Okulu bitirmiş, mesleğine hazır,

Susuzluğunu gideren,

Açlığını gideren,

Bilgisizliğini gideren,

İyi bir arkadaş edinen,

Bir eş ve çocuk sahibi olan...

Daha binlerce...

Tabiiki insanları aç ve suzuz bırakarak,

tekrar önüne yemek konulduğunda mutlu olacak insan...

Helede üzerine bir bardak çay içerse, değme keyfine...

Ama ben şunu anlamakta güçlük çekmişimdir...

İnsanlar aç ve suzuz kalmakla terbiye edilirmi ?

Bunu eskiden köle sahipleri yaparlardı, insan(!) olsunlar diye...

Uzmanlar hayvanı bile açlıkla terbiye etmemeyi öneriyorlar...

İnsanları eğitmenin yolu asla açlıkla suzuzlukla olmamalı...

Uygar kültürel eğtim, en bilimsel olan alternatif...

İnsanların mutluluğu önemlidir...

Karnı tok, sırtı pek insan mutludur asıl...

İnsanları aç bırakarak eğtim, orta çağda kabul görmüştür...

Zalim işverenlerce, köle sahiplerince...

Kaldıki sağlık açısından beslenme uzmanlarınca,

hiç bir öğünün atlanmamasını,

Hatta ara öğünlerde de atıştırılmasını...

Sağlıklı, güzel bir cilde sahip olmak için,

Her iki saatte bir su içilmesini öneriyorlar...

Bunların hepsi, bilimsel tahliller sonucu varılan kararlar/doğrular...

Bende tuttum oruç tabiiki,

Dediğiniz gibi iftarda mutluda oluyordum...

Ama söylediğim gibi mutluluk göreceli...

Soyguncu, bir soygun yaptığında...

İnsancıl birisi, insana iyilik yaptığında...

İnançlı, ibadetini yaptığında...

Bilimci de bilimselliğe hizmetinde...

Mutlu oluyorlar...

Yanlış olarak özümlenen şeyler, insanları mutlu etmez...

Gönderi tarihi:

Dilböceği arkadaş,

Hakaret te varsa eğer,

Bunlar hakaretmi ?...

Benim düşüncelerim...

Evet tabiiki...

İyi dileklerimle...

SEVGİLİ BİLİMSELCİ

Sen ve sizler Allahın varlığına inanmıyorum derseniz ben bir müslüman olarak size ancak inancınıza saygı duyarım derim. Ancak Sen ve sizler Allah Yoktur gibi bir yalanı kanıtlanmış bir doğru olarak öne sürerseniz size vereceğim cevap admin tarfından yıldıızlanır.Çünkü inandığınız bir var olmadığından sizin bizim inacımıza yaptığınız kötü söz ve küfürleri BİZ sizin yok olan inancınıza yapamadığımızdan kötü söz ve küfürlü sözcükler direkt olarak size gelmektedir ve admin tarafından yıldızlanmaktadır(bütün samimiyetimle söylüyorum eleştiri konusu yaptığım kesinlikle admin değildir formumuzda oluşan uslup bozukluğu ve seviyesizlik tamamen bundan kaynaklanmaktadır.Şimdi sana soruyorum bilimselci

nasıl oluyorda birbirini tanımayan milyonlarca kişi ARALARINDA SÖZLEŞMİŞÇESİNE aynı yalana!(haşa haşa ) inanıp aynı yalanı!bulup. Aynı yalana ,SECDE Edebilyor BU BİLİMSEL OLARAK MÜMKÜN MÜDÜR

Gönderi tarihi:

Ama ben şunu anlamakta güçlük çekmişimdir...

İnsanlar aç ve suzuz kalmakla terbiye edilirmi ?

Bunu eskiden köle sahipleri yaparlardı, insan(!) olsunlar diye...

Uzmanlar hayvanı bile açlıkla terbiye etmemeyi öneriyorlar...

İnsanları eğitmenin yolu asla açlıkla suzuzlukla olmamalı...

Uygar kültürel eğtim, en bilimsel olan alternatif...

İnsanların mutluluğu önemlidir...

Karnı tok, sırtı pek insan mutludur asıl...

[/size]

Oruç tutmayı açlık olarak idrak edebilmişsin ne mutlu sana demek bu kadar basit senin gözünde oruç....

İstersen oruçla ilgili bir sürü yazı bir sürü site tavsiye edebilirim sana oruç tutmanın anlamını daha iyi kavrabilmen için.Aslında sende biliyorsundur orucun insanın beden ve ruh sağlığında ki faydalarınıda işte sırf muhaliflik olucak ya aksini idda edeceksin.

Tüm tıp otoritelerinin bile insan sağlığında ne kadar önemli olduğunu kabul ettiğini bildiğin halde itiraz edeceksin....Neden çünkü bizimle hem fikir olmak seni ürkütüyor.

Bu yüzden kendince aksi şeyler söyleyip aksini savunacaksın.

Ama genede bir bak istersen.

-http://www.enfal.de/ram10.htm-

Gönderi tarihi:

Oruç tutmayı açlık olarak idrak edebilmişsin ne mutlu sana demek bu kadar basit senin gözünde oruç....

İstersen oruçla ilgili bir sürü yazı bir sürü site tavsiye edebilirim sana oruç tutmanın anlamını daha iyi kavrabilmen için.Aslında sende biliyorsundur orucun insanın beden ve ruh sağlığında ki faydalarınıda işte sırf muhaliflik olucak ya aksini idda edeceksin.

Tüm tıp otoritelerinin bile insan sağlığında ne kadar önemli olduğunu kabul ettiğini bildiğin halde itiraz edeceksin....Neden çünkü bizimle hem fikir olmak seni ürkütüyor.

Bu yüzden kendince aksi şeyler söyleyip aksini savunacaksın.

Ama genede bir bak istersen.

suheda arkadaş,

Tartışırken hemen kişiye serzenişe geçiyorsunuz...

Ne yapacaksın benim bilip bilmediğimi, idrakimi, bilgimi...

Biz foruma birşeyler yazmışız...

Yazılan yazılara cevap vermen yeterli olacak...

Verdiğin linki okudum...

Hayvanları, bitkileri örnek veriyor kış uykusuna yattıklarını...

Ayrıca ruhun eğitilmesi ağırlık nokta...

Ben bunları yazımda yazmıştım zaten...

İşin özü, yine açlıkla eğitim...

Bilim, buna yanlış, toklukla eğitime doğru diyor...

Yazımı bir kez daha okuyun lutfen...

Teknik taraflarını da yazmıştım...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

psikoloji bilminin insan beynını çözmek uğruna farelere ne kadar ezıyet ettiğini unutmayınız.kı (farelerın bazı genlerı ınsana uyuyor,fareden evrımleşmiş de olabiliriz)

efendım,diyetlere ve yağ aldırma vs. dökulen paralar emperyalizmın parmağı olmuyor da oruç tutmak mı emperyalizm oldu :excl:

sizler sömürüyü İslamıyette aramayınız,emperyalizm konusuna girerseniz bu konudan çıkamayız sayın bilimselci

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ BİLİMSELCİ

Sen ve sizler Allahın varlığına inanmıyorum derseniz ben bir müslüman olarak size ancak inancınıza saygı duyarım derim. Ancak Sen ve sizler Allah Yoktur gibi bir yalanı kanıtlanmış bir doğru olarak öne sürerseniz size vereceğim cevap admin tarfından yıldıızlanır.Çünkü inandığınız bir var olmadığından sizin bizim inacımıza yaptığınız kötü söz ve küfürleri BİZ sizin yok olan inancınıza yapamadığımızdan kötü söz ve küfürlü sözcükler direkt olarak size gelmektedir ve admin tarafından yıldızlanmaktadır(bütün samimiyetimle söylüyorum eleştiri konusu yaptığım kesinlikle admin değildir formumuzda oluşan uslup bozukluğu ve seviyesizlik tamamen bundan kaynaklanmaktadır.Şimdi sana soruyorum bilimselci

nasıl oluyorda birbirini tanımayan milyonlarca kişi ARALARINDA SÖZLEŞMİŞÇESİNE aynı yalana!(haşa haşa ) inanıp aynı yalanı!bulup. Aynı yalana ,SECDE Edebilyor BU BİLİMSEL OLARAK MÜMKÜN MÜDÜR

Budizm'e de inanan milyonlarca insanlar var.

Bilgi olamyan yerde, inanç çok kolaydır...

Geçmişte, dünya öküzün boynuzlarında idi...

Yine milyonlarca inanan vardı...

Gönderi tarihi:

Burada güzel beyin fırtınası yapılmış. Varmı yokmu ?

Şimdi İslamın deklare allahın durumunu göz önüne alınca. Şu aşagıdaki ayetler Allahtan olabilirmi ?.

(TEVBE suresi 28. ayet) (Resmi:9/İniş:113/Alfabetik:104)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ فَلاَ يَقْرَبُواْ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ بَعْدَ عَامِهِمْ هَـذَا وَإِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنِيكُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ إِن شَاء إِنَّ اللّهَ عَلِيمٌ حَكِيمٌ

Okunuş Ya eyyühellezine amenu innemel müşrikun necesün fe la yakrabül mescidel haram ba'de amihim haza ve in hiftüm ayleten fe sevfe yuğnikümüllahü min fadlihi in şa' innellahe alimün hakim

Diyanet Açıklamalı:

Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yıllarından sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Şüphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.

Burada sokak kabadayısı gibi necesün= ********* = Pislik demektedir.

(KALEM suresi 13. ayet) (Resmi:68/İniş:2/Alfabetik:51)

عُتُلٍّ بَعْدَ ذَلِكَ زَنِيمٍ

Okunuş 'utullin ba'de zalike zeniymen.

Diyanet Açıklamalı : Kaba ve kötülükle damgalı,

10-14 arası

: “(Ey Resulüm!) Onlar isterler ki, sen yumuşak davranasın da

onlar da sana yumuşak davransınlar. Alabildiğine yemin eden, aşağılık, daima kusur arayıp

kınayan, durmadan laf götürüp getiren, iyiliği hep engelleyen, mütecaviz, günaha dadanmış,

kaba ve haşin, bütün bunlardan sonra bir de zenim (zina çocuğu, ********** soysuz) olan kimselerden

hiçbirine, mal ve oğulları vardır diye sakın boyun eğme”

Zenim = *** demektir.

Eğer allah Allahsa böyle sokak kabadayısı gibi muhaliflere inanmayanlara *** ve ********* gibi laflar edermi ?.

Bunu anşlamak için beyin fırtınasına gerek varmı. Aynesi iştir kişidinin. Sözlerine bakılsa varmı yokmu anlaşılmazmı ?.

Allah'ın beddua ettiği kimse helak oldu demektir...İki eli kurusun demişse bu aynı zamanda bir eylem içeren bir emirdir, iki eli kurumuştur..O kimseler Allahın en şiddetli azabını hak etmişlerdir..Allah üzerlerine azap çekenleri kahredicidir..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.