Φ bohem Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 vay marti ne güzel yapmışsın burayı.kendimi hayvanat bahçesinde hissettim ama köpeklerden acaip korkarım. bikere bahariyede gezerken karşımıza çıktı. pıtbuul tasmasız hemde çok krokmuştum öylebir çığlık atmışımki millet başıma toplandı o arada köpekte gitmiş zaten Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 hahahahaa köpekden korkulur mu yaaa.yok içimde yılana hariç hiç bi hayvan korkusu yok ama bi köpekle aram bozuk! sökeyle didim arasında bi köye gittik.baktım güzel bi köpek iri yarı ama sapsarı nasıl güzel.anam beni görür görmez bi atladı ipi olmasa yiyecek beni...bi onu doya doya sevemedim işin komik tarafı bi tane ördekle aynı yerde yatıyo namussuz!!!sen ördekle koyunkoyuna yat gel bana neyse... Alıntı
Φ bohem Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 marti ne ilginç hikayeler var sende bende bunlara kıyamam çok severim Alıntı
Φ bohem Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 yunuslarıda severim çok tatlı şuna bak marti bunun eti yenirmi pis bi şakaydı Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Yunuslar: Her yunusun kendine has bir sesi vardır.Haberleşirlerken diğer yunuslar ilk çağrıda bulunan yunusun sesini taklit ederek anlatır. İnsan beynine en yakın olan hayvanlardır. Yunuslar verilen emri en iyi uygulayabilen hayvanlardır ki onlara ikişer kelimeden 6000 tane cümle öğretilmiş ve onlar bu öğrendiklerini kullanarak yeni cümleler üretmişler ve aldıkları komutlarda şaşırmamışlar.Öğretilen ve kendi türettikleri cümlelerin uygulamasında %80 başarılı olmuş. Roma döneminde insanlar onlara tanrılar kadar saygı duyarlarmış. Gözleri bağlı olan bir yunus 6 metre ilerideki top ve balığı aldığı emir doğrultusunda ayırt edebiliyormuş. Bir yunus yarıştığı cismi geçemezse intihar edermiş. Yunuslar 10 ve 12 yaşları arasında hamile kalmaya başlarlarmış. 6 yaşına kadar bir yunus ailesiyle birlikte yaşar ve daha sonra başka ailelerin asi gençleriyle kaçıp derin okyanuslara açılırlarmış. Ortalama ömürleri 60 yıldır. Yunuslar grup halinde gezerler ve bu gruplar arkadaş grupları ya da aileler olabilir. Eğer bu gruptakilerden biri kendini intihar eder ve karaya vurursa diğer grup üyeleri de onun arkasından kendilerini öldürürlermiş. Bu yüzdendir ki sahillerde aynı anda onlarca ölü yunus bulunur. Yunuslarla ilgili bir çok gizem de Kitab-ı Mukaddes ve Kur’an-ı Kerim de bulunan yunus peygamberle ilgili anlatılanlardadır.Yunus peygamberi karnında taşıyan balığın Yunus olduğunu da söylememe gerek yoktur sanırım. Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa denizlerde yaşayan yunus türleri 200 ‘dür. Karadeniz’de yaşayan Liman Yunusu 1 metrelik boyuyla en küçük olanıdır. Boyları 10 metreyi bulabilir. İnsanlarla Roma döneminde kaynaşmaya başlayan yunuslar onlarla arkadaş olmak için hep sığ sulara yanaşırlarmış. Roma döneminde bir çocuğun okula gitmesine bir yunusun yardımcı olduğu kesin olarak biliniyormuş. Yunus her sabah çocuğu karşıya geçirir ve sonra da geri getirirmiş. Neresi olduğunu unuttuğum bir yerde kadının biri 1880’li yıllarda bir yunusu elleriyle beslemeye başlamış. İnsanlarla ilgilendikçe daha çok yunus gelmiş, yunus geldikçe insanlar daha çok ilgilenmiş ve şu anda bu ecnebi memlekette her yıl yüzlerce yunus binlerce insana kendini sevdirmek için gelirmiş. Yunusun birçok ciddi hastalığa da iyi geldiği ve bu yüzden bilim adamlarının sırlarını en çok çözmek istediği hayvanlarmış. Burunlarından gönderdikleri sinyallerle (ki bunları insanlar algılayamıyormuş) yolları bulabilirlermiş. Bu özellik yunustan başka sadece bir de yarasalarda varmış. Oksijen almadan yaşayamazlarmış. Tarih boyunca insanlara saldırmaları ise hiç görülmemiş tabii birkaç olay dışında. Bu olaylar da istediklerinde ne kadar tehlikeli olabildiklerinin bir kanıtı. Benim televizyonda izlediğim bir habere göre de küçük bir sandalın etrafını saran birkaç köpek balığından insanları kurtarmışlardı. Köpek balıklarının en çok korktuğu hayvan olan yunuslar onların etrafını sararak tehdit etmişler ve sandalları batan 3 kişiyi kıyıya kadar taşımışlardı. DOSTLARIM SIZLERDE BENIM ICIN; KÖPEKBALIGI KADAR KOTULESEN BU DUNYADA YUNUSUM OLDUNUZ... YUNUSLAR GIBI DOSTLARINIZIN OLMASI DILEGIYLE... MUTLU KALIN Alıntı
Φ bohem Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 yunuslar paylaşımın çok güzeldi marti benimde hep dikkatimi çeken bu masum hayvanlar nasıl oluyorda köpek balığı gibi vahşi bir hayvanı etkisiz hale getirebiliyor. yada sadece insanamı yakın olduğundan zararsız. bizim için. Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 ŞUNLARDAKİ ASALETE BAKIN YAA Alıntı
Φ külan Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 ya diecek bşy bulamyorum bunlar harika olmş arkadaşlar seviyorm ya ben bu hayvanlar alemini;) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.