Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2011 14 yıl Nerede Hadım Yasası, nereye gidiyorsunuz? Dün ‘Artık dayanılacak, sabredilecek noktayı aştı, ben Meclis’in önünde tek kişilik eylem yapmayı düşünüyorum’ diye yazdım ve aynı gün Meclis’in tatile girdiği haberi verildi.. Mardin’de 26 vahşinin 13 yaşında çocuğa tecavüzü ve hepsinin serbest bırakılmasının ardından (Hüseyin Üzmez de Deniz Feneri failleri gibi unutturuluyor) Bursa’da önceki gün “15 yaşında çocuğa tecavüz eden 60 sapığın serbest bırakılması”nı da öylece seyretmemiz isteniyor. Baktım da “haberler”de bile yoktu bu haber.. Baktım da (ve ‘pes’ dedim) o koca Meclis’ten, ‘seçim listeleriyle-seçim karargahlarıyla’ böbürlenen partilerden, kadın milletvekillerinin hiçbirinden, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan’dan tek ses çıkmadı.. Baktım da o ismi cismi süslü kadın örgütleri, çay partilerine konuşmacı aramaya yoğunlaşmış dernekler, kulüpler hiç oralı değil. Demek ki artık bu ülkede 60 kişinin bir çocuğa tecavüzü “önemli olay” sayılmıyor.. SAPIĞA TUTUKSUZ YARGILAMA Sayılmadığı “60’ının birden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından” da belli zaten. Maşallah savcılarımız ‘sapıklara karşı o kadar alicenaplar’ ki , öyle bir güven duyuyorlar ki kaçmayacaklarına, hepsi tekrar sokaklara salınıveriyor. BIRAKAN SAVCILAR HESAP VERECEK! Peki diyelim ki kaçmadılar, ya bu yamyamlar “nasılsa suçlamaları kabul etmeyince adil savcılar (!) bizi salıveriyor, gelin birkaç çocuğa daha canavarlık yapalım” derlerse? Bu da mı savcı beylere göre çok imkansız? Yaptıkları tamamiyle “çocuk tecavüzünü teşvik”tir, verdikleri kararlarla yarattıkları tablo ve bu sefil duruma toplum olarak susulması da ülke için “yüz karası”dır. Bu kararları veren hakim ve savcıların cezalandırılması için gerekirse ben AİHM’ye kadar gideceğim. (Şu anda yine AİHM’ye açtığım “çocuk tecavüzü” ile ilgili bir davayı kazanmak üzereyim, inşallah!) Dün Erzurum’da 23 yaşında bir kadın öğretmen kaçırıldı, başına taşla vurularak, 23 yerinden bıçaklanarak komaya sokuldu. TV’ye bakıyorum “kadına şiddet” başlığı altında tartışmalar yapılıyor, sanki Paris’ten yayın yapıyorlar, o kadar Fransız yani.. Ne “şiddet”i artık, “kadın kıyımı”, “kadın katliamlarının olduğu ülke” deyin şuna.. Düpedüz cinayete “namus cinayeti, töre cinayeti” gibi abuk isimler takılarak katillerin kurtarıldığı, çocuk tecavüzcülerinin bile anında serbest bırakıldığı ülkede ne cinayete, ne “ensest felaketi”ne, ne de diğer vahşet olaylarına çözüm bulunur. Çocuklarını korumak için küçük parmağını bile kıpırdatmayan bir devlet veya hükümet de “hukuk devleti” olmaktan, “adalet”ten filan söz edemez.. . . . . Ruhat Mengi. Gazetevatan.com/ 08.04.2011/ 03.08
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.