Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

duman!!  

25 üye oy verdi

1. 1. aşağıdakilerden hangisi size uygundur.

• sigara kesinlikle kullanmam.
      15
    • ben bir tiryakiyim..
      7
    • arada sırada bir fırt çekerm.
      2
    • arkadaşlar teklif edince içerim.
      1

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

tütünün zararları;

genelde hep insanlar için olan araştırmaları yaygındır. hep tek gerçek var o da sigaranın canlı hayata olumsuz etsi. ama bir de bu açıdan kanıtı inceleyelim.

TÜBİTAK'ın Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması bölge sergisinde yer alan ''Sigara dumanının arpa bitkisi üzerindeki olumsuz etkileri'' konulu bilimsel araştırma büyük ilgi gördü.

İki ayrı fanusta arpa bitkisini çimlendiren öğrenciler, fanusların birinde 6 gün boyunca sabah ve akşam saatlerinde 2 sigara yakarak bitkinin büyümesinde sigara dumanının etkisini izlediler. Altıncı günün sonunda, sigara yakılan fanustaki arpaların boyunun normal fanusta yetişenlerden kısa olduğu belirlenirken, yaprak genişliklerinde de önemli farklılık tespit edildi.

Bitkinin gelişmesini ve besin üretmesini sağlayan enzimlerin sigaralı ortamda yetiştirilen arpalarda daha az olduğunu belirleyen öğrenciler, sigaranın zararlı etkisini gözler önüne serdiler.

Sigarı zararına dikkat çekmek için bilimsel çalışmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Baltacıoğlu, ''Sigaraya getirilen kısıtlamalar ve her gün yeni bir zararının ortaya çıkması üzerine biz de sigaranın zararlarını yeni bir açıdan gözler önüne sermek için bu çalışmayı yaptık'' dedi.

yorum siz sevgili dostların..

Gönderi tarihi:

hiçte bile -_-

booorrkkkkk okadar piskii sirf bu yuzden eski sevgilimi biraktim be icmedigim icin okadar pis kokuuyoki agzi ve ustu sana tavsiyem icenlerle cikk ben yemek yerken biri yanimda icerse onu uyaririm kalkmazza yada sondurmezze ben kalkarim bu boledir sigara pis ve kotu ustunde bosunami yazi yaziyolar sonu OLUM bunu biliyon ve iciyonn senin hayatinn ben sana karisamam ama benle bunun polomigine girmee

Gönderi tarihi:

booorrkkkkk okadar piskii sirf bu yuzden eski sevgilimi biraktim be icmedigim icin okadar pis kokuuyoki agzi ve ustu sana tavsiyem icenlerle cikk ben yemek yerken biri yanimda icerse onu uyaririm kalkmazza yada sondurmezze ben kalkarim bu boledir sigara pis ve kotu ustunde bosunami yazi yaziyolar sonu OLUM bunu biliyon ve iciyonn senin hayatinn ben sana karisamam ama benle bunun polomigine girmee

"booooorrkkk" ne bu şimdi. ağzını bozmanın ne gereği vardı?muhattabım değilsin bundan sonra.

Gönderi tarihi:

olmam mı...... :D

ne kadar iyi arkadaşlarım varmış zehirlendiğim için sevinebiliyorlar :(

Gönderi tarihi:

tamam ya övecek bitarafı yok bırakmakta istemiyorum utanmaktan başka ne yapılabilirki bu durumda.......... :blush:

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

sigara içmeyi çok seviyorum..sigarayı seviyorum :)

hiç anlamıyorum.. -_- sigara içmem içenin yanında da durmam..

her içtiğiniz sigarada ölüme bir adım daha yaklaşıyorsunuz..bunu biliyorsunuz ama hala içiyorsunuz..dumanında meymelet yokki bikere..!

Gönderi tarihi:

canımmm yaaa anlamıyacak ne varr :) kimisi baldan hoşlanır kimide zehirden zevkkk yaaaa...tartışılmazzz..bırakındaa ağız tadıyla zehirlenelimmm... :)

şimdi bu yazdığın sence ne kadar doğru.. :) zehirlenmek?

evet zehirleniyorsunuz hatta içmeyenleride zehirliyorsunuz.. :)

bırakıp ağız tadıyla içmek?

için canım için bişey diyen yok.. -_- ama tartışılacak en önemli konu.. :)

kimi dertten içiyorum der kimisi zevkten..hayır yani içince kendinizemi geliyorsunuz komik ya.. :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.