Φ basakkartal Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Islamda reform hangi anlamda algilanmali?Ayetlermi degismeli yoksa Kuranin devri gecti simdiki zamana uymaliyiz anlaminda bir reform mu bu? Sunu öncelikle ifade etmek gerekirse Islamin degil ama müslümanim diyenlerin cogusunun bir yenilenmeye ihtiyaclari vardir.bu öyle bir yenilik olmaliki inanc diye gerceklerle alakasi olmayan ne varsa silinip gercek Kurana dönüsüm seklinde. Insanlara okumayi ilim yapmayi ilme ve ilim adamina saygiyi emreden bir dinin nasil bir reforma ihtiyaci olabilirki.Önce din adami kisvesine bürünmüs bozguncu ve yalanci din adamlarindan kurtulup gercek din adamlarina dönülmelidir.Bu neden böyle olmalidir,zira Kuran ayetlerini gercek anlamda ele aldigimizda ne insan mantigina aykiri nede insana karsi ve insan icin olmayan tek bir kelime bulamayiz.Bütün karisiklik Islami insanlara bir korku dini olarak asirlardir anlatan zihniyetten kaynaklanmaktadir.Bu nasirlasmis zihniyet her dogruyu söyleyene karsi cephe alarak zaten olaylari derinlemesine inceleme hevesi ve imkani olmayan insanlarida kendi saflarina cekebilmektedirler.insanlari giyimleriyle yasamlariyla dinli dinsiz diye siniflayan zihniyet degismedikce müslümanlar olduklari yerden kipirdiyamiyacaklar,bilim dallarinda hicbir basari sagliyamiyacaklardir.gercek din alimlerine düsen görev halkin gerisinde degilde halkin önünde gözünü kirpmadan batila karsi mücadele vererek yürümektir.Bence gercek reform Kuranin gercek mesajini insanlara gercek olarak ögretebilmektir. "18-Ve dolunay geldigi zaman Ay 19-Siz gercekten tabakadan tabakaya binip gececeksiniz 20-Su halde ne oluyor ki iman etmiyorlar " 84-Inkisah Suresi 18-20 diyerek 1400 sene öncesinden aya gidileceginin müjdesini veren bir dinin nasil bir reforma ihtiyaci olabilir ki? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Islamda reform hangi anlamda algilanmali?Ayetlermi degismeli yoksa Kuranin devri gecti simdiki zamana uymaliyiz anlaminda bir reform mu bu? Sunu öncelikle ifade etmek gerekirse Islamin degil ama müslümanim diyenlerin cogusunun bir yenilenmeye ihtiyaclari vardir.bu öyle bir yenilik olmaliki inanc diye gerceklerle alakasi olmayan ne varsa silinip gercek Kurana dönüsüm seklinde. Insanlara okumayi ilim yapmayi ilme ve ilim adamina saygiyi emreden bir dinin nasil bir reforma ihtiyaci olabilirki.Önce din adami kisvesine bürünmüs bozguncu ve yalanci din adamlarindan kurtulup gercek din adamlarina dönülmelidir.Bu neden böyle olmalidir,zira Kuran ayetlerini gercek anlamda ele aldigimizda ne insan mantigina aykiri nede insana karsi ve insan icin olmayan tek bir kelime bulamayiz.Bütün karisiklik Islami insanlara bir korku dini olarak asirlardir anlatan zihniyetten kaynaklanmaktadir.Bu nasirlasmis zihniyet her dogruyu söyleyene karsi cephe alarak zaten olaylari derinlemesine inceleme hevesi ve imkani olmayan insanlarida kendi saflarina cekebilmektedirler.insanlari giyimleriyle yasamlariyla dinli dinsiz diye siniflayan zihniyet degismedikce müslümanlar olduklari yerden kipirdiyamiyacaklar,bilim dallarinda hicbir basari sagliyamiyacaklardir.gercek din alimlerine düsen görev halkin gerisinde degilde halkin önünde gözünü kirpmadan batila karsi mücadele vererek yürümektir.Bence gercek reform Kuranin gercek mesajini insanlara gercek olarak ögretebilmektir. "18-Ve dolunay geldigi zaman Ay 19-Siz gercekten tabakadan tabakaya binip gececeksiniz 20-Su halde ne oluyor ki iman etmiyorlar " 84-Inkisah Suresi 18-20 diyerek 1400 sene öncesinden aya gidileceginin müjdesini veren bir dinin nasil bir reforma ihtiyaci olabilir ki? Başakkartal arkadaş, İşte bunun için isteniliyor dinde reform... Önüne gelen kendi tefsirini yapmış... Kafasına göere yakıştırmalar... Aya gidilecekmişte, Haber verilmiş... Hatta tarihini de vermiş diyecekler korkmasalar... Uydur uydur söyle... Açık ve net bir anlatım...İNŞİKÂK(Inkisah değil) suresi... Geceye, şafağa. ve dolunay üzerine yemin ederimki, İananlar mükafaatlandırılacak, inanmayanlar cezalandırılacak deniliyor... Cezalandırılanlar da (cezalarını çekerken) halden hale girecek deniliyor... Surede ve ayetlerinde... Ayetler bir bütün ve konuda bir bütün... Ne ayı ne güneşi... Doğa bilimleri ile bütünleştirmek çabası, Kur' anı da özünden saptırıyor bazı ulemalarca... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ basakkartal Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Başakkartal arkadaş, İşte bunun için isteniliyor dinde reform... Önüne gelen kendi tefsirini yapmış... Kafasına göere yakıştırmalar... Aya gidilecekmişte, Haber verilmiş... Hatta tarihini de vermiş diyecekler korkmasalar... Uydur uydur söyle... Açık ve net bir anlatım...İNŞİKÂK(Inkisah değil) suresi... Geceye, şafağa. ve dolunay üzerine yemin ederimki, İananlar mükafaatlandırılacak, inanmayanlar cezalandırılacak deniliyor... Cezalandırılanlar da (cezalarını çekerken) halden hale girecek deniliyor... Surede ve ayetlerinde... Ayetler bir bütün ve konuda bir bütün... Ne ayı ne güneşi... Doğa bilimleri ile bütünleştirmek çabası, Kur' anı da özünden saptırıyor bazı ulemalarca... İyi dileklerimle... Bilimselci arkadas,önce yaptigin düzeltme icin tesrkkürler.Seni anlamaya calisiyor ve biraz anladigimi saniyorum.Ben yinede kendi tezimi savunack ve diyecegimki Kuranin bilimselligi artik onun karsitlari ve anlamayanlar disinda defalarca kanitlanmistir.Bunu ben degil otoriteler söylüyor.Yani Kurani sadece bir ögüt ve ceza seklini bildiren bir kitap seviyesine indirdigimizde Bilimede en agir darbeyi vurmus oluruz.Tabiki cok farkli tefsirler vardir.Bunu ister sahsi cikar olarak ister yeterli bilgi sahibi olmamak seklinde görebiliriz. nevarki bu Kurani basit bir kitap olarak görmemizide gerektirmez.Kuran ayetlerinde adi gecen bircok isaret daha 100-150 senedir kesfedilmistir.bunu inkar edemeyiz ve bunu söylyenleride uydurucu olarak görme hakkimiz yoktur. Ilime deger veren Islamiyeti gercek anlamda ögrenmeye calistigimizda o bahsedilen reform zaten gerceklesmis olacaktir.Ama bu hicbir zaman bir ayeti gercek anlamindan uzaklastirip kendi anladigimiz sekle dönüstürmek reformu olmamalidir. Sevgi ve saygiyla kal Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Kur'an'da bilim diye bir şey yoktur... Mucize diye önümüze getirilen bir çok safsataya da gerekli cevaplar verildi bu forumda. Otorite diye bahsettiğiniz kişiler de H.Y ve grubudur. Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 İslamda reform isteği, İslamın diğer dinler gibi bozuntuya uğramasını ve 1400 yıllık değişmemiş Kur-an ında bir an önce değişmesini isteyenlerin hedeflediği bir ütopyadır. Öncelikle reform isteyene sormak gerekir reform nasıl olsun? Verilen cevap Kur-an ın bazı ayetlerinin güne uyarlanması, değiştirilmesi ise emin olun amaç reform değil dejenerasyondur. Dejenerasyonda beraberinde yok olmayı getirir... İslam dini hiçbir zaman yok olmayacaktır, biz hala yaşıyoruz ve kendimize ait bir soyumuzda olacaktır Allah' ın izniyle... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 bilim nedir ? keşifler buluşlar v.s peki bunun ilk şartı nedir? tabiki okumak kuranın ilk inen ayetide Oku yaradan rabbin adıyla oku Alak suresi evet sevgili yamyam bu ayet islamın bilimi teşvik ettiği görülmezmi peki zariyat suresindeki Biz gökleri büyük bir kudret ile bina ettik ve onu genişletiyiz ayeti bunlar sizcede bilimsel değilmidir ve de kuran bilimi teşvik etmiyormu Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 bilim nedir ? keşifler buluşlar v.s peki bunun ilk şartı nedir? tabiki okumak kuranın ilk inen ayetide Oku yaradan rabbin adıyla oku Alak suresi evet sevgili yamyam bu ayet islamın bilimi teşvik ettiği görülmezmi peki zariyat suresindeki Biz gökleri büyük bir kudret ile bina ettik ve onu genişletiyiz ayeti bunlar sizcede bilimsel değilmidir ve de kuran bilimi teşvik etmiyormu Hayır Kur'an bilimi teşvik etmiyor. "Oku" kelimesini bilime yoranlar, Kur'an'ı bilimsel gösterme çabasında olanlardır. "Oku" nun böyle bir misyonu yoktur. "Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz." Bu da Elmalı'nın tefsiri... Ne olacak şimdi? Üstelik Kur'an'a göre önce yer, sonra gökler (!) yaratılmıştır. Bilim ise tam tersini söyler.. Lütfen biraz daha mantıklı düşününüz Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Hayır Kur'an bilimi teşvik etmiyor. "Oku" kelimesini bilime yoranlar, Kur'an'ı bilimsel gösterme çabasında olanlardır. "Oku" nun böyle bir misyonu yoktur. "Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz." Bu da Elmalı'nın tefsiri... Ne olacak şimdi? Üstelik Kur'an'a göre önce yer, sonra gökler (!) yaratılmıştır. Bilim ise tam tersini söyler.. Lütfen biraz daha mantıklı düşününüz O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık …. (21 Enbiya, 30) İkisi birlikte yaratıldı, sonra ayrıldı, sonra da yerler ve gök düzenlendi... Alıntı
Φ basakkartal Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Hayır Kur'an bilimi teşvik etmiyor. "Oku" kelimesini bilime yoranlar, Kur'an'ı bilimsel gösterme çabasında olanlardır. "Oku" nun böyle bir misyonu yoktur. "Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz." Bu da Elmalı'nın tefsiri... Ne olacak şimdi? Üstelik Kur'an'a göre önce yer, sonra gökler (!) yaratılmıştır. Bilim ise tam tersini söyler.. Lütfen biraz daha mantıklı düşününüz Yam yam kardes,sen belliki bu konular üzerinde yeterli derecede bir etüd yapmamissin zira yazdiklarindan bu anlam cikiyor.Eger sen Kuran bilimi tesvik etmiyor diye iddiada bulunuyorsan ozaman bende drim ki sen Kuran hakkinda hicbir bilgiye sahip degilsin dolayisiyle genel anlamda dinlere karsisin,hal böyle oluncada sen hicbir tezi kabul etmeyeceksin.cünkü otoriteleri bile inkar edip yalanliyorsun.Ozaman sana bir teklifte bulunayim.Simdiye kadar kimse basaramadi belki sen basarirsin,yeni bir Kuran yaz bari. saygilARLA Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık …. (21 Enbiya, 30) İkisi birlikte yaratıldı, sonra ayrıldı, sonra da yerler ve gök düzenlendi... Yok daha neler.... Ayetin geri kalanını neden yazmadınız? Ben yazayım ki, Tevrat ile iyice karşılaştıralım... 30 - İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? Vermiş olduğun ayet, aşağıdaki Tevrat bölümüne atfen yazılmıştır... Tevrat Tekvin 1:2-9. "Suların yüzü üzerinde Allahın ruhu hareket ediyordu: Allah 'suların ortasında kubbe olsun, suları ayırsın' dedi ve Allah kubbeyi yaptı. Altta olan suyu üstte olan sudan ayırdı ve Allah kubbeye 'gök' ve alttaki kuru toprağa 'yer' dedi." Bilginize.... Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 3-4) Uyumsuzluk gördüysen söyle yamyam kardes. Illa biyerde uyumsuzluk vardir diye arastirma yapmani tavsiye etmem. Depresyona falan girersin. Sensiz bu forumun tadi olmaz. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Bilimselci arkadas,önce yaptigin düzeltme icin tesrkkürler.Seni anlamaya calisiyor ve biraz anladigimi saniyorum.Ben yinede kendi tezimi savunack ve diyecegimki Kuranin bilimselligi artik onun karsitlari ve anlamayanlar disinda defalarca kanitlanmistir.Bunu ben degil otoriteler söylüyor.Yani Kurani sadece bir ögüt ve ceza seklini bildiren bir kitap seviyesine indirdigimizde Bilimede en agir darbeyi vurmus oluruz.Tabiki cok farkli tefsirler vardir.Bunu ister sahsi cikar olarak ister yeterli bilgi sahibi olmamak seklinde görebiliriz. nevarki bu Kurani basit bir kitap olarak görmemizide gerektirmez.Kuran ayetlerinde adi gecen bircok isaret daha 100-150 senedir kesfedilmistir.bunu inkar edemeyiz ve bunu söylyenleride uydurucu olarak görme hakkimiz yoktur. Ilime deger veren Islamiyeti gercek anlamda ögrenmeye calistigimizda o bahsedilen reform zaten gerceklesmis olacaktir.Ama bu hicbir zaman bir ayeti gercek anlamindan uzaklastirip kendi anladigimiz sekle dönüstürmek reformu olmamalidir. Sevgi ve saygiyla kal Sayın Başakkartal, Beni anlamaya çalıştığın için teşekkürler... Ben kendimi hemen kısaca anlatayım... Bilim ve bilim ahlakı sempatizanıyım... Bilim (diyalektik maddecilik) dışında kalan tüm dünya görüşleri beni ilgilendirmiyor... Tüm inançları da bilimin önünde engel (genelde) olduğu için eleştiriyorum... İnsanların korku ve çıkarlarından dolayı inanca sarılmış olmalarını da,... Bilinç olarak, evrimini tamamlayamadıklarından dolayı olduğunu iddia ediyorum... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Yok daha neler.... Ayetin geri kalanını neden yazmadınız? Ben yazayım ki, Tevrat ile iyice karşılaştıralım... 30 - İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? Vermiş olduğun ayet, aşağıdaki Tevrat bölümüne atfen yazılmıştır... Tevrat Tekvin 1:2-9. "Suların yüzü üzerinde Allahın ruhu hareket ediyordu: Allah 'suların ortasında kubbe olsun, suları ayırsın' dedi ve Allah kubbeyi yaptı. Altta olan suyu üstte olan sudan ayırdı ve Allah kubbeye 'gök' ve alttaki kuru toprağa 'yer' dedi." Bilginize.... Tevratta da doğruların olduğunu bilmek güzel, sağol... eeeee.....Her şey sudan meydana getirilmiştir, burda sorunun ne??? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Tevratta da doğruların olduğunu bilmek güzel, sağol... eeeee.....Her şey sudan meydana getirilmiştir, burda sorunun ne??? Aslında burda benim bir sorunum yok. Asıl sorun senin dini inancında... Zira ; Sümerlere göre yaratılış : Sümer Efsanesine göre evrende ilk olarak Tanrıça Nammu adında,uçsuz bucaksız bir su vardı. Tanrıça o sudan büyük bir dağ yaratıyor. Oğlu Hava Tanrısı Enlil onu ikiye ayırıyor, üstü gök oluyor, Gök Tanrısı onu alıyor. Yer olan altı da, Yer Tanrıçası ile Hava Tanrısının oluyor. Bilgelik Tanrısı ile Hava Tanrısı, yeri bitkiler, ağaçlar ve sularla donatıyor. Hayvanlar yaratılıyor ve hepsini idare edecek tanrılar meydana getiriliyor. Ve dünyamız kurulmuş oluyor. Bu, çoğul tanrılara inanan Sümerlerin kainatın yaradılış efsanesidir. Üzgünüm ama inancının temeli buraya dayanıyor... "Doğrular" diye nitelediğin şeylerin ne olduğunu tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Aslında burda benim bir sorunum yok. Asıl sorun senin dini inancında... Zira ; Sümerlere göre yaratılış : Sümer Efsanesine göre evrende ilk olarak Tanrıça Nammu adında,uçsuz bucaksız bir su vardı. Tanrıça o sudan büyük bir dağ yaratıyor. Oğlu Hava Tanrısı Enlil onu ikiye ayırıyor, üstü gök oluyor, Gök Tanrısı onu alıyor. Yer olan altı da, Yer Tanrıçası ile Hava Tanrısının oluyor. Bilgelik Tanrısı ile Hava Tanrısı, yeri bitkiler, ağaçlar ve sularla donatıyor. Hayvanlar yaratılıyor ve hepsini idare edecek tanrılar meydana getiriliyor. Ve dünyamız kurulmuş oluyor. Bu, çoğul tanrılara inanan Sümerlerin kainatın yaradılış efsanesidir. Üzgünüm ama inancının temeli buraya dayanıyor... "Doğrular" diye nitelediğin şeylerin ne olduğunu tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim... Asıl sen afedersin ama onu sen oraya dayandırmaya çalışıyorsun,bütün ateistlerin çıkış noktası sümerlerdir zaten.Senin bilmediğin sümerler öncesindede Allah'ın peygamberler gönderdiği.Şimdi nasıl senin gibi insanlar çıkıp inkar edebiliyorsa,nasıl hz. musa ve hz.İsa'dan sonra müşrikler sapıtıp putlara ve birden fazla tanrıya (sümme haşa) taptılarsa sümerlerde yaradılışı bilerek,yani bizim peygamberimizin tebliğ ettiği gibi kendilerine anlatılmış olduğu halde sapkınlığa düşmüş görünüyorlar.Bu ispatlanamaz,zira sümerlerden önceki tarihte yazı ve yazılı belge bulunmuyor.Gerçi senin ilgi alanın ama bilmeyenler olabilir yazı ilk olarak sümerlerce MÖ 2500'de bulunmuştur.Dolayısıyla onlara gelen peygamberlerin sözlü tebliğinden başka birşey yoktur.Hiç bu açıdan baktın mı?Sana bir değil bin ispat göstersek fikrin değişebilir mi,körün gördüğünü görebilirmisin.. Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Kur'an'da bilim diye bir şey yoktur... Mucize diye önümüze getirilen bir çok safsataya da gerekli cevaplar verildi bu forumda. Otorite diye bahsettiğiniz kişiler de H.Y ve grubudur. Kur'an bilimsel gerçeklere de işaret eder, kıyamete kadar da hükmü geçerlidir. her zaman her devirde sizin gibi inkar edenler olmuştur siz ve sizin gibiler kendilerini nafile yorar. asla gerçekleri değiştiremezsiniz, zamanı geldiğinde merak etmeyin göreceksiniz umarım o zaman gelmeden gerçekleri algılayabilirsiniz. iş işten geçtikten sonra kendinize ne bir dost ne de şefaatçi bulabilirsiniz. bana göre yanlış yoldasınız umarım doğru yolu bulursunuz. ayrıca verdiğiniz hiçbir cevap benim için yeterli değil sanıyorum kendinize göre yeterli cevaplar verdiğinizi düşünüyorsunuz kusura bakmayın ama sizin cevaplarınız da benim için safsata Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 İnsanların korku ve çıkarlarından dolayı inanca sarılmış olmalarını da,...Bilinç olarak, evrimini tamamlayamadıklarından dolayı olduğunu iddia ediyorum... Bunu yazmam ne derece doğru bilmiyorum fakat içimden geldi yazmak zorunda hissettim kendimi... Korku ve çıkar dolayısı ile inanca sarılmamış, Allah' a iman etmemiş olman da bir hayır gibi görünüyor ( eğer yanlış birşey söylediysem Allah affetsin...) Çıkar için Allah' a sarılmak ile inanmamak arasında nasıl bir fark var acaba... İnşallah birgün korku ve çıkar için değil, sevgi ve şükran için Allah' a inanman ve sarılman gerektiğini anlarsın ve bu yolda ilerlersin... Sevgiler bilimselci... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 yahu yamyam acaba oku kelimesinin bilimle bir alakası yoktur derken ne düşünüyordunuz yani en basitinden okuma yazma bilmeyen biri nasıl bilim adamı olur Allah tan en çok korkanlar alimlerdir çünkü alimler Allahın kudretini bizden daha iyi bilirler en basitinden 46 kromozom olayı eğer kainat rastlantı eseri oluştuysa sizin eviniz bilgisayarınız da raslantı eseri oluştu dense inanmanız lazım çünkü ev bilgisayar kainattan kat ve kat daha küçük ve basit şeyler sizin eviniz bilgisayarınız nasıl oluştu bilmiyorum ama benim evim ve bilgisayarımın bir ustası var mühendisi var Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Asıl sen afedersin ama onu sen oraya dayandırmaya çalışıyorsun,bütün ateistlerin çıkış noktası sümerlerdir zaten.Senin bilmediğin sümerler öncesindede Allah'ın peygamberler gönderdiği.Şimdi nasıl senin gibi insanlar çıkıp inkar edebiliyorsa,nasıl hz. musa ve hz.İsa'dan sonra müşrikler sapıtıp putlara ve birden fazla tanrıya (sümme haşa) taptılarsa sümerlerde yaradılışı bilerek,yani bizim peygamberimizin tebliğ ettiği gibi kendilerine anlatılmış olduğu halde sapkınlığa düşmüş görünüyorlar.Bu ispatlanamaz,zira sümerlerden önceki tarihte yazı ve yazılı belge bulunmuyor.Gerçi senin ilgi alanın ama bilmeyenler olabilir yazı ilk olarak sümerlerce MÖ 2500'de bulunmuştur.Dolayısıyla onlara gelen peygamberlerin sözlü tebliğinden başka birşey yoktur.Hiç bu açıdan baktın mı?Sana bir değil bin ispat göstersek fikrin değişebilir mi,körün gördüğünü görebilirmisin.. Demek Sümerler'e de bir peygamber gönderildi ve Sümerler de inkar etti öyle mi? Tanrısını inkar ettiler ama yaradılış efsanesini aldılar... Tanrısını, peygamberini kayıtlara geçmediler de, efsanesini kayıtlara geçtiler...Yok daha neler... Hayal gücünün sınırlarını aştığınızın farkında mısınız? Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 100 000 lerce peygamber geldi Allah dünya yı peygambersiz bırakmadı (Hz İsa dan Hz Muhammede kadar olan hariç) Hem zaten yahudilerde de bazı kuralları değiştirip bazılarını değiştirmedi demekki aynı şey sümerler içinde geçerli Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Aslında burda benim bir sorunum yok. Asıl sorun senin dini inancında... Zira ; Sümerlere göre yaratılış : Sümer Efsanesine göre evrende ilk olarak Tanrıça Nammu adında,uçsuz bucaksız bir su vardı. Tanrıça o sudan büyük bir dağ yaratıyor. Oğlu Hava Tanrısı Enlil onu ikiye ayırıyor, üstü gök oluyor, Gök Tanrısı onu alıyor. Yer olan altı da, Yer Tanrıçası ile Hava Tanrısının oluyor. Bilgelik Tanrısı ile Hava Tanrısı, yeri bitkiler, ağaçlar ve sularla donatıyor. Hayvanlar yaratılıyor ve hepsini idare edecek tanrılar meydana getiriliyor. Ve dünyamız kurulmuş oluyor. Bu, çoğul tanrılara inanan Sümerlerin kainatın yaradılış efsanesidir. Üzgünüm ama inancının temeli buraya dayanıyor... "Doğrular" diye nitelediğin şeylerin ne olduğunu tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim... evet...Sümerlerin de bir peygamberi var.. İlk insan bir peygamberdi...sen de iyice abarttın yani..Üzgünüm bunda da bir sorun yok..Bir sürü şeriat geldi, hepsi tek tevhid dinindendi.. sen kayıtlara geçmemesinden bahsediyorsun, inkar ettiklerini nerden biliyorsun, Türklerin Gök Tanrı inancı nerden geldi sanıyorsun, İncil bile kayda alınamadı..çoğu şeriat, sayfalar ya da kutsal kitaplar da olsa şifahi olarak devam etti, tek kayda geçen Kuran-ı Kerim Allah'a şükür.. eee yami benim dinimde başka hangi sorunlar var!!! Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Demek Sümerler'e de bir peygamber gönderildi ve Sümerler de inkar etti öyle mi? Tanrısını inkar ettiler ama yaradılış efsanesini aldılar... Tanrısını, peygamberini kayıtlara geçmediler de, efsanesini kayıtlara geçtiler...Yok daha neler... Hayal gücünün sınırlarını aştığınızın farkında mısınız? yaratılış, bütün insanlar için önemli bir mesele..İnsanlar hep bunun peşinde, sen bile..herkes nasıl varolduğunun derdinde..İnsanlar buna bir cevap bulmuşlarsa ve buna inanmışlarsa bunu koruyacaklardır.. Kur'an'da Allah'ın varlığından çok neden Allah'ın birliğine değiniliyor dersin.. Araplara bir sürü peygamber gelmiş mesela.. Onlar ölmüş bilge din adamlarını unutmayalım diye, her zaman yanımızda hissedelim de iyi davranalım, sapıtmayalım diye putlarını yapmışlar, sonra o putların asıl amacı unutulmuş, başlamışlar tapmaya, helvadan put yapıp tapıyorlar sonra o helvayı yiyorlarmış..yani bu şirk yani birden fazla ilaha tapmanın çok eski bir geçmişi yok ve bunun peygamber gönderilip inanmamakla da ilgisi yok.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 yaratılış, bütün insanlar için önemli bir mesele..İnsanlar hep bunun peşinde, sen bile..herkes nasıl varolduğunun derdinde..İnsanlar buna bir cevap bulmuşlarsa ve buna inanmışlarsa bunu koruyacaklardır.. Kur'an'da Allah'ın varlığından çok neden Allah'ın birliğine değiniliyor dersin.. Araplara bir sürü peygamber gelmiş mesela.. Onlar ölmüş bilge din adamlarını unutmayalım diye, her zaman yanımızda hissedelim de iyi davranalım, sapıtmayalım diye putlarını yapmışlar, sonra o putların asıl amacı unutulmuş, başlamışlar tapmaya, helvadan put yapıp tapıyorlar sonra o helvayı yiyorlarmış..yani bu şirk yani birden fazla ilaha tapmanın çok eski bir geçmişi yok ve bunun peygamber gönderilip inanmamakla da ilgisi yok.. Araplara bir sürü peygamber mi gelmiş? Kusura bakmayın ama sizin peygamberlerden de haberiniz yok sanırım... Kur'an'da adı geçen peygamberlerin hepsi yahudi toplumuna gelmiştir. Araplar'a Muhammed dışında peygamber meygamber gelmemiştir. Gelmesi de mümkün değildir. Zira İslamiyet'in temeli yahudi mitolojisidir. Siz bakmayın Arabistan'da çıktığına.. Menşei İsrailiyattır...Forumda "140.000 peygamber mi?" başlıklı bir konu açmıştım. Oraya bakmanızı tavsiye ederim. Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Çok ilginç... Sümerler sanki dünya üzerinde bulunan ilk insan topluluğuymuş gibi onların inançlarına bizimkini uydurmaya çalışıyorlar... Neden şu ihtimal aklınıza gelmez; Sümerlerden öncede birçok topluluk yaşamıştır, İslam dini tevhid dinidir ve Hz. Muhammed ile başlamamıştır, devrini tamamlamıştır. Sümerlerin kendi inançlarında tevhid inancından etkilenmiş olma ihtimalleri yokmudur? Neden etkilenen taraf müslümanlar oluyormuş? Hz. İbrahim Kabe yi inşaa ettikten sonra bir zaman müslümanlar ( o zamanın tevhid inançlıları ) tarafından normal bir şekilde tavaf edildi fakat daha sonra insanlar putlaşma yoluna gittiler yani sapıttılar... Bu demektir ki tevhid inancından putluğa yönelme ihtimali yüksektir ki günümüzde bile yaşarız bunu... Demem o ki, neden sümerlerin asıl tevhid inancından uzaklaşıp yada bir şekilde etkilenip putperestliğe gittiği ihtimali hiç gözönünde bulundurulmaz? Daha kolay oluyor değil mi böyle.... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Araplara bir sürü peygamber mi gelmiş? Kusura bakmayın ama sizin peygamberlerden de haberiniz yok sanırım... Kur'an'da adı geçen peygamberlerin hepsi yahudi toplumuna gelmiştir. Araplar'a Muhammed dışında peygamber meygamber gelmemiştir. Gelmesi de mümkün değildir. Zira İslamiyet'in temeli yahudi mitolojisidir. Siz bakmayın Arabistan'da çıktığına.. Menşei İsrailiyattır...Forumda "140.000 peygamber mi?" başlıklı bir konu açmıştım. Oraya bakmanızı tavsiye ederim. İbrahim peygamberin, ismail peygamberin kabeyi inşa ettiklerini, arapların da oraya sonradan yerleştiğini ve İbrahim şeriatinin hz. Muhammede kadar mensuplarının olduğunu, hz. ismailden hz. muhammede kadar arapların fetret dönemi yaşadıklarını biliyorum... haklısın bilinen çoğu peygamber israiloğullarına geldi..haklısın abarttım araplara bir sürü peygamber geldiği konusunda... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.