Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

islamın dinin en büyük düşmanı kim?  

11 üye oy verdi

1. 1. islamın dinin en büyük düşmanı kim?

• Kominizm
      2
    • Evrim teorileri
      9
    • Diğer dinler ve inanç sistemleri
      0
    • Ataistler
      12
    • İnanmayanlar
      0
    • Batılı güçler(ABD)
      0
    • Şeytan
      1
    • Diğerleri
      2

Önerilen İletiler

• Cevaplar 80
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
sevgili spartaküs

zaten anlamadığım bu.

İfade edemediğiniz bir şeyin nasıl varlığını veya yokluğunu tartışıyorsunuz.

Bilimsel olarak bu mümkün değildir.....

9904[/snapback]

kesin var dediğin allahı niye tartışıyorsun bu forumda işin ne?

Gönderi tarihi:
dinin en büyük düşmanı bilimdir

forumda ki bütün şıklar boş

:D

11959[/snapback]

BILIM SADECE DARWINCILERIN DÜSMANI

11963[/snapback]

DÜN SANA O KADAR BILIMSEL KANIT SUNDUK NIYE KACTIN KI!!!!!!!

Gönderi tarihi:
dinin en büyük düşmanı bilimdir

forumda ki bütün şıklar boş

:D

11959[/snapback]

BILIM SADECE DARWINCILERIN DÜSMANI

11963[/snapback]

DÜN SANA O KADAR BILIMSEL KANIT SUNDUK NIYE KACTIN KI!!!!!!!

11965[/snapback]

şu anda bilimin cevaplayamayacağı sorular mı?

bana ademin mezarını göster önce

nuh'un gemisini göstersenize

darwin bir teoridir

insan beyni: Alt, orta ve üst beyin. İlk ikisinin evrimsel görevi gerilemiş. Üstteki ise bugünkü hayatımızı kontrol ediyor. Bunların aralarında garip bir koordinasyon var ama alttaki iki beynin faaliyetleri bastırılmış durumda, geri planda duruyor ve zaman zaman ortaya çıkıyor. Burada da evrimi ele veren muazzam ipuçları var ve bunların inkârı imkansız. Bunlar var ve kanıtlanmış durumda. Nesini tartışacağız?

şu anda bastırılmış olan iki beyin niye var?

erkeklerin niye meme ucları var?

neden işe yaramaz kuyruk sokumumuz var?

diğer canlılar acı çekmezken insan olan kadınlar niye doğumda acı çekiyor?

yoksa ilk şeytan tarafından kandırılan havva olduğu için mi?

neden bütün canlılar aynı atomdan olmuş?

daha gerisi gelecek şunlara bir cevap verin önce

Gönderi tarihi:

sen hiristiyanliktan mi ciktin dogum yaparken kadinlari niye aci cekiyo havvayi seytan kandirdi falan mooncularin bir düzmecisi oldugunu saniyorum aci cekiyor cünkü kücücük bir yerden kocaman bi kafa cikiyo aci cekmesin mi ayrica aci cekmeseydi dünya nüfusunun hali ne olurdu

Ademin mezarini napacani anlayamadim dedigin sey cok sacma kimse ademi mumyalayip altinlariyla piramitlere gömmedi gömseydi hazine soygunculari coktan bulurdu

dedigin seylerin beynin vs. öyle olmasinin hepsinin aciklamasi vardir hepsi bir nizam üstün bir tasarimin ürünüdür tasarimci da Allah tir

yaratilisin mantiksiz bir tarafi yok yattigi yerde darwine daha fazla aci cektiriyorsunuz ama biliyor musun sen de bir gün inanacaksin samimi bir ateistsen inanacaksin neden islami arastir miyorsun tanri varsa ne yapacaksin yoksa biz ne kaybedecez varsa sen ne kaybedecen hiristiyanlarin ögretileri zaten sizi ateist yapan siyrilin ondan senden o yüzden istedim Ademin hikayesini hiristiyanlarin hikayesi mi Müslümanlarin kissasi mi diye bekliyorum anlatmani

Gönderi tarihi:

Ya diyelim ki dinin en büyük düşmanı bilim olsun ısparta ve papazın sloganlarını kabul edelim ee ne olacak o zaman Allahı terkedip bilime mi yönelicez inanç hiç bişeydir bilim herşeydir mi ve her kesin doğruyu sadece bilim söylermi diycez eğer öyleyse bilimin tıkanıp kaldığı yerlerde ne yapıcaz ı ıhh yok yok ateistler ne kadar ................. insanlık yaratıldıktan beri hiç vazgeçmediği inancına sarılmaya devam edecektir ve biz aklı başında insanlar olarak diyoruz ki bilime inanıyoruz Tanrıya da bizleri bu aklı veren yaradanın yarattıklarını keşfetmemiz için zaten bilimi hizmetindeyiz ve bilimi kullanırken inanç hiç bir yerde mantıklı bir insanı frenlemez ...

Gönderi tarihi:

Evrimcilerin "işlevsiz" olarak tanımladıkları organlar aslında "işlevi tespit edilememiş" organlardı. Bunun en iyi göstergesi, evrimciler tarafından sayılan uzun "körelmiş organlar" listesinin giderek küçülmesi oldu. Alman anatomist R. Wiedersheim tarafından 1895 yılında ortaya atılan "körelmiş insan organları" listesi, apandisit, kuyruk sokumu kemiği gibi yaklaşık 100 organı içeriyordu. Ancak bilim ilerledikçe, Wiedersheim'ın listesindeki organların hepsinin vücutta çok önemli işlevlere sahip olduğu ortaya çıktı. Örneğin "körelmiş organ" sayılan apandisitin, gerçekte vücuda giren mikroplara karşı mücadele eden lenf sisteminin bir parçası olduğu belirlendi. Bu gerçek, 1997 tarihli bir tıp kaynağında şöyle belirtilir:

Vücuttaki timus, karaciğer, dalak, apandisit, kemik iliği gibi başka organlar lenfatik sistemin parçalarıdır. Bunlar da vücudun enfeksiyonla mücadelesine yardım ederler

Evrimci biyologların "körelmiş organ" sandıkları apandisitinvücudun savunma sisteminde önemli rol oynadığı artık anlaşılmış bulunmaktadır. Kuyruk sokumu olarak bilinen omuriliğin en alt kemiği ise yine "körelmiş organ" değil, önemli kasların tutunma noktasıdır.

Aynı "körelmiş organlar" listesinde yer alan bademciklerin ise boğazı, özellikle erişkin yaşlara kadar, enfeksiyonlara karşı korumada önemli rol oynadığı keşfedildi. Omuriliğin sonunu oluşturan kuyruk sokumunun, leğen kemiği çevresindeki kemiklere destek sağladığı ve küçük bazı kasların tutunma noktası olduğu anlaşıldı. İlerleyen yıllarda yine "körelmiş organlar" olarak sayılan timüs bezinin T hücrelerini harekete geçirerek vücudun savunma sistemini aktif hale getirdiği; pineal bezin önemli hormonların üretilmesinden sorumlu olduğu; tiroid bezinin bebeklerde ve çocuklarda dengeli bir büyümenin gerçekleşmesini sağladığı; pitüiter bezin de birçok hormon bezinin doğru çalışmasını kontrol ettiği ortaya çıktı. Darwin tarafından "körelmiş organ" olarak nitelendirilen gözdeki yarım ay şeklindeki çıkıntının ise gözün temizlenmesi ve nemlendirilmesi işine yaradığı anlaşıldı.

Körelmiş organlar iddiasında evrimcilerin yaptıkları çok önemli bir de mantık hatası vardı. Daha önce de belirtildiği gibi evrimciler tarafından ortaya atılan iddia, canlılardaki körelmiş organların geçmişteki atalarından miras kaldığıydı. Oysa "körelmiş organ" olduğu söylenen bazı organlar, insanın atası olduğu iddia edilen canlılarda yoktur. Örneğin evrimciler tarafından insanın atası olduğu söylenen bazı maymunlarda apandisit bulunmaz. Körelmiş organlar tezine karşı çıkan biyolog H. Enoch bu mantık hatasını şöyle dile getirmektedir:

İnsanların apandisiti vardır. Ancak daha eski ataları olan alt maymunlarda apandisit bulunmaz. Sürpriz bir biçimde apandisit, daha alt yapılı memelilerde, örneğin opossumlarda tekrar belirir. Öyleyse evrim teorisi bunu nasıl açıklayabilir?

Evrimciler tarafından ortaya atılan körelmiş organlar senaryosu kendi içinde hem mantık hataları içermektedir, hem de bilimsel olarak yanlıştır. İnsanlarda, sözde atalarından miras kalmış olan hiçbir körelmiş organ yoktur. Çünkü insanlar diğer canlılardan rastlantılarla türememiş, bugünkü formlarıyla eksiksiz ve mükemmel bir biçimde yaratılmışlardır

Gönderi tarihi:

Erkeklerde Meme Ucu

Erkeklerde meme uçları da evrimciler tarafından sıklıkla ve yüzeyselce "körelmiş organ" olarak gösterilmek istenir. Hürriyet Bilim de aynı yöntemi izlemiştir. Ama bu iddia kendi içinde tutarsızdır. Bir organın körelmiş olduğunun iddia edilebilmesi için, daha önceki bir canlıda işlevsel olduğunun gösterilmesi gerekir. Oysa insanın sözde atası olarak gösterilen hiç bir memelide erkekler süt salgılamazlar, dolayısıyla meme uçlarının biyolojik bir işlevi yoktur.

Gönderi tarihi:

şu anda bilimin cevaplayamayacağı sorular mı?

bana ademin mezarını göster önce

nuh'un gemisini göstersenize

darwin bir teoridir

insan beyni: Alt, orta ve üst beyin. İlk ikisinin evrimsel görevi gerilemiş. Üstteki ise bugünkü hayatımızı kontrol ediyor. Bunların aralarında garip bir koordinasyon var ama alttaki iki beynin faaliyetleri bastırılmış durumda, geri planda duruyor ve zaman zaman ortaya çıkıyor. Burada da evrimi ele veren muazzam ipuçları var ve bunların inkârı imkansız. Bunlar var ve kanıtlanmış durumda. Nesini tartışacağız?

şu anda bastırılmış olan iki beyin niye var?

erkeklerin niye meme ucları var?

neden işe yaramaz kuyruk sokumumuz var?

diğer canlılar acı çekmezken insan olan kadınlar niye doğumda acı çekiyor?

yoksa ilk şeytan tarafından kandırılan havva olduğu için mi?

neden bütün canlılar aynı atomdan olmuş?

daha gerisi gelecek şunlara bir cevap verin önce

.................

Ademin mezarını filan sormuşsun valla ben bilmiyorum bilen olduğunu da zannetmiyorum ama ben sana daha kolay bir soru sorayım o zaman madem işimiz mezarcılık oldu smile.gif ya şu sizin evrimi kanıtlayacak fosilleriniz hani nerde ? Eğer evrim varsa yüzlerce hatta binlerce ara fosil bulunması gerekirdi hani neredeler smile.gif Ha bu arada Tarihe geçmiş ünlü İmparator Cegiz hanında mezarı bulunamamıştır ne yapalım şimdi tarihede mi inanmayalım smile.gif

Beyinle ilgili bişiler .................... evrime kanıt olduğunu felan söylemişsin alt ve üst beyinciklerin sana tavsiyem doktora görünmen olacaktır daha önce kimse senin gibi beyni bu şekilde tanıtmamıştır heralde hani şu yazdıklarını bir cerrah okusa çok gülerdi zannımca insan beyninin yüzde iki küsur civarında kapasitesini kullanabiliyorken geri kalanını niye kullanamıyor o zaman evrim geçirdiğimiz için mi yoksa geçireceğimiz için mi smile.gif

Gönderi tarihi:

İnsan beyninin ön, orta ve arka olarak üç temel alana ayrıldığı doğrudur, ama bu ayrımın evrime delil oluşturan hiçbir yönü yoktur. Çünkü beyin, her üç alanıyla birlikte "indirgenemez" bir yapıdır. Yani bir insanın ön beynini çıkarıp, kalan ikisiyle idare etmesini bekleyemezsiniz; o insan hemen ölecektir. Dahası, bu alanların sadece birisine ya da ikisine sahip bir insana hiçbir zaman rastlanmamıştır. Fosil kayıtlarında bu yönde hiçbir iz yoktur. Dolayısıyla beyindeki bu alanların "kademe kademe" geliştikleri, önce birinin oluştuğu, onu diğerlerinin izlediği gibi evrimci bir senaryo yazmak imkansızdır.

Aslında beyin, evrimciler ve materyalistler için Atayman'ın sandığı gibi "muazzam, inkar edilemez bir delil" değil, aksine büyük bir sorundur. Bunun nedenlerinden biri, insan zihninin materyalistlerin iddiasının aksine, asla beyne indirgenememesidir. Materyalistler ruhun varlığını reddettikleri için, insan bilincini sadece beynin bir ürünü olarak kabul ederler. "Ben" dediğimiz varlığın, sadece beynin içindeki nöronlar (sinir hücreleri) ve bunlar arasındaki kimyasal reaksiyonlar olduğunu iddia ederler. Oysa bilimsel bulgular, zihnin asla beynin fonksiyonları ile açıklanamayacağını göstermektedir.

Gönderi tarihi:

]'Hayatın tek bir ata hücreden evrimleştiği' tamamen soyut bir iddiadır. Hiçbir somut bulguya, bilimsel bir veriye ya da kanıta dayanmamaktadır. Bütün canlılarının moleküler planlarının aynı oluşu ise evrim gibi hayali bir iddiaya delil oluşturmaz. Hücredeki karmaşık yapıların, organellerin ve sistemlerin içindeki milyonlarca proteinden en basitinin bile rastlantılarla oluşması matematiksel olarak sıfır ihtimal olduğuna göre, tek doğru açıklama hücrenin bütün parçaları ve yapı taşlarıyla birlikte yaratılmış olduğudur. Dolayısıyla hayat tek bir ata hücrenin evrimleşmesi sonucu değil, Allah'ın tüm canlı türlerini ayrı ayrı yaratmasıyla ortaya çıkmıştır.

Bütün canlıların moleküler planlarının aynı olması ise, bu dünya koşullarında canlılığın var olması ve sürmesi için hepsinde aynı ideal temel yapı ve sistemlerin bulunması gerektiğindendir. Yalnızca bu bile canlılıkta son derece mükemmel ve kusursuz bir ortak tasarım olduğunun bir kanıtıdır. Ortada böyle üstün ve ortak bir tasarım olması da gösterir ki elbette onu tasarlayıp var eden tek bir Yaratıcı vardır. O da tüm canlıları yoktan var eden Yüce Allah'tır.

Gönderi tarihi:
sen hiristiyanliktan mi ciktin dogum yaparken kadinlari niye aci cekiyo havvayi seytan kandirdi falan mooncularin bir düzmecisi oldugunu saniyorum aci cekiyor cünkü kücücük bir yerden kocaman bi kafa cikiyo aci cekmesin mi ayrica aci cekmeseydi dünya nüfusunun hali ne olurdu

Ademin mezarini napacani anlayamadim dedigin sey cok sacma kimse ademi mumyalayip altinlariyla piramitlere gömmedi gömseydi hazine soygunculari coktan bulurdu

dedigin seylerin beynin vs. öyle olmasinin hepsinin aciklamasi vardir hepsi bir nizam üstün bir tasarimin ürünüdür tasarimci da Allah tir

yaratilisin mantiksiz bir tarafi yok yattigi yerde darwine daha fazla aci cektiriyorsunuz ama biliyor musun sen de bir gün inanacaksin samimi bir ateistsen inanacaksin neden islami arastir miyorsun tanri varsa ne yapacaksin yoksa biz ne kaybedecez varsa sen ne kaybedecen hiristiyanlarin ögretileri zaten sizi ateist yapan siyrilin ondan senden o yüzden istedim Ademin hikayesini hiristiyanlarin hikayesi mi Müslümanlarin kissasi mi diye bekliyorum anlatmani

maymun niye doğum yaparken acı çekmiyor yada diğer hayvanlar

biz iki ayaklı pozisyona geçince kalça kemikleri içe doğru daraldı kemiklere yapılan baskı sonucu kadın acı çekiyor

beynin açıklaması var diyorsun ama yüce yaratıcı öyle yaratmış diyorsun çok güzel aydınlattın

darwine acı mı çektiriyoruz?ne diyorsun sen?

..............

islamı araştırdığımiçin ateist oldum araştırmasam senin gibi müslüman olurdum

ademin hikayesi çözüldü zaten

Gönderi tarihi:

İnsan beyninin ön, orta ve arka olarak üç temel alana ayrıldığı doğrudur, ama bu ayrımın evrime delil oluşturan hiçbir yönü yoktur. Çünkü beyin, her üç alanıyla birlikte "indirgenemez" bir yapıdır. Yani bir insanın ön beynini çıkarıp, kalan ikisiyle idare etmesini bekleyemezsiniz; o insan hemen ölecektir. Dahası, bu alanların sadece birisine ya da ikisine sahip bir insana hiçbir zaman rastlanmamıştır. Fosil kayıtlarında bu yönde hiçbir iz yoktur. Dolayısıyla beyindeki bu alanların "kademe kademe" geliştikleri, önce birinin oluştuğu, onu diğerlerinin izlediği gibi evrimci bir senaryo yazmak imkansızdır.

Aslında beyin, evrimciler ve materyalistler için Atayman'ın sandığı gibi "muazzam, inkar edilemez bir delil" değil, aksine büyük bir sorundur. Bunun nedenlerinden biri, insan zihninin materyalistlerin iddiasının aksine, asla beyne indirgenememesidir. Materyalistler ruhun varlığını reddettikleri için, insan bilincini sadece beynin bir ürünü olarak kabul ederler. "Ben" dediğimiz varlığın, sadece beynin içindeki nöronlar (sinir hücreleri) ve bunlar arasındaki kimyasal reaksiyonlar olduğunu iddia ederler. Oysa bilimsel bulgular, zihnin asla beynin fonksiyonları ile açıklanamayacağını göstermektedir.

Gönderi tarihi:

ben de sana dedim ki dogum sancisi olmasaydi dünya nüfusunun hali ne olurdu???sen yüce varlik olan insani neden diger hayvanlarla es tutuyorsun ki!!

ayrica o sanciyi cektigi icin annenin hakkini ödeyemezsin

Gönderi tarihi:

BILIMIN HENÜZ, ARASTIRMA SAFHASINDA OLAN KONULARI; AKLA VE BILIME DAYANMAYAN KURNAZ BIR ZEKA ILE YAKALAYIP, DEGISMEZ YASALAR HALINE BIZLERE SUNMAYA CALISANLAR, YÜZ YILLAR ÖNCE DÜNYANIN TEPSI GIBI DÜM DÜZ OLDUGUNA INANANLAR KADAR TUTARSIZ OLDUKLARINI ANLADIKLARINDA, ONLARIN YÜZLERINI GÖRMEK ISTEMEZDIM DOGRUSU :D

KILISENIN DÜSTÜGÜ DURUMA DÜSÜRMESIN ALLAH DIYORUZ AMA ILLE DE O SKOLASTIK DÜSÜNCE CERCEVESINDE UCUSANLARIN KADERLERI, SONUNDA LAMBA CEVRESINDE BIR GÜNLÜGÜNE DÖNEN SINEKLERIN KADERINE BENZEMIYOR MU ACABA?

saygilar

Gönderi tarihi:

Evrimci biyologların "körelmiş organ" sandıkları apandisitinvücudun savunma sisteminde önemli rol oynadığı artık anlaşılmış bulunmaktadır. Kuyruk sokumu olarak bilinen omuriliğin en alt kemiği ise yine "körelmiş organ" değil, önemli kasların tutunma noktasıdır. demişsin

apandisit tanımı

Yaygın bir hastalık olan "apandisit", karnın alt kısmında bulunan ve apandis ya da apendiks denilen kör barsağin iltihaplanmasıdır. Türkiye Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı ye Opr. Dr Cavit Hamzaoğlu, apandis ya da apendiks ile ilgili şu bilgileri veriyorlar. "Apendiks vermiformis uzun ince bir boru veya solucan şeklinde ortalama 9 cm uzunluğunda kör bir barsaktır. iki ila 25 cm arasında değişen uzunlukta olabilir. Çocuklarda, yetiş­kinlerden daha uzundur. Normalde karnın sağ alt bölgesinde yer almakla birlikte farklı konumlarda bulunabilir." Vücuttaki işlevi tam olarak bilinmeyen apendiks, bademcik gibi lenfoid doku bakımından zengin bir organ olarak tanımlanıyor.

adamın apandisti alındığında ne olacak?onu düşündün mü?

20 yaş dişi alınır çünkü işe yaramıyor

peki kalp alınır mı?karaciğer alınır mı? böbreğin ikiside alınır mı?

senin beynini almışlar herhalde

Gönderi tarihi:

katiliyorum canugur zaten Batinin o skolastikdüsünceden siyrilip aydinlanmasi ve ilerlemesine neden olan da Islam Felsefesidir

Gönderi tarihi:
Evrimci biyologların "körelmiş organ" sandıkları apandisitinvücudun savunma sisteminde önemli rol oynadığı artık anlaşılmış bulunmaktadır. Kuyruk sokumu olarak bilinen omuriliğin en alt kemiği ise yine "körelmiş organ" değil, önemli kasların tutunma noktasıdır. demişsin

apandisit tanımı

Yaygın bir hastalık olan "apandisit", karnın alt kısmında bulunan ve apandis ya da apendiks denilen kör barsağin iltihaplanmasıdır. Türkiye Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı ye Opr. Dr Cavit Hamzaoğlu, apandis ya da apendiks ile ilgili şu bilgileri veriyorlar. "Apendiks vermiformis uzun ince bir boru veya solucan şeklinde ortalama 9 cm uzunluğunda kör bir barsaktır. iki ila 25 cm arasında değişen uzunlukta olabilir. Çocuklarda, yetiş­kinlerden daha uzundur. Normalde karnın sağ alt bölgesinde yer almakla birlikte farklı konumlarda bulunabilir." Vücuttaki işlevi tam olarak bilinmeyen apendiks, bademcik gibi lenfoid doku bakımından zengin bir organ olarak tanımlanıyor.

adamın apandisti alındığında ne olacak?onu düşündün mü?

20 yaş dişi alınır çünkü işe yaramıyor

peki kalp alınır mı?karaciğer alınır mı? böbreğin ikiside alınır mı?

senin beynini almışlar herhalde

............ bunlarla mı inançsızlığını avutuyor ve bunlarımı evrime delil olarak gösteriyorsun laugh.gif kedini bu kadar kasmana gerek yoktu ben sana yardım edeyim mesela tırnaklar neden uzar ki gereksiz ve yararsızdır uzun tırnak o yüzden keseriz bu tırnakları e ne yapalım şimdi bunu da evrime delil olarak gösterelim mi ya da bence şöyle diyelim siz ateistler çok çabalyosunuz ama şeytanın tırnğı bile olamazsınız ı ıhh o kadar kötü değilsiniz seviyorum sizi sayenizde inancıma olan bağlılığımı kuvvetlendiriyorsunuz...

Gönderi tarihi:
.......... bunlarla mı inançsızlığını avutuyor ve bunlarımı evrime delil olarak gösteriyorsun laugh.gif kedini bu kadar kasmana gerek yoktu ben sana yardım edeyim mesela tırnaklar neden uzar ki gereksiz ve yararsızdır uzun tırnak o yüzden keseriz bu tırnakları e ne yapalım şimdi bunu da evrime delil olarak gösterelim mi ya da bence şöyle diyelim siz ateistler çok çabalyosunuz ama şeytanın tırnğı bile olamazsınız ı ıhh o kadar kötü değilsiniz seviyorum sizi sayenizde inancıma olan bağlılığımı kuvvetlendiriyorsunuz...

atalarınızın tırnakları kemik kadar sağlamdı hazır yiyiciyken onlarla eti parçalardık

o tırnaklar sayesinde tırmanırdık zamanla aletleri icat ederek tırnaklarımızı kullanmadık şimdi bu halde narin kadınların güzellikleri için işe yarıyor ben de gitar çalmak için işe yarıyor .............

Gönderi tarihi:
pacodelucia dediginden bisi anlamadim apandistin faydalarini saymisin yani evrimcilerin dedigi gibi körelmis bir organ degilmis demi

12195[/snapback]

sen gerçekten okuduğunu anlıyormusun kırmızı yazıyı okumadın herhalde

yararını anlatmışsam yaz o zaman boş boş konuşma

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.