Φ ateist Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2005 Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...) -"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099) Demek hz. muhammedde turkleri sevmezmis. NE DERSINIZ? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...) -"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099) Demek hz. muhammedde turkleri sevmezmis. NE DERSINIZ? <{POST_SNAPBACK}> Buna ramen ...... yapmaktan geri durmuyoruz arkadasim. Sorma. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Siz nedediğinizin farkıdamısınız....... Kaynağın yanlış olduğu gerçek.. İslam dinin ırk ayrımı yapmadığını bilirsiniz... Hele bunuda bazı önemli dini şahsiyetlerle bağdaştırmanız daha da yanlış< İSLAMI 4 kıtaya yayan kimler TÜRKLERHaçlıların hain saldırılarına karşı koruyan kimTÜRKLER İslama en çabuk kaynaşıp uyumsağlayan bir millet varsa oda Türklerdir Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED(S.A.V) bir konuşmasında şöyle diyor; İSTANBUL hakkında< İSTANBULU ALAN ne güzel ordu İstanbulu alan ne güzel komutan Şonuç; İstanbulu alan Türk ordusu komutan Türk komutanı ÖNEMLİ NOT; Birdaha sakın Peygamber efendimiz hakkında küçük görürmüş gibi sadece ismini söylemek çok yanlış ilk önce başkalarının inançlarına saygı göstermeyi öğreninki onlarda size saygı gösresinler... Birdaha böyle konularda üslubunuzu değiştiriniz Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Siz nedediğinizin farkıdamısınız....... Kaynağın yanlış olduğu gerçek.. İslam dinin ırk ayrımı yapmadığını bilirsiniz... Hele bunuda bazı önemli dini şahsiyetlerle bağdaştırmanız daha da yanlış< İSLAMI 4 kıtaya yayan kimler TÜRKLERHaçlıların hain saldırılarına karşı koruyan kimTÜRKLER İslama en çabuk kaynaşıp uyumsağlayan bir millet varsa oda Türklerdir Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED(S.A.V) bir konuşmasında şöyle diyor; İSTANBUL hakkında< İSTANBULU ALAN ne güzel ordu İstanbulu alan ne güzel komutan Şonuç; İstanbulu alan Türk ordusu komutan Türk komutanı ÖNEMLİ NOT; Birdaha sakın Peygamber efendimiz hakkında küçük görürmüş gibi sadece ismini söylemek çok yanlış ilk önce başkalarının inançlarına saygı göstermeyi öğreninki onlarda size saygı gösresinler... Birdaha böyle konularda üslubunuzu değiştiriniz 6591[/snapback] müslüman Türkler basligini okuyunuz. Ayricakaynak son derece dogrudur, inceleyin, eminim bulacaksiniz. Alıntı
Φ ateist Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Islam dininin irk ayrimi yapmadigi acik zaten. Onun icin kuran sadece arapca okunur, ibadet yalnizca arapca yapilir, Isinize gelen hadisleri millete kakalayin, bu tur hadislerin adini bile anmayin, vay uyaniklar vay. Inanmiyorsaniz Acin hadis kitaplarini okuyun.. Gecende bir haberde Bir dag kenarinda bir koyun assagi dusmus , bunu goren 1400 kadar koyunda onun arkasindan assagi atlamislar. Zamaninda Osmanli zaten o dagdan atlamis simdi ise 60 milyon atliyor. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2005 Islam dininin irk ayrimi yapmadigi acik zaten. Onun icin kuran sadece arapca okunur, ibadet yalnizca arapca yapilir, Isinize gelen hadisleri millete kakalayin, bu tur hadislerin adini bile anmayin, vay uyaniklar vay. Inanmiyorsaniz Acin hadis kitaplarini okuyun.. Gecende bir haberde Bir dag kenarinda bir koyun assagi dusmus , bunu goren 1400 kadar koyunda onun arkasindan assagi atlamislar. Zamaninda Osmanli zaten o dagdan atlamis simdi ise 60 milyon atliyor. <{POST_SNAPBACK}> İslam evrensel bir dindir... İslam geldiği zaman Türkler İslamiyet ikabul etmemişti. .... İnanmıyorsan saygı göstermesini öğren.. ben gerektiği kadar hadis okudum.. Sanad tafsiye ederim okumanı.. Verdiğin örnekten kastın ney anlayamadım Alıntı
Φ ateist Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2005 Ne kasti?? Islamiyet zorlami kabul ettirildi onu tartismiyacam sadece semerkant ve civarinda yerlesmis turk boylari ile arap(muslumanlar arasindaki meseleyi imamlara sormani tavsiye edecem) evrensellik konusunda ise sunu derim, en basidi oruc sirasinda orucun iftaar ve sahur vakitleri. Simdi soruyorum kurana gore iftaar ne zaman , sahur ne zaman? Bakin dini kaynaklar ne der: el-Bakara, 2/187 "Fecirde beyaz iplik siyah iplikten ayırdedilinceye kadar yeyin, için. Sonra orucunuzu geceye kadar devam ettirin" Ayetteki siyah iplik gece; beyaz iplik ise gündüz anlamında kullanılmıştır. Oruçta gündüzün başlangıcı, İslâm âlimlerinin büyük çoğunluğuna göre, ikinci fecirden (fecr-i sadık) itibarendir. Sona ermesi ise güneşin batmasıdır (et-Taberî, Câmiu'l-Beyân, Mısır 1388/1968, II, 177 vd.; ibn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut 1402/1981, l, 165, 166). Hz. Peygamber siyah ve beyaz iplikten gecenin karanlığı ile gündüzün aydınlığının kastedildiğini belirtmiştir (bk. Buhârî, Tefsîru Sûre, 2/28; Müslim, Sıyâm, 33; Ebû Dâvud, Savm, 17; Dârimî, Savm, 7). Muhammed, bir ramazan günü yolculuk sırasında güneş batınca, Bilâl ´(ezani ilk okuyan kisi) e bir şeyler hazırlamasını söylemiş, henüz güneş ışıklarının tam kaybolmadığını gören Bilâl'in tereddüt etmesi üzerine şöyle buyurmuştur: "Gündüz sona erip, gecenin doğu taraştan girdiğini gördüğümüz zaman oruçlunun iftar vakti gelmiştir" (Buhârî, Savm, 33, 34, 35; Müslim, Sıyâm, 51, 53; Dârimî, Savm, 11). Hadislerde iftarın acele yapılması, geciktirilmemesi istenmiştir. "İnsanlar iftarı acele yaptıkları sürece, hayır üzere devam etmiş olurlar" (Buhârî, Savm, 45; Müslim, Sıyâm, 48; Tirmizî, Savm, 13; İbn Mâce, Sıyâm, 24; Dârimî, Savm, 11; Mâlik, Muvatta', Sıyâm, 6, 7; Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 147, 172, 331, 334, 337) Bu kadari yeter sanirim. Simdi bu hadislere ve bu ayete bakarak bana orucu iskandinav ulkelerinde yasayan yada kutuplarda yasayan bir insan nasil tutar? Madem evrensel idi Kuranda neden asla ve asla arab yarimadasi disindaki uluslardan bahsedilmiyor?? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 Siz nedediğinizin farkıdamısınız....... Kaynağın yanlış olduğu gerçek.. İslam dinin ırk ayrımı yapmadığını bilirsiniz... Hele bunuda bazı önemli dini şahsiyetlerle bağdaştırmanız daha da yanlış< İSLAMI 4 kıtaya yayan kimler TÜRKLERHaçlıların hain saldırılarına karşı koruyan kimTÜRKLER İslama en çabuk kaynaşıp uyumsağlayan bir millet varsa oda Türklerdir Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED(S.A.V) bir konuşmasında şöyle diyor; İSTANBUL hakkında< İSTANBULU ALAN ne güzel ordu İstanbulu alan ne güzel komutan Şonuç; İstanbulu alan Türk ordusu komutan Türk komutanı ÖNEMLİ NOT; Birdaha sakın Peygamber efendimiz hakkında küçük görürmüş gibi sadece ismini söylemek çok yanlış ilk önce başkalarının inançlarına saygı göstermeyi öğreninki onlarda size saygı gösresinler... Birdaha böyle konularda üslubunuzu değiştiriniz <{POST_SNAPBACK}> .. O NE GÜZEL ORDU DEDIGIN ARAP ORDUSUYDU VE ISTANBUL´A KADAR GELIP PÜSKÜRTÜLDÜLER FATIHIN DAVASI ISE DAHA DÜN. HZ MUH. BILSEYDI FATIHIN ALACAGINI, DAHA DÜNDEN KALKAN SURATLI TÜRKLERE BIRAKMAYIN ISTANBUL´U DERDI ...... UYANIN ARTIK. INANCINIZI ICINIZDE SAKLAYIN YAHU!!! TIPKI WILSON´UN " ISTANBUL´U TÜRKLERE BIRAKMAYIN DA KIM ALIRSA ALSIN" DEDIGI GIBI.. YAHU ARAPLARI DA SIZ GIDE GIDE TÜRKLESTIRDINIZ. YARIN ATILLANIN KUZENLERI DERSENIZ SASMAM. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 YAHU ARAPLARI DA SIZ GIDE GIDE TÜRKLESTIRDINIZ. YARIN ATILLANIN KUZENLERI DERSENIZ SASMAM. EVET BEYLER..bakin bu konuda araplari turklere yakin gostermeye kalkmayin adamin zoruna gidiyor yahu ama galileo einstein wilson gibi yahudileri turklere yakin gorebilirsiniz...bunlarin milletleri turklere hep yardimci olmuslardir...eh sayelerinde TURKIYEM bu sekilde sallaniyor hep araplar deyince adamin tuyleri diken diken oluyor ama ABD veya almanya fransiz alman italyan yahudi hristiyan denilince diken diken olmuyor...bence soyle yapmali...herkes soyunu sopunu arastirsin foruma yazsin ona gore yazisalim kafamiz agrimasin....ben oguzlarin cepni boyuna kadar gidiyorum soyum itibariyle..ilk ben yazdim bekliom yazmanizi....dogumum itibariylede cumhuriyet cocuguyum ve osmanlinin torunuyum ve bunlada gurur duyuyorum..inandigim kitabim peygamberim arap kulturundendir ve bunlada gururluyum...........eywallah Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Atisma tarihten olunca traslar nasil dökülüyor bakin kökünü oguz cepki soyuna dayandiranlar, biraz arap tarihini arastirsinlar da, arap komutan Kuteybe ordularinin 350 yil boyunca Oguzlara neler yaptigini arastirsinlar.???? bu bilgileri de mi ben vereyim arkadaslar, ortalik kitap ve belgeden gecilmiyor. Haykiris, titreyis, ziplayis, dirilis vs vs gibi birkac kitapla ulusculik yapilmaz Gercek bilgilerin pesine düsmelisiniz. Ben se Oguzlarin, islam olmayan kayi bölümünden olmayi tercih ederdim ki; onlara da az zalim davranilmadi.sonunda onlara da boyun egdirdiler. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Atisma tarihten olunca traslar nasil dökülüyor bakin kökünü oguz cepki soyuna dayandiranlar, biraz arap tarihini arastirsinlar da, arap komutan Kuteybe ordularinin 350 yil boyunca Oguzlara neler yaptigini arastirsinlar.???? bu bilgileri de mi ben vereyim arkadaslar, ortalik kitap ve belgeden gecilmiyor. Haykiris, titreyis, ziplayis, dirilis vs vs gibi birkac kitapla ulusculik yapilmaz Gercek bilgilerin pesine düsmelisiniz. Ben se Oguzlarin, islam olmayan kayi bölümünden olmayi tercih ederdim ki; onlara da az zalim davranilmadi.sonunda onlara da boyun egdirdiler. ISLAM dusmani oldugun acikca belli ettin bir onceki yazinla...araplar zulum etmis olabilir ben buna birsey demiyorum...ama bunu ispatta edemiyorsunuz...nicin tarih kitaplarinda bunlar yazilmioda senin cok sevdigim fransizin yunanin amerikanin manda sistemleri zulum sistemleri yazio cok merak ediyorum ......... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Atisma tarihten olunca traslar nasil dökülüyor bakin kökünü oguz cepki soyuna dayandiranlar, biraz arap tarihini arastirsinlar da, arap komutan Kuteybe ordularinin 350 yil boyunca Oguzlara neler yaptigini arastirsinlar.???? bu bilgileri de mi ben vereyim arkadaslar, ortalik kitap ve belgeden gecilmiyor. Haykiris, titreyis, ziplayis, dirilis vs vs gibi birkac kitapla ulusculik yapilmaz Gercek bilgilerin pesine düsmelisiniz. Ben se Oguzlarin, islam olmayan kayi bölümünden olmayi tercih ederdim ki; onlara da az zalim davranilmadi.sonunda onlara da boyun egdirdiler. <{POST_SNAPBACK}> ISLAM dusmani oldugun acikca belli ettin bir onceki yazinla...araplar zulum etmis olabilir ben buna birsey demiyorum...ama bunu ispatta edemiyorsunuz...nicin tarih kitaplarinda bunlar yazilmioda senin cok sevdigim fransizin yunanin amerikanin manda sistemleri zulum sistemleri yazio cok merak ediyorum ....... kusura bakma ama ayni onlar gibi saldiriyorsun turkiye ye islama...kizma sakin cunku bu bir gercek ermeniler senin gibi dusunuo..hadi byes <{POST_SNAPBACK}> Hala yunan-ermeni paranoyasindan cikamadiysaniz psikologler dahi artik bir sey yapamaz. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 MARCUS TAKMA KAFANA... takma kafana dostum..biri daha var aynen bu gibi..hicbir ispati olmadigi halde sadece adamin tekinin cikarmis oldugu kitaba bakipta verip veristiren...ona soyledim sen plaja kumdan kaleler yapmaya git diye...eh bunada tavsiyem o olcak kumdan kaleler yapsinlar...belki kumlar nasil kim yaratmis baka baka ogrenirler ama bunlar simdi cikipta demesinler kumlarida bilim adamlari yaratti diye inan sasmam walla... by Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 kafaya takilmayan seyler insani geceleri uyutmuyorsa, demek taktigi halde takmiyormus gibi yapiyoruz Tecahül-i arif sanati yapmak oldum olasi huyumuzdur zaten Alıntı
Φ ateist Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 eger okumayi arastirmayi seviyorsaniz yazimda size verdigim hadisleri acin okuyun. Sonra gelin tartisalim. Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 kafaya takilmayan seyler insani geceleri uyutmuyorsa, demek taktigi halde takmiyormus gibi yapiyoruz Tecahül-i arif sanati yapmak oldum olasi huyumuzdur zaten 7819[/snapback] ben olaya başka penceren bakacağım bir kere sunuca varmakta aldığınız referansta bir hata var türk olmanın ne gibi yanlış yapma lüxsü var eğer islamiyete karşı örgütlenecekse kötü yola girecekse tüm müslümanların türklerle çatışmasında benim açımdan bir beis yok burda atılan fikirlerin doğru veya yanlışlığını tartışmıyorum zaten silamiyette ırk diye bir sınıflandırma yok ki eğer ümmetten sen zaten doğru yoldasın yok türkmüş almanmış bu tartışmayı çok hoş ve boş buluyorum dinende sakıncalı hamasi milliyetçilik duygularını lütfen bırakalım insanı insan olarak değerlendirelim değer verelim zaten türklerin gittiği yol pek doğru değil eğer islamiyetin dışına çıkılacaksa ben orda yokum benim için zenci olmuş alman olmuş hiç farketmez doğru yolda olsunda esas budur değil mi dostlarım saygı ve selamlar Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Benim referansim, yüzyillarca hor görülmüs; yazili edebiyati talan edilmis, bir yandan Cinliler, bir yandan Mogollar, bir yandan araplar tarafndan baski ve her türlü katliama maruz kalmis anadolu Türk´ünün verimli üzüm baglaridir.??? Örn. Icki iciyor olsaydiniz, masaniza getirilen etiketsiz ama güzel bir sarabin adini mutlaka garsona sorardiniz. Ben yalnizca bunu yapiyorum. Irkcilik ise tam karsi oldugum kavramdir. sevgiler Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 kafaya takilmayan seyler insani geceleri uyutmuyorsa, demek taktigi halde takmiyormus gibi yapiyoruz Tecahül-i arif sanati yapmak oldum olasi huyumuzdur zaten <{POST_SNAPBACK}> valla ben koylu adamim..neysem oyum senin gibi sosyetik degilim..apartmanlarda yetismedim...tezek kokusuyla buyudum ben..aslimida inkar etmedim...etmemde...icimden ne geliosa onu soylerim...bilmedigim ispati olmayan seyler icimdende gelmez... ama su varki senin burdaki tum yazilarini okudum ........ Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2005 kafaya takilmayan seyler insani geceleri uyutmuyorsa, demek taktigi halde takmiyormus gibi yapiyoruz Tecahül-i arif sanati yapmak oldum olasi huyumuzdur zaten <{POST_SNAPBACK}> valla ben koylu adamim..neysem oyum senin gibi sosyetik degilim..apartmanlarda yetismedim...tezek kokusuyla buyudum ben..aslimida inkar etmedim...etmemde...icimden ne geliosa onu soylerim...bilmedigim ispati olmayan seyler icimdende gelmez... ama su varki senin burdaki tum yazilarini okudum ............. SIZ GELENE KADAR HIC BIR KAVGA OLMAMISTI .......... NEYSE; YAKLASIK 1000 YORUMDA SIZIN GIBI BIR TANE CIKSA SORUN YOK DEMEKTIR. TÜRKIYE IYI YOLDADIR sevgiler Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2005 Türkler İslam a altın çağını yaşatan bir millettir... Asla İslam ile Türkler arasında böyle bir ayrılık söz konusu değildir... Selçuklular döneminde halifeyi bu millet korudu... Bu millet müjdelenen İstanbul a sahip oldu... Bazı şeylerin yanlış anlaşıldığı kesin... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2005 Türkler İslam a altın çağını yaşatan bir millettir... Asla İslam ile Türkler arasında böyle bir ayrılık söz konusu değildir... Selçuklular döneminde halifeyi bu millet korudu... Bu millet müjdelenen İstanbul a sahip oldu... Bazı şeylerin yanlış anlaşıldığı kesin... 8030[/snapback] Hayir ve serrin tanridan geldigi kavrami bile fanatik islamcilar tarafindan algilanamamaktadir. Söyle ki: GELMIS GECMIS TÜM IYILIK VE KÖTÜLÜKLERIN,(NE ADINA OLURSA OLSUN) ANCAK INSAN ÜRÜNÜ OLDUGUNUN BILINCINE VARMAK ZORUNDAYIZ. Yoksa kafalarimizin icinde birer beyin tasimazdik. ÖTE YANDAN, HERKES KENDI INANDIGI DEGERLER ADINA TARIH BOYUNCA ISLEDIGI INSANLIK SUCLARINI MASAYA YATIRMALI VE ÖZÜR DILEYEBILMELI. DIN-KÜLTÜR ILISKISI ADINA ARAPA AIT OLANIN ZORLA TÜRK´E KABUL ETTIRILMEYE CALISILMASININ KÖTÜ BIR ASIMILASYON CABASI OLDUGUNU GÖREBILMELI. TÜRK´ÜN ÖZ KIMLIGININ ELINDEN ALINIP, ZORLA ONA BASKA BIR KIMLIGI BENIMSETMEK KÜLTÜREL KÖLELESTIRME OLDUGININ KAVRANMASI. EGER MÜSLÜMAN DEGILSE, KARDESIMIZ BILE OLSA ONA DÜSMAN GÖZÜYLE BAKTIRAN INANC KAVRAMLARININ CIDDI BICIMDE SORGULANMASI. OGUZ DESTANI BILE KATIKSIZ KAFIRLIKLE SUCLANARAK TÜRK TARIHCISI AYBEG TARAFINDAN CEVRILIP HALKA SUNULMAMISTIR??? ILK SELCUKLU SULTANI TUGRUL BEY, SON ARAP HALIFESI KAIM BIN EMIRILAAH´TAN HALIFELIGI ÖYLE KOLAY ALMAMISTIR. TUGRUL BEY 60 BIN KISILIK ORDUSUYLA ADETA BAGDATI ISGAL ETMIS; KÖSEYE SIKISTIRMISTIR HALIFEYI. BUNUN YANINDA 70 YASINDAKI TUGRUL BEY, HALIFENIN KÜCÜK KIZI SEYYIDE´YI ALMAYI DA IHMAL ETMEMISTIR. HALIFENIN ITIRAZLARINA KARSI TUGRUL BEY BASKIYI ARTIRIR, BAGDAT´I TALAN EDER. KONU SAVAS ASAMASINA GELIR. TUGRUL BASKIYI SON HADDINE GETIRINCE ARAP HALIFE NIHAYET TESLIM OLUR VE TRAJIK DÜGÜN 1062 YILINDA TEBRIZ DE YAPILIR. TUGRUL BEY; ILK TÜRK HALIFESI OLARAK TOPARLADIGI VE SAGLAMLASTIRDIGI SELCUKLU DEVLETININ RESMI DILINI DE ARAPCA DILIYLE BELIRLEDIKTEN VE DÜGÜNDEN BIR YIL SONRA 1063 YILINDA ÖLÜR. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Peki sonra ne oldu??? Tarihi istediğin gibi yorumlayabilirsin... Bağdat a giriş İslam Dünyası nı moğollardan korumak içindi... Dil olayı ise gayet doğal... Kültür etkileşimi.... Zaten günümüz şartlarına göre yorum yapılmamalı... O zaman İslamın merkezi olan Arap dünyası gelişmiş bir medeniyetti... Hem tamamıyla Arapça alınmamış Türkçe arapça ve farsça kelimeler ile yoğurulmuştur.... Bügün okullarda İngilizce eğitim yapılıyor... Bu nasıl bir şey ??? Lütfen bazı şeyleri çarpıtmayalım... Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Siz nedediğinizin farkıdamısınız....... Kaynağın yanlış olduğu gerçek.. İslam dinin ırk ayrımı yapmadığını bilirsiniz... Hele bunuda bazı önemli dini şahsiyetlerle bağdaştırmanız daha da yanlış< İSLAMI 4 kıtaya yayan kimler TÜRKLERHaçlıların hain saldırılarına karşı koruyan kimTÜRKLER İslama en çabuk kaynaşıp uyumsağlayan bir millet varsa oda Türklerdir Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED(S.A.V) bir konuşmasında şöyle diyor; İSTANBUL hakkında< İSTANBULU ALAN ne güzel ordu İstanbulu alan ne güzel komutan Şonuç; İstanbulu alan Türk ordusu komutan Türk komutanı ÖNEMLİ NOT; Birdaha sakın Peygamber efendimiz hakkında küçük görürmüş gibi sadece ismini söylemek çok yanlış ilk önce başkalarının inançlarına saygı göstermeyi öğreninki onlarda size saygı gösresinler... Birdaha böyle konularda üslubunuzu değiştiriniz <{POST_SNAPBACK}> CEVIR KAZI YANMASIN ARKADASIM O NE GÜZEL ORDU DEDIGIN ARAP ORDUSUYDU VE ISTANBUL´A KADAR GELIP PÜSKÜRTÜLDÜLER FATIHIN DAVASI ISE DAHA DÜN. HZ MUH. BILSEYDI FATIHIN ALACAGINI, DAHA DÜNDEN KALKAN SURATLI TÜRKLERE BIRAKMAYIN ISTANBUL´U DERDI .......... UYANIN ARTIK. INANCINIZI ICINIZDE SAKLAYIN YAHU!!! TIPKI WILSON´UN " ISTANBUL´U TÜRKLERE BIRAKMAYIN DA KIM ALIRSA ALSIN" DEDIGI GIBI.. YAHU ARAPLARI DA SIZ GIDE GIDE TÜRKLESTIRDINIZ. YARIN ATILLANIN KUZENLERI DERSENIZ SASMAM. <{POST_SNAPBACK}> forumun bir yerinde bir yerlere mesaj göndermişsin birilerini hedef göstermişsin ayrıca bilgi veriyorum diyerek ya verilen bilgileri tahrip edip kasıtlı olarak yanıltıcı bilgiler vermiş yada zaten belli yolun yolcusu olan kaynakları otoritelermiş gibi burda insanlara aktarmışsın bir konu hakkında görüş nasıl baktığına ve tıynıyetine göre değişebilir bu senin haklı olduğun manasına gelmez bir konuda bak aslında böyle diyebilmen için o konunun tarafları arasından fikri değer taşıyan kaynaklar dan gerçek olaylardan dolayısıyle yalın katıksız gerçeklerden yola çıkmalısın veya çıkmalıyız her nekadar inanç ve dünya görüşü bağlamında zıt kutuplarda olsak ta ilk bakışta samimiyetin konusunda beni bile kandırdın forumlarda yorumlarından duruma göre atesit duruma göre laik demokrat(her ne demekse),ırkçı,kemalist,devrimci,ülkücü,gay v.b sıfatlarda kendini konumlandırmışsın hatta bir seferinde Allah!a inanmaman konusunda eleştiride bulunduğumda inandığını ima eden psikonevrotik bir ruh hali sergileyen şekillere kendini sokmuştun sorun nerende acaba bu gelgitlerin kaynağı sağlam bir inanç eksikliğimi yada belli bir zeka düzeyini yansıtamamak mı yada hepsini mi bende anlamadım ayrıca yuvarlak cümlelerle hedef gösterdiğin insanlar kim ve neye hizmet ediyorsun insanları düşüncelerinden dolayı suçlamakla en büyük suçlu sen olmuyormusun hoşgörü ve saygı(düşünceye saygı da dahil)insanın hayattaki olgunluk ve insanlık derecesini gösterir ben seni sen beni tanımazken ve diğerleri sadece seninle aynı görüşü paylaşmıyoruz diye bu hoş görüsüzlük biraz fazla değil mi ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hepinize saygı ve selamlar esen kalın Alıntı
Φ Kartal ilhan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 arkadaslar ben bu forumdan gayet keyif aliyorum, cünkü her görüsü savunan insan var... komünist de var, ülkücü de, ateist de var, seriatci da. isin güzelligi de bu zaten bence. tartisilan her olayin, bircok boyutu oldugu icin, farkli düsüncedeki insanlar farkli bi acidan yaklasiyor, yeni bi perspektif kazandiriyor, en azindan böyle oldugunu umuyorum. ama tartisilan konulari kisisel mesele haline getirmek ne derece anlamli? gözlemledigim kadariyla, karsidakinin savundugu fikri anlamaktan ziyade, "sen zaten bölesin, senin yazilarini okudum sen fikir empoze etmeye calisiyosun, sen yoldan cikmissin allah kurtarsin..." gibi kisilige saldiriya varan bi yaklasim var. kendi düsüncelerine yürekten inanan bi insan baska düsüncelerden korkmaz. bu forum fikir bbg evi diyaloglarina degil de tartismalarina sahne olsa, daha da iyi olmaz mi? "kücük insanlar kisileri, orta insanlar düsünceleri, büyük insanlar fikirleri tartisir!" Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 arkadaslar ben bu forumdan gayet keyif aliyorum, cünkü her görüsü savunan insan var... komünist de var, ülkücü de, ateist de var, seriatci da. isin güzelligi de bu zaten bence. tartisilan her olayin, bircok boyutu oldugu icin, farkli düsüncedeki insanlar farkli bi acidan yaklasiyor, yeni bi perspektif kazandiriyor, en azindan böyle oldugunu umuyorum.ama tartisilan konulari kisisel mesele haline getirmek ne derece anlamli? gözlemledigim kadariyla, karsidakinin savundugu fikri anlamaktan ziyade, "sen zaten bölesin, senin yazilarini okudum sen fikir empoze etmeye calisiyosun, sen yoldan cikmissin allah kurtarsin..." gibi kisilige saldiriya varan bi yaklasim var. kendi düsüncelerine yürekten inanan bi insan baska düsüncelerden korkmaz. bu forum fikir bbg evi diyaloglarina degil de tartismalarina sahne olsa, daha da iyi olmaz mi? "kücük insanlar kisileri, orta insanlar düsünceleri, büyük insanlar fikirleri tartisir!" 8071[/snapback] KATILIYORUM ARKADASIM. FORUMDA KIMILERI KÖSEYE SIKISTIKLARINDA NE YAZACAKLARINI BILEMIYORLAR NEDENSE. GARIP BICIMDE SALDIRILAR GELIYOR. PSIKOLOGLUK YAPMAYA KALKYORLAR; KIMI ISLAM HÜKÜMLERIYLE TEHTID ETMEYE KALKIYOR, KIMI KISILIK DERSLERIYLA YOLA CIKIYOR. YINE DE SORUNLARIN BIR COK ARKADAS TARAFINDAN OKUNMASI MUTLULUK VERIYOR. sevgiler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.