Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 61
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
INANCLARIYLA ÜLKE BILINCINI ÖRTÜSTÜREN ARKADASLARLA SAGLIKLI SOHPETLR DILERIM.

SAYGILAR

11020[/snapback]

Aynen katılıyorum..

Ama birde "son caminin, son minaresinin, son tuğlası, son imamın başına düşünceye kadar davama devam edeceğim" gibi müslümanları rencide edecek sözler söylenmese...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

SAYGILAR

11020[/snapback]

Aynen katılıyorum..

Ama birde "son caminin, son minaresinin, son tuğlası, son imamın başına düşünceye kadar davama devam edeceğim" gibi müslümanları rencide edecek sözler söylenmese...

Saygılar..

11104[/snapback]

Yorumlar kisiyi baglar. Inanclarin ise insanin derinliklerinde yattigina inanildigina göre, yikilan minarenin son tuglasi kimseyi rahatsiz etmemeli derim.

Aslinda ben o sözleri rencide olarak görmüyorum.

Rencide, kisinin direk kendisine ve kisiliginedir.

Aksi halde inanca saygi adiyla baslatilan kampanyalarin SINIRlarini kimse tesbit edemeyeceginden, sonucta inanc hegamonyasindan sözetmek zorunda kalinir?

Bu, daha olumsuz bir imaj yaratacaktir. Kavgayi da kizistirir.

Bakiniz, inanca saygi, ya da rencide gibi SINIRLARI belirsiz kavramlarla hala ülkemizde ramazan aylarinda oruc tutmayanlar bazi ksimlerce dövülüp öldürülebiliyorlar.

Rmazanda sigara icenlerin, belediye zabialarinca para cezasina bile carptirildigi bir ülkedeyiz hala? Inanmasi zor ama bunlar da yasandi yakin gecmiste.

Demokratik olmadigi gibi tam tersine düsünce monarsisi yaratmis olabiliriz.

Fanatik inanclilardan gelen bir takim acimasiz cehennem saldirilari ve tehtidleri de bazi arkadaslara kendi ölcülerinde Balzac´in kilisele ve din icin kullandigi o sözleri türkceye bu sekilde yazdirabiliyor.

(tüm bu seyler, düsünme ve yazma-konusma özgürlügüne girerler)

saygilar

Gönderi tarihi:

SAYGILAR

11020[/snapback]

Aynen katılıyorum..

Saygılar..

11104[/snapback]

Yorumlar kisiyi baglar. Inanclarin ise insanin derinliklerinde yattigina inanildigina göre, yikilan minarenin son tuglasi kimseyi rahatsiz etmemeli derim.

Aksi halde inanca saygi adiyla baslatilan kampanyalarin SINIRlarini kimse tesbit edemeyeceginden, sonucta inanc hegamonyasindan sözetmek zorunda kalinir?

Bakiniz, inanca saygi, ya da rencide gibi SINIRLARI belirsiz kavramlarla hala ülkemizde ramazan aylarinda oruc tutmayanlar bazi ksimlerce dövülüp öldürülebiliyorlar.

Rmazanda sigara icenlerin, belediye zabialarinca para cezasina bile carptirildigi bir ülkedeyiz hala? Inanmasi zor ama bunlar da yasandi yakin gecmiste.

Fanatik inanclilardan gelen bir takim acimasiz cehennem saldirilari ve tehtidleri de bazi arkadaslara kendi ölcülerinde Balzac´in kilisele ve din icin kullandigi o sözleri türkceye bu sekilde yazdirabiliyor.

saygilar

11111[/snapback]

Müslüman mahallesinde salyangoz satanlara nasıl muamele edileceği konusu tartışılır yada tartışmasız satabilirler..

Konu o değil. Daha önceki iletilerimde de belirttiğim gibi, benim için din Allah, Peygamber ve Kuran Annemden, babamdan vel hasıl herşeyden daha üstündür. Nasılki anname yada babama yapılan hakaret beni alakadar ediyorsa, dinime yada din unsurlarıma yapılan hakarette o biçimde rahatsız eder. Ama sizin falanca imamla sorununuz vardır, o beni bağlamaz, sövmeni istemem ama o imama istersen ana avrat söv. Ama islamın özüne yada sembollerine hakareti kabul edemem. Benim için imam değil imamet makamı semboldür. Cemaat değil, cemaat olgusu ve cami semboldür, kavaklar değil, minareler semboldür.. Başka dinin mensuplarına yada inanmayanlara genel bazda nasıl saygılıysam aynı saygıyı beklerim. Dinimiz der ki başka milletlerin dinine değerlerine hakaret etme.. Sen sadece tebliğini yap...

Ayrıca düşünce monarşisi yaratmıyorum. Çünkü bu benim görüşüm ve bundan rahatsız olan da benim. Bir başkası da rahatsız oluyorsa olsun. Kimseden de zorla rahatsız olun gibi bir beklentim yada zorlamam yok. Annelere ve babalara hakaret etmeyin onlara sövmeyin denildiğinde bu nasıl bir monarji mantıksızlığını getirmezse, din içinde aynıdır. Hatta bütün dinleri için aynıdır.

Ha..! bir başkası hakaret ediyormuş bunu tabiki alkışlamam. Bende yeryer hakaretlere kaçan tavırlar takınmışımdır, ama kesinlikle bilinki normal bir düşünce tarzı içindeyken değil sinirlendiğim zaman olmuştur. Böyle yaptığım arkadaşlarımdan özür dilerim. Söven ve hakaret eden kim olursa olsun, ister müslüman, ister müslüman olmayan farketmez, karşıyım. Peygamberimde karşıydı zaten.. Aaaah ah bir çıksa gelse Rasül-ü Ekrem kimbilir kimleri dövecekti, kim bilir, hangi kisvedeki hangi yobazı..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar çok ve çok merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum bileniniz varsa cevaplandırırsa çok memnun olurum. Atatürk'ün dine islama yaklaşımı,islama faydası,islamı ne kadar bilir ve yerine getitrirdi. v.b öğrenmek istiyorum neden ulu önder ataya saygısızlar(bazı kişile) nhep din yönünden atamız hayatını bizim bağımsızlığımıza harcamış TÜRK milletini yüceltmiş bir önder olarak neden sevmezler öncelikle her konuda dinden bahsederler islamdan ama neden atamız islama karşı ne yapmış öğrenirsem çok mutlu olurum Nur içinde yat ATATÜRK

6524[/snapback]

:excl: "Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor."

:excl: "Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur."

:excl: "Ey Arkadaşlar! Tanrı birdir, büyüktür- Adalet-i ilahiye, O'nun tecellilerine bakarak diyebiliriz ki, insanlar iki sınıfta, iki devrede mütalaa olunabilir, ilk devir insanlığın çocukluk ve gençlik devridir. Ikinci devir, insanligin kemal (olgunluk ) devridir."

:excl: "Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah'iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur'ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır."

:excl: "Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır."

M.K.A.

Gönderi tarihi:

M.KEMAL: "Müstemlekeleri İslam halkıyla dolu olan büyük milletler kendi siyasi çıkarlarına göre Kuran'ı dillerine tercüme ettirmişlerdir. İslam dinine ve Arapça diline hakkıyla vakıf kimselerin bulunmayacağı herhangi bir heyet, tercümeyi mesela Fransızca'sından da yapabilir.

( Bir müddet sonra böyle bir tercüme de ortaya yayıldı. Bir müddet sonra da bazı camilerde bu Türkçe tercümeden mukabele okutuldu ise de, iş ancak ezanın Türkçe olması şeklinde kalabildi ).

KAZIM KARABEKIR: "Fakat bence, burada Maarif programımızı tespit için toplanmış bulunan bu yüksek heyetten, vicdani olan din bahsinden değil, müsbet ilim cephesinden istifade hayırlı olur. Kuran'ın yapılmış tefsirleri var, lazımsa yenisini de yaparlar. Devlet otoritesini bu yolda yıpratmaktansa, Milli kalkınmaya hasretmek daha hayırlı olur,"

Mustafa Kemal Paşa beyanatıma karşı hiddetle bütün içini ortaya döktü :

M.KEMAL: “Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..”

ALINTI:Pasalarin tartismalarindan anilar.

Gönderi tarihi:

SAYGILAR

11020[/snapback]

Aynen katılıyorum..

Saygılar..

11104[/snapback]

saygilar

11111[/snapback]

evet o sözü ben söyledim ben hurafelere asla saygı duymam din benim için bir hurafedir eskilerin masallarıdır muhammede de asla saygı duymam bu benim düşüncemdir bu ülkede bir tane camii yıkılmadı ama körler okulu yıkıldı maalesef

karadenizde bir sürü cami yapılıyor (bazı köylerde 2 cami var)ama çocuklarımız ilkel teleferiklerle tabii ki teleferik değil kellesi koltuğunda okula gidiyorlar

diyanete 1 katrilyondan fazla para gidiyor bir kuranı bile tercüme etmekten aciz

nedense üniversitelerin ilahiyat dekanları saçmalıyor kuranı günümüze öyle bir güncellemeye çalışıyorlar ki çırılçıplak namaz kılabilirsin diyorlar bir tanesi deprem allahın uyarısıdır diyor okuyanıda okumayanıda aynı kafalı nieztche boşuna ömrü boyunca haykırmamış bütün hayatı tanrıya lanet ederek geçti o kafamızda yarattığımız tanrı insanlığı ne hale getirdi bugün dünyamıza bakın güzel mi?

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

SAYGILAR

Aynen katılıyorum..

Saygılar..

saygilar

evet o sözü ben söyledim ben hurafelere asla saygı duymam din benim için bir hurafedir eskilerin masallarıdır muhammede de asla saygı duymam bu benim düşüncemdir bu ülkede bir tane camii yıkılmadı ama körler okulu yıkıldı maalesef

karadenizde bir sürü cami yapılıyor (bazı köylerde 2 cami var)ama çocuklarımız ilkel teleferiklerle tabii ki teleferik değil kellesi koltuğunda okula gidiyorlar

diyanete 1 katrilyondan fazla para gidiyor bir kuranı bile tercüme etmekten aciz

nedense üniversitelerin ilahiyat dekanları saçmalıyor kuranı günümüze öyle bir güncellemeye çalışıyorlar ki çırılçıplak namaz kılabilirsin diyorlar bir tanesi deprem allahın uyarısıdır diyor okuyanıda okumayanıda aynı kafalı nieztche boşuna ömrü boyunca haykırmamış bütün hayatı tanrıya lanet ederek geçti o kafamızda yarattığımız tanrı insanlığı ne hale getirdi bugün dünyamıza bakın güzel mi?

nedendir bilinmez senin yazdıklarını okuyunca çok beğendiğim bir söz var o aklıma geldi dünya da "zır cahilden daha tehlikelisi birşey bildiğini sanan cahildir"zararsız olmak adına ya tam cahil olacaksın yada konuya hakim bilmediğin hakkında herhangi bir tasarrufunun bulunmadığı konularda ahkam kesmek sonuçta böyle anlamsız kifayetsiz yakışıksız seviyesiz i****,o***** cümleler ortaya çıkarabilir.Allah'a inanmayabilrsin bu senin problemin elbette bunun cezasını kendin vereceksin.Ama saygı duymuyorum dediğin zaman orda duracaksın.muhtemelen çıktığın yer ve konum itibariyle inanç fakiri olman doğal olabilir ama bu kimseye ve hiçbir inanca saygısızlık yapma hakkını sana vermez.be ey ***** madem bu konulara bukadar uzaksın ne diye cüret edip yorum yaparsın.söylediğin kurduğum cümleler o kadar basit ve manasız ki cevap vermek aslında çok abes.buna rağmen yanıltıcı ve sapkın bilgilerine fazlaca ehemmiyet vermeden kısaca cevap vereyim.lanet kelimesinin anlamını biliyormusun herhalde bilmiyorsun Allah'a inanmayan bir insan nasıl lanet okur?doğa olayları elbette bilmsel verilerle açıklanabilir neden niçin ve nasıl sorularıyla ortaya konabilir.bütün bunlar Allah'ın varlığıyla çelişmez bilakis Allah'ın varlığını doğrulayan şeylerdir.elbette kendi inançsızlık pencerenden bu yerkabuğunun doğal bir hareketi sonucu oluşmuş ve tesadüflerle ne hikmetse belli bölgelerde zuhur etmiş hadiselerdir.inançsızlığın kaynağı madde ve tesadüfler olduğuna göre bu paralelde düşünüyorsun.neyse seni inandırmak gibi bir misyonum yok pek te enterese etmiyor açıkçası kuranın tercümesi diyorsun engin zekan ile bunu bunca zaman senin düşünebilmen bir doğa harikası olsa gerek demek onlarca yıl boyunca bunu akıl eden çıkmadı ve sen bunu düşündün vaybe bunun üzerinde durulmalı çok akıllıca!!!!! bir öneri latife bir yana dünyanın senden önce varolmadığını sanıyorsun herhalde bir şeyi eleştireceğin zaman bunun neden ve sonuç ilişkisinde analitik incelemesini yaparsan-yapabilirsen akıl-fikir ekseninde ortaya bir tez-sav koyabilirsin yoksa bu kadar manasız cümleyi kurmak için insanın ya dahi!!! yada dahi olması gerekir.cami hussuna gelince karadenizin geçit vermez yollarını bilmiyorsun herhalde yani yine bilinçsizce bir şeyler ortaya atıyorsun ki esasında değeri yok söylediklerinin karadenizdeki senin o televizyonda gördüğün yerlere ki sanmöıyorum bir köye bir den fazla cami yapıldığını varsayalım yapılıyor bunun için bir dernek ve belli bir miktar tasarruf ile cami yapılması çok zor değil ama iki yamaç arasında zaten yerleşime müsait olmayan bu gibi yerlerde herhangi bir ulaşım aracı tesisi maddi imkanlar haricinde zorlukta mevcut.ilk önce git gör sonra dahiyane fikirlerini paylaş.kerameti kendinden menkul bir kişinin söylemlerini referans vermen de konu cahili olmanın açık göstergesi ne diyeyim Allah herkesi hidayete erdirsin

Gönderi tarihi:
Peygamberimde karşıydı zaten.. Aaaah ah bir çıksa gelse Rasül-ü Ekrem kimbilir kimleri dövecekti, kim bilir, hangi kisvedeki hangi yobazı..

ahh bi mustaf kemal mezarından kalksa memlekette hoca kalır mı acaba erbakan hocanın suratının rengini merak ederim

"zır cahilden daha tehlikelisi birşey bildiğini sanan cahildir"

her şeyi çok iyi bildiğin için bu yazıyı yazıyorsun

Ama saygı duymuyorum dediğin zaman orda duracaksın.

1400 yıllık kuralların halen günümüze dayatmak isteyen dinin neresine saygı duyulur

inanç fakiri olman doğal olabilir ama bu kimseye ve hiçbir inanca saygısızlık yapma hakkını sana vermez.be ey ***** madem bu konulara bukadar uzaksın ne diye cüret edip yorum yaparsın.söylediğin kurduğum cümleler o kadar basit ve manasız ki cevap vermek aslında çok abes.buna rağmen yanıltıcı ve sapkın bilgilerine fazlaca ehemmiyet vermeden kısaca cevap vereyim

inanç fakiriyim amma düşünce zenginiyim

hırsızın elini kes kadını döv kafirlerin başını kes kadına yarı miras yarı şahitlik hakkı ver daha niceleri bu düşünceleri bu zamanda benimseyenler gaflete düşümüşlerdir ey bre ****

doğa olayları elbette bilmsel verilerle açıklanabilir neden niçin ve nasıl sorularıyla ortaya konabilir.bütün bunlar Allah'ın varlığıyla çelişmez bilakis Allah'ın varlığını doğrulayan şeylerdir.elbette kendi inançsızlık pencerenden bu yerkabuğunun doğal bir hareketi sonucu oluşmuş ve tesadüflerle ne hikmetse belli bölgelerde zuhur etmiş hadiselerdir.inançsızlığın kaynağı madde ve tesadüfler olduğuna göre bu paralelde düşünüyorsun.neyse seni inandırmak gibi bir misyonum yok pek te enterese etmiyor

doğa olaylarını niye karıştırıyorsun ne tesadüfler ne diyorsun sen

gelince karadenizin geçit vermez yollarını bilmiyorsun

karşındakini tanımadan ne konuşuyorsun ben rizeliyim

kuranın tercümesi diyorsun engin zekan ile bunu bunca zaman senin düşünebilmen bir doğa harikası olsa gerek demek onlarca yıl boyunca bunu akıl eden çıkmadı ve sen bunu düşündün vaybe bunun üzerinde durulmalı çok akıllıca!!!!! bir öneri latife bir yana dünyanın senden önce varolmadığını sanıyorsun herhalde bir şeyi eleştireceğin zaman bunun neden ve sonuç ilişkisinde analitik incelemesini yaparsan-yapabilirsen akıl-fikir ekseninde ortaya bir tez-sav koyabilirsin yoksa bu kadar manasız cümleyi kurmak için insanın ya dahi!!! yada dahi olması gerekir.

bu gün diyanete sordum kuranın apaçık olduğunu allah kendi söylüyor buna rağmen neden kuranı herkez anlayamaz diyorsunuz

verilen cevap apaçık kelimesi kuranın kolay ezberlendiğini söylemek istiyor hem de arapça olarak desene sen şuna kuranı herkezin anlamasını istemiyorlar

bir köye bir den fazla cami yapıldığını varsayalım yapılıyor bunun için bir dernek ve belli bir miktar tasarruf ile cami yapılması çok zor değil ama iki yamaç arasında zaten yerleşime müsait olmayan bu gibi yerlerde herhangi bir ulaşım aracı tesisi maddi imkanlar haricinde zorlukta mevcut.ilk önce git gör sonra dahiyane fikirlerini paylaş.kerameti kendinden menkul bir kişinin söylemlerini referans vermen de konu cahili olmanın açık göstergesi ne diyeyim Allah herkesi hidayete erdirsin

o dernekler teleferik yapmak için para toplasa bir tırnağın içine bilgi depolayan japonlar olsa öyle bir teleferik yaparlar ki aklın tavana vurur

Gönderi tarihi:

Arif olan anlar :D

:D 1400 yildan bu yana, araplar bir yandan, siz bir yandan, su islamiyette saygida birlesin artik canim :D karar verin de hareketlerimizi ayarlayalim ali cenaplari icin, degil mi?

Kim ne dese, ne yazsa sizin icin saygisizlik oluyor..

Yani teshis belli?

Tarhana corbasi icmemekte direnmenin getirdigi mistik saplatilar, hezeyanlar, hayaller görme, cin peri tanri kavamlari ila cebellesme gibi sendromlar.

semptom ise, din.

Siz, kuranin arkasina siginip, beni cehennem ateslerinde, irinlerin icinde süründürüp cezalandirilacagimi, kitabinla birlikte söylerken, bir de inanca saygi bekliyorsunuz ha, komik olamamak elde degil.

Mistik, düsünce tarzina, aslinda saygi ile yaklasmak bile hata, ama bir rahatsizlik belirtisine her insanin davrandigi gibi insancil yaklasmak durumundayiz.

haydi,SAYIN BAKALIM SU ISLAMA SAYGI MADDELERINI DE BILELIM, ONA GÖRE YASAYALIM BIZ DE.

ISNIZE GELDIGI GIBI KONUSUN; TASLAYIN YAKIN; CEHENNEME TIKIN INSANLARI, BIR SEY SÖYLENDIGINDE SAYGI BEKLEYIN' !!

CIFT STANDARTIN ALEMI YOK ARKADASLAR.

Siz kartlarinizi acik oynuyorsaniz, karsinizdaki de restinizi görüyor??? degil mi?

yazilanlarin sizi celiskiye bogdugu icin üzgünüm arkadas :D

(dünya, senden, benden ve tanridan öce de vardi?)

o nedenle korkmaniza gerek yok, cehennem atesini kendiniz söndürmeye muktedirsiniz??????

saygilar

Gönderi tarihi:

Peygamberimize ve dinimize saygı duymayan arkadaşlardan saygı duymalarını beklemek polyanacılık olur hakaret etmedikleri sürece saygı göstermelerinide beklemem zaten hem sanalda Allaha peygambere küfretmek hiç de delikanlıca değil yiyorsa bunu reelde yapacak bir deli varmı ona bakarım ben ama çok şükür öyle bişeyede rastlamadık ve bu forum içindeki ateist arkadaşlar bazen ölçüyü biraz biraz kaçırsalarda henüz işi hakaret derecesine vardırmamışlardır. Öyle de kalması temennisiyle saygılar...

Gönderi tarihi:

Evet, yavas yavas saygi unsurlari beliriyor.

Ben de tarafim.

Her kes haddince yanit alir.Ne ekerse, onu bicer yani?

Bir insan ithamlarda bulunurken,

Neyin arkasina siginirsa siginsin, reel de olsa, sanal da olsa, ülke bazinda da olsa, haddince yanit alir.

Ben de bu ilkeye bagliyim.

Bu da bir ulusun, her kesimi icinde barindirmasi ilkelerinden biridir.

sahislar da uyarlarsa buna, sorun yoktur.

Demek ki(ya da sükür diyelim) karsi taraf ta dikkati oluyor.

Bu cok iyi iste :D

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.