Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

burada bi zihin okuma durumu yok emin olabilirsin kardeşim

neden mi hangi sayıyı düşünürsen düşün çıkabilecek cevaplar sınırlı ve bu sınırlı sayıdaki her rakamın karşısında zaten T var yani zihin okumuyo aslında örneğin:

25 desen 25-2-5= 18 T

99 desen 99-9-9= 81 T

48 desen 48-8-4=36 T yani hep T :P

istisna var tabi

50-5= 45 ama bunu nedense okuyamıyo o zihin okuyucu genelde yanıldı yani :stuart:

sadece bi yorumdu ama yakaladığı noktalar da var nasıl bilemiyorum

teşekkür ederim :clover: :clover:

Gönderi tarihi:
burada bi zihin okuma durumu yok emin olabilirsin kardeşim

neden mi hangi sayıyı düşünürsen düşün çıkabilecek cevaplar sınırlı ve bu sınırlı sayıdaki her rakamın karşısında zaten T var yani zihin okumuyo aslında örneğin:

25 desen 25-2-5= 18 T

99 desen 99-9-9= 81 T

48 desen 48-8-4=36 T yani hep T :P

istisna var tabi

50-5= 45 ama bunu nedense okuyamıyo o zihin okuyucu :stuart:

sadece bi yorumdu yine de teşekkür ederim :clover:

haklısın bende buna yakın bişeyler düşünmüştüm,anlatmaya üşendim :D

Gönderi tarihi:

yaptığımız işlemin sonucunda çıkan sayının elemanları toplamı hep 9 çıkacağından bunu hazırlayan kişi 9 ve katlarına(9,18,27,...63 vs.) aynı sembolü koyuyor.Sevgiler..

Gönderi tarihi:

yaptığımız işlemin sonucunda çıkan sayının elemanları toplamı hep 9 çıkacağından bunu hazırlayan kişi 9 ve katlarına(9,18,27,...63 vs.) aynı sembolü koyuyor.Sevgiler..

evet, bir kısımda haklısın taurus:)).

iki basamaklı ab sayısı; 10*a + b olarak yazılabilir.bundan rakamları toplamını çıkarırsak;

10*a+b-(a+B)=10*a+b-a-b=9*a

yani oluşan sayı devamlı 9 un katı oluyor.dolayısıyla rakamları toplamı 9 oluyor.ama a rakam olacağı için 10 olamaz.dolayısıyla;9,18,27,36,45,54,63,72,81 sayılarının karşısına hep aynı sembol konuyor.9 un katı olan 90 ın karşısına koymasına gerek yok çünkü 90 elde edemeyiz.

Gönderi tarihi:

evet, bir kısımda haklısın taurus:)).

iki basamaklı ab sayısı; 10*a + b olarak yazılabilir.bundan rakamları toplamını çıkarırsak;

10*a+b-(a+B)=10*a+b-a-b=9*a

yani oluşan sayı devamlı 9 un katı oluyor.dolayısıyla rakamları toplamı 9 oluyor.ama a rakam olacağı için 10 olamaz.dolayısıyla;9,18,27,36,45,54,63,72,81 sayılarının karşısına hep aynı sembol konuyor.9 un katı olan 90 ın karşısına koymasına gerek yok çünkü 90 elde edemeyiz.

Hayır 90 da 9+0=9 olur 99 da9+9=18 ordanda 1+8=9 olur... B)

Gönderi tarihi:

bende yanıldı.......:)

Bence sen yanılmışsındır sayını söylermisin?

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

9 ve dokuzun katlarında hep aynı cevaplar var..her seferinde harflerin değişmeside bundan.fark etmenizi istemiyorlar bu soruyu gördükten bir ay sonra birden aklıma geldi ve gece yatmadan buna baktım haklı olduğumu gördüm.......

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.