Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

sen tüm inançların gerçek dışı olduğunu savunuyorsun, ben bazı inançların. bir konu hedefinden saparsa artık o değişmiş demektir. bazı dindaşlarımıda eleştirebilirim, onlarda beni eleştirebilirler, ateistleri, budistleri,, yani kısaca kendi fikrime uymayan şeyler konusunda eleştiri yapabilirim. bu herkesin hakkı. ben kendi adıma doğruları arıyorum, her duyduğuma, okuduğuma bilimsel görünsün görünmesin, aklımın süzgecinden geçirmeden kabullenmem. bu en doğal hakkım, her insanın öğrenmesi, anlaması farklıdır kimi kolay öğrenir kimi zor öyle değil mi? önemli olan doğruyu öğrenip öğrenmediğidir.

bundan sonra daha kontrollü olarak tartışalım.

ben insan olarak istemeden kalbini kırdıysam özür dilerim. bilgi en çok özendiğim şeydir...

saygılar

Sardunya arkadaşım,

O kadar içtenlikle ve o kadar güzel yazmışsınki,

Sağduyulu bir insan olduğunu biliyordum,

Şimdi daha da eminim...

Yine de, dikkatini çektiğim için seviniyorum...

Bu belkide, biraz sert cümleler kurduğumdan olacak.

Ama iyi oldu, umuyorum iyi olacak.

Yazının altını çizmen gerekmiyordu.

Zaten yanlış cevap olmasın diye, bir kaç kez okuyup düşünüyorum...

Gelelim sadete...

Seninle amacımız ayni.

Doğruları bulmak.

Ama bak şuna çok dikkat edelim.

Doğruları her insan bulabilirmi ?...

Olağan üstü bir akıla sahip değiliz.(Deha değiliz, sıradanız (Özür))

Peki ne olacak;

Ya doğruları doğrulayabilecek/yanlışlayabilecek kadar bilgimiz,

Ya anne, baba, arkadaş veya çevremizin verdiği bilgilerle ölçümlememiz,

Yada genel doğrularla kıyaslamamız gerekmezmi ?...

Nedir bu genel doğrular ?... (Şimdilik bunu merak edelim.)

Ama sen diyorsunki ;

Ben doğru bir insan olayım, benim rehberim doğrularım olsun.

Sana soruyorum ; nasıl buldun bu doğrulayan ölçülerini ?

Ben doğrularımı, inançlarımla ölçümleyebiliyorum diyorsun.

Bir an için öyle kabul edip, şunlara dikkat edelim...

1-İnançlar pozitif olgular değildirler. Onları doğrulayan,

inancımızdan başka hiç bir şey yoktur.(Ahmet, Mehmete, Mehmete, Mustafaya söyleyegelmiştir.

Bu yüzden, hep birbirinin özelliklerini taşımaktadırlar. Dini yada milli inançlarımız hep böyledir.)

2-Mantıklı düşünceyle de doğrulanamaz...

(Her mantık düşüncesi doğru değildir. Bir doğa kanunu ile, Fizik,

Kimya, Biyoloji, Tıp,Astronomi vs. örtüşmesi gerek. Ayrıntılarına, bu güne kadar bilim kitaplarında

girilmiştir. Ayrıca da girebiliriz.)

3-Yüzlerce inanç vardır. Hepsi bir diğerini yanlışlar.(Hiç birinin alt yapısında mantık yoktur.)

4-Mantıklı sanılan tarafları bilim ve teknoloji geliştikçe çürütülmektedir.(Bilim yüzlercesini çürütmüştür.

(denizin yarılması, ayın bölünmesi, görünmeyen yaratıklar vs.)

5-İnançlar, ilk çağlarda insanların kendilerini doğa ve diğer kabile tehlikelerinden korunmak için

oluşturulmuştur.

Hepsinin alt yapısında bu düşünce vardır. Biraz dikkat edilirse hemen görülebilir...

Sardunya arkadaşım,

Bu durumda, nasıl doğrularımız olacak, nasıl doğru bir insan olacağız? Bu mümkünmü?

Benim doğrularımın yada doğruluğumun, hiç olmazsa hesabı ve ölçüleri var.

(doğrulanıp yanlışlanabiliyor)

Ya senin...

Birisi kalkıp Allahın oğlu olduğunu iddia ediyor.

Diğerisi de tüm evrenin kendisi için yaratıldığını...

Ama biz kalkıp bunların birisi doğru ve mantıklı diyoruz.

Allahın oğlu olacağına inamıyoruz.

Ama kainatın birisi için yaratılacağına inanıyoruz...

Vaftize inanmıyoruz...

Ama bastonun yılan olabileceğine inanıyoruz...

Her ikiside inanç bunların...

(Alay konususu olarak algılanmaması ricası ile)

İşte böyle sevgili SARDUNYA arkadaşım..

Ben doğruları bulayım derken...

Kökeni hep aynı olan, yüzlerce inançtan hangisine inanayım.

Helede, dürüst ve samimi bir insan olmaya çalışıyorsam...

İyi dileklerimle...

Not: Sevgili arkadaşım, cevap yazarken konu dışına çıkmazsan sevinirim...

Gönderi tarihi:

Ya Yam yam'ın köleliğe olan takıntısı..Söyle bana hangisi elle tutulur bişey?Herşerde olduğu gibi din konusunda da yanlış yapanlar vardır elbet ama bunu tüm inananlara yıkmak doğru değil.

Araya girdiğim için kusura bakmayın ama, bana cevap hakkı doğmuş...

Sayın taurusmutis ; forumun arama bölümünü açın, anahtar kelimeye "köle", kullanıcı adına da "yam_yam" yazın bakın bakalım kaç mesaj çıkacak. Ben merak ettim ve saydım. Direkt olarak köleliği hedef alan ve eleştiren 21 adet mesajım çıktı. Şu ana kadar bu mesaj hariç 861 mesaj yazmışım. Orantıya vurduğunuz zaman iletilerimin %2,4 üne tekabül ediyor.

1- Bu oran, takıntı diye nitelenebilecek bir oran değildir.

2- "Yanlış" diye nitelendirdiğiniz köleliği, tanrınız legal kılmış (bakınız ilgili mesajlarım), peygamberiniz de uygulamıştır (Bknz Muhammed'in köleleri ve cariyeleri)

3- Üstelik köleliği legal kılan bir anlayışı, "en doğru" , "en adil", "tüm zamanlar için" gibi nitelemelerle önümüze koymaya çalıştığınızı düşünürsek, 21 iletinin az bile kalmış olduğunu söyleyebiliriz.

Yaptığınız şey, haksız olduğunuz bir konuyu basitleştirmeye, karşınızdakini de küçümsemeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Daha dikkatli yazmanız temennisi ile...

Gönderi tarihi:

Sardunya arkadaşım,

O kadar içtenlikle ve o kadar güzel yazmışsınki,

Sağduyulu bir insan olduğunu biliyordum,

.

.

.

Not: Sevgili arkadaşım, cevap yazarken konu dışına çıkmazsan sevinirim...

sevgili bilimselci

konudan sapmamaya çalışarak cevap vermeye gayret edeceğim. elimden geldiğince.

doğruları bulmak öyle kolay değil arkadaşım, doğruları bulayım derken insan öyle yanlışlara sapıyor ki zaman zaman. ben şu ana kadar pek çok defa yanıldığımı fark etmişimdir doğru olduğunu sandığım şey bazen yanlış çıkıyor ama ben en azından bunu itiraf edebiliyorum. herkes yanlışlarını kolay söylemez...

doğruları nasıl bulurum; inancım kritertir, ailemden aldığım terbiye kriterdir, kendi kişisel düşüncelerim kriterdir, kendimden daha tecrübeli bulduğum insanların görüşleri kriterdir.

içsel gelişime çok fazla önem veririm. bütün çabam yaşamımı en kaliteli şekilde geçirebilmek, herhangi bir insana herhangi bir şekilde yardımcı olabilmek. (bunu o kadar abartırım ki ailede adımı darulaceze koydular) elimden geldiğince farklı türlerde kitaplar okurum, psikoloji, bilim, kısa hikayeler, ilişkiler, inançlar v.s. ile ilgili. bunlardan aldığım bilgileri değerlendirmeye çalışırım. (konunun dışına saptımmı bilmiyorum) :stuart:

inançlar konusunda ben inandığım için sende inanmadığın için farklı görüyoruz o bakımdan birbirimizi anlamamız pek mümkün değil. inanç bana göre pozitiftir. çünkü ben KURAN da okuduğum surelerden ve hz. peygamberin hayatından gerçekler görüyorum. mesela sizin bana anlatmak istediğiniz inancı hafife alma konusu KURAN da bahsi geçen bir konu. aynen sizin anlattığınız şekilde inançsızların bunu anlayamayacağı anlatılıyor...(lütfen sende alay ettiğimi sanma)

şimdilik bu kadar daha kısa yazışırsak akılda kalışı ve yorumu o kadar kolay olur diye düşünüyorum.

saygılar :clover:

Gönderi tarihi:

Konular;

1- İnançlar arası var olduğunu iddia ettiğimiz çelişkiler nasıl oluşmuş?

2- İnaçlar içerisinde sadece islamiyet'mi bozulmamış?

3- İslami hükümlerin asıl uygulanış amacı diğer kişilerin mutluluğumu?

4- Dinleri hak dinler veya değil olarak ayırmak ne derece gerçekçi ?

5- Darda olan insana yardım konusunun islami, sosyal ve ekonomik boyutları...

6- Bilimi nereye kadar öğrenmeli , bilim nerede yetersiz kalıyor, ne yapılmalı ?

7- Takıntıları var dediğin arkadaşlarımın, iddia ettiğin takıntıları neler?

Bilimlemi, inançlamı çelişiyor ? Eğer bilimle çelişmiyorsa takıntı olabilirmi ?

8- Herşeyi bilmem/bilmen mümkün değilse ne yapılmalı? Takip edilecek yol nedir ?

9- İnananlar ve inanmayanlar olarak nitelenen insanların asıl kurtuluş çabaları nasıl olmalı, niçin ?

10- Tartışmanın sağlıklı olabilmesi için neler gerekli ? Niçin ?

Sevgili "bilimselci" ;

foruma yazmış olduğun yazılarında yapmış olduğun tespitler,

ve içeriğinin kendi içindeki uyumu ve tutarlılığı mükemmel...

Diğer arkadaşlarla birlikte tartışmış olduğunuz bu konu yeni dikkatimi çekti...

Her zamanki gibi basit anlaşılır bir şekilde yazmış olduğun bu iletindeki tespitlerin her bir maddesi,

tek başına konu başlığı olacak nitelikte....

Bu nedenle;

Bilimsel gerçekleri ve tesbitleri içeren düzeyli ve anlaşılabilir yazılarınla tartışmalara ..,

ve örnek olarak öne sürdüğün sorgulayıcı bakış açınla bizlere ..,

yapmış olduğun katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum...

Sanırım, yukarıda ki tespitlerini ele alan yeni konu başlıklarının açılması,

iki taraflı tartışmalarla hepimize yararlı olacaktır...

Bu amaçla da katkılarını bekliyor...,

selam ve sevgilerimi yoluyor... yaşamında başarılar diliyorum...

Gönderi tarihi:

Sardunyam, Bilimselci, taurusmutis ve Yam_yam inanın bu içten söylüyorum aranızdaki tartışmayı okumaktan çok büyük zevk alıyorum...

Teşekkürler...

merhaba :blushing:

ben kendi adıma teşekkür ederim. çok naziksin... :clover:

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

konudan sapmamaya çalışarak cevap vermeye gayret edeceğim. elimden geldiğince.

doğruları bulmak öyle kolay değil arkadaşım, doğruları bulayım derken insan öyle yanlışlara sapıyor ki zaman zaman. ben şu ana kadar pek çok defa yanıldığımı fark etmişimdir doğru olduğunu sandığım şey bazen yanlış çıkıyor ama ben en azından bunu itiraf edebiliyorum. herkes yanlışlarını kolay söylemez...

doğruları nasıl bulurum; inancım kritertir, ailemden aldığım terbiye kriterdir, kendi kişisel düşüncelerim kriterdir, kendimden daha tecrübeli bulduğum insanların görüşleri kriterdir.

..........

inançlar konusunda ben inandığım için sende inanmadığın için farklı görüyoruz o bakımdan birbirimizi anlamamız pek mümkün değil. inanç bana göre pozitiftir. çünkü ben KURAN da okuduğum surelerden ve hz. peygamberin hayatından gerçekler görüyorum. mesela sizin bana anlatmak istediğiniz inancı hafife alma konusu KURAN da bahsi geçen bir konu. aynen sizin anlattığınız şekilde inançsızların bunu anlayamayacağı anlatılıyor...(lütfen sende alay ettiğimi sanma)

.......

saygılar :clover:

Sardunya arkadaş...

"ben şu ana kadar pek çok defa yanıldığımı fark etmişimdir"

E tabii fark edersin ölçü ve referansın yoksa eğer...

Bir masanın enini boyunu belirtmeye çalış...

On defa belirtme hakkın olsun

belki birisi tutacak, belki hiç tutmayacak...

Doğruların da ölçüsü vardır...

Ölçüsüz konuşmak, karar vermek yanılgıya götürür...

"inanç bana göre pozitiftir."

Ya sardunya kardeş, daha önceki iletilerimizde mutabık olmuştuk.

Doğrular her insana göre olmaz...

Milyonlarca doğru olur o zaman...

Bana göre pozitiftir ne demek...

Sana göre, bana göre olurmu ?...

Pozitif ne demek ?...

duyumlanabilir olan, denenebilen, sağlaması yapılabilen, müsbet olan..

inanç bunların hangisi ile örtüşüyor ?...

Nasıl pozitif olabiliyor ?...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Sardunyam, Bilimselci, taurusmutis ve Yam_yam inanın bu içten söylüyorum aranızdaki tartışmayı okumaktan çok büyük zevk alıyorum...

Teşekkürler...

Sevgili Erdoğan;birilerinin bu tartışmadan zevk aldığını öğrenmek hoş,mesajın için teşekkürler..

Gönderi tarihi:

Araya girdiğim için kusura bakmayın ama, bana cevap hakkı doğmuş...

Sayın taurusmutis ; forumun arama bölümünü açın, anahtar kelimeye "köle", kullanıcı adına da "yam_yam" yazın bakın bakalım kaç mesaj çıkacak. Ben merak ettim ve saydım. Direkt olarak köleliği hedef alan ve eleştiren 21 adet mesajım çıktı. Şu ana kadar bu mesaj hariç 861 mesaj yazmışım. Orantıya vurduğunuz zaman iletilerimin %2,4 üne tekabül ediyor.

1- Bu oran, takıntı diye nitelenebilecek bir oran değildir.

2- "Yanlış" diye nitelendirdiğiniz köleliği, tanrınız legal kılmış (bakınız ilgili mesajlarım), peygamberiniz de uygulamıştır (Bknz Muhammed'in köleleri ve cariyeleri)

3- Üstelik köleliği legal kılan bir anlayışı, "en doğru" , "en adil", "tüm zamanlar için" gibi nitelemelerle önümüze koymaya çalıştığınızı düşünürsek, 21 iletinin az bile kalmış olduğunu söyleyebiliriz.

Yaptığınız şey, haksız olduğunuz bir konuyu basitleştirmeye, karşınızdakini de küçümsemeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Daha dikkatli yazmanız temennisi ile...

Sayın YamYam;böyle yazmamın sebebi uzayıp giden mesajlar dizinizde köleliğin çokça geçmesi.Ben bütün yazılarınızı okumadım,bundan dolayı üzgün değilim açıkçası.Zira yazılarınız inançlarımı karalar ve aşağılar formda.Elbette medeni insanlar olarak birbirimize daha saygılı davranmalıyız,size ve sizin gibi düşünenlere sert çıktığım olduğunu kabul ediyor ve tekrarlamamaya gayret edeceğimi bilmenizi istiyorum.Sizde bizim değerlerimiz arasında önemli sıralardan birinde olan dinimiz ve inançlarımız hakkında daha dikkatli yazarsanız sevinirim.Yukarıda 2.sıraya aldığınız paragrafta ''tanrınız''diye andığınız Allah bizim olduğu kadar sizinde yaratıcınız.Ha siz buna inanmazsınız o sizin bileceğiniz birşey,sonuçta asılabileceğiniz kendi bacağınız var.Ne yazarsanız yazın (inancınızın kökeni olarak gördüğünüz Sümerler de dahil olmak üzere)bizi imanımızdan döndüremeyeceksiniz.Öyle görülüyorki Allah izin vermedikçe bizde sizi.Tüm kalbimle ve hiçbir menfaatim olamadan söylüyorum,sizin kurtuluşunuzu görmeyi çok isterim.Temenninizi göz önüne alacağım,saygılar..

Gönderi tarihi:

Sardunya arkadaş...

"ben şu ana kadar pek çok defa yanıldığımı fark etmişimdir"

Doğruların da ölçüsü vardır...

Ölçüsüz konuşmak, karar vermek yanılgıya götürür...

"inanç bana göre pozitiftir."

Ya sardunya kardeş, daha önceki iletilerimizde mutabık olmuştuk.

Doğrular her insana göre olmaz...

Milyonlarca doğru olur o zaman...

Bana göre pozitiftir ne demek...

Sana göre, bana göre olurmu ?...

Pozitif ne demek ?...

duyumlanabilir olan, denenebilen, sağlaması yapılabilen, müsbet olan..

inanç bunların hangisi ile örtüşüyor ?...

Nasıl pozitif olabiliyor ?...

ben zaman zaman yanıldığımı söyleyebilecek kadar cesurum, peki sen hiç yanılmadın mı?

daha kaç yaşındasın bilmiyorum, ama hayat ölçü ile yaşanmaz daha öğrenememişsin...

inanmayan birisi inancın pozitifliğinden nasıl söz edebilir ki? Ölçü deyip tutturmuşsun hangi ölçü...

İnanç duyumlanabiliyor ancak her algı bunu farketmiyor... deneniyor hayatın kendisi inancı doğruluyor... sağlaması yapılıyor çünkü elimizde belgelerimiz var (KURAN VE HZ.MUHAMMET s.a.v ve diğer tüm peygamberler)

elbette milyonlarca doğru var, herkesin kendince doğruları var, hayat sadece matematik değildir, hayat duygu ile algılanır, duygu ile yaşanır, daha önce söylemiştim akedemik kariyerim yok, doğrulardan kastın akedemik ölçümler ise... hayatta bir acı ile karşılaştığın zaman matematiksel hesaplar ile mi acını hissedersin, içinde yaşarsın değil mi, anne babanı matematiksel ölçülerle mi seversin, aşık olduğunda ölçü ile mi hesaplarsın?

Gönderi tarihi:

Sayın sardunya,

ben zaman zaman yanıldığımı söyleyebilecek kadar cesurum, peki sen hiç yanılmadın mı?

Yanılmayan insan olurmu ? Tabiiki yanıldım.

Ama bilimsel (genel doğrular) hareket ettiğim sürece yanılmadım...

daha kaç yaşındasın bilmiyorum, ama hayat ölçü ile yaşanmaz daha öğrenememişsin...

Öğreniriz sardunya kardeş be...

Bilgi alış verişi yapıyoruz işte...

Sayın sardunya, konuşurken bile ölçüyle konuşmak gerek...

Şöyleki;

"Ben hayatı ölçüsüz yaşayacağım" diye çevrene bir duyur bakalım sana ne diyecekler...

Yaşamda ölçüsüz hiçbirşey olmaz...

Yaşam ölçülü olmak/olmamak çelişkisiyle devam etmiyormuki ?

Sana hiç ölçüsüz hareket ediyorsun diye çıkışan olmadımı ?

Duygu ve güdüleri ile hareket eden sonuçta kontrol etme mecburiyeti hissetmezmi ?...

inanmayan birisi inancın pozitifliğinden nasıl söz edebilir ki? Ölçü deyip tutturmuşsun hangi ölçü...

Sevgili sardunya "ölçü" kelimesinden bu kadar rahatsız olduğuna göre ölçüsüz bir insan olmayı yeğliyorsun galiba...

Benim yüzlerce inancım var, inançlarımın hepside pozitif özellik taşıyor...

İnanç duyumlanabiliyor ancak her algı bunu farketmiyor... deneniyor hayatın kendisi inancı doğruluyor...

Bilgi, teori (inanç) duyumlanamaz, beyin tarafından sadece algılanır.

Pratiğe geçirmek için beyinde saklanır.

Ancak pratiğe geçirildiğinde, duyularımızla duyumlanabilir.

Örnek vereyim;

İnsan aç kalınca ölür...

Başlangıçta, bu bir teoridir...

Ancak pratiğe konulunca yani deneyimi yapılınca duyumlanabilir duyularımızla...

Sonuçta doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir...

Sağlaması yapılıyor çünkü elimizde belgelerimiz var (KURAN VE HZ.MUHAMMET s.a.v ve diğer tüm peygamberler)

Evet Kur'an yada Peygamber bir madde, bir gerçek ama bildirdikleri...

İşte burada yukarıdaki izahatı düşünmek gerek.

Din (inanç) bir bilgi, bir teori bunu nasıl pratiğe geçireceğiz ?...

Nasıl ölçümleyebileceğiz. (doğrulamak/yanlışlamak)

Bir şey söyle bu konuda tartışalım...

elbette milyonlarca doğru var, herkesin kendince doğruları var,

Sardunya arkadaşım şunu anla artık...

Bir konunun bir doğrusu olur...

Bir konu için herkesin farklı doğrusu olamaz...

Doğru tektir. Ama zaman zaman güncellenmelidir...

hayat sadece matematik değildir,hayat duygu ile algılanır, duygu ile yaşanır,

Sardunya arkadaşım,

Felsefede Hayat matematiktir.

Hayat olumlular ve olumsuzlukların mücadelesi demiştik.

Olumlu +(pozitif) Olumsuz - (negatif)

Hayat hep bunların toplaması yada çıkarılmasıdır.

Yukarda bahsetmiştim,

hayatımızı hep bunların hesabını yaparak yaşamıyormuyuz ?...

Bunların irdelenişide (teori ve pratik) duygularımız olmuyormu ?...

Ama sen ölçü deyince kızıyorsun...

Nedense, ölçüsüz yaşamaya merakın?

daha önce söylemiştim akedemik kariyerim yok, doğrulardan kastın akedemik ölçümler ise... hayatta bir acı ile karşılaştığın zaman matematiksel hesaplar ile mi acını hissedersin, içinde yaşarsın değil mi, anne babanı matematiksel ölçülerle mi seversin, aşık olduğunda ölçü ile mi hesaplarsın?

Çabuk unutuyorsun sayın sardunya,

Daha öncede ben iletimde yazmıştım, akademik kariyerin önemli olmadığını...

En büyük kariyerin doğru düşünmek olduğunu, kabullenenlerdenim demiştim...

Doğru düşünürsen baş tacım olursun...

Nezdimde kariyerin en yüksek olur sayın sardunya...

Anne babamı sevmem, aşık olmam bedenimin olumlu duyguları...

Nasıl sevmem gerektiği de (ölçüsü de)...

Hem gen yapımla (soya çekim)...

Hemde bebeklikten beri olumluluklar/olumsuzlukların,

toplama çıkarmasıyla oluşan birikimin dışa vurması şeklinde oluşuyor...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

çetin ceviz olduğunu söylemeliyim... :P

sayende beynim daha fazla çalışma gereği duyuyor :D

yanılgıdan söz etmiştik, zaman zaman ölçümlerimiz tutmaz, heran aynı duygu yoğunluğunda olamayız heran aynı pratik zeka ile düşünemeyiz, düşüncelerimizde yanıldığımızı görebiliyorum... her insanda olur bu ama pek kolay itiraf edilmez...

iki farklı insan olduğumuz için, iki farklı görüşe sahip olduğumuz için diyaloğumuzda zaman zaman farklı anlaşılmalar meydana gelebiliyor, eminim sende farkındasın...

sormak istiyorum sen temelde neye karşısın, Allah inancına mı, dinlerin öğretilerine mi? Eğer Allah inancını sorguluyorsan biliyorum ki bütün ateistler aslında en çok öğrenmek isteyenler en çok sorgulayanlar, sadece görünen kanıtlar onlara yeterli gelmiyor, daha fazlasını istiyorlar...

dinlerin öğretileri ve çatışması ise seni rahatsız eden orada şunu söyleyebilirim, inanç temelde aynıdır. hangi inanca mensup olursa olsun insan bir şekilde Yaratıcı inancına sahiptir. yalnız işin içine her daim iktidar ve maddi çıkar girmiştir, girecektir, bütün inançlarda bu böyledir. çünkü insan çıkarcı bir canlıdır, egosuna ve dünyanın nimetlerine yenilir... o yüzden iktidara sahip olmak isteyenler (bütün dünyada) dini kullanmışlardır... yalnız sıradan vatandaşlar (tüm dinlerde) samimiyetle inançlarını yaşamak isterler ama malesef dünya devletleri farklı düşünüyor... zaten samimi inananlar da pek siyasete girmiyor... çünkü kirli bir dünya siyaset...

saygılar

Gönderi tarihi:

Sayın sardunya,

sevgili bilimselci

çetin ceviz olduğunu söylemeliyim... sayende beynim daha fazla çalışma gereği duyuyor.

Hakkımdaki görüşlerin için teşekkürler...

yanılgıdan söz etmiştik, zaman zaman ölçümlerimiz tutmaz, heran aynı duygu yoğunluğunda olamayız heran aynı pratik zeka ile düşünemeyiz, düşüncelerimizde yanıldığımızı görebiliyorum... her insanda olur bu ama pek kolay itiraf edilmez...

İnsanın içinde bulunduğu ruhi (moral) durum tabiiki doğruları uygulamasını etkiler...

Ama temel doğruları ne kadar özümlemişse, yapacağı hatalar bir o kadar azalır...

Bunu sosyal bilimler de insan psikolojiside söylüyor...

Nevarki insan ne kadar duygusal, ne kadar güdüsel davranırsa o kadar zayıftır...

iki farklı insan olduğumuz için, iki farklı görüşe sahip olduğumuz için diyaloğumuzda zaman zaman farklı anlaşılmalar meydana gelebiliyor, eminim sende farkındasın...

Benden tarafı merak etme, yanlış anlaşılmazsın...

sormak istiyorum sen temelde neye karşısın, Allah inancına mı, dinlerin öğretilerine mi? Eğer Allah inancını sorguluyorsan biliyorum ki bütün ateistler aslında en çok öğrenmek isteyenler en çok sorgulayanlar, sadece görünen kanıtlar onlara yeterli gelmiyor, daha fazlasını istiyorlar...

Bilimin kabul etmediği her şeye karşıyım...

Bunu iletilerimde belirmiştim...

dinlerin öğretileri ve çatışması ise seni rahatsız eden orada şunu söyleyebilirim, inanç temelde aynıdır. hangi inanca mensup olursa olsun insan bir şekilde Yaratıcı inancına sahiptir. yalnız işin içine her daim iktidar ve maddi çıkar girmiştir, girecektir, bütün inançlarda bu böyledir. çünkü insan çıkarcı bir canlıdır, egosuna ve dünyanın nimetlerine yenilir... o yüzden iktidara sahip olmak isteyenler (bütün dünyada) dini kullanmışlardır... yalnız sıradan vatandaşlar (tüm dinlerde) samimiyetle inançlarını yaşamak isterler ama malesef dünya devletleri farklı düşünüyor... zaten samimi inananlar da pek siyasete girmiyor... çünkü kirli bir dünya siyaset...

Din öğretileri beni rahatsız etmiyor kesinlikle...

Ama her ne zaman siyasi yaşamı etkilemeye kalkarsa, o zaman rahatsız oluyorum...

Seninde söylediğin gibi. dini sadece Allahla aralarında kullansınlar...

Siyasette değil...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Sevgili SARDUNYA.....Sevgili Bilimselci..,

Bu başlık altındaki iletilerinizi okuduktan sonra,

İkinizede hayranlığım bir kat daha arttı...

Aranızda böylesine düzeyli tartışırken, farklı kişilik ve bakış açınızla bizlere müthiş katkılarda bulundunuz...

...

İki ayrı görüşün...İki ayrı inancın...İki ayrı cinsiyetin...belkide iki ayrı yaşın...

birbirine yaklaşımı ve katkısı, bizlerin de hayatı farklı pencerelerden görmemizi sağlıyor...

...

Yaşamı zıtlıklar üzerine kuran ve çatışmacı zihniyetlere sahip insanların da,

Bu forumda yaşamı paylaşırken..,Yapmaya çalıştığımız şeyin,

"Bizim gibi düşünmeyenlerin, bilgi yetersizliklerini ortaya çıkarmak, açıklarını yakalamak değil."...

Aynı görüşü paylaşıyor yada paylaşmıyor da olsak,

birbirimizin farlı düşünceleri ve bilgi birikimleriyle yeni kazanımlar elde etmek olduğunu.

Farklı görüş açılarıyla yaşamı anlamaya ve görmeye çalışmak olduğunu,.. Artık anlamaları....

...

Sizlerin ve sizler gibi diğer arkadaşların bu örnek davranışlarını...

Yaşamı zıtlıklar üzerine kuran uzlaşmaz ve çatışmacı zihniyetlere sahip insanların da,

Anlaması, Öğrenmesi ve Uygulması dileğiyle ...

Tüm FORUMDAŞLARA ... Selamlar... Sevgiler... Saygılar...

Gönderi tarihi:

Aranızda böylesine düzeyli tartışırken, farklı kişilik ve bakış açınızla bizlere müthiş katkılarda bulundunuz...

...

İki ayrı görüşün...İki ayrı inancın...İki ayrı cinsiyetin...belkide iki ayrı yaşın...

birbirine yaklaşımı ve katkısı, bizlerin de hayatı farklı pencerelerden görmemizi sağlıyor...

...

"Bizim gibi düşünmeyenlerin, bilgi yetersizliklerini ortaya çıkarmak, açıklarını yakalamak değil."...

birbirimizin farlı düşünceleri ve bilgi birikimleriyle yeni kazanımlar elde etmek olduğunu.

Farklı görüş açılarıyla yaşamı anlamaya ve görmeye çalışmak olduğunu,.. Artık anlamaları....

...

Yaşamı zıtlıklar üzerine kuran uzlaşmaz ve çatışmacı zihniyetlere sahip insanların da,

katılıyorum arkadaşım çok haklısın

zaten tartışmakla değil karşıdakını dınlemekle birşeyler öğrenılır

her insan dünyaya açılan bir penceredir çünkü

Gönderi tarihi:

Sayın sardunya,

sevgili bilimselci

.

.

.

Keşke kimse inancını siyasete alet etmese, ama gel gör ki mümkün olmuyor... Ah işte insan kendi egosuna hep yenik düşüyor... hani din elden gidiyor diye yaygara basıyorlar ya, din öyle kolay gitmez insanın elinden ve kalbinden eğer gerçekten inandıysan... ALLAH'ı hakkıyla anlamaya çalışmadılar" (22/74) KURAN'dan, "soru ilmin yarısıdır" Hz.Muhammed (s.a.v) hadis... "hayalini hevasını Tanrı edineni gördün mü?" (45/23) KURAN,"ALLAH yanısıra Tanrı edinme" (28/88) neler Tanrı ediniliyor günümüzde para, iktidar, hırs, güç....v.s. ALLAH de bırak sapık fikirleriyle başbaşa! (6/91) benden şimdilik bu kadar...

İyi dileklerimle...

sevgiler

Gönderi tarihi:

katılıyorum arkadaşım çok haklısın

zaten tartışmakla değil karşıdakını dınlemekle birşeyler öğrenılır

her insan dünyaya açılan bir penceredir çünkü

Kendim ve Tartışma arkadaşım Sardunya adına teşekkürler....

En iyi dileklerimizle...

Gönderi tarihi:

...

...

...

bütün güzel sözlerin için çok çok teşekkürler,

gecekuşu ve sedelina ikinizede sevgiler :clover::clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.