Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 George ve Lennie çiftliklerde dolaşarak işçilik eden iki arkadaştır. George ufak tefek, canlı, yanık tenli, keskin bakışlı bir adamdır. Lennie ise iri bir insandır. Ölgün gözler düşük ama geniş mi geniş omuzlara sahiptir. George ve Lennie iki zıt kutup oldukları halde aralarında büyük bir dostluk vardır. Bu büyük dostlukta, birlikte hep çalışarak çiftlik ararlarken kat ettikleri yollar boyunca kendini göstermiştir. Birbirlerine çok bağlanmışlardır. George akıllıdır, işini bilir. Tabiatı sever. Lennie ise dev kuvvetine sahiptir. Fakat ruhen çocuktur. Halleri davranışları çocukçadır,aptalcadır...Ve hayalleri vardır bu iki arkadaşın.. fakat unuttukları bir şey vardır ki..Hayat bazen planladığımız gibi gitmez ve hayatımızda ki en değerli dediğimiz şeylerden vazgeçmek zorunda kalabiliriz... Aslında çoğu kişi okumuştur diye düşünüyorum bu kitabı..okumayanlar varsa şayet okusun derim ama... Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 güzel kitaptır gerçekten... Lennie karakterini çok sevdiğimi hatırlarım...cüssesine zıt karakterini çok güzel anlatmış steinbeck... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Bencede güzel kitap.. Filmi de güzeldi Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Ben filmini izlemedim... Ama merak ettim şimdi ya... Söylediğin iyi oldu Tabi kitap okuduğun zaman ki hazzı da hiç birşey vermiyor... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Filmi de baya güzel. Ama kitap bambaşka tabii ki. Eğer bulabilirsen filmi tavsiye ederim. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Sevinirim... Tşk... Ya birde sonunda George lenniyi öldürüyor ya... Orada insan anlıyor ki , hayat istediğimiz gibi asla gitmiyor..Ve gün geliyor sevdiklerimizi bile yaşam uğruna feda ediyoruz.. Ne acı... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Bir kitap vardı adını unuttum şimdi. Aşk hikayesi... Yazar klasik kadın-erkek aşk hikayesi anlatmış. Kısaca özetlersem; Adam ve kadın deliler gibi seviyorlar birbirlerini. Aralarında sorun çıkıyor. Ve adam ceza veriyor kadına. Kendini öldürüyor. Kitap bittiği zaman düşünmüştüm biraz. Ceza vermek için kendimi öldürürmüyüm diye. Düşünürüm arasıra, hayatı sevmek, sevdiklerini feda etmek mi? Harbiden acı.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Aslında öyle değil... Fakat kişisel menfaatlerimiz hep bizi bu tür bencilliklere itiyor...Kimi zaman sevdiğimizi , bakın sizinde belirttiğiniz gibi kimi zamanda kendimizi acı vermek ugruna feda edebiliyoruz... Hayatta bu tür işlerin ardından mutluluga ulaşılır sanılıyor fakat insani bir şekilde yaşamadıktan sonra hayatın ne anlamı var? Sözde! hayatı yaşanılası kılmak adına yapılıyor bu tür işler fakat aslında işi çıkılmaz bir konuma sokmaktan başka bir işede yaramıyor... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 yıllar önce okumuştum,hatırladığım kadarıyle karakterlerın konuşmaları çok gerçekçi idi.. kazancakıs ın zorba yı tavsıye edıyorum Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Haklısın. Öyle ya da böyle, feda ederek, feda edilerek hayatta kalıcaz... Alıntı
Φ ergin Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2006 Bu kitap dünya klasikleri içinde Sefiller ile beraber favorimdir benim.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.