Φ ayşegül Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 turkısh media com.'u açtığım zaman ''incil'i okudunuz mu'' reklamını görmekten hoşlanmıyorum.hissi düşünüyor olabilirim. bu konuda arkadaşlar da görüşlerini ortaya koysun. yanlışsa kabul ederim.
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 tv,radyo,gazete,web sayfaları gibi kurumlar reklam gelirleri ile ayakta dururlar.Kurumların seçici olma şansı pek yoktur.Zaten reklamı yapılıyor diye incili eleştirmemeliyiz,bilgisi sağlam olan için diğer kutsal kitapları okumanın bi zararı yok bana göre ama Kuran'ı anlayarak okumuş olmak şartıyla.O zaman Kuran'la karşılaştırma yaparak İçlerindeki Allah kelamı olan ayetleri tespit edebiliriz.Aslında benim eleştirdiğim nokta niye Kuran'ın bu şekilde dağıtımının yapılmadığı,gerçi bir arap ülkesindeki adını hatırlamadığım bir şirket teklif gönderildiğinde 50-100 adet Kuran-ı Kerim'i adresine gönderiyor ama bunu ülkemde de görmek isterdim.Sevgiler...
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 incili okudum ve onun etkilenecek bir tarafı olmadığını biliyorum ama bu adamlar dinlerini ancak pazarlama yoluyla tanıtıyorlar, herşeye rağmen İslam yükselirken hristiyanlık gün geçtikçe kan kaybediyor Bırakın reklamlarını yapsınlar aklı olan zaten incili okuyup etkilenmez... birinin birine mektupları... baba oğul kutsal ruh çocuk masalı gibi...
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 bakın bir hafta önce haberlerde gördüm bir misyoner kadın Türkiyeye geliryor müslüman oluyor nasıl müslüman olduğunu soruyor diyorki -ben buraya geldim hristiyan olmak istiyen gençlere konuştuk onlara dedimki hiç Kuranı okudunuz mu "yo"namaz kıldınızmı"yo" o zaman önce bunları öğrenin demiş ve kendi araştırmalarıyla müslüman oluyor işte bizde kendi kitabımızı tam okumalıyız reklamlara gelince herkes dinini yaymakla mükelleftir bu olaylar baskı ve insanların maddi zaaflarından faydalanmamak kaydıyla herkes dinini yayabilir çünkü bizde dinimizi yaymaya çalışmıyormuyuz
Φ berceste Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 incili okudum ve onun etkilenecek bir tarafı olmadığını biliyorum ama bu adamlar dinlerini ancak pazarlama yoluyla tanıtıyorlar, herşeye rağmen İslam yükselirken hristiyanlık gün geçtikçe kan kaybediyor Bırakın reklamlarını yapsınlar aklı olan zaten incili okuyup etkilenmez... birinin birine mektupları... baba oğul kutsal ruh çocuk masalı gibi... Kesinlikle katılıyorum... Ve günümüzde de anca para için hristiyanlığı seçenler var ve ben buna kendim çok şahit oldum malesef..Ve bunun yanısıra yurt dısında eğitim imkanı birde.. Ohh en ala...
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 incili okudum ve onun etkilenecek bir tarafı olmadığını biliyorum ama bu adamlar dinlerini ancak pazarlama yoluyla tanıtıyorlar, herşeye rağmen İslam yükselirken hristiyanlık gün geçtikçe kan kaybediyor Bırakın reklamlarını yapsınlar aklı olan zaten incili okuyup etkilenmez... birinin birine mektupları... baba oğul kutsal ruh çocuk masalı gibi... Sevgili sardunya, Seni tebrik ediyorum... Düşünce işte böyle basitten başlar... Ve zora doğru gider. Yılmamak gerek... Düşünme konusunda samimi ve dürüst olunduğunda, (lütfen samimi değilsiniz anlamı çıkarmayın, samimi olduğunuzu yazmıştım.) Ama ipin ucunu da yakalamak gerekiyor ayrıca. İnançların tümünün yaptırımları, böyle gözükecektir inanın... Belki kaldıramaz, belkide bana kızarsın diye sıralamak istemiyorum, Ama inanın hepsi böyle ne olursa olsun... BABA, OĞUL, KUTSAL RUH, VAFTİZ... İşin ciddiyetini kavrayıp düşünmeye başlayınca, Çorap söküğü gibi geliyor... Amaaaa, yine araya ben merkezli tutuculuk ve takıntılarımız girince, Tökezliyoruz. Benim inancım öyle değil. Benim ırkım öyle de... vs. vs. vs. Takıntılarımıza daha önce değinmiştim... Geriye ciddi olarak tartışılacak bir tek konu kalıyor... Yaratılış... Onu tartışalım çok çok daha önemli... Sevgili sardunya, Atatürk ve şeriat hakkındaki görüşlerini ilgiyle okudum. Aydın birisi olduğun gözüküyor... İyi dileklerimle...
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Sevgili sardunya, Çok beğendiğim yazınızı izinsiz (umarım affedersiniz) bir kezde burada görüntülemek istiyorum. Çok sevdim inanın... Çok teşekkürler... İyi dileklerimle... devlet bir sistemdir ve sistemin dini olmaz bunu anlamak bu kadar zormu. Dine dayalı bir devlet yönetimi uygulayacaksınız ve sizin gibi düşünmeyenleri buna mı zorlayacaksınız? ya da inanmama hakkını kullananların kellelerini mi alacaksınız? Bunu yapmak sizin Allah adına ahkam kesmeniz demektir. Allah yeryüzünde serbest bırakmışken siz zorlamayı seçeceksiniz öylemi? Dinin kendisine zarar verenlerin bir çoğu din adına konuşan ve dini sadece kendilerinin anladığını sananlardır... Din kimsenin tekelinde değildir. Şeriat yönetiminde olan ülkelerin kaçta kaçı sizce dini ve Kuran'ı özümsemiştir. Arablar kendi örf ve adetlerini din diye uygulamaktalar sizin hoşunuza giden buysa gidin orada yaşayın. Bu ülke laiktir laik kalacaktır. Din ve laiklik te 80 yıldır bu ülkede gayet güzel bir arada yaşamaktadır.
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 yahu bravo hemen herşeyi başka yönlere çekiyorsunuz eğer üniversteler de lafı başka yere çekmek diye bir bölüm olsa emim dekan olurdunuz hatta alanınızda en iyi
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 sevgili bilimselci yazdığın güzel sözlerine teşekkür ederim, ancak yine bir itirazım olacak, ben hristiyanlığın masal olduğunu vurguladım, islamiyetin değil. Yalnız İslamiyeti yeryüzünde dosdoğru kavrayan insan çok az. İslam diye uygulanan pek çok hurafe var, bunları dinden ayıklamak lazım. Ama bu hurafeler o kadar uzun yıllardır uygulanıyor ki artık kalıplaşmışlar o bakımdan insanları bundan arındırmak çok zor. Kuranda bildirilmediği halde pek çok şey din adına uygulanıyor. Bunları çevrenizde görürsünüz. Zaten ALLAH kitabında "Allah'ı hakkıyla kavrayamadılar" der bu ne demektir. Eğer sen şunu düşünürsen madem anlaşılması çok zor neden gönderdi bu dini.? o zaman sana bir misal verebilirim. şu tv de oynayan kurtlar vadisi dizisi varya o dizide anlatılan tam olarak neydi? insanlar ne anladı? sokaklarda çeteleşmeler var ve bunların sorumluluğunu bir diziye mal ediyorlar, oysa bu diziden öncede çeteler vardı ancak dizideki karaktere benzemeye çalışanlar da yok değildir, ama karakterin kendine düşman seçtiği vatanhainleridir onları cezalandırır ama dizinin özünü kavrayamayanlar eline bıçak alıp yol kesmeye başladılar. Şimdi bütün suç dizide midir? Bir laf var "dervişin fikri neyse zikri oymuş" insanlar anlamak istediklerini anlıyorlar. anlatmak istediğim buydu. saygılar
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 sevgili bilimselci Bir laf var "dervişin fikri neyse zikri oymuş" insanlar anlamak istediklerini anlıyorlar. anlatmak istediğim buydu. saygılar Sardunya arkadaşım, Karşılıklı anlaşmazlıklar gırla gidiyor. Yazımı dikkatle okumamışsın. "BABA, OĞUL, KUTSAL RUH, VAFTİZ..." Yukardakilerin saçma olduğunu söylemişsin. Bende inançların hep birbirinden kopya olduğunu söyledim. Senin, kendi inancın için değerlendirme yaptığını söylemedim. Önem veriyorsan bir kez daha okuyuver... Bundan şu çıkıyor ki ; Yazıları samimice okumuyorsun... İllaki fikrinde olmayan birini eleştirmek için bahanemi arıyorsun ? Güzel bir diyalog başlatmıştık... Dervişte değilim, zikrimde yok. Bunlar sizin inançlarınız... Ben gerçekçi bir insanım. Yazılanları, yazdıklarımı tahmin ettiğinden de çok daha dikkatli değerlendiriyorum. Yazdığım yazıları en az 5 kez gözden geçiriyorum. İmla ve anlam hatası yapmamaya çalışıyorum. Yapına sempati duymuştum ama... Sadece yazmak için yazıyorsun galiba... İyi dileklerimle...
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 bakın bilimselci inançlar benzelik gösterir bakın okullarda kopyalar doğrulardan değil yanlışlardan bulunur dimi işte olayda burda onlar 1 Allah inancını kaybettiler lailahe illah demekten vaz geçtiler ama biz vazgeçmedik bakın ben size taa en baştan beri bu sözleri söyleyen aynı Allah ama daha sonra bazı kafirler değiştirdi çünkü onların işlerine gelmedi ama kuran özel koruma altında asla değişmez lütfen benim inancıma saçma demeyin siz inansanızda inanmasanızda o benim inancım terbiyeli konuşun konunun en başında karşılıklı saygı diyor dimi
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 sevgili bilimselci seni kırmak için yazmadım o yazıyı ve bende en az senin kadar ciddiyetle okuyorum yazılarını lütfen buna inan. Ancak dervişin fikri neyse zikri oymuş tan kastım sen değildin. insanların içlerinde ki neyse dışavurdukları da odur, demek istedim. Yani sen ne anlatırsan anlat karşında ki anlamak istediğini anlayacaktır. Kuran da yazan ayetler için söyledim bunu, Diyalog kurabildiğimiz için ben de çok memnunum çünkü böyle bir diyaloğa milletçe ihtiyacımız var. lütfen beni yanlış anlama, bak işte insan bazen başka birşey söyleyip başka türlü anlaşılabiliyor. sanırım tam açıklamadığım için oldu bunlar... hata bende... saygılar
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 sevgili bilimselci, ...... Diyalog kurabildiğimiz için ben de çok memnunum çünkü böyle bir diyaloğa milletçe ihtiyacımız var. lütfen beni yanlış anlama, bak işte insan bazen başka birşey söyleyip başka türlü anlaşılabiliyor. sanırım tam açıklamadığım için oldu bunlar... hata bende... saygılar saygılar[/color] Sevgili sardunya, Uzlaştık, problem yok... O halde devam edelim diyalogumuza. Kısa kısa ve somut olarak. Senden sorup öğreneceğim konular var. 1-Milletçe neden diyaloga ihtiycımız var? 2-Diyalogumuz hangi temelde ve nasıl olmalı? İyi dileklerimle...
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 bakın bilimselci inançlar benzelik gösterir bakın okullarda kopyalar doğrulardan değil yanlışlardan bulunur dimi işte olayda burda onlar 1 Allah inancını kaybettiler lailahe illah demekten vaz geçtiler ama biz vazgeçmedik bakın ben size taa en baştan beri bu sözleri söyleyen aynı Allah ama daha sonra bazı kafirler değiştirdi çünkü onların işlerine gelmedi ama kuran özel koruma altında asla değişmez lütfen benim inancıma saçma demeyin siz inansanızda inanmasanızda o benim inancım terbiyeli konuşun konunun en başında karşılıklı saygı diyor dimi Yeniçeri arkadaş, Benim ahlakım ( bilimsel ahlak) başkalarına somut yaklaşımı istiyor. Hakaret somut bir yaklaşım değil. Ben bunun bilincindeyim. Bu sebeple de, Ben insana "senin inancın saçma" diye yaklaşamam. Böyle düşünsem bile... Bunu yapmam, yapamam. Son on iletimi okudum sana sadece hayalci demişim. Hayal kurmak saçmalık değildir. Pratiğe konulmadığı sürece sadece soyut bir düşüncedir. Zaman zaman bende hayal kuruyorum. Ancak kurulan hayallerin bilimsel temeli olmazsa saçmalık olur. Halen Tevrat ve İncili kafirler değiştirdi diyosun. Anlaşamıyoruz,Tekrarlıyorum. Allah, ben ayetlerimi korurum kimsenin gücü değiştirmeye yetmez diyor. Ama sen kafirler allahın ayetine rağmen değiştirdi diyorsun. Eğer sadece kur'anı kastetmiş diğerlerine göz yummuş diyosan mesele yok. Bunu anlamak mümkün değil... İyi dileklerimle...
Φ hearten Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Halen Tevrat ve İncili kafirler değiştirdi diyosun.Anlaşamıyoruz,Tekrarlıyorum. Allah, ben ayetlerimi korurum kimsenin gücü değiştirmeye yetmez diyor. Ama sen kafirler allahın ayetine rağmen değiştirdi diyorsun. Eğer sadece kur'anı kastetmiş diğerlerine göz yummuş diyosan mesele yok. Bunu anlamak mümkün değil... İyi dileklerimle... Bunun cevabını ben sana yazmıştım aslında sevgili bilimselci, ayetlerin değişkenliği konusunda Kur-an ı araştırdığın kadar birde bu ayetin ne gibi bir mantığı olabilir ki diğer tarafta değiştirilemez deniyor bilinci ile yaklaşsaydın çok rahat bulurdun Kur-an' ın kendisinde bu cevabı... Sevgili inançsız yada Müslüman olmayan arkadaşlar, Her zaman dediğimiz gibi bizim inancımız mükemmel. İslam mükemmel bir din. Kur-an mükemmel bir kitap Hz. Muahmmed mükemmel bir peygamber-insan... Biz mükemmelliği iddia ediyoruz. Lütfen siz iddialarınızda biraz daha geniş çaplı ve mantıklı araştırmalar yapın... Güzel bir örnek oldu bu, bir tarafta İncil ve Tevratın değişkenliği diğer tarafta Allah' ın sözünün değişmezliği. Sizce ilginç değil mi? neden birbirine """zıt gibi görünen""" iki iddia aynı temel içinde var olsun? Mükemmel bir inanç sözkonusu bu kadar basit bir çelişki barındırabilirmi içinde? Daha farklı bir anlayış olmalı bu iki ayetin temelinde. İşte bu farklı anlayışları bulmaya çalışın, Eminim bulacaksınız... Sevgiler...
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Sevgili sardunya, Uzlaştık, problem yok... O halde devam edelim diyalogumuza. Kısa kısa ve somut olarak. Senden sorup öğreneceğim konular var. 1-Milletçe neden diyaloga ihtiycımız var? 2-Diyalogumuz hangi temelde ve nasıl olmalı? İyi dileklerimle... milletçe neden mi diyoloğa ihtiyacımız var? görmez misin, bu ülkede herkes kendi konuşup kendi dinliyor. birbirini dinleyebilen yok gibi. bazı robotlar var onlar da fikir sahibi olmadıklarından dinliyormuş gibi yapıyorlar. ben özlü sözleri çok severim bir söz var, "kendine cahilim diyebilecek kadar cesaretin olmalı" diye dikkat et bak çevremizde cahilin en önde gidenleri en çok kendilerinin bildiklerini sananlardır. dinlemezler, anlamazlar, araştırmazlar, okumazlar, öğüt almazlar ama boş konuşmakta başarılıdırlar. ülkemizin özellikle son günlerde olan olaylardan ders çıkartması gerek. birbirimizden uzaklaştırılıyoruz. işte en çok bu konuda diyoloğa ihtiyacımız var. diyoloğumuz hoşgörü ve iyiniyetle birbirimizi dinlemeye ve anlamaya çalışmakla olacaktır. saygılar
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 valla hocaefendi şuan evrensel barış için dinler arası diyaloğu kurdu
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 milletçe neden mi diyoloğa ihtiyacımız var? görmez misin, bu ülkede herkes kendi konuşup kendi dinliyor. birbirini dinleyebilen yok gibi. bazı robotlar var onlar da fikir sahibi olmadıklarından dinliyormuş gibi yapıyorlar. ben özlü sözleri çok severim bir söz var, "kendine cahilim diyebilecek kadar cesaretin olmalı" diye dikkat et bak çevremizde cahilin en önde gidenleri en çok kendilerinin bildiklerini sananlardır. dinlemezler, anlamazlar, araştırmazlar, okumazlar, öğüt almazlar ama boş konuşmakta başarılıdırlar. ülkemizin özellikle son günlerde olan olaylardan ders çıkartması gerek. birbirimizden uzaklaştırılıyoruz. işte en çok bu konuda diyoloğa ihtiyacımız var. diyoloğumuz hoşgörü ve iyiniyetle birbirimizi dinlemeye ve anlamaya çalışmakla olacaktır. saygılar Sardunya, Milletçe neden sağlıklı diyaloga ihtiyacımız var demiştim. Kimisi anlamıyor kimisi dinlemiyor demişsin. Cahil de kendini bilinçli sanıyor... Özetle bunlar... Bir an için, herkesin cahil olmadığını,hoşgörülü olduğunu düşünelim. Hoş görü ve iyi niyetle biribirimizi dinleyip anlarsak eğer. (İkimiz bunu başlattık gibiyiz sanki)... Ama toplum içinde farklı yapımızdan gelen fikirlerimizi, yada icraatlarımızı kabullenebilecekmiyiz ? Dinleyip anlaşabiliyormuyuz? Oluyormu? Olmuyor ise, başka neler gerekli ?... İyi dileklerimle...
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 turkısh media com.'u açtığım zaman ''incil'i okudunuz mu'' reklamını görmekten hoşlanmıyorum.hissi düşünüyor olabilirim. bu konuda arkadaşlar da görüşlerini ortaya koysun. yanlışsa kabul ederim. Onlar da senin kitabınla hoşlaşmasa nasıl olur??? Pek hoş olmaz bence...
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 ben kendi adıma şunu söyleyebilirim evet ben farklı görüşlere saygı gösterebilirim. ancak herkesin saygı gösteremeyeceği şeyler vardır. özellikle her konuyu bir takımı destekler gibi fanatikçe savunmak dışında karşıt görüşün içeriğini de öğrenmekte fayda görüyorum. yalnız insan sevdiğinden kolay vazgeçmez, sevdiğini korumak ister. sevdiklerini, ailesini,ülkesini veya sevdiği her neyse... bende senin görüşlerini almak istiyorum. tek taraflı bir açıklama oluyor bu sen soruyorsun ben yanıtlıyorum. sınavda gibiyim... sence en çok hangi konuda diyoloğa ihtiyaç var ve bu diyalog neden başarılı olamıyor?
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 ben de onların sitelerine kendi kitabımın reklamını versem hoşlanmazlar belki sayın alio 1. galiba benim kitabım sizin de kitabınız değil. forumlarda üsluba biraz dikkat edelim. Onlar da senin kitabınla hoşlaşmasa nasıl olur??? Pek hoş olmaz bence...
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Sardunya arkadaşım, ben kendi adıma şunu söyleyebilirim evet ben farklı görüşlere saygı gösterebilirim. ancak herkesin saygı gösteremeyeceği şeyler vardır. özellikle her konuyu bir takımı destekler gibi fanatikçe savunmak dışında karşıt görüşün içeriğini de öğrenmekte fayda görüyorum. Söylediklerine katılıyorum. Yanlış olarak bildiğimiz görüşleri önce dinleyip(saygı) sonrada uygarca tartışabilmek doğru olanı... yalnız insan sevdiğinden kolay vazgeçmez, sevdiğini korumak ister. sevdiklerini, ailesini,ülkesini veya sevdiği her neyse... İşte burası önemli. İnsanın bazen yanlış olduğunu bildiği/bilmediği şeyler de var. Ama zaaflarından dolayı da seviyor. Ne yapmalı ? bende senin görüşlerini almak istiyorum. tek taraflı bir açıklama oluyor bu sen soruyorsun ben yanıtlıyorum. sınavda gibiyim... Estağfurullah ne demek sınav, ne haddime... Keşke sen sorsan, ben cevap versem... En güzel diyalog bu... Toplum olarak konuşmaya, sormaya, cevap vermeye kendimizi alıştırmalıyız... Susan, konuşmayan bir toplumuz... sence en çok hangi konuda diyoloğa ihtiyaç var ve bu diyalog neden başarılı olamıyor? Evet işte seninle iyi, yararlı bir tartışma kurabilmek, bunu da sürdürebilmek için, sorduğum soru idi bu. Hemen cevaplayayım... En çok kendimizin, yakın çevremizin mutluluğunu istediğimiz kadar, diğer insanların da mutluluğunu, en az bizimkisi kadar önemli sayıp, bunun için sağlıklı bir diyaloga ihtiyacımız var... Temel görüşümüz bu olursa, bu konuda gerçekten samimi olursak, Aşılamayacak hiç bir engel yok... Devam edelim eğer istersen... Sınav edilen ben olayım... İyi dileklerimle...
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 peki hocaefendinin dinler arası diyalog çalışması bu nasıl sizce
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 peki hocaefendinin dinler arası diyalog çalışması bu nasıl sizce Alıntı yapmadan soru sorarsan kime sorduğun da belli olmuyor...
Önerilen İletiler