Zıplanacak içerik

İslam Dininde Reform 6 üye oy verdi

1. 1. Ça?a ayak uydurabilmek için ?slam dininde reform gerekir mi?

• Evet
      13
    • Hay?r
      6
    • Fikrim yok
      4

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Allaha şükür Müslümanım.Böyle bir kardeşlik dininden başka bir inancı benimsemek toplum ve millet olarak bize ne kazandırır ki?İnancımızı değiştirmek yerine sorgulamak ve bize yanlış aktarılan yönlerini düzeltmek için gayret etmeliyiz.Aksi takdirde çok çok daha fazla gayri müslimlerin boyunduruğuna gireriz.Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Allaha şükür Müslümanım.Böyle bir kardeşlik dininden başka bir inancı benimsemek toplum ve millet olarak bize ne kazandırır ki?İnancımızı değiştirmek yerine sorgulamak ve bize yanlış aktarılan yönlerini düzeltmek için gayret etmeliyiz.Aksi takdirde çok çok daha fazla gayri müslimlerin boyunduruğuna gireriz.Bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

Dinlerin, inançların hemen hepsinin amacı zaten sözüm ona kardeşlikle başlamış.

Bu sadece kardeşlik için değil aynı zamanda hak ve hukukun sağlanması içinmiş de.

Hiçbir din yoktur ki (zamana uymayan hükümleri hariç), art niyet taşıdığı iddia edilsin.

Hükümlerin oluşma şekli o zamanki koşullar için.

İnançlar incelendiğinde kuralların tamamına yakını o zamanki koşullarla ilgili olduğu görülür.

Tarihsel oluşumlarından dolayı bilim ve teknolojinin gerisinde kalıyorlar.

Demokratikleşmemiş ülkelerde her hangi bir hüküm yada karar alınacak olursa din şeriatı hükümleri ile karşılaşılıyor.

Uygulama şer’i hükümlere göre olursa inançlı taraf,

Medeni hükümlere göre olursa demokrat taraf memnun kalıyor.

Başlıkta da bahsettiğiniz çağı yakalamak söz konusu olduğunda,

mutlak medeni hükümler/kurallar gerekli.

Daha bilimsel daha güncel olmalı…

Çağı yakalayamayız o halde…

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

.

Evet bugün bütün dini inançlar gelişmeler karşısında çağa ayak uyduramamakla birlikte anlaşılabilir, kolay, kuşkusuz, tereddütsüz, birbirini tamamlayıcı, ikilimden uzak ve açık olmalı. herkes neye, ne için, ne adına inanacağını bilmeli ve dinde reform geç bile kalınmış bir olgu olduğunu düşünüyorum. Hayrıca bugüne kadar bu gerçekleştirilmiş olsaydı bana göre insanlardaki bu kaos, bölünme ve ayrıcalık çoktan ortadan kalkmış ve insanlar daha gerçekçi, objektif, ortak dil kullanan, yerini ve konumunun farkında, çağcıl ve anlaşılır olurdu...

.

Gönderi tarihi:
Çağı yakalayamayız o halde…

Çağ nedir? Çağ evrenden bağımsız bir olgumudur? Peşindenmi koşuyoruz? Çağ denilen olguyu biz oluşturmuyormuyuz?

Çağ a ayak uydurmalıyız derken çok genel bir taklit yapmak zorunda kalmazmıyız?

Dinde reform olmamalı. İslam dini zaten ılımlı ve reforma ihtiyacı olmayan bir din. Reformdan kasıt bidatlerin temizlenmesi ise amenna. Ama dinde reform Kur-an' da reform anlamına geliyorsa asla öyle birşey olmaz... Ki zaten yapamazlar...

Gönderi tarihi:

bakın islam son din ve Allahın korumasında islamın kuralları zaten ahlak kuralları ve ibadet inanç kurallarıdır inaç(Allah tekdir Muhammed onun kulu ve elçisi inancı ibadetler ve kurana tam inanma 1 tanesine bile inanmassan dinden çıkarsın)ve Ahlak tır Ahlak hep aynıdır aslında bu konuyu en iyi cevabı Fethullah Gülen hocaefendi *************** ta bamtelinde ne kalvisnistim ne de reformistim kaydıyla tüm olayları anlatıyor

saygılarımla

Gönderi tarihi:

.

Evet bugün bütün dini inançlar gelişmeler karşısında çağa ayak uyduramamakla birlikte anlaşılabilir, kolay, kuşkusuz, tereddütsüz, birbirini tamamlayıcı, ikilimden uzak ve açık olmalı. herkes neye, ne için, ne adına inanacağını bilmeli ve dinde reform geç bile kalınmış bir olgu olduğunu düşünüyorum. Hayrıca bugüne kadar bu gerçekleştirilmiş olsaydı bana göre insanlardaki bu kaos, bölünme ve ayrıcalık çoktan ortadan kalkmış ve insanlar daha gerçekçi, objektif, ortak dil kullanan, yerini ve konumunun farkında, çağcıl ve anlaşılır olurdu...

.

İslam asla reforma ihtiyaç duyan bir din değildir..Ki zaten bir dinde reform öngörülüyorsa o dini sorgulamak gerekir...

Sizin reform olması gerektiğini savunduğunuz mevzular inanın ki zaten islamdan uzak ama malesef günümüzün taklidi imana sahip insanlarının sarıldığı bidatlardır..Bunada reform değil bidatları ayıklamak denmelidir..Ki gerçekten buda günümüz için elzem bir durumdur..Ve yapılması gerekmektedir..Çünkü islam ile yakından uzaktan alakası olmayan onca şey islama dayandırılmakta ve yanlış tanıtılmaktadır..Burada sorumlulukta inanan insanlara düşmektedir ki önlerine sürülen herşeye inanmamalı ve akl iradelerini kullanmalıve hazırcı olmamalıdırlar...

Aksi halde belirtmeniz gerekir İslamda olupta çağa uymayan nedir????Eğer böyle bir fikriniz varsa lütfen belirtin???

Gönderi tarihi:

Kitabımızın ve dinimizin reforma ihtiyacı asla yok. O kitap ve din zaten çağ ve zaman üstüdür. Çünkü o kitap aslı orijini levh-u mahvuz dan insanlığa gelişim için gönderilmiştir. ancak insanların algılarında ve düşüncelerinde reform gereklidir. Babalarınızın dini üzerinde gitmeyin diyen KURAN dır. Her yeni asırda değişen zamana ayak uydurmak gereklidir.

Gönderi tarihi:

sizlere katılıyorum reforma ihtiyaç yok bence aklımıza bile getirmek hoş değil çünkü islamdan bazı şeyleri çıkarıp yeni şeyler eklersek zaten o islam olmaz başka bir din olur

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.