Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2010 Bırakın evreni..bakın kendinize..sizden önce evren varmıydı..vardııııı.. sizden sonra var olacakmı..bilmemmmmmmm.. Nereye varacaksınız bu düşünceleriniz ile.. Allahı görüpte ölen Allahı gördüm deyipte yaşayan varmı..sorun çevrenizdeki kişilere..fazla değil on kişiye.. Enerjinizi, vaktinizi(zamanınızı)KENDİNİZİ TANIMAK için kullanın.. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2010 olayı inançlarınla yani islam inancıyla açıklıyorsun bize bilimsel bir bişlgi vermiyorsun bize bilimsel bir açıklama yapmanlazım hem evren varolmadan öncede zaman vardı çünkü evren varolmadan önce enerji vardı enerji demek hareket demektir hareketin bir diğer adıda zamandır şayet enerji olmasayadı ne allah olurdu çün kü allah tüm kainatı yaratan enerjidir nede bizler olurduk yani evren varolmadan yani allah varolduğu sürece zaman vardı ama burda temel sorun enerjinin yani allahın varlığının bir başlangıcı varmı bu sorunun cevabı enerji niçin var sorusuyla çözülebilecek bir soru. arkadaşlar enerji sizce niçin var bu soruyu bulalım. raif bostan açıklama bu. Bunu öyleydi böyleydi şöyledi diye kıvırmaya gerek yok. Zamanın bir başlangıcı varsa zamanı başlatacak, var edecek neden zamanın içinde olabilir mi? Ayrıca tanrı enerji midir? Sen bana mı inançlarınla cevap veriyorsun diyorsun? raif bostan, sen inandığın tanrıyı adam akıllı açıklamadıkça cevap vermem. Çünkü her konuda farklı bir tanrı yorumu yapıyorsun. Dedektif Clouseau ile uzunca tartıştık çünkü adamın bir fikri var. Maddenin varlığına ben tanrı ile açıklıyorum o da görünmeyen ışınlarla. Ama sana her verdiğim cevapta farklı birşey söylüyorsun, seninle tartışmak imkansız. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2010 Her dayı gibi konuşan, konuşmuş kendini tanımaktan söz ediyor. Çözcem çözcem Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2010 dostum evreni vareden bir yaratıcı olduğunu söylüyorsun bunu ıspatlaman tabiki imkansız çünkü bize ıspatlaman için bunu göstermen gerek bilim budur yani görsellik ve hissedilebilirliktir bilim çünkü insan gördüğü ve hissettiği şeylere inanır ama tabiki evrenin karmaşık yapısının tesadüflerle olamayacağını söyler ve bize yaratıcı olması gerektiğini söyleyebilirsin ama bu yaratıcıyı görmediğin için bize bunun birmi birden fazlamı ve nasıl sıfatlara sahip bir yaratıcı olduğunu anlatamazsın çünkü onu görfmemişsin nasıl bir canlı olduğunu ve birmi yoksa birden fazlamı olduğunu bize ıspatlayabilesin dolayısıyla tanrı işi muallakta kalıyor biz yaratıcı yada yaratıcıların olduğuna inansakta nasıl bişiy olduğunu asla bilemeyiz. bende bir tek yaratıcı olan bir varlığın olduğuna inanıyorum ama bunun sonsuz mükemmel bir varlık olduğunu düşünmüyorum bu varlık bizim gibi bir varlık çünkü allahın bizlari yaratmadan önce yalnız olduğunu düşünecek olursak yalnızlıktan bunalmış ve kendine arkadaşlar edinmek istemiş diye düşünüyorum ve bizlerde onun gibi düşünebilen ve onun gibi olan varlıklarız yani allahla aramızda bariz bir fark yok ama biz daha evrimimizi tamamlamadığımız için maalesef şuanda onun seviyesinde dğiliz ama evrimimiz bitince bizde onun gibi olacağız ve evrenin yaratılabilmesi için enerjiye ihtiyaçvardır bu enerjide allahtır yani allah enerjidir evrendeki herşeyin olduğu gibi yanbi allah insanı ve tüm evreni kendi varlığı olan enerjiden yaratmıştır enerjisi olan bişeyin zamanıda var demektir çünkü enerji hareket,harekette zaman demektir yani evren yaratılmadan öncede zaman vardı ama o zaman sadece allahın zamanıydı çünkü sadece allah yaşıyordu. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2010 Saygı duymak lazım. Zaten ben bu konuyu tanrının varlığını ispatlama niyetiyle açmadım. Fikir alışverişi olsun istedim. Vakit bulunca bu konuda zamanı daha da açıklıcam... Alıntı
Φ Ciinac Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2010 Simdi olaya uzatmadan kendimce aciklamaya calisacam. kalem --- kalemi yapan insan --- insanin kaynagi dunya ---- dunyanin kaynagi evren --- evreni olusturan enerji ---- bu durumda eger enerjinin kaynagida allahsa veya enerji allahin bir parcasiysa ve allahta SONSUZ olduguna gore demekki enerjide sonsuzdur. buna gore maddede sonsuzdur. Sonuc olarak enerji bu enerjiyi yonetebilen bir gucun etkisiyle sekil degistirmektedir. Hatam varsa duzeltin lutfen. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2010 Madde sonsuz değildir. Madde enerjinin değişik şekillere girmiş halidir ve madde istenildiğinde enerjiye dönüştürülüp ortadan kaldırılabilir. Ama enerji ortadan kaldırılamaz. Burada önemli olan enerjinin varlığının nedenini bulmak gerek. Bu sayede Allah'ın varlığının nedenini bulmuş oluruz. Yani Allah neden var ya da bizi var eden enerji niçin var. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.