Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

(MHP) Milliyetçi Hareket Partisi'nin geçtiğimiz seçimdeki oy kaybına sebep nedir?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Konuya sondan daldık, haydi bismillah...

selamlar arkadaşlar...Aslında tartışmadan uzak durmak istiyorum ama kanım mı çekiyor ne oluyor anlamadım gitti buralardan uzak duramıyorum. Allah ıslah etsin beni... :blushing:

Konu türk ve diğerlerine dönmüş galiba...Neyse... MHP dediğimizde de kaymaması düşünülemezdi değil mi?

Ben MHP den başlayım... Türkiye deki milliyetçilik anlaşımız veya MHP'nin Bahçeli dönemine kadar kendisine biçtiği misyon nevi şahsına münhasırdı. veya şöyle diyelim. Türkiye de bugüne kadar (bahçeli dönemini kastediyorum) MHP, islamcı bir kimliği öne çıkarıyordu. Tam uymadı değil mi? Dine dayalı bir milliyetçilik anlaşını yansıtıyorlardı diyelim. Ama birşeyi de unutmayalım, MHP nihayetinde sağ tabanlı bir partiydi. Yada toplum böyle anladı. (Albay Alparslan TÜRKEŞ'in darbenin sözcüsü olduğunu ve bir şekilde bir başbakanın ölümüne giden yolu açtığını belirteyim. Tamam ortada çok sayıda komutan vardı ve o da onlardan biriydi.Ama yine de unutmayalım sözcülük o dönem çok önemli bir şeydi. Ben hala MHP'nin sol bir anlayışla kurulduğunu düşünüyorum..) Bahçeli dönemine kadar %10 larda bir oyu vardı ama o dönem (%19' muydu) hayli yüksek bir potansiyelle meclise girdi MHP. Bunda da en önemli etken Saadet (Fazilet-(refah tı herhal) miydi, ne çok kapattılar hocanın partilerini artık isimlerini bile karıştırıyorum) partisinin halkın beklentilerine cevap verememesiydi. Aynı düşünceleri seslendiren ve hem askeriyenin ve hem de polis teşkilatının içerisinde önemli yerleri işgal ettiği bilinen aynı zamanda islami bir söylemi seslendiren MHP'nin beklentilere cevap veremeyen saadet partisi taraftarlarınca desteklenmesi kaçınılmazdı.

Seçimden sonra olaylar garip şekilde gelişti. Seçimlere başörtüsüyle giren

MHP Antalya Milletvekili Nesrin NAS' başını açıp meclise girdi... Bu MHP'nin islami hassasiyetlere sırtını döndüğünün veya dönecek olduğunun ilk belirtisiydi. Bu ben de dahil herkesin ümitlerini kırmış ve bizi yaralamıştı. Bir çok ilahiyat fakültesi mezunu arkadaş dahi o seçimlerde MHP'yi deneyeceklerini söylemişler ama o dönem MHP'nin yaptıkları veya yapmadıkları dolayısıyla 2002 seçimlerinde AKP'ye oy verdiler. Sonra yine bazı vakılar yaşandı aynı minvalde. Bu yetmezmiş gibi bir de APO'nun yakalandığı dönemde hükümette bulunuyorlardı ve terör başı asılmadı. Tamam biliyorum 1986 dan beridir (83 müydü) idam cezası Türkiyede uygulanmamış ama APO bir istisna olabilirdi. Sonuçta bu ülke idamdan korkan bir ülke değildir zira biz başbakanımızı dahi asmışız. :D ... Ama hükümette her fırsatta APO'yu asacaklarını söyleyen bu parti var ama Apo asılmıyor... Bu arada değinmeden geçmeyelim.. bir arkadaşımız bir savunmada bulunmuş... Neymiş efendim, hükümetteymişler ama kanunun çıkmaması için olumsuz oy kullanmışlar. Bunlarda göz boyama.Tamam özür diliyorum dan diye böyle bir cümle kurmak yakışık almıyor. Eğer bu asmama kanunu çıkartılırsa veya meclise gelirse hükümetten çekiliriz deselerdi... ve çekilselerdi onlar bu kanunu getirir miydi... Ha, ben birşeyin bilincindeyim. Apo MHP değil hangi parti olursa olsun asılmayacaktı. Türkiye ye teslimi de zaten asılmaması şartıyla olmuştur.

Daha da garip bir şey söyleyeyim. 80 öncesinde birbirlerini sokak ortasında deşen ve kuruluşun bir kısmı da sola karşı olan milliyetçi anlayış DSP ile koolisyona giderek aslında milliyetçi düşünceye değil de oportünist politikalara itibar ettiklerini gösterdiler. Bu MHP için büyük bir itibar kaybıydı.

Son kertede dünyada milliyetçi politikalarda zaten bir gerileme mevcut. Türkiye deki milliyetçi halk da bundan biraz da olsa etkilenmiş görünüyor. PKK tehditi ve sürekli güvenlik paranoyası dahi Milliyetçiliği MHP gibi 99-2002 yılları arasında inanılmaz hatalar yapan bir partinin temsil ediyor olması sebebiyle gerilemede...

En son milliyetçi olduğunu söyleyen halk nazarında birşeyleri sorgulayalım. Savunacak neleri kalmıştır. Yani solcuların bu ülkeyi işgal etmesini veya solyalızme karşıyız savunmasını yapamazlar zira onlarla hükümet kurmuşsunuz. Terör örgütünü ortadan kaldıracağız diyordunuz ama terör başı yakalandığı halde döneminizde asılmamış. Muhafazakar söyeminiz tarumar olmuş. Başörtüsü sorununu çözmediğiniz gibi (bu belki de bu ülkede en büyük oy potansiyeline sahip konu olmuştur Türkiye de) bir de derinleşmesine neden olmuşsunuz. Eeee, halkın size oy vermesi için hangi saik vardır onu bir düşünelim...

Ben bulamadım.... Bulan, bilen varsa bana da söylerse memnun olacağım...

Gönderi tarihi:

MHP'nin ilk hatası koalisyon oluşturmasıydı.Böyle bir cadı kazanının içine girmemeliydi.Zaten Demirel koalisyon için bastırmadı mı?Eğer o dönem muhalefette olsaydı şimdi tek başına iktidardaydı.En büyük hatası ise Bahçeli gibi bir adamı başkan yapmalarıdır.Doğru düzgün hiçbir bakanlık alamadı.Rahşan ülkücülere katil dediği zaman ona özür dilettiremediler.Bütün ülkücülerin yüreği sızladı.Apo konusunda da farklı düşünüyorum.Zaten onu biz teslim almadıkki biz asalım.Bize teslim eden as dediği zaman asabilirdik.Başta da çapsız bir başkan olunca bu son kaçınılmaz oldu.Daha birçok sorun var.Türkiyenin temel konuları.Ama ümit olarak görülen mhp karşısındaki kurt siyasiler tarafından çuvallattırıldı.Ama biraz da o dönem olumsuz koşullara bakalım.Bir deprem yaşadıkki ekonomimiz çöktü.MHP bu depremin altından iyi kalkmıştı ama bunu halka anlatamadı.Koray Aydın hırsız damgasıyla milletin hafızasında.Bir de medyanın mhp ye karşı tutumunu düşündüğümüzde oy kaybı kaçınılmazdı.Ama Türkiyenin Bahçeliye rağmen MHP ye ihtiyacı vardır.

• 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Takım tutar gibi parti tutulacağını düşünenlerden değilim.Kim benim dışarda gururumu koruyarak,gerekirse haddini bildirecek cevaplar veriyorsa,Atatürk'çü milliyetçiliği ,laikliği savunuyorsa,ülkesi için iyi şeyler yapmaya çalışıyorsa oyum onundur.

Biz marjinal yaşayan bir toplumuz.Hiç bir dünya ülkesi bizim zor şartlarımızda yaşamıyor.hele avrupa hiç yaşamıyor.

Babalar gibi bir fay hattının ortasında,

terörle,

dincilerle,

derin devlet denilen mafiala,

sokak kapkaçılarıyla,sel felaketleriyle,

siyasi çalkantılarla,

yaşamak bir sanat.

İdama karşı değilim.Canımızı yakanların hak ettiğini düşünüyorum...

Kaldı ki Devlet Bahçeli'yi ülkücü olmamama rağmen çok takdir ediyorum.Bu seçimlerde son zamanlardaki olaylarda verdiği demeçlerle ve duruşuyla oyumu bile verebilirim

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

MHP niçin oy kaybına uğradı.

Efendim yok verdiği zözü yerine getirmedi de, yok apoyu asmadı da, yok baş örtü yasağını kaldırmadı da diye devam edip giden bir çok sebepler söyleniyor.

1-Türkiye yi hep yabancı ve yerli işbirlikçi sermaye yönetmiştir.

2-Hakim güçler asla Türk Milliyetçilerinin iktidarına müsade etmezler ve etmemişlerdir.

3-MHP Ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin önünde tuttuğu için

4-İşin Özü Türk Milliyetçisi oldukları için

10 Kasım1938 den bu yana bu ülkede Türklük ve Türk milliyetçiliği saldırı ve Tehdit altındadır. Elbette MHP yi perişan edeceklerdir.

5-Sn Genel Başkan Devlet BAHÇELİ yakın kurmaylarından dışarıyı net göremedi

6-Kısacası ve hülasası bu ülkede TÜRKLERİN yönetime gelmesi ve Ülkenin TÜRKLER tarafından yönetilmesine müsade etmiyorlar.

7-Fitne ve fesat tabiki boş durmadı Ülkücü camia ya dedikodu gevşeklik ve laubalilik hastalığını bulaştırdı

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

MHP niçin oy kaybına uğradı.

Efendim yok verdiği zözü yerine getirmedi de, yok apoyu asmadı da, yok baş örtü yasağını kaldırmadı da diye devam edip giden bir çok sebepler söyleniyor.

2-Hakim güçler asla Türk Milliyetçilerinin iktidarına müsade etmezler ve etmemişlerdir.

10 Kasım1938 den bu yana bu ülkede Türklük ve Türk milliyetçiliği saldırı ve Tehdit altındadır. Elbette MHP yi perişan edeceklerdir.

6-Kısacası ve hülasası bu ülkede TÜRKLERİN yönetime gelmesi ve Ülkenin TÜRKLER tarafından yönetilmesine müsade etmiyorlar.

7-Fitne ve fesat tabiki boş durmadı Ülkücü camia ya dedikodu gevşeklik ve laubalilik hastalığını bulaştırdı

sayın avşaroğlu bey;

cevaplıyorum..

hangi milliyetçi buna karşıdır ki..ben görmedim!!

hakim güç sizsiniz be abi.. serin devlet sizsiniz zaten..

kısmen

kim yaaa. öyle bi olay yok. kim perişan ediyor.. bir kavga oluyor üniveristede...karakolda çay ısmarlıyor polis ülkücülere..

bu genel bi tespit olabilir..katılırım..

kim yönetişyor peki allasen ? nikaragualılar mı?

bunu bilemiicem..

ben sebebini söyliim..

çünkü mhp ideolijisiz bir parti olduu için hacmide fiktif oluyor...

neden bu yani geçici balon bir taban var...adam diyor ki ben türküm..o zaten doğuştan gelen bişe sana ..bi özellik değil ki !!! oy veren kişide dahi bi süre sonra "eeeeeeeeee türküz tamam..e sonra?" duygusu oluşuyor..

neden bu canım forumdaşım..

bu arada ben de avşarım..

:)

Gönderi tarihi:

Bana göre , halk MHP nin beklediği ve zannettiği bir parti olmadığını anladı..Şimdi buraya yığmaya aslında lüzum var , 80 öncesindeki terör ortamı sonunda , turan-islam-Türklük-Devleti muhafaza etme davalarının arka planındaki bağlantılar ortaya çıktı , şimdi bir olay olmuşsa bir gerçek ortaya çıkarılmışsa bunu ister A gazetesi desin ister B , ister muhafazakarlar desin ister sosyalistler..ERGENEKON devlet içinde devlet adında bir kitap almıştık bir zaman..Hem onu ve diğerlerinide , hem önceki hükümeti hem şimdiki MHP yi okur bakar karşılaştırısanız anlarsınız...Ben şahsen ne yazikki nefret ediyorum MHP den , hatta bu ülkeye hainlere karşı bir kalkanlık dışında başka bişey getirmeyeceğine aksine dahada beter edeceği inancındayım..O kalkanlığıda ********* karşı durması ise % 18-25 , kirletilmeye çalışılan katalanmaya bitirlmeye çalışılan bu vatan has evladı muhafazakarlara %45-60 görüyorum! Hangi milliyetçi siteye bakarsanız bakın fazladır eksik değil..Bunuda samimi milliyetçilerin yapmaması lazımdır!

Gönderi tarihi:

ÜLKÜCÜ OLMAYIN SAKIN

Gençler!

Dünya hizla degisiyor. Dünün modasinda Arnavutçu, Çinci, Rusçu olmak vardir. Bugünün modasi Türk'ü bölmek; Lazci olun, Çerkezci olun, Kürtçü olun...

Bakarsiniz size bir sey kalmaz. Gözünüzü dört açin..."Bal" dagitilan yere tasla "at" binilen yere süsle gidin. Ragbet görmek istiyorsaniz üç kagitçi, hayâlî ihracatçi olun; bazan arici, bazan atçi olun!

Ülkücü olmayın sakın!

Stresinizi atmak için Uludaga çikin, kayakçi olun, çifte pasaportlu kaçakçi olun!

Zor islere heveslenmeyin kolayci olun; hergün parti düzenleyip çayci olun.

Ülkücü olmayın sakın!

Dedeniz savas zengini, babaniz vergi kaçakçisi ise, siz de ayni yolda devam edin; vurkaççi olun, kapççi olun.

Ülkücü olmayın sakın!

Ípe un serin uncu, yola tel gerin yüncü olun!

Yumurtlamayan tavuga yem vermeyin, düseni kaldirmayin.

"Ínsanlik yapmak" para kazandirmiyor; fitneci olun, fesatçi olun.

"Kaziyin" kazanin, çalin kazanin, kandirin kazanin; tombalaci olun, barbutçu olun!

Türklükmüs, müslümanlikmis! Ne yapacaksiniz böyle lüzumsuz (!) isleri. "Bir tarla bostan, yan gel Osman" akimina uyun. Kartpostal biriktirin, pul toplayin; pulcu olun, ot'çu olun.

Vatan diskoteklerden kurtarilacaktir; kahvehanelerden yönetilecektir. Nemelazimci olun, hapçi olun, rapçi olun.

Ülkücü olmayın sakın!

Paylasmadan yiyin, ter dökmeden giyin; yutçu olun.

Ülkücülük çile demek, dert demek. "Zehirle pismis as" yemektir. Ülkücülükte en büyük eglence azap çekmektir. Ciliz omuzlariniza bir milletin kaderini yüklerseniz, seyrettiginiz filmden, içtiginiz çaydan, gördügünüz rüyadan tat alamazsiniz.

Ülkücülügün nimeti küfletinden fazla degildir.

Dikenlerle dolu olan bu yolun sonunda bir cennet gizlidir ama, bu cennet dünyayi imtihan alani olarak kabul edenlerin olacaktir.

Bu kadar inançli, bu kadar sabirli ve dayanikli misiniz?

Gençler!

Yasamayi seviyorsaniz hayatçi, zora gelemiyorsaniz "eyvallahçi" olun.

Ülkücü olmayın sakın!

Ülkücü olmayın sakın!

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

sizin probleminiz ne bilmiyorum,ülkücü olmak gibi büyük bir erdemi ne sanıyorsunuz,yada neden bu kadar küçük görüyorsunuz! çünkü beyinleriniz almıyor artık,yada kapasiteniz bu kadar!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.