Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ne dersiniz  

13 üye oy verdi

1. 1. elinizde bir güneş sistemi maketi var biri size dediki bu maket tamen malzemelerin renklerin raslantı eseri dökülmeleri oluştu nedersiniz

• akıllı
      2
    • deli
      11

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bir birini eleştirmeyen inanç yok tur

islam dini diğer dinlerin bozulmamış halidir

bir haber de görmüştüm bir kadın misyoner olarak buraya geliyor müslüman oluyor

islamın ilk zamanlarında ebu cehiller(onun gibiler)ve yahudiler islamın son din olduğunu biliyorlardı ama kibirden müslüman olmuyorlardı

ben kaç inanç olduğunu bilmiyorum ama 3 hak inanç var gersi doğa inançları

bilimin doğruladığı inanç İslam inancıdır pek çok ayet bilimle uyuşuyor

ölçü manasında dediğinizi anlamadım

Allahın niye incil ve tevratı korumadığını peki Kuranı niye koruduğunu soruyorsunuz

cevap:diğer kavimler imtihan edilmiştir ve onlar itaat etmeyip belli olayları fırsat bilip kitapları değiştirdi

• Cevaplar 62
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Yeniçeri arkadaş,

Bilimle az çok alakalı olmakla olmuyor.

Bilimi özümlemek gerek...

Sorulara cevap vermiyorsun....

Biri birini eleştirmeyen inanç varmı ?

Biri birini hükümsüz kılmayan inanç varmı ?

En doğru inanç benim inancımdır demeyen varmı ?

Tahmini kaç tür inanç var ?

Bilimin doğruladığı inanç varmı ?

Doğrunun ölçüsü nedir ?

Ölçümün kuralları nedir ?

Bilimden başka yazmayı düşünmüyordum aslında...

Ayetlerle ilgili konuları diğer arkadaşlarım sürdürüyor.

Ama bana da burada konuyu açmışsın.

İstemeyerek soruyorum...

Konu açılmışken;

Kuranda ve İncilde Allah kendi ayetlerini koruyacak güçtedir,

kise değiştiremez diyor.

Ayete rağmen İncil ve Tevratın Ayetlerinin değiştirildiğini söylüyorsun.

Söylediğin şey ayete rağmen olmuyormu...

İyi dileklerimle...

(Yorumsuz)

Gönderi tarihi:

bir birini eleştirmeyen inanç yok tur

islam dini diğer dinlerin bozulmamış halidir

bir haber de görmüştüm bir kadın misyoner olarak buraya geliyor müslüman oluyor

islamın ilk zamanlarında ebu cehiller(onun gibiler)ve yahudiler islamın son din olduğunu biliyorlardı ama kibirden müslüman olmuyorlardı

ben kaç inanç olduğunu bilmiyorum ama 3 hak inanç var gersi doğa inançları

bilimin doğruladığı inanç İslam inancıdır pek çok ayet bilimle uyuşuyor

ölçü manasında dediğinizi anlamadım

Allahın niye incil ve tevratı korumadığını peki Kuranı niye koruduğunu soruyorsunuz

cevap:diğer kavimler imtihan edilmiştir ve onlar itaat etmeyip belli olayları fırsat bilip kitapları değiştirdi

Yeniçeri arkadaş,

Cevap ver diyosun ama ...

Sağlıklı iletişim kuramıyoruz...

Sen kendi inancına bozulmamış diyosun,

Yüzlerce inanç var. Yüzlerce kişi ayni şeyi söylüyor...

Ben kime inanam...

Üç hak inanç var diyorsun...

Yüzlerce hak inanç var. Yüzlerce kişi ayni şeyi söylüyor...

Ben kime inanam...

Allah, kimsenin gücü yetmez değiştiremezler diyo...

Sen insan gücü yetti, değiştirdiler diyosun...

Ben kime inanam...

Allah, ben koruyabilirim diyo...

Sen korunamadı diyon...

Ben kime inanam...

Kime inanam...

Kime...

İletişim kuramıyoruz...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Yeniçeri arkadaş,

Ben insan psikolojisi konusunda da araştırmalarım var.

Kendimce...

Üzerindekiler pek belirli değil...

Tasfirini yaparmısın.

Merak ettim.

İyi dileklerimle...

Tamam,eskiden teorik anlamda onlar bizden kopyaladılar,ya biz şu an ne yapıyoruz?Okumadığımız için teoriyi de unuttuk,pratiği de.1850'den beri onlardan kopyalıyoruz.

Siosteran arkadaş,

Tahlillerine katılıyorum...

Teşekkürler, tebrikler...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

ya siz mi anlamıyorsunuz ben mi anlatamıyorum bakın Allah diğer kitaplarla imtihan etti kavimleri ama kuranı değiştirme gibi bi şansınız yok Allah onu kıyamete kadar korucak eğer değişti gibi saçma bi laf ederseniz gidin topkapıya orda HZ Osmanın Kuranı var dimi hiç farklı ayet varmı orda yok siz benim dediklerimi çarpıtıyorsunuz benim avartarımı sordunuz tarihle alakanız ne kadar müthişmiş Osmanlı hanedanlığı

Gönderi tarihi:

ya siz mi anlamıyorsunuz ben mi anlatamıyorum bakın Allah diğer kitaplarla imtihan etti kavimleri ama kuranı değiştirme gibi bi şansınız yok Allah onu kıyamete kadar korucak eğer değişti gibi saçma bi laf ederseniz gidin topkapıya orda HZ Osmanın Kuranı var dimi hiç farklı ayet varmı orda yok siz benim dediklerimi çarpıtıyorsunuz benim avartarımı sordunuz tarihle alakanız ne kadar müthişmiş Osmanlı hanedanlığı

Yeniçeri arkadaş,

Yavaş yavaş hakaret gardı almaya başlıyorsun.

Şurada konuşuyoruz.

Sakin ol lutfen...

Biz arkadaşız...

Bizde yeniçeri kanı taşıyoruz !...

Hadi benim anlamadığıma,

kalın kafalılığıma verelim...

Buna rağmen sakin ol.

Sakin...

Bak tekrarlıyorum.

İncil ve Tevrat değişti diyorsun.

İlk incil ve tevrat allah kelamımıydı ?

Allah ta her kitabında,

Ben kelamımı koruruyacak güçteyim,

kimsenin de değiştirmeye gücü yetmez demiyormuydu ?...

Ama sen allahın bu sözüne rağmen,

(gücü yetmezler)değiştirdiler diyosun.

Kur'an dan bahsetmiyoruz.

Bu üçüncü anlatımım.

Ziyanı yok ben anlamamış olayım...

Ben sosyalci değilim...

Ayrıca pek seçilemediğini belirtmiştim...

Üzüldüm...

Gene ziyanı yok önemli değil...

Ben öğrenme sempatizanıyım...

ÖĞRETMEKTEN yorulma lutfen...

Biz arkadaşız...

Diğer teist arkadaşların sempatisini kazanmışım...

Seninkinide kazanmak istiyorum...

Bir selam gönder lutfen...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

ben herzaman arkadaşlarıma kendi alanım olan tarih,edebiyat ve dinle ilgili bilgi vermekten hoşlanırım siz hiç risale okudunuz mu bakın kuran tevrat ve incilin korunduğuna dair bir ayet yok efendim siz kalın kafalı değilsiniz anlıyorsunuz ama anlamak istemiyorsunuz benim bir matematik hocam vardı ben dersi dinlemediğim için bana demiştiki

bak sen tv yi kapatıyorsun açsan ne güzel şeyler var ama kapatıyorsun

bakın bilimle aranız baya iyi dimi insanda her şey için hormonlar vardır (işte benim bilimle olan ilgim bunlardan kaynaklanır)insanda inanç hormonuda vardır ve bu hormon en çok geceleri salgılanır ve Hz Muhammed geceleyin ibadet etmeyi vasiyet eder alın size bilimsel bir olay

sempatiye gelince ben saygıyı tercih ederim ve ben size Allah ın yaratmış olduğu bir varlık olduğunuz için saygı duyarım ama keşke siz Allah ın bize yolladığı elçileri kabul etseniz o zaman saygım sevgiye dönüşür kim bilir belki sizle dostta oluruz eğer islamı kabul ederseniz kardeş oluruz çünkü tüm müminler kardeştirler

sizce benim piskolojim nedir

Gönderi tarihi:

bakın kuran tevrat ve incilin korunduğuna dair bir ayet yok.

efendim siz kalın kafalı değilsiniz anlıyorsunuz ama anlamak istemiyorsunuz.

sizce benim piskolojim nedir.

6/115

Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir.

Gönderi tarihi:

arkadaşım neden soruyorsunuz..?.......size soruyorlarmı neden MÜSLÜMANSIN diye.... :angry:

Gönderi tarihi:

bakın elmali tefsirinde bu ayet öncesi bir ayetle açıklanır

114- Allah, size Kitab'ı (Kur'ân'ı) açıklanmış olarak indirdiği halde, ondan başka bir hakem mi arayayım? Kendilerine kitap verdiklerimiz, o Kur'ân'ın, gerçekten Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O halde sakın şüphe edenlerden olma.

115- Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir.

bakın araplarda bir olay olduğu zaman bir kahin çağrılırmış ve kafirler peygamberimize böyle bir teklifte bulun muşlar ve bu ayetler inmiş

burada anlatılan kurandır kuranın her yönüyle tam olduğundan bahsedilir

(tefsir daha uzundu ben kısaca yazdım)

Gönderi tarihi:

114. (De ki): Allah'dan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size Kitab'ı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'an'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma!

115. Rabbinin sözü, doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirecek kimse yoktur. O işitendir, bilendir.

İncil ve tevrattakilerde allahın sözüdür...

Öylemi ?

Onların değişmesine izin vermesi düşünülebilirmi?

Onlar, önem vermediği kitaplarımı idi ?

Ayrıca Ayette,

Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler çoğuluda var...

Gönderi tarihi:

buzlu rakı sende haklısın, ortaya bir ayet atılıyor ama açıklaması yok.

Mesala denizaltı vardır

var işte

neden var

öyle işte var

niye var

var olduğu için var

yani cevap bulamayınca yamyamın dediği gibi başka konuya giriliyor nedense.

Gönderi tarihi:

Mesala denizaltı vardır

var işte

neden var

öyle işte var

niye var

var olduğu için var

kusura bakmayın ama cevab bulamayınca hep kaçan sen ve senin gibiler oldu kaldıki her ayete anlam vermek her babayiğidin harcı değildir.burdaki arkadaşların bir ayete yorum getirememesi o ayetin yorumsuz kaldığını göstermez hangi ayetin yorumunu istersen yorumu tefsir kitablarında vardır. ayetlerin anlamlarını birazda siz düşünün çünkü kuranda sizlerede sorular var siz o sorulara cevab verebiliyormusunuz?

Gönderi tarihi:

114. (De ki): Allah'dan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size Kitab'ı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'an'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma!

115. Rabbinin sözü, doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirecek kimse yoktur. O işitendir, bilendir.

İncil ve tevrattakilerde allahın sözüdür...

Öylemi ?

Onların değişmesine izin vermesi düşünülebilirmi?

Onlar, önem vermediği kitaplarımı idi ?

Ayrıca Ayette,

Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler çoğuluda var...

Mesala denizaltı vardır

var işte

neden var

öyle işte var

niye var

var olduğu için var

Kimse inandığı şeylerin hayalkırıklığı ile üsranına uğramak istemez tabi ama insanları inandıklarının doğru, tartışılmaz ve ne olursa olsun kabul edilebilir olması mücadelesini vermesi belkide biz laikler için kabul edilemez bir olgu.

İllah birşeye şatsız ve koşulsuz inanmaksa o başka birşey tabi...

Doğru inanç adına konuyu ve buna benzer konulara ne pahasına olursa olsun tartışma cesareti ve yürekliliği gösteren herkese sevgi ve saygılar...

.

Gönderi tarihi:

bakın bilimselci meallerimiz farklı galiba ama ben size tefsiri verdim elmalı hamdi alanında en iyisidir benim şuan ayetleri yorumlamam için en 4000 cilt kitap okumam lazım bunlar tefsirler fıkıh ilmihal hadis risale gibi ben size tefsiri getirdim orada kurandan bahsediliyor bide siz neden diğer kitapların korunmadığını soruyorsunuz dedim ya size çünkü kavimler onunla imtihan oldu ama tabi benim matamatik hocamın dediği gibi sizde tv yi kapatıyorsunuz sadace anlamak istemiyorsunuz

Gönderi tarihi:

Kimse inandığı şeylerin hayalkırıklığı ile üsranına uğramak istemez tabi ama insanları inandıklarının doğru, tartışılmaz ve ne olursa olsun kabul edilebilir olması mücadelesini vermesi belkide biz laikler için kabul edilemez bir olgu.

İllah birşeye şatsız ve koşulsuz inanmaksa o başka birşey tabi...

Doğru inanç adına konuyu ve buna benzer konulara ne pahasına olursa olsun tartışma cesareti ve yürekliliği gösteren herkese sevgi ve saygılar...

.

Dünle beraber gitti ne varsa bugün yeni şeyler söylemek lazım...(mevlana) :clover:

Bu güzel söz ile oluştuğuna inandığım duygu ve düşüncelerinize katılmamak mümkün değil sevgili sardunyam...

Gönderi tarihi:

bakın bilimselci meallerimiz farklı galiba ama ben size tefsiri verdim elmalı hamdi alanında en iyisidir benim şuan ayetleri yorumlamam için en 4000 cilt kitap okumam lazım bunlar tefsirler fıkıh ilmihal hadis risale gibi ben size tefsiri getirdim orada kurandan bahsediliyor bide siz neden diğer kitapların korunmadığını soruyorsunuz dedim ya size çünkü kavimler onunla imtihan oldu ama tabi benim matamatik hocamın dediği gibi sizde tv yi kapatıyorsunuz sadace anlamak istemiyorsunuz

Yeniçeri arkadaş,

4000 cilt kitap okumaya ömrümüz yetmez galiba.

İnsanlara yol çizmek için gönderilmiş bir kitabın,

Anlaşılmasını bu kadar güç göstermeyin...

Kaldıkı;

"Ben ayetleri kolay anlaşılsın diye apaçık gönderdim" dememişmi ?..

Bence tüm konularda gerçekçi olursak,

Abartılar da olmayacak...

Her konuda anlaşabileceğiz...

Bu da dürslük ve samimiyetle mümkün...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

ömür yeter efendim yetiren yetirmişi işte ben o kelimede şunu demek istedim bazı kitaplar vardır bilgi bakımından 10 kitaba değer dimi

hem mevlanın sözüne katılıyorum benim mevlana olsun ve diğer alimler olsun onların fikirlerine katılma hakkım var ama sizin yok çünkü onlar kökünü kurandan alır peygamberden alır bazıları bunları inkar ediyor

Gönderi tarihi:

ömür yeter efendim yetiren yetirmişi işte ben o kelimede şunu demek istedim bazı kitaplar vardır bilgi bakımından 10 kitaba değer dimi

hem mevlanın sözüne katılıyorum benim mevlana olsun ve diğer alimler olsun onların fikirlerine katılma hakkım var ama sizin yok çünkü onlar kökünü kurandan alır peygamberden alır bazıları bunları inkar ediyor

Yeniçeri arkadaş,

Bu görüşünde de bir yanlışlığın var.

Mevlana gibi metafizik felsefenin gelişmesine yardımcı olmuş,

büyük düşünürlerin,

Diyalektik bilimsel felsefeye de dolaylı katkıları olmuştur.

Görüşlerinin hepsi olmasa da,

dikkate aldığımız bilimselliğe uygun görüşleri var.

Misal;

İnançların katılığına rağmen,

"her ne olursan gel",

"Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol." vs.

görüşleri,

O çağda demokratlığını gösteriyor...

Metafizik görüşlerin bazıları, her ne kadar bilimsel değilse de...

Diyalektik maddeci bilimin gelişmesine yardımcı olmuştur...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

inançımız katı değil ki Hz Ömer zamanında bir gayrimüslimin arazisine cami yapılıyor adam bundan şikayetçi oluyor Hz Ömer diyorki

"cami yıkılır adalet yerini bulur"

işte bizim inancımız hem demiştim bunlar kökünü peygamberden alır islam alimleri bir binadır temeli ise peygamberdir peygamber çıkarsa tüm bina yıkılır yani siz peygamberi inkarla onlarıda inkar ediyorsunuz aslında onlarada muhalefet ediyorsunuz

Gönderi tarihi:

inançımız katı değil ki Hz Ömer zamanında bir gayrimüslimin arazisine cami yapılıyor adam bundan şikayetçi oluyor Hz Ömer diyorki

"cami yıkılır adalet yerini bulur"

işte bizim inancımız hem demiştim bunlar kökünü peygamberden alır islam alimleri bir binadır temeli ise peygamberdir peygamber çıkarsa tüm bina yıkılır yani siz peygamberi inkarla onlarıda inkar ediyorsunuz aslında onlarada muhalefet ediyorsunuz

Biz kimseyi inkar etmiyoruz yeniçeri,

Siz de söylüyorsunuz tarihte binlerce peygamber geldi diye.

Bizde söylüyoruz evet doğru tarihte kendini peygamber olarak iddia eden,

binlerce peygamber vardır.

Ama şunu da iddia ediyoruz.

Her peygamber biri birinin görüşlerini geliştirmiş.

Her peygamber kendini ve dinini geçerli saymış.

Diğerlerini hükümsüz kılmış.

Anacak islam, diğerlerine de sahip çıkmış tekelleşmek için.

Yinede kitabı ve dinleri değişti addederek hükümsüz kılmış.

Ayrıca birde nokta koymuş.

Koymuş ama dinleyen kim ondan sonra bir sürü peygamber daha...

Şimdi yine diyoruzki...

Madde evrim geçirdiği gibi dinler ve kültürler de evrim geçirmiş...

Filozoflar, bilim adamları tarihte hep biri birlerinden esinlendiği kadar...

Peygamberler/dinler de biribirlerinden esinlenmişler.

Taa ilk çağdan bu tarafa...

Allah, Ayet, kitap, mabed, mucize, kurban, oruç, ibadet, kutsallıklar,

kutsal günler, ahiret, melekler, şeytan, vs. vs.

İşin garibi, bunlar milad öncesi çok tanrılı dinlerde de var.

20 adet civarında tek tanrılı inanç var...

Tek tanrılar acaba kopyamı çekmiş ?...

Biz bunlara kültürlerin evrimi diyoruz.

Getirilerinin %80'i hep aynı olmuş.

Ufak tefek değişiklikler hariç...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

çünkü ikisinide Allah söylemiş bakın ayrıca hristiyanlıkta Hz Musa a.s peygamber olarak kabul edilir biz Hz Muhammed sav en son dur yani genel olarak sonra gelen peygamberi red ederler islam son din olduğu için tüm peygamberleri kabul eder tabi olay şurda bitiyor diğer kitaplar değişikliğe uğradığı için farklılıklar var asıl incil tevrat ve zebur bulunsa onların hepsinin Kuranda anlatılanla aynı olduğu gözükür

size bir şey sorucam bana bunları bilimle açıklayın

1 okuma yazma bilmeyen biri nasıl 600 sayfalık hemde şiir ile düz yazı arasında bir uslupla ortaya koyan bir kitap yazar

2acaba 300 kişiyle 1200 kişi nasıl yenerler

3acaba peygamberimizin hiç bir eğlenceye gitmemesi(son anda uykusu bastırır veya başka bir işi çıkar)

4peygamberimizin doğduğu gün mecusilerin ateşinin sönmesi

5peygamberimizin doğduğu gün putların yıkılması

6peygamberimizin doğduğu gün çok sağlam olan kisra sarayının 14 burçunun yıkılması bunun sonuca 14 pers hükümdardan sonra müslümanların oraya hakim olması

7çanakkale savaşında bir komutanın YETİŞ YA MUHAMMED KİTABIN GİDİYOR diye bağırması

aynı gün hindistanlı bir ulemanın medinede Hz Muhammedin mezarını ziyaret edişinde varlığını hissetmesi

aynı gece türbedar ruyasında Peygamber efendimizi görüşü ve türbedara şöyle değişi

o ulemaya söyle o bir kusur işlemedi ben şuan çanakkaledeyim

bunları binlerce sayabilirim

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.