Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ne dersiniz  

13 üye oy verdi

1. 1. elinizde bir güneş sistemi maketi var biri size dediki bu maket tamen malzemelerin renklerin raslantı eseri dökülmeleri oluştu nedersiniz

• akıllı
      2
    • deli
      11

Önerilen İletiler

• Cevaplar 62
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

gerçekten bu kadar delil varken neden acaba atezim gibi yanlıştasınız neden Hz Mehdi nin muzaffer ordusu varken sefil deccalın malup olan ordusundasınız acaba

Arkadaşım,

Söylediğin şeyler arap kültürü ile ilgili...

Bunlar bizim ilgi alanımız değil.

Lütfen sizler ilgilenin.

Türk kültürü bizleri daha çok ilgilendiriyor...

Ayrıca,

Türkiyemizin su, gaz, işsizlik, okul, yol ve ekonomik/kültürel vb. sorunları var...

Bunlar Türkiyemizin ve halkımızın acil sorunları...

Sorunlarımız bizleri daha çok ilgilendiriyor...

İlgi alanımız bunlar...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Arkadaşım,

Söylediğin şeyler arap kültürü ile ilgili...

Bunlar bizim ilgi alanımız değil.

Lütfen sizler ilgilenin.

Türk kültürü bizleri daha çok ilgilendiriyor...

Ayrıca,

Türkiyemizin su, gaz, işsizlik, okul, yol ve ekonomik/kültürel vb. sorunları var...

Bunlar Türkiyemizin ve halkımızın acil sorunları...

Sorunlarımız bizleri daha çok ilgilendiriyor...

İlgi alanımız bunlar...

İyi dileklerimle...

Teşekkürler sevgili bilimselci...

Sizinle aynı fikirdeyim...

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Zaten bilimselci ye cevap vericek kişi biraz düşünmesi gerek.

Kesinlikle sevgili lena. Size katılıyorum...

Gönderi tarihi:

efendim öncelikle konuyu açan arkadaşın bahsettiği muzaffer ordusu hikayesinin benimsemiyorum. böyle bi ideal tahsilini gördüğüm dinimde yok. kaldı ki Mehdi inancı psikolojik zayıflığa teselli ürünüdür.

bunun dışında Türkiyedeki elektrik su gaz vs sorunlar ön plana atılarak din konusunun gereksiz ve araplıkla alakası olduğunu vurgulamak da en az bu hareket kadar abes. dikkat ettim bütün ateistlerin saldırıları hep aynı kelime etrafında dönüyor. "Arap" araplar dahi sizin onlara yüklediğiniz kadar İslam'ı kendilerine mal edemiyorlar.

Kuran ı kerimin çok yerinde KURANI ANLAYASINIZ diye arapça gönderdik buyruluyor. yani illaki ya da topyekün araplaşın diye bi emir yok. İslam da Kuran merkezli bi dindir. merkezi kuran olan her insan müslümandır. araplık farz değildir. bu kadar basit. tabi kasıtsızca okursanız anlarsınız. ama o kadar kilitlenmişsiniz ki araplığa...

kültür ve din iki farklı kavramdır. din kültürün dışında ancak kültürü etkileyen genel hükümleri değişmeyen ancak her kültürde yer bulabilecek homojen bir yapıya sahiptir. bu nedenle din yerine kültürde takılan sadece mukallittir. yani taklitçi. tıpkı modernleşme adına batı uygarlığının kıyafetlerini ve ahlakı(?)nı yaşamlarına katanlar gibi.

Gönderi tarihi:

dediklerimin araplıkla ne alakası hem bana kalırsa küfür gazdanda ekonomiden de daha önemli bir sorundur bakın bu din araplara değil kainata yollandı acaba neden anketi cevaplamadınız vede şuan da islam sancağı bizde pek çok yerde islam deyince akla türkler geliyor dimi küfür neden ekonomiden doğal gazdan daha önemli bir sorun çünkü mesela bir dükkan var okul,gaz,işsizlik vb gibi sorunlar sadece bu dükkandan halledile bilir mesela siz diyorsunuz bana okul yapın onlarda belli bir zaman sonra yapıyor ama siz bu dükkanı tanımıyorsunuz işte bu sorun diğer hepsinden daha vahimdir

bil ey bedbaht nefsim sen Allahı inkar edersen kuşkusuz Allah a bir şey olmaz olan sadece sana olur

Gönderi tarihi:

Onlar ateistler

bunun sebebi biz İslam'ı yaşamayı unutanlar.

onlar ateistler

çünkü bilmiyorlar.

onlar ateistler

çünkü anlatmıyoruz

onlar ateistler

çünkü dünya maddileşiyor, manevi değerler unutuluyor.

Tüm bunların sebebi benim...(Arife tarif...)

Gönderi tarihi:

dediklerimin araplıkla ne alakası hem bana kalırsa küfür gazdanda ekonomiden de daha önemli bir sorundur bakın bu din araplara değil kainata yollandı acaba neden anketi cevaplamadınız vede şuan da islam sancağı bizde pek çok yerde islam deyince akla türkler geliyor dimi küfür neden ekonomiden doğal gazdan daha önemli bir sorun çünkü mesela bir dükkan var okul,gaz,işsizlik vb gibi sorunlar sadece bu dükkandan halledile bilir mesela siz diyorsunuz bana okul yapın onlarda belli bir zaman sonra yapıyor ama siz bu dükkanı tanımıyorsunuz işte bu sorun diğer hepsinden daha vahimdir

bil ey bedbaht nefsim sen Allahı inkar edersen kuşkusuz Allah a bir şey olmaz olan sadece sana olur

Onlar ateistler

bunun sebebi biz İslam'ı yaşamayı unutanlar.

onlar ateistler

çünkü bilmiyorlar.

onlar ateistler

çünkü anlatmıyoruz

onlar ateistler

çünkü dünya maddileşiyor, manevi değerler unutuluyor.

Tüm bunların sebebi benim...(Arife tarif...)

aslında sadece bilmek istemiyorlar eğer onlar gerçekle yüzleşmek istiyorlarsa ilk ankete oy versinler

Türkiye'yi IMF kapılarına muhtaç edenler, en çok imam hatip okulu açmakla övünenler, Nurcuların Köprü dergisinin her sayısına yazı yazıp, Cumhuriyet laikliğini, Marksist ateizm ile karıştıran sizler; Türkiye'de laiklik konusunda duyarlı olanları, din ve devlet işini birbirine karıştırmayanları ve en önemlisi her türlü işlerini Allaha havale etmesini bilmeyen bizleri lütfen dinsizlikle ve inançsızlıkla suçlamayı bırakın artık. Ve şunu da iyi bilin artık "laikliğin olmadığı yerde demokrasi yoktur, insan hakları yoktur, bugün bir bakın çeverinzdeki dini temellere dayalı rejimle yönetilen ülkelere. Öyle mollanın beyefendi kılığında tebdil gezeni hacı fışfış takımına verilecek yanıt ise kısaca şu; Ne yazikki sizler hala 78 yıl önce yani 3 Mart 1924 tarihinde (bugün) laiklik yolunda en büyük adım atıldığının farkında değilmisiniz, TBMM'nin aynı oturumunda, verilen üç takrir (önerge) sonucunda yapılan oylama ile hilafet kaldırıldığını, Evkaf ve Şeriye Vekâleti ilga ediliyor ve tevhid-i tedrisat, yani eğitimin birleştirilmesi kabul edilildiğini (yani bugün).. Sizler hala insanların inanıp inanmaması ile uğraşıyorsunuz. Biz dine karşı değil onu kullanan ecnebiye ve ecnebiyle bir olup ülkemizi karanlığı götüren anlaşılmaz yobaz ve gericilere karşıyız... Artık bunu cümle halem bilsin...

Gönderi tarihi:

bakın ben yazımda araplardan bahsetmedim beni arapçı yaptınız hem size bir şey dicem bugun imam hatipli bir başkan var bugün mü ekonomi daha iyi yoksa eskiden mi hem siz Türkiye yi laik mi sanıyorsunuz bakın ben ülkem için saçlarım kadar başım olsa hepsini feda ederim ama malesef Türkiye laik değil bakın laiklik din ve devlet işlerinin karıştırırmamasıdır aslında islamende olan bir şeydir çünkü HZ Ömer zamanında bir gayri müslimin arazisine cami yapılıyor gayrimüslim olayı HZ Ömere bildiriyor HZ Ömer diyor ki

"cami yıkılır adalet yerini bulur"

bakın bu gun pek çok kızımız başörtüsü yasasından okula gidemiyor

bu laik özgürlüğe uygun mu bakın laiklik dinsizlik değil zaten islamda olan bir şey bu skolastik düşünceye karşı kurulmuştur ama her nedense biz dinsizlik sanıyoruz ben kimse kafir demem (kendi ben müslümanım diyorsa) ama ben bu sayfayı kafirler için açtım lütfen anketi doldurun ve benim dinime arabın dini gibi araplarla ilgisi olmayan bir yazının arap kültürü taşıyor demeyin çünkü eğer siz islam için arap dini derseniz siz ne olursunuz

Gönderi tarihi:

"gerçekten bu kadar delil varken neden acaba atezim gibi yanlıştasınız neden Hz Mehdi nin muzaffer ordusu varken sefil deccalın malup olan ordusundasınız acaba"

Arkadaşlar yukardaki anlatımları arap kültürü olarak nitelendirmeme karşı olmasınlar !...

İşte inançların kısaca bilimsel tahlili;

Tüm inançlar, belli insan guruplarının kültürlerinden oluşmuştur...

İnançlar incelendiğinde o halkın/milletin kültürü bariz olarak görülür....

Ayrıca dinler biribirlerinden etkilenmişlerdir de...

Din ayrıntılarının kiminde %90 ı kiminde %50 den fazlası hep aynıdır.

Ama öz hep ayni...

İyi dileklerimle...

Şamanizm Türk kültürü

Müslümanlık Arap kültürü

Hristiyanlık Yahudi kültürü

Musevilik Yahudi kültürü

Bahailik İran kültürü.

Dürziler İran kültürü.

Zerdüştilik iran kültürü

Hindu dini Hint kültürü.

Sıkh Hint kültürü.

Yezidilik Kürt kültürü.

Budizm Çin kültürü.

Şintoizm Japon kültürü.

Aztekler Amerika yerli kültürü.

Yehova şahitleri Avrupa kültürü.

Eski Mısır dinleri Mısır kültürü

Hititlerin eti dini,

Urartuların dini,

Eski yunan dini,

Ertürks medeniyeti dini,

Firig dini,

Girit(minos)dini,

Sümer dini.

Vs. vs...

Gönderi tarihi:

Türkiye'yi IMF kapılarına muhtaç edenler, en çok imam hatip okulu açmakla övünenler, Nurcuların Köprü dergisinin her sayısına yazı yazıp, Cumhuriyet laikliğini, Marksist ateizm ile karıştıran sizler; Türkiye'de laiklik konusunda duyarlı olanları, din ve devlet işini birbirine karıştırmayanları ve en önemlisi her türlü işlerini Allaha havale etmesini bilmeyen bizleri lütfen dinsizlikle ve inançsızlıkla suçlamayı bırakın artık. Ve şunu da iyi bilin artık "laikliğin olmadığı yerde demokrasi yoktur, insan hakları yoktur, bugün bir bakın çeverinzdeki dini temellere dayalı rejimle yönetilen ülkelere. Öyle mollanın beyefendi kılığında tebdil gezeni hacı fışfış takımına verilecek yanıt ise kısaca şu; Ne yazikki sizler hala 78 yıl önce yani 3 Mart 1924 tarihinde (bugün) laiklik yolunda en büyük adım atıldığının farkında değilmisiniz, TBMM'nin aynı oturumunda, verilen üç takrir (önerge) sonucunda yapılan oylama ile hilafet kaldırıldığını, Evkaf ve Şeriye Vekâleti ilga ediliyor ve tevhid-i tedrisat, yani eğitimin birleştirilmesi kabul edilildiğini (yani bugün).. Sizler hala insanların inanıp inanmaması ile uğraşıyorsunuz. Biz dine karşı değil onu kullanan ecnebiye ve ecnebiyle bir olup ülkemizi karanlığı götüren anlaşılmaz yobaz ve gericilere karşıyız... Artık bunu cümle halem bilsin...

İnanç insanın içinde olmalıdır.Şu anda inanç adına kılık kıyafetini değiştirenler bunu Arap Milliyetçiliğinin tesirinde yıllarca kaldıkları için yapmaktadırlar.Bazı siyasiler,bu kişileri oy deposu gibi görmekte ve onların şekilciliğe varan bu inançlarını kullanmaktadırlar.İslam ülkelerinin en varlıklı olduğu Haçlı seferleri öncesi dönemde eğitim,bilim-teknik,kültür adına pratik anlamda gelişmeler sağlanabilseydi,Kuran-ı Kerim farklı yorumlanmasaydı,bugün islam dünyası çok farklı bir konumda olacaktı.Aslında o dönemde İslami reform şarttı,ancak yapılmadı.Bundan sonra İslam dininde reform yapılmadan İslam dünyasının önünün açılması çok zor görünüyor.Zira,Hristiyan ve Budist alemi bu reformları çoktan yapmıştır.Hristiyan alemi Rönesans ile gelişmiş,Budist alem ne ateist ne de teist olmuş ve kendi ekseninde dine fazla bağlı kalmadan gelişmiştir.Örneğin Hindistan 1945-1950 yıllarında bizdeki Köy Enstitüleri benzeri bir sistemle eğitim seferberliğini başlatmış ve devam ettirmiş,bizler komunizm gelecek korkusuyla 1946'da bu enstitüleri kapatmış ve çok sayıda imam-hatip okulları açmıştık.Bu da hemen her alanda gelişmemizi engellemiş ve sofuluğa dönme hevesinde olanların ekmeğine yağ sürmüştür.

Tarihsel sürecimizi anlatan pragmatik bir yazıyı "Sonuçları Tartışarak Nereye Varacağız?" adı altında okuyabilirsiniz!

Gönderi tarihi:

bilimselci hiç mantıksal konuşmuyorsunuz bakın islam sedece insanlara da değil tüm kainata yollanmıştır bakın daha önce kızlar diri diri gömüyordu islam bunu lanetledi siz bizim(eski türklerin) dini şamanizim ve o bizim kültürümüz dür diyorsunuz sizde eski arapların hatalarını yapıyorsunuz bakın ister şamanizim olsun ister budizim olsun hak din islam Allah hak peygamberi araplara yollandı diye kabul etmiyecekmisiniz bakın siosteran islamda reforma ihtiyaç yoktur çünkü hristiyanlarda reform papazların gerçek incilleri sakladığı ve kafasına göre ayetler uydurduğu için yapılmıştır ama islamda asla Kuran ın orjallari saklanmadı bakın topkapıya Hz Osman ın okuduğu kuran var bu gün künden hiç farkı yok

Gönderi tarihi:

bilimselci hiç mantıksal konuşmuyorsunuz bakın islam sedece insanlara da değil tüm kainata yollanmıştır

Yeniçeri Arkadaşım,

Akşam akşam seni sıkıntıya sokacağım galiba !...

Kusuruma bakma sakın...

Bizde, bilimde her şeyin bir ölçüsü vardır...

Şu mantıklı olmanın ölçüsü nedir ?...

Söylesenizde, bundan böyle bizlerde mantıklı olmaya/konuşmaya çalışsak...

Yardımcı olun bize lutfen...

Bu konuda ciddiyim.

Bakalım bizim ölçülerimizle örtüşüyormu?...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

ben size bunu bir misalle anlatım

bakın bir imparatorluk düşünün bu imparatorlukta binlerce kavim var bir kavim var ki en üstünü bu kavimde ise binlerce aşiret var imparator devamlı bu aşiretlere elçiler yolluyor elçiye uyanları mükafatlandırıyor uymayanları cezalandırıyor en sonunda 180 bin elçiden sonra son elçiyi tüm imparatorluk için yolladı bunun aşiretide arap aşiretine yolladı elçi yasalarını çıkarttı ve gitti şimdi siz dermisinizki işte bu elçi arap aşiretine yollandı şimdi siz dermisiniz bu elçinin yasalarından bahsetmeyin hatta onun bize haber verdiği bir olayla ilgili yazılan küçük bir yazıda siz bu arap kültürünün eseridir her elçinin yasaları kendi kültürünü yansıtır deseniz ne kadar saçma olur dimi en sonunda bu yasaları imparator istemedimi

bil ey kibirli nefsim

eğer sen kurana arabın kitabı dersen kabul etmessen o adamdan beter olursun çünkü kuran Allah ın kitabıdır sen eğer öyle dersen Allah a şirk koşmuş olursun

eğer sen Allahın koruduğu kitapta değiştirme yaparmak istersen(asla yapamazsın)helak olursun

Gönderi tarihi:

bilimselci hiç mantıksal konuşmuyorsunuz bakın islam sedece insanlara da değil tüm kainata yollanmıştır bakın daha önce kızlar diri diri gömüyordu islam bunu lanetledi siz bizim(eski türklerin) dini şamanizim ve o bizim kültürümüz dür diyorsunuz sizde eski arapların hatalarını yapıyorsunuz bakın ister şamanizim olsun ister budizim olsun hak din islam Allah hak peygamberi araplara yollandı diye kabul etmiyecekmisiniz bakın siosteran islamda reforma ihtiyaç yoktur çünkü hristiyanlarda reform papazların gerçek incilleri sakladığı ve kafasına göre ayetler uydurduğu için yapılmıştır ama islamda asla Kuran ın orjallari saklanmadı bakın topkapıya Hz Osman ın okuduğu kuran var bu gün künden hiç farkı yok

Yeniçeri öncelikle şunu belirteyim,başımıza ne gelmişse hep iyi niyetimizden gelmiştir.

Papazlar Haçlı Seferleri bittikten sonra ne yapmışlar?Seferlerde ön saflara sürülen çapulcu takımı,seferlerden sonra hiçbir zenginlik elde edemeyince papazların dolduruşlarına geldiklerini anlamışlar,inançlarını yitirmişler ve kiliseye düşman olmuşlardır,bu nedenle bari hristiyanlık elden gitmesin diye incilin orijinali yüzyıllarca saklanmıştır.Bu bir bakıma iyi olmuş,çoğu incili okuyup tekrar bağnaz olma yolunu seçmemiştir.Bu çapulcu takımından arta kalanları yönlendiren kimler olmuştur?Onlarla birlikte savaş bölgesine bir şekilde ulaşan misyonerler...Misyonerler de kendi halklarını yönlendirmişler,ticaret yollarını açmışlardır.İşgal edilen bölgelerdeki halkları da din yoluyla sömürerek karşılığında tüm teorik verileri almışlar ve pratik alanlara taşımışlardır.Reforma kadar papazların yine de izinde olan fakir Avrupa toplumu yüzyıllarca devam eden zenginliğin gölgesinde yaşamaktan bunalmışlar,800 değişik şekilde yorumlanan incilin onlara birşey kazandırmadığını farketmişler ve Fransa'da 1789'da ayaklanmışlardır.Bundan sonra da rönesans başlamıştır.Yani adamlar reformla laik ve çağdaş eğitimin temellerini 16.yüzyılda atmışlardır,biz o dönemlerde hazine boşaldıkça seferler düzenlerken...

Daha bizde din adamlarının din sayesinde zenginleştiğini halk anlayamadı ki reform olsun ya da rönesans olsun,nerdeeee?Hala genel anestezi ile uyutulduğumuz derin uykudan uyanmadık ki!Ne zaman uyanacağız o da bilinmez.Ancak ve ancak,çağdaş ve laik eğitimle;Laisizmi bile benimsetememişiz halk kitlelerine!Okumayı sevdirememişiz yüzyıllar boyu sofuluktan kurtaramamışız milleti.Sofuluktan kendini kurtaranların kafasını "yılanın başı küçükken ezilir" deyip susturmuşuz.Böylece insanlarımız Anadolu coğrafyasında kendi kabuklarına çekilmişler,devlet adamlarının,şeyhülislamların ve din adamlarının okuduğu Kuran-ı Kerimde ne yazıyorsa ona uymuşlar ve merak edip,dini kitabımızdaki teorik kalıpların dışına çıkıp pratik,yaratıcı,eğitici,bilimsel ve teknik nosyonlara sahip olamamışlardır.

İslam Dünyası,Avrupanın ortaçağda yaşadığı sıkıntıyı yaşamadı ve yaşamıyor da...Sürekli teknoloji ithal edip,onların ister istemez esiri oluyor.Onlar üretsin biz tüketelim mantığı bakalım nerelere vardıracak bizleri!

İnsanoğlu,sıkıntı çekmeden ne bilim yapar,ne de keşif ve icat! İş ve aş bulamazsak ya ekmek yeriz ya da lavaş!

İŞİN BAŞI LAİK EĞİTİM

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

çok yanılıyorsunuz bi tüm islam alimleri fen bilimleri ile yakından ilgilenir incil 800 şekilde yorumlandı herkes bi incil yazdı 4 tane incil var ama 1 kuran dimi ve kuran Allahın korumasında ortaçağ esnasında islam dünyasıda bilim ve teknikte gelişiyordu mesela matematik 2 ye ayrılır geometri ve cebir cebiri bulan horasanlı bir müslüman mikrobu gene bir müslüman buldu ee daha ne kim kopyacı

Gönderi tarihi:

ben size bunu bir misalle anlatım

bakın bir imparatorluk düşünün bu imparatorlukta binlerce kavim var bir kavim var ki en üstünü bu kavimde ise binlerce aşiret var imparator devamlı bu aşiretlere elçiler yolluyor elçiye uyanları mükafatlandırıyor uymayanları cezalandırıyor en sonunda 180 bin elçiden sonra son elçiyi tüm imparatorluk için yolladı bunun aşiretide arap aşiretine yolladı elçi yasalarını çıkarttı ve gitti şimdi siz dermisinizki işte bu elçi arap aşiretine yollandı şimdi siz dermisiniz bu elçinin yasalarından bahsetmeyin hatta onun bize haber verdiği bir olayla ilgili yazılan küçük bir yazıda siz bu arap kültürünün eseridir her elçinin yasaları kendi kültürünü yansıtır deseniz ne kadar saçma olur dimi en sonunda bu yasaları imparator istemedimi

bil ey kibirli nefsim

eğer sen kurana arabın kitabı dersen kabul etmessen o adamdan beter olursun çünkü kuran Allah ın kitabıdır sen eğer öyle dersen Allah a şirk koşmuş olursun

eğer sen Allahın koruduğu kitapta değiştirme yaparmak istersen(asla yapamazsın)helak olursun

Yeniçeri arkadaşım,

Olmuyor.

Sağlıklı iletişim kuramayacağız galiba...

Neden arap kültürüne taktın o kadar.

Arap kültüründen bahsederken, yahudi kültüründen de bahsettim.

Onlarda kültürleri ile bir inanç oluşturmuşlar.

Onlarda evrensel demişler inançlarına.

Türklerde...

Ama sen diyorsunki;

Her millet inancını kendi kültürü ile oluşturdu.

Araplar hariç...

Bumu mantıklı olamama...

Mantıksızlığımı anlayamadım...

Bunu tarih anlatıyor...

Mantıksızlığımın ölçüsü ne dedim...

Sen başka bir misalle anlatıyosun.

Ölçü için somutlar olmalı...

Sağlıklı iletişim kuramıyoruz...

Bir başka konuda uzlaşmak dileğiyle...

Küsmece yok...

Arkadaş kalalım...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

bakın mantıksızlığınız bilgisizliğinizden geliyor diğer peygamberler kendi kavimlerine gönderildi ama Hz Muhammet tüm kainata yollanmıştır bakın eğer o olmasyadı bizde olmicaktık HZ Adem cennette Ahmet yazısı görüyor diyor ki

-Allahım Ahmet kim

-senin zürriyetinden biri eğer o olmasaydı seni yaratmazdım

Gönderi tarihi:

çok yanılıyorsunuz bi tüm islam alimleri fen bilimleri ile yakından ilgilenir incil 800 şekilde yorumlandı herkes bi incil yazdı 4 tane incil var ama 1 kuran dimi ve kuran Allahın korumasında ortaçağ esnasında islam dünyasıda bilim ve teknikte gelişiyordu mesela matematik 2 ye ayrılır geometri ve cebir cebiri bulan horasanlı bir müslüman mikrobu gene bir müslüman buldu ee daha ne kim kopyacı

Tamam,eskiden teorik anlamda onlar bizden kopyaladılar,ya biz şu an ne yapıyoruz?Okumadığımız için teoriyi de unuttuk,pratiği de.1850'den beri onlardan kopyalıyoruz.

Gönderi tarihi:

bakın mantıksızlığınız bilgisizliğinizden geliyor diğer peygamberler kendi kavimlerine gönderildi ama Hz Muhammet tüm kainata yollanmıştır bakın eğer o olmasyadı bizde olmicaktık HZ Adem cennette Ahmet yazısı görüyor diyor ki

-Allahım Ahmet kim

-senin zürriyetinden biri eğer o olmasaydı seni yaratmazdım

Güzel kardeşim,

Bunların hepsi inançlar, tarihsel inançlar.

Cennete "Ahmed yazılıyor" ama...

Diğer bir dinde de kariyer korumak için "allahın oğlu" olunuyor...

Biri birinin hükümlerini eleştirmeyen inanç varmı ?

Biri birini hükümsüz kılmayan inanç varmı ?...

Bilim, bunların hiç birini doğrulamıyor.

Kültürler, sürekli bir değişim içerisinde...

Devlet düzeninde din/şeriat hükümleri olmuyor...

Dünya olanca hızıyla demokratikleşiyor...

Gerisinde kalınmamalı...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Güzel kardeşim,

Bunların hepsi inançlar, tarihsel inançlar.

Cennete "Ahmed yazılıyor" ama...

Diğer bir dinde de kariyer korumak için "allahın oğlu" olunuyor...

Biri birinin hükümlerini eleştirmeyen inanç varmı ?

Biri birini hükümsüz kılmayan inanç varmı ?...

Bilim, bunların hiç birini doğrulamıyor.

Kültürler, sürekli bir değişim içerisinde...

Devlet düzeninde din/şeriat hükümleri olmuyor...

Dünya olanca hızıyla demokratikleşiyor...

Gerisinde kalınmamalı...

İyi dileklerimle...

İşte bu...

Konunun özü burada...

Lütfen artık biraz anlamaya çalışın..

.

Gönderi tarihi:

bakın yahudiler tevratı kaybettiler yenisini akılda kalanları ve biraz ekleyip yenisini yaptılar hrıstiyanlar romayı etkilemek için tanrını oğlu yalanını uydurdu ama İslam ve Kuran Allahın korumasında acaba sorcam size göre hak din hangisi ve sizin islam hakkındaki fikriniz nedir bilimin bunları doğruılamadığını söylüyorsunuz bakın bende bilimle az çok alakalıyımdır bazı dergileri okurum ama sizden farklı bir amaç için ben bilime bakarak esma-i hüsnayı tanıyorum tefekkür ediyorum beynimde Allah ın varlığı daha çok kesinleşiyor kuranın bazı ayetleri doğrulanıyor mesela 7 kat gök atmosferin 7 katmanı vardır bigbang teorisi kuranda anlatıyor zariyat suresinde

gökleri buyuk bir kudret ile biz bina ettik ve onu genişleticiyiz

insan da bulunan minareller elementler topraktada var

bakın size deliller inacın ne kadar bilimsel olduğuna dair hem Beyduzaman Said Nursi bilimle ilgilenirdi HZ Ali bana 1 harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyor

lütfen dinin kıymetini bilin

Gönderi tarihi:

bakın yahudiler tevratı kaybettiler yenisini akılda kalanları ve biraz ekleyip yenisini yaptılar hrıstiyanlar romayı etkilemek için tanrını oğlu yalanını uydurdu ama İslam ve Kuran Allahın korumasında acaba sorcam size göre hak din hangisi ve sizin islam hakkındaki fikriniz nedir bilimin bunları doğruılamadığını söylüyorsunuz bakın bende bilimle az çok alakalıyımdır bazı dergileri okurum ama sizden farklı bir amaç için ben bilime bakarak esma-i hüsnayı tanıyorum tefekkür ediyorum beynimde Allah ın varlığı daha çok kesinleşiyor kuranın bazı ayetleri doğrulanıyor mesela 7 kat gök atmosferin 7 katmanı vardır bigbang teorisi kuranda anlatıyor zariyat suresinde

gökleri buyuk bir kudret ile biz bina ettik ve onu genişleticiyiz

insan da bulunan minareller elementler topraktada var

bakın size deliller inacın ne kadar bilimsel olduğuna dair hem Beyduzaman Said Nursi bilimle ilgilenirdi HZ Ali bana 1 harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyor

lütfen dinin kıymetini bilin

Yeniçeri arkadaş,

Bilimle az çok alakalı olmakla olmuyor.

Bilimi özümlemek gerek...

Sorulara cevap vermiyorsun....

Biri birini eleştirmeyen inanç varmı ?

Biri birini hükümsüz kılmayan inanç varmı ?

En doğru inanç benim inancımdır demeyen varmı ?

Tahmini kaç tür inanç var ?

Bilimin doğruladığı inanç varmı ?

Doğrunun ölçüsü nedir ?

Ölçümün kuralları nedir ?

Bilimden başka yazmayı düşünmüyordum aslında...

Ayetlerle ilgili konuları diğer arkadaşlarım sürdürüyor.

Ama bana da burada konuyu açmışsın.

İstemeyerek soruyorum...

Konu açılmışken;

Kuranda ve İncilde Allah kendi ayetlerini koruyacak güçtedir,

kise değiştiremez diyor.

Ayete rağmen İncil ve Tevratın Ayetlerinin değiştirildiğini söylüyorsun.

Söylediğin şey ayete rağmen olmuyormu...

İyi dileklerimle...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.