Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 71
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Babama anlattım bu konuyu.Bana izin verir miydin deim, promosyonlu kur'an

kursu'na gitmeme..Tabii ki hayır dedi.."Dini bu şekilde sömürmeleri

yanlış..İsteseydin zaten bu yaşa kadar giderdin..Bir de şöyle düşün ; sonuçta sen

benden habersiz gidip kaydolamazsın , nasıl bir velidir ki bu; çocuğuna izin

veriyor, gidip onu o kursa kaydettiriyor? " Dedeme döndüm, iki damla yaş vardı

yanaklarında, eski Laik Türkiye'sine ağlıyordu o..Sorma gereği duymadım..

Gönderi tarihi:

Yanilgi, zaten dinin mutlak gerekli ve zorunlu oldugu düsüncesinden kaynaklaniyor.

Bu, hastalikli bakis acisini degistirmezsek, tartisma yillarca hic biryere varilamadan sürer.

Cünkü düsünme tarzi bastan yanlis.

Dinin bir zorunluluk olarak ortaya konmasi, zaten her seyi basindan berbat ediyor.

Neden zorunluluk, neden gereklilik, bir türlü yanit alamiyoruz.

Yanit Veremiyorsaniz hafiye hanim, ben söyleyim.

Din, kisiye kalmis bir kavramdir. Isteyen bir seylere inanir, isteyen inanmaz. Hepsi bu. Siz inaniyorsaniz, neden diger insanlarin kafasini bulandirmaya calisiyorsunuz ki. Gerekliyse buyrun yapin ibadetinizi. Kesinlikle itiraz etmiyoruz.

Ama laik okullarimizdan uzak durun yeter.

Gönderi tarihi:

Yanılıyorsun canugur!

Bu hastalıklı değil,akıllı bir bakış açısıdır!

Senin düşünce tarzın yanlış!

Ben yanıt veriyorum ama bu yanıtlar sizin işinize gelmiyor!

Din gereklidir!Çünkü günlük yaşantısında insan böylece kendisine çeki düzen verebiliyor!

Ben kimsenin kafasını bulandırmıyorum!

Asıl siz laik bir devletin okullarından uzak durun!

Gönderi tarihi:
Yanılıyorsun canugur!

Bu hastalıklı değil,akıllı bir bakış açısıdır!

Senin düşünce tarzın yanlış!

Ben yanıt veriyorum ama bu yanıtlar sizin işinize gelmiyor!

Din gereklidir!Çünkü günlük yaşantısında insan böylece kendisine çeki düzen verebiliyor!

Ben kimsenin kafasını bulandırmıyorum!

Asıl siz laik bir devletin okullarından uzak durun!

5980[/snapback]

hiçbir insan dini inançlarına göre kendine çeki-düzen vermek zorunda değildir!!

İnançsız olan ne yapsın o zaman hafiye hanım?? ayrıca snaa önemli gelmiyor

ama önemli olduğu bir gerçektir ne demek??Spotlight bu dünya tek inançsız insan

mı sence??Bir genelleme yapmak istiyorsanız şunu yapın ; Temizlik imandan gelir

derler ; peki o zaman dünya 'daki temizlik ürünlerinin en az satıldığı ülke olan

türkiye (bu tamamen istatiki bir bilgidir!!) müslüman değil midir??hadi lütfen bir

genelleme yapın..ben inançsızsam bundan kime ne??eğer ateist dersi-hristiyan

dersi,budist dersi, şu dersi,bu dersi görmüyorsam,müslümanlığı da görmemem

lazım..Çoğunluk müslüman diye bir genelleme yapamazsınız!! Çoğu kadın kumral

diye sarı saç boyalarını da kaldırsınlar ozaman...!!!

Gönderi tarihi:

:D:D Simdi hafiye arkadas, nasil gurulaniyordur kimbilir :D:D:D

Üc kisiye karsi zorlu bir direnme örnegi gösteriyor.Üstelik asla bir düsünce öne sürmeden bastiriyor. ilie de sari sacli olacak kardesim. Kumrallar ve siyah saclilar yandi gülüm keten helva :D:D:D

en iyisi ben kenarda durayim da, fazla yormayalim...

Gönderi tarihi:

Bir Deli'nin Günlüğü,insanlar hayatlarına çeki düzen vermek zorundadır!

Dinde bu konuda insana yardımcı olmaktadır!

İnançsızlar,inançlı olmalılar!

İnsanlar,ne kadar temizlik ürününe ihtiyacı varsa o kadar alırlar!

Din dersi verilirken başka dinlerdende bilgi veriliyor!

Gönderi tarihi:
Bir Deli'nin Günlüğü,insanlar hayatlarına çeki düzen vermek zorundadır!

Dinde bu konuda insana yardımcı olmaktadır!

İnançsızlar,inançlı olmalılar!

İnsanlar,ne kadar temizlik ürününe ihtiyacı varsa o kadar alırlar!

Din dersi verilirken başka dinlerdende bilgi veriliyor!

6038[/snapback]

dinde bu konuda insanlara yardımcı mı olmaktadır???YA BEN GAYET GÜZEL HAYATIMI YAŞIYORUM..HİÇBİRŞEYE DE İHTİYACIM YOK!!insanlar hayatlarına çeki düzen vermek zorundadır evet zaten herşeyi din yapıyor değil mi??bizim hiç beynimiz yok çünkü??Lütfen kendi adınıza konuşun hafiye hanım! yazdıklarımı nasıl üstünkörü okumuşsunuz belli oluyor hafiye hanım!burada konu temizlik ürünleri değildi, o sadece genelleme yapmanızdan kaynaklanan bir örnekti..ama siz herşeye karşı çıkacaksınız ya..İLLa bir nokta koyacaksınız çünkü..

çok garip bir noktaya da değineceğim.."din dersi verilirken diğer dinlerdende.." "din dersi " derken bile "din dersi" ni islamla özdeşleştirmişsiniz..Aslında "islam dini verilirken diğer dinlerdende" demeniz lazımdı..ama sizin beyninize öyle işlemişlerki ...sizi de mi promosyonlu kursa yolladılar anlayamadım :D neyse daha fazla yorum yazmayacağım..artık sizin cevaplarınızı da tahmin ediyorum :

"din insanlara yardım eder!böylece çeki düzen veririz hayatımıza!Yazdıklarnızı okudum!hepsi de saçma!(ben at gözlüğü takıyorum dedim niçin anlamıyorsunuz? diye düşünür)Siz genelleme yapmış olabilirsiniz bir delinin günlüğü ama ben yapamam!benim hiç objektif bakış açım yok!"

:D:D:D

Gönderi tarihi:

Haklisiniz, arkadasa artik bilimsel yöntemler vermeye calismak yerine, onu rahat birakmak daha akillica olmali.

Zira yeni hic bir sey getirmeden, sürekli ayni düsüncede iddia ediyor, getirdiginiz argümanlara da asla yanit vermedigi gibi, bildigini okuyor.

Bu anlamda konu burada bitimistir denilebilir.

esen kaliniz :D:D:D

Gönderi tarihi:

Hakli olabilirsiniz de, isine gelmiyor degil, inanmiyorsunuz deseniz daha iyi olurdu.

Peki, inanmayanlara bu kadar ugrasilir mi his arkadasim.

Bizim cehenneme gidisimiz sizi neden bu kadar üzüyor ki?

Birakin, her kes ameline göre yasasin ve herkes kendi kaderini , tanrinin cizdigi gibi yasasin.. Neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz, anlayamadim.

kuranda da bu yaziyor. " ..Ben inanmayanlarin gözlerine öyle bir perde gerdim ki, onlar, kiyamete kadar hakikati göremeyecekler..." gibi bir cok kez yazilmis.

Bunca acik ifadeye ramen, ellerinize yazik degil mi bizim icin.

Ben kiz arkadasimi cok seviyorsam, 2000 huri ile o´nu orada aldatmis olmam mi?

Bu sayilar diyanetin son huri sayilari. Uydurma degil. Ama benim, bosanmis anam ve bosandigim karima ne verilecegi yazilmadigi gibi, bana ve babama hizmetkar olarak calisacaklarini söylüyorlar din otoriteleri. Bunu hic insan akli kabul eder mi arkadasim.

Bu anlatimlar, tüm din bilginleri, kuran, ve diyanet tarafindan acik secik belirtildigi halde bizden ne gibi bir inanc özverisi bekliyorsunuz, anlamiyorum.

sevgiler.

(Ayrica Ashab Suresi 50 yi iyi okumanizi öneririm, hatta simdi deneyin)

Gönderi tarihi:

Tartisma ne kadar komiklesiyor. Degil mi simdi :D

"Sana aldat diyen var mi" derken :D:D:D:D:D:D

Benim; muhakeme yeteneginden yoksun, tam Aziz Nesin´lik sevgili inancli arkadaslarim diyorlar ki; Allahin emri, peygamberin kavli ile evleniyorsun, esine saygili ol ve onun hakkini ver. kuranda de böye emreder.

Pekii. Ben allhin emriyle kutsal bir izin alarak evlendigime göre, allah ne diye bana cennette 2000 huri vaad ediyor???

Esim, ben sagken bir kaza ya da hastaliktan ölmüs bile olsa, allah onu cennette bana yine bagislar diye umuyordum.

Yani allah bizi gencecik cennet kizlari ile eslerimizi aldatmaya mi tesvik ediyor dersiniz aceba :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.