Φ canugur Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2005 Dinin hem kuranda, hem de hükümette dagittigi esyalara hala yanit alamadik. Promosyona evet mi hayir mi Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2005 hafiye hanım, dinin önemLi olduğu bir gerçektir sözünüzün ne kadar subjektif olduğunu din dersleri konusunda yeterince açıkladım sanıyorum. canugur "cennete teşvik" Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Babama anlattım bu konuyu.Bana izin verir miydin deim, promosyonlu kur'an kursu'na gitmeme..Tabii ki hayır dedi.."Dini bu şekilde sömürmeleri yanlış..İsteseydin zaten bu yaşa kadar giderdin..Bir de şöyle düşün ; sonuçta sen benden habersiz gidip kaydolamazsın , nasıl bir velidir ki bu; çocuğuna izin veriyor, gidip onu o kursa kaydettiriyor? " Dedeme döndüm, iki damla yaş vardı yanaklarında, eski Laik Türkiye'sine ağlıyordu o..Sorma gereği duymadım.. Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Dinin önemli olduğu bir gerçektir sözü subjektif değildir! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 nasıl subjektif deil ya? bana önemli gelmiyo! buna ne diceksin? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Yanilgi, zaten dinin mutlak gerekli ve zorunlu oldugu düsüncesinden kaynaklaniyor. Bu, hastalikli bakis acisini degistirmezsek, tartisma yillarca hic biryere varilamadan sürer. Cünkü düsünme tarzi bastan yanlis. Dinin bir zorunluluk olarak ortaya konmasi, zaten her seyi basindan berbat ediyor. Neden zorunluluk, neden gereklilik, bir türlü yanit alamiyoruz. Yanit Veremiyorsaniz hafiye hanim, ben söyleyim. Din, kisiye kalmis bir kavramdir. Isteyen bir seylere inanir, isteyen inanmaz. Hepsi bu. Siz inaniyorsaniz, neden diger insanlarin kafasini bulandirmaya calisiyorsunuz ki. Gerekliyse buyrun yapin ibadetinizi. Kesinlikle itiraz etmiyoruz. Ama laik okullarimizdan uzak durun yeter. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 ah evet canugur.. ağzınıza sağLık.. hanımefendiye ben anLatamadım umarım siz anLatabiLirsiniz.. Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Yanılıyorsun canugur! Bu hastalıklı değil,akıllı bir bakış açısıdır! Senin düşünce tarzın yanlış! Ben yanıt veriyorum ama bu yanıtlar sizin işinize gelmiyor! Din gereklidir!Çünkü günlük yaşantısında insan böylece kendisine çeki düzen verebiliyor! Ben kimsenin kafasını bulandırmıyorum! Asıl siz laik bir devletin okullarından uzak durun! Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 nasıl subjektif deil ya? bana önemli gelmiyo! buna ne diceksin? 5913[/snapback] Sana önemli gelmeyebilir ama önemli olduğu bir gerçektir! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 hafiye hanım, bir kişi, bir nesnesiz hayatını normal olarak sürdürebiliyorsa o nesne çok da önemli değildir. bu nesne de din. tamam? Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Yanılıyorsun canugur!Bu hastalıklı değil,akıllı bir bakış açısıdır! Senin düşünce tarzın yanlış! Ben yanıt veriyorum ama bu yanıtlar sizin işinize gelmiyor! Din gereklidir!Çünkü günlük yaşantısında insan böylece kendisine çeki düzen verebiliyor! Ben kimsenin kafasını bulandırmıyorum! Asıl siz laik bir devletin okullarından uzak durun! 5980[/snapback] hiçbir insan dini inançlarına göre kendine çeki-düzen vermek zorunda değildir!! İnançsız olan ne yapsın o zaman hafiye hanım?? ayrıca snaa önemli gelmiyor ama önemli olduğu bir gerçektir ne demek??Spotlight bu dünya tek inançsız insan mı sence??Bir genelleme yapmak istiyorsanız şunu yapın ; Temizlik imandan gelir derler ; peki o zaman dünya 'daki temizlik ürünlerinin en az satıldığı ülke olan türkiye (bu tamamen istatiki bir bilgidir!!) müslüman değil midir??hadi lütfen bir genelleme yapın..ben inançsızsam bundan kime ne??eğer ateist dersi-hristiyan dersi,budist dersi, şu dersi,bu dersi görmüyorsam,müslümanlığı da görmemem lazım..Çoğunluk müslüman diye bir genelleme yapamazsınız!! Çoğu kadın kumral diye sarı saç boyalarını da kaldırsınlar ozaman...!!! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 bir delinin günlüğü, bu konudan 3 sayfa, din dersleri konusundan da yaklaşık 7 sayfadır sorduğum soruyu sen de sordun şimdi. bakalım hafiye hanım, bana verdiği gibi sana da mı kaçamak yanıtlar verecek.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Simdi hafiye arkadas, nasil gurulaniyordur kimbilir Üc kisiye karsi zorlu bir direnme örnegi gösteriyor.Üstelik asla bir düsünce öne sürmeden bastiriyor. ilie de sari sacli olacak kardesim. Kumrallar ve siyah saclilar yandi gülüm keten helva en iyisi ben kenarda durayim da, fazla yormayalim... Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 onun arkasında koca bir iktidar war can abi:( Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Bir Deli'nin Günlüğü,insanlar hayatlarına çeki düzen vermek zorundadır! Dinde bu konuda insana yardımcı olmaktadır! İnançsızlar,inançlı olmalılar! İnsanlar,ne kadar temizlik ürününe ihtiyacı varsa o kadar alırlar! Din dersi verilirken başka dinlerdende bilgi veriliyor! Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 onun arkasında koca bir iktidar war can abi:( 6035[/snapback] O da kimmiş! Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Bir Deli'nin Günlüğü,insanlar hayatlarına çeki düzen vermek zorundadır!Dinde bu konuda insana yardımcı olmaktadır! İnançsızlar,inançlı olmalılar! İnsanlar,ne kadar temizlik ürününe ihtiyacı varsa o kadar alırlar! Din dersi verilirken başka dinlerdende bilgi veriliyor! 6038[/snapback] dinde bu konuda insanlara yardımcı mı olmaktadır???YA BEN GAYET GÜZEL HAYATIMI YAŞIYORUM..HİÇBİRŞEYE DE İHTİYACIM YOK!!insanlar hayatlarına çeki düzen vermek zorundadır evet zaten herşeyi din yapıyor değil mi??bizim hiç beynimiz yok çünkü??Lütfen kendi adınıza konuşun hafiye hanım! yazdıklarımı nasıl üstünkörü okumuşsunuz belli oluyor hafiye hanım!burada konu temizlik ürünleri değildi, o sadece genelleme yapmanızdan kaynaklanan bir örnekti..ama siz herşeye karşı çıkacaksınız ya..İLLa bir nokta koyacaksınız çünkü.. çok garip bir noktaya da değineceğim.."din dersi verilirken diğer dinlerdende.." "din dersi " derken bile "din dersi" ni islamla özdeşleştirmişsiniz..Aslında "islam dini verilirken diğer dinlerdende" demeniz lazımdı..ama sizin beyninize öyle işlemişlerki ...sizi de mi promosyonlu kursa yolladılar anlayamadım neyse daha fazla yorum yazmayacağım..artık sizin cevaplarınızı da tahmin ediyorum : "din insanlara yardım eder!böylece çeki düzen veririz hayatımıza!Yazdıklarnızı okudum!hepsi de saçma!(ben at gözlüğü takıyorum dedim niçin anlamıyorsunuz? diye düşünür)Siz genelleme yapmış olabilirsiniz bir delinin günlüğü ama ben yapamam!benim hiç objektif bakış açım yok!" Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 Ben yazdıklarınızı düzgün bir şekilde okudum! Bizim zamanımızda promosyonlu kuran kurs yoktu!Promosyonlu kuran kurslarda fazla yok zaten! Asıl sizin benim yazdıklarıma saçma demeniz saçma! Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 evett hafiye arkadaştan açıklamalı cevaplar eueheuheeeee.... evet canım evet..haklısın..sacma..evet..evet..evet... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2005 Haklisiniz, arkadasa artik bilimsel yöntemler vermeye calismak yerine, onu rahat birakmak daha akillica olmali. Zira yeni hic bir sey getirmeden, sürekli ayni düsüncede iddia ediyor, getirdiginiz argümanlara da asla yanit vermedigi gibi, bildigini okuyor. Bu anlamda konu burada bitimistir denilebilir. esen kaliniz Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2005 Ben size yanıt veriyorum ama bu sizin işinize gelmiyor! Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2005 Hakli olabilirsiniz de, isine gelmiyor degil, inanmiyorsunuz deseniz daha iyi olurdu. Peki, inanmayanlara bu kadar ugrasilir mi his arkadasim. Bizim cehenneme gidisimiz sizi neden bu kadar üzüyor ki? Birakin, her kes ameline göre yasasin ve herkes kendi kaderini , tanrinin cizdigi gibi yasasin.. Neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz, anlayamadim. kuranda da bu yaziyor. " ..Ben inanmayanlarin gözlerine öyle bir perde gerdim ki, onlar, kiyamete kadar hakikati göremeyecekler..." gibi bir cok kez yazilmis. Bunca acik ifadeye ramen, ellerinize yazik degil mi bizim icin. Ben kiz arkadasimi cok seviyorsam, 2000 huri ile o´nu orada aldatmis olmam mi? Bu sayilar diyanetin son huri sayilari. Uydurma degil. Ama benim, bosanmis anam ve bosandigim karima ne verilecegi yazilmadigi gibi, bana ve babama hizmetkar olarak calisacaklarini söylüyorlar din otoriteleri. Bunu hic insan akli kabul eder mi arkadasim. Bu anlatimlar, tüm din bilginleri, kuran, ve diyanet tarafindan acik secik belirtildigi halde bizden ne gibi bir inanc özverisi bekliyorsunuz, anlamiyorum. sevgiler. (Ayrica Ashab Suresi 50 yi iyi okumanizi öneririm, hatta simdi deneyin) Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Ben sadece sizin mesajlarınıza cevap yazıyorum! Sana aldat diyen varmı? Herkes ameline göre faydalanacak öteki dünyadan!Her sorunun mutlak bir cevabı vardır! Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2005 Tartisma ne kadar komiklesiyor. Degil mi simdi "Sana aldat diyen var mi" derken Benim; muhakeme yeteneginden yoksun, tam Aziz Nesin´lik sevgili inancli arkadaslarim diyorlar ki; Allahin emri, peygamberin kavli ile evleniyorsun, esine saygili ol ve onun hakkini ver. kuranda de böye emreder. Pekii. Ben allhin emriyle kutsal bir izin alarak evlendigime göre, allah ne diye bana cennette 2000 huri vaad ediyor??? Esim, ben sagken bir kaza ya da hastaliktan ölmüs bile olsa, allah onu cennette bana yine bagislar diye umuyordum. Yani allah bizi gencecik cennet kizlari ile eslerimizi aldatmaya mi tesvik ediyor dersiniz aceba Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2005 can abi hala mı uğraşıyorsun:)) boşverrr... anlaşılan inananların gözlerine de at gözlüğü takmış sapmasınlar diye<)) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.