Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2010 15 yıl Bir arkadaşın dükkanında 3 kişiAlmanya – Sırbistan maçını seyrediyoruz.. “Bu dünya kupası da iyi oldu be biraz stres atıyoruz hiç olmazsa” “Gündem allak bullak.. herkes bir rant sağlama peşinde koşturuyor. En azından yorulan zihnimi çok sevdiğim futbolla dinlendireyim” dedim .. kendi kendime.. Demez olaydım.. Arkadaşım bir an durgunlaştı.. Açıyor ağzını bir şeyler söylemeye çalışıyor tam o esnada gözleri yine dalıyor.. Sonunda 2 damla gözyaşı süzüldü yanaklarından ve konuşmaya başladı.. Boşluğa dalıp kendiyle dertleşiyordu herkesten habersiz, boş bakışlarla, “Mehmet’te severdi futbolu.. Ne izlerdik be Avrupa Şampiyonasını.. Hele galibiyetlerden sonraki attığımız zafer turları.. Hem.. hem nooldu ki.. Yine izleyeceğiz birlikte.. Bugün affettim seni.. tamam.. ama yarın.. ama yarın… Mehmet’te severdi be futbolu.. Geçen sene evlendi daha o.. Tüm bunlar gerçek değil ki hem.. Yenemez Sırplar Almanya’yı.. Rüyamı lan bu ! ………….” Güçlü bir dokunuşla sarstı beni.. bakışları bana odaklanmıştı.. Ama beni görmüyordu.. “Öyle değil mi Memedim söylesene öyle değil mi ?” Donup kalınan vakitler vardır ya.. Ne söyleyeceğini bilemezsin, düğümlenir sözcükler boğazına.. Ne de yakıştı ki çenesi hiç durmayan bana da, suskunluk.. Versene cevap hadi diyor içimden bir ses.. Kapadım gözlerimi… 25 kuruş değerindeki bir mermi, Paha biçilemez bir yüreğe saplandı 2 gün önce.. Şırnak toprakları kana bulandı kahpece.. Kurşunun sesi Yozgat’ı inletti, kanlı, sessiz ve sisli bir gecede.. Adı Mehmet’ti.. Ne söylenebilirdi ki ! Açtım gözlerimi... Ağlıyordu.. 2 gün önce girdiği çatışmada haince öldürülen Şehit’e.. Ağlıyordu.. Memleketten arkadaşıydı Mehmet Tez.. 24 yaşındaydı.. Hayatının baharında, hayallerine veda eden.. Adı Mehmet’ti.. Mehmet.. Çıktık, dolaşalım dedik biraz.. kafamız dağıldı bi parça.. Geldik oturduk tekrar televizyon karşısına.. Ajanslar da bir panik havası, canlı yayında tüm kameralar havaalanında.. Beşiktaş’ın İtalya’dan transferi Portekiz’li yıldız, Ricardo Querasma İstanbul’da.. Binlerce insan akın akın havaalanına koşturuyor, Omuzlara alınıyor milyon dolarlık futbolcu.. Herkes öyle mutlu ki.. Querasma – Querasma sesleri inletiyor alanı.. Yine bir fısıldama.. “Mehmet’te severdi be futbolu..” “Yıldız değildi ama severdi..” “Unutma tamam mı.. Adı Mehmet’ti.. Querasma değil.. Mehmet Tanrıverdi (19 haziran 2010)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.