Zıplanacak içerik

İşte Halk Oylaması / REFERANDUM: Sağlık Para ile Satılmasın !

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı Referandumu

AKP Hükümeti 70 milyonun sağlık ve sosyal güvenlik hakkını gözden çıkarmış görünüyor. Bir yıldır TBMM gündeminde olan, İMF’ nin Stant-By koşulu olarak dayattığı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı Meclis Plan Bütçe Komisyonunda görüşülüyor.

Bu yasa tasarısı halkın ihtiyacı değil, küresel sermayenin hükümet üzerinden bir dayatmasıdır.

Bugüne kadar gerek sendiklarımız, gerekse tüm emek örgütleri bu konuda birçok çalışma yürüttü; tasarının geri çekilmesini talep etti. Anlaşılan hükümet halkın sesine, emek örgütlerine kulağını kapatmış. Bizler ise sesimizi çığlığa dönüştürmeye kararlıyız.

AKP Hükümetinin pervasız tutumu ve halktan gerçekleri gizleyerek, yasa tasarısını oldu- bittiye getirme niyetine karşı, konfederasyonumuz KESK, TTB ve DİSK, Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını “halka sor” çağrısı yaptı.

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Hakkından Vazgeçmeyeceğiz!

Sağlık hakkı, doğuştan kazanılmış temel bir haktır. Bu hakkımızı kullanmak için yeterince vergi veriyoruz. Genel Sağlık Sigortası adı altında, çağdışı kalmış bir modelle yeni bir vergi; sağlık vergisi toplanmasını kabul etmiyor, parası olmayanların ölüme terk edildiği bir Türkiye sağlık ortamı istemiyoruz. Sağlık hizmetlerinin piyasaya terk edilmesi kitlesel ölümlere seyirci kalmak anlamına gelecektir.

11 milyona yakın insanımızın iş güvencesinden yoksun, sigortasız, kayıt dışı çalıştırıldığı ülkemizde, sosyal güvenlik sisteminin sorunları, emeklilik yaşını, prim gün sayısını yükselterek değil, kayıt dışı istihdamı kayıt içine alarak çözümlenebilir. İşsizlere sigortalı iş olanağı yaratılarak çözümlenebilir.

Hükümetlerin uyguladıkları İMF orjinli ekonomik programların faturası halka çıkarılmamalı, sosyal devlet olmanın gereği sosyal güvenlik kapsamı genişletilmeli, bütçeden yeterli pay ayrılmalıdır.

Halktan Kaçma! HALKA SOR!

AKP Hükümetini, sermayenin değil, halkın hükümeti olmaya çağıracağız.

Toplumumuzu kendi geleceğine sahip çıkmaya, oy kullanmaya; emekten, demokrasiden yana tüm örgütlü yapıları bu çalışmada aktif görev almaya davet ediyoruz.

SAĞLIK EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR, ticaret malı(meta) gibi para ile satılamaz.

İnsan hayatı şirketlerin-patronların kar hırsına terk edilemeyecek kadar değerlidir..

GSS inin halk oylaması / REFERANDUM hem ülke genlinde kurulacak sandıklarda, hemde aşağıda adresi yazılan TÜRK TABİBLER BİRLİĞİNİN internet adresinde internet ortamında yapılacaktır.

http://www.ttb.org.tr/referandum2006

Lütfen sizlerde bu oylamaya katılarak, ülke halkını, biz çalışanları ve işçisiyle, memuruyla, işsiziyle, çiftçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla yani tüm alt gelir gruplarını yalkından ilgilendiren böylesi önemli konuda,

İRADE BEYANINDA BULUNUP, TERCİHİNİZİ YAPIN.

BU SİTE ADRESİNDEN

http://www.ttb.org.tr/referandum2006

online olarak, OY VER

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI

YASA TASARISI

EMEKLİLİKTE

Emeklilik yaşının 68'e, prim gün sayısının 9.000'e çıkarılmasına,

Emeklilik maaşlarının %23 ile %33 oranında azaltılmasına,

SAĞLIKTA

Aylık geliri 127 YTL olan herkesten 64 YTL sağlık sigortası primi alınmasına,

Prim ödeyemeyenlere sağlık hizmeti verilmemesine,

Muayene, tetkik ve tedavinin her evresinde katkı payı adı altında ek ödeme istenmesine,

Temel Teminat Paketi adı altında, bazı hastalıkların sigorta kapsamı dışına çıkartılmasına,

Sağlığın hak olmaktan çıkarılmasına,

Parası olanın parası kadar sağlık hizmeti almasına

Memur aylıklarının GSS prim kesintisi nedeniyle %5 oranında düşmesine

O Hayır

Gönderi tarihi:

Haydi Sandıklara ! Sağlık Hakkımız ve Geleceğimiz İçin "Hayır Oyu" Kullanmaya !

arkadaşlar yarın referandumun son günü...

duyarlı olalım lütfen :clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Milyonlarca Emekçi Hayır Dedi! AKP Kulaklarını Tıkıyor!

04 Nisan 2006 -

Bugün referandum sonuçları, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve TTB II.Başkanı Metin Bakkalcı'nın katılımıyla yapılan basın açıklamasında açıklandı.

Açıklama şöyle:

İNSANLIK AYAĞA KALKIYOR

Türkiye'de bir İLK yaşanıyor.

Ülkenin her yerinde, toplumun her kesiminden milyonlar, bir konuya ilişkin bilgiyi paylaşarak, özgürce iradesini ortaya koyuyor.

Başta "Referandum 2006" çağrıcısı olan DİSK, KESK, TMMOB, TTB olmak üzere, "Referandum 2006"ya sahip çıkan kurumlar ve kişiler her türlü resmi engellemelere karşın, örgütlülükleri ve güçleri ile bu çalışmayı başarmışlardır.

Tümüyle gönüllü kuruluşların, bir zorunluluk olmaksızın görev yaptığı, halkın bir zorunluluk olmaksızın büyük bir coşku ve heyecan ile katıldığı bu referandumda 2.241.738 gerçek kişi oyunu kullanarak Türkiye'de bir ilki yaşatmışlardır. Kullanılan oyların % 99.4'ü (2.228.592) HAYIR oyu olup, ülkemiz için aydınlık bir yolun önü açılmış, sosyal devletin tasfiyesine halkımız açıkça karşı çıkmıştır.

Bu coşku ve heyecan nasıl olmasın ki?

Söz konusu olan, kimi güzel sözcüklerin arkasında toplum olma vasfını tümüyle ortadan kaldıran, insanlık tarihinin derinliklerinde kalan gayri insani bir toplum tahayyülünün yasal çerçevesi olan "Genel Sağlık ve Emeklilik Sigortası" diye bilinen yasa tasarısıdır.

Bu yasa tasarısı ile, daha geçen hafta Sayın Çalışma Bakanı'nın söylediği gibi emeklilik maaşları düşürülecek. Dahası, emeklilik kesintileri artacağı için bugünkü ücretlerimizin düşürülmesi, emeklilik yaşının 65'e, prim ödeme gün sayısının 9.000'e çıkarılmasıyla, emekli olabilmek imkansız hale getirilmektedir. Yasadaki diğer maddelerde "paran kadar sağlık anlayışının" tamamen yerleştirilmesi isteniyor.

Milli gelirin % 7.6 arttığının söylendiği bir dönemde, ayda 127 YTL geliri olanlardan 64 YTL sağlık vergisi alacaklarını söyleme cesareti gösterenlerin hedefledikleri gayri insani, gayri vicdani, gayri ahlaki bir toplum tasarımına karşı bu referandum sürecinde İNSANİ DEĞERLERE sahip çıkılmıştır.

Toplumsal dokumuzun hızla çözülüşünün her türlü sonuçlarının yaşandığı bir dönemde bu durum ÜLKEMİZ İÇİN BİR UMUT OLMUŞTUR.

Şimdi, bu sonuçları gerek merkezi, gerekse de yerel düzeyde Hükümete ve Parlamento'ya ileteceğiz.

Hükümet ve Parlamento'nun, halkın iradesine hürmet etmesini, sorumluluklarını hatırlamasını ve tasarıyı geri çekmesini bekliyoruz.

Aksi tutum, Hükümetin sayısal gücüne güvenerek halkın iradesini yok saymasıdır. Bu tutum meşru olamaz.

Bir yanda halkın neredeyse tamamı,

Öte yanda IMF ve Dünya Bankası ile ülkemizdeki mutlu bir azınlık.

Hükümet ve Parlamento bu noktada ya geniş halk kitleleri ya da mutlu azınlıktan yana tercihini kullanmakla karşı karşıyadır.

Şu anda Türkiye'de kurulmuş olan 2892 sandığın her biri, bir "Bugünümüze ve Geleceğimize Sahip Çıkma ve Süreci İzleme Merkezi'ne dönüşmüş durumdadır. Bu sandık sayıları arttırılmak kaydı ile her bir sandık İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ hazırlıklarına başlamıştır.

Tüm bu çıplak gerçek karşında Genel Sağlık ve Emeklilik Sigortası diye bilinen yasa tasarısı TBMM Genel Kurul'unda görüşülmeye başlanırsa, her bir sandığımızın merkezini oluşturduğu milyonlar İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜ başlatacaktır.

Halka rağmen bu gayri insani yasalar geçemez.

Dahası bu gayri insani yasaları geçirmeye niyetlenenler iktidarlarının sonunu getireceklerdir.

TÜRKİYE DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

TÜRK MÜHENDİS MİMAR ODALARI BİRLİĞİ

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Osman Öztürk

“Emeklilik ve sağlık sigortası yasa taslağı tüm toplum kesimlerinin bugününü ve yarınını doğrudan ilgilendirmektedir. Gelecek kuşakları da etkiyecek olan bu yasa taslağını hiçbir hükümetin toplum adına, tek başına onaylayarak yasalaştırması doğru değildir. Bu önemli konuda son söz hakkı toplumun bizzat kendisine aittir.

Toplumun %25’inin oyu ile milletvekillerinin 2/3 elde etmiş olan AKP’nin TBMM’deki çoğunluğuna dayanarak, mecliste bulunan siyasi partilerle bile uzlaşıya gitmeden bu yasa taslağını yasalaştırmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca %10 barajı nedeniyle de seçimde kullanılan oyların ancak %53,66 oluşan bir parlamentoya bu sorumluluğun yüklenmesi parlamenter rejimi de yıpratacaktır.

AKP Hükümetinin Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Yasa Tasarı’sını TBMM Genel Kurulu’nda temel yasa halinde getirilerek, 40 maddenin tek madde şeklinde ele alınarak, TBMM’de dahi tartışmalardan kaçırılarak ‘görüşülmesi’ ve oylanması anlayışı anti demokratik olup, hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu nedenle AKP Hükümeti’nin, bu hafta içinde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarı’sını referandumu götüreceğini ilan etmesini istiyoruz. HÜKÜMETİN BİZİM REFERANDUM ÇAĞRIMIZI REDDETMESİ DURUMUNDA, DİSK, KESK ve TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ OLARAK HALKA BİZ SORACAĞIZ. “

DİSK, KESK ve TTB 6 Mart günü yaptıkları çağrıda böyle diyorlar. Kendilerinin sadece çağrıcı olduklarının, referandumun asıl sahibinin gönüllü herkes ve gönüllü tüm kuruluşlar ile gönüllü tüm siyasi partiler olduğunun altını özellikle çiziyorlar.

Referandum sandıkları 27-31 Mart tarihleri arasında bütün Türkiye’de; sendika, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, sağlık kuruluşları, okullar, belediyeler, üniversiteler, yurtlar, muhtarlıklar, mahalleler, meydanlar, ana caddeler, parklar, üniversite kampusleri, okul bahçeleri, alışveriş merkezleri vb. her yerde kurulacak.

Referandum İrtibat Noktası TTB Merkez Konseyi olacak. Referandumla ilgili bütün bilgi, belge ve gelişmelere web sitesinden de ulaşılabilecek.

T. C. Vatandaşı olan herkes , yaş şartı aranmaksızın oy kullanabilecek. Kırmızı renkli oy pusulası HAYIR, beyaz renkli olanı ise EVET anlamına gelecek.

Oylar 1 Nisan Cumartesi günü açık sayım usuluyle kamuya açık olarak yerel ve ulusal basının önünde sayılacak. Oy tespit tutanakları 2 Nisan Pazar günü Referandum İrtibat Noktası’na bildirilecek. Referandumun Türkiye geneli sonucu ise 4 Nisan Salı günü basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacak.

DİSK, KESK ve TTB’nin referandum çağrısının, daha ilan edilir edilmez iktidar çevrelerinde negatif bir telaş yarattığı gözleniyor. Muhalefet çevrelerinde pozitif bir telaş ise henüz gözükmüyor. Bunun için muhtemelen hazırlıkların tamamlanıp referandumun realize olması gerekiyor.

Gene de bir an önce işe başlamakta fayda var. Takvim işlemeye başladı çünkü. Referandum sonuçlarını şimdiden kestirebilmek, tabii ki, mümkün değil. Ama, emeklilik yaşını 68’e, prim gün sayısını 9 bine çıkarmayı, emekli maaşlarını % 23 ile % 33 arasında düşürmeyi öngörecek kadar gayri insani; aylık geliri 127 YTL’den fazla olan herkesten 64 ile 431 YTL arasında sağlık vergisi almayı, ödeyemeyenleri sağlık hizmetinden mahrum bırakmayı düşünecek kadar gayri ahlaki; sağlık hizmetlerini “temel teminat paketi” ile sınırlayıp parası olanın parası kadar hizmet satın almasını önerecek kadar gayri vicdani düzenlemeleri içeren bir “reform”un toplum tarafından kabul edilmeyeceğini söylemek kehanet olmasa gerek.

Asıl önemlisi referandumu bütün ülkeye yaygınlaştırıp en geniş katılımın sağlanabilmesi. Bu da, toplumsal muhalefet referandum meselesini öncelikli bir görev olarak benimseyip üzerinde yoğunlaşırsa mümkün olacak.

Referandum, bütün toplumsal muhalefet için hem toplumla geniş bir temas imkânı, hem de uzun yıllardır hasret kaldığı güçlü bir zafer şansı sunuyor.

Geniş katılımlı bir referandumdan çıkacak sonucu ise hiç kimsenin görmezden gelmesi mümkün olmayacak. Sayım günü sandıklardan çıkacak yüz binlerce, milyonlarca hayır oyunu bir düşünün.

AKP için de, IMF için de, Dünya Bankası için de şimdiye kadar görmedikleri ve ömür boyu unutamayacakları bir 1 Nisan şakası olur.

Oysa referandum bu; hiç şakaya gelmez.

Evrensel

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.