Φ amelia1 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2011 Belki de.. Ama ben büyük bir marka olsam ne yapar ne eder fpr gözlüğü teknolojisini kullanmak isterim.. daha iyi bir teknoloji ile karşımıza çıkabilirler... hiç bilinmez mesela sony, filmi izlerken alt yazıyı kaçıranlar için bir gözlük tasarlıyordu... haberi bulursam paylaşırım... o gözlüğün nasıl işleyeceğini inanın günlerce düşünmüştüm Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2011 daha iyi bir teknoloji ile karşımıza çıkabilirler... hiç bilinmez mesela sony, filmi izlerken alt yazıyı kaçıranlar için bir gözlük tasarlıyordu... haberi bulursam paylaşırım... o gözlüğün nasıl işleyeceğini inanın günlerce düşünmüştüm Gözlük hakkında biraz bilgi verir misiniz? Merak ettim.. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gözlük hakkında biraz bilgi verir misiniz? Merak ettim.. 2012'de İngiltere'de denenmesi düşünülüyormuş.. Alt yazısı yok diye filme gidemeyen işitme engelliler artık bu gözlükler yardımı ile filme alt yazı koyabileceklermiş... Tabi ki bunu sadece işitme engelliler için düşünmemek gerek... Çünkü farklı dillerde alt yazı isteyen veya alt yazı istemeyenler izleyenlerde bu teknolojiden yararlanabilecek.... Mesela ben Türk filmlerini Türkçe alt yazılı izlemekten hoşlanıyorum... Çünkü filmlerimizde ne yazık ki bazı sahnelerde müzik çalarken konuşulanlar anlaşılmıyor... hala şunu anlayamadılar Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2011 Güzel bir özellik, bu teknoloji özellikle işitme engelliler için harika, ama bu gözlükte elektronik olacağı için elektromanyetik dalga yayacak, yetişkinler belki kullabilirde çocuklara kullandırmamak lazım. Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Bence de güzel bir özellikmiş. Engellileri düşünen birilerinin olması beni mutlu ediyor. Dün bir reklam izledim ve hayran kaldım. Boğaziçi üniversitesi, Türk Telekom ve bir firma daha ortak bir projeye imza atmışlar. Görme engelliler kitap okuyamadıkları için ücretsiz bir telefon numarasını arayarak yüzlerce klasik eseri sesli olarak telefondan dinleyebilecekler.. Reklam filmi de çok başarılı olmuştu. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2011 Bence de güzel bir özellikmiş. Engellileri düşünen birilerinin olması beni mutlu ediyor. Dün bir reklam izledim ve hayran kaldım. Boğaziçi üniversitesi, Türk Telekom ve bir firma daha ortak bir projeye imza atmışlar. Görme engelliler kitap okuyamadıkları için ücretsiz bir telefon numarasını arayarak yüzlerce klasik eseri sesli olarak telefondan dinleyebilecekler.. Reklam filmi de çok başarılı olmuştu. Umarım ücretsizdir bu uygulama, birilerinin engellerini, eksikliklerini fırsata, paraya çevirmeyi hedefleyen uygulamalar ve insanlar bende hayal kırıklığından başka bir etki yaratmıyor. Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2011 Yağğmur uygulama ücretsiz.. Ama sadece görme engelliler için.. Proje, Türk Telekom'un görme engelli müşterilerine yüzlerce sesli kitabı ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak dinleme imkânı sunuyor. Yüzlerce sesli kitabın ücretsiz sunulduğu uygulama, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM'e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200'den fazla sesli kitaba ücretsiz erişebiliyor. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2011 Amelia bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, bahsettiğin reklamı dün akşam izleme fırsatı buldum, gerçekten harika bir reklam olmuş, düşüncede çok şahane, anlatımda çok iyiydi, acaba görme engeli olmayanlarda bu hizmetten faydalanabilirmi, bence belli bir ücret karşılığı engelsizlerde faydanabilir, toplanan parayla altı nokta körler derneğine katkıda bulunulur, bence çok iyi olur. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2011 Amelia bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, bahsettiğin reklamı dün akşam izleme fırsatı buldum, gerçekten harika bir reklam olmuş, düşüncede çok şahane, anlatımda çok iyiydi, acaba görme engeli olmayanlarda bu hizmetten faydalanabilirmi, bence belli bir ücret karşılığı engelsizlerde faydanabilir, toplanan parayla altı nokta körler derneğine katkıda bulunulur, bence çok iyi olur. biran şaşırdım, ben ne zaman bir reklamdan bahsettim diye ama yine de teşekkür ederim çünkü bende şuan reklamı merak ettim... Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2011 Aaa pardon turkmedianın hakkını yemişim, o yazı onaydı amelia ; Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.