Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

guillermo-del-toro1.jpg

Yönetmen: Guillermo del Toro
Yapımcı : Peter Jackson (yürütücü)
Senaryo : Guillermo del Toro
Peter Jackson
Fran Walsh
Philippa Boyens
Eser : J.R.R. Tolkien

Gösterim Tarihi: 2012

Yüzüklerin Efendisi serisi bittikten sonra bunalına giren ve içinde oluşan boşluğu Avatar'la doldurmaya çalışan biz zavallılar için, tünelin sonundaki ışık olan "The Hobbit" filmi, 2012 Ocak ayında vizyona girecek.

Tolkien usta, Orta Dünya'nın kapılarını Silmarillion ile açtı. Ardından Güç Yüzüklerine Dair'i yazdı. Bu eserlerinde, Arda'nın ve onun içinde Valinor ile Orta Dünya'nın nasıl yaratıldığını. Üstünde yaşayan Elfler, İnsanlar, Cüceler ve Maiaların nasıl yaratıldığını anlatır. Ve tabi güç yüzüklerinin.

Baş tanrı Eru önce Aunir'i yarattı (üstün nitelikli yaratıklar olan Valalar ve Mailaların ortak dı). Her Vala, Valinor ve Orta Dünya'nın bir parçasını yarattı. Kimi gölleri, kimi denizleri, kimi yıldızları, kimi ormanları, kimi toprağı. Valinor'da ilk ırk olarak Elfler yaratıldı. Başta herşey iyiydi. Taaki Aunir bir Vala olan Melkor, Eru'ya başkaldırana kadar. Bu başkaldırı sonucunda Aunir ikiye bölünde. Bir kısmı Eru'ya sadık kalırken, bir kısmı Melkor'a katıldı.

Valinor'da yaşayan Elfler, Eru'ya sadık kaldılar. Melkor bu yüzden onlara düşman oldu. Ve Elflerin yaşam ışığını sağlayan mücevherlerini (Silmarillionlar) çalıp, kendi safındaki Valalar ve Maialarla birlikte Orta Dünya'ya geçti. Feanor öncülüğündeki bir grup Elf, Melkor'un peşinden Orta Dünya'ya geçti ve Silmarillionları geri almak için onunla savaşa tutuştu. Orta Dünyadaki Elfler Melkor ve ona sadık Maialar karşısında büyük bir mücadele sonucunda yenildiler. Feanor öldü. Esir düşen elfler, Melkor tarafından dönüştürüldü ve Ork ırkı meydana çıktı. Ancak buna çok üzülen Eru'nun emriyle ona sadık Elfler, Valalar, maialardan oluşan Valinor orduları, denizi aşıp Orta Dünya'ya çıktı. Ve Melkor'un üstüne yürüdü. Melkor'un orduları bozguna uğradı ve kendisi yakalanıp uzak bir kıtada zincire vuruldu. Melkor'u destekleyen Valalar da af dileyip Eru'ya döndüler.

Ancak, Melkor'un hizmetkarı olan Maialardan, baş yardımcısı Sauron, örcümcek Shelob ve çocukları, ejderhalar ve balroglar Orta Dünya'da kaldı. Yerin altında saklandılar. Taaki yeni efendileri Sauron güç yüzüklerini yapana kadar...

.......

Hobbit ise, serinin üçüncü kitabı, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden önceki son kitaptır. Shire'lı bir Hobbit olan Bilbo Baggins'in kapısı çalınır. Kapıyı açar ve karşısında eski dostu, bir maila olan Gandalf ile, cüce ırkının en soylularından üç cüceyi bulur. Yalnız Dağ'ın eteklerinde bulunan yüce cüce kenti Erebor'u yerle bir eden ejderha Smaug'u bulup öldürerek kentilerini kurmak, hazinelerini geri almak isteyen cüceler (içlerinden birisi Gimli'nin babası), Bilbo Baggins'in de kendilerine katılmasını ister.

Ve tüm ırkların kaderini değiştirecek olan Bilbo Baggins'in macerası böyle başlar...

Peki bu filmde Yüzüklerin Efendisi'ni izleyenler olarak ne göreceğiz ?

Serinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği'nin başında, Frodo ile Gandalf arasındaki sohbeti anlayacağız.

Bilgo Baggins'in, Gollum'dan yüzüğü nasıl aldığını ve nasıl yüzük taşıyıcısı olduğunu göreceğiz.

Gimli'nin, tüm elflere ve özellikle Legolas'a neden bu kadar kızgın olduğunu anlayacağız.

Bilbo'nun doğum gününde, çocuklara anlattığı, troller ile yaşadığı macerayı göreceğiz.

Gandalf'ı, Isengard'daki esaretten kurtaran, ve Mordor kapılarında, nazgullara karşı desteğe gelen kartalların kralı ile Gandalf'ın nasıl tanıştığını göreceğiz.

Bilbo'nun Frodo'ya hediye ettiği, Mithril'i ve kılıcı nasıl elde ettiğini göreceğiz.

Mağarasında Frodo'yu yakalayan, örcümcek Shelob'un çocuklarıyla tanışacağız.

Bunlar ilk aklıma gelenler. Ve tabi çok çok eğleneceğiz... Geçer mi şimdi 2 yıl smile.gif

Gönderi tarihi:

Yönetmen: Guillermo del Toro

.

.

.

Bunlar ilk aklıma gelenler. Ve tabi çok çok eğleneceğiz... Geçer mi şimdi 2 yıl smile.gif

Benden bir tavsiye, nasıl olsa iki sene varmış madem, okumayanlar bu süre içinde söyleyeceğim kitabı edinip okuyabilir. Kitap adı: Sihir ve Ütopya/Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'nde Romantik Eleştiri, Versus Yayınlarından çıkmıştı, iki sene kitabı bulup okumak için yeterli süre olabilir.

Aynı filmi başka açılardan da izleyebilmenizi sağlıyor smile.gif

Gönderi tarihi:

valla hangisi, ben Aragorn'u İsa ile pek bağdaştıramadım :) Lotr'da simgesel ve alegorik yoğundur ama Aragorn'u, Lurtz'a öbür yanağını uzatırken tasavvur edemiyorum ben :)

Gönderi tarihi:

valla hangisi, ben Aragorn'u İsa ile pek bağdaştıramadım :) Lotr'da simgesel ve alegorik yoğundur ama Aragorn'u, Lurtz'a öbür yanağını uzatırken tasavvur edemiyorum ben :)

işin komik yanı ben tarih ve isim hatırlama özürlüyümdür, gerçi biraz da bilinçli bir tercihtir bu, ama tam oturmasa da filmin başka bir gözle seyredilebilmesini sağladığı kesindir. Zaten tam anlamıyla öyle saçmalıklar yapıldığına ben de inanmam, ama bir etkilenme olduğu kesindir :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.